Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Radio Antena in njihove prometne info ...

Napisal/-a jakaracman So okt 20, 2007 11:10 pm

Danes so me 100% spravili ob živce.
Da ne bom c/p, kar link:

http://www.avto-magazin.si/blogi/dusan- ... -9073.aspx

In potem jih še tretjič pokličem, pa še vedno ne priznajo, da je malo žalostno, če informacija za pot do spikerja (sem prepričan, da je manj kot 20 metrov) rabi skoraj 10 minut ...

Čas bo, da država prometne info uredi centralizirano in predpiše kako, kdaj in kako hitro jih je treba objavit. Radijske postaje pa take it or leave it ...
Slika

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne okt 21, 2007 11:04 am

A misliš, da so vsi, ki so se približevali mestu nesreče, poslušali ravno radio Antena? Edino zrdavilo za preprečit nalet je zbranost voznikov in primerna hitrost ter varnostna razdalja. Zanašat se na obvestila radijskih postaj je utopija, ker so vse informacije dokaj zastarele in zato prej zavajajoče kot točne. Namen oddajanja vseh radijev pa je zgolj komercialni, torej bodi gotov, da bodo prej predvajali čisto vse reklame in šele nato mogoče pridejo na vrsto prometna in druga obvestila.

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Ne okt 21, 2007 11:34 am

jaka:
pomoje je bolje, da se obrneš direktno na makovca, če hočeš da bo imelo kaj efekta...
http://www.radioantena.si/?p=ekipa-off&id=35
SlikaSlika

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Ne okt 21, 2007 12:12 pm

@Strokovnjak: Ne zagotovo niso vsi poslušali radio antena, ampak večina avtoradiev ima funkcijo, ki ti tudi med poslušanjem CD-ja preklopi na prometne informacije. ;)

Zelo me veseli, da so na cestah ljudje, ki jim je dejansko mar za varnost v prometu.
danes bom lažje spal :tomidelej:

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne okt 21, 2007 12:54 pm

Ja, TA funkcija je to, ampak še vedno moraš imeti v ozadju to nastavljeno na točno določeno radijsko postajo, v tem primeru prav na radio antena ...

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Ne okt 21, 2007 1:37 pm

to pa ni res! ko dolocena radijska postaja spusti TA signal (frekvenco), jo tvoj radijo ujame (ce imas to funkcijo prizgano), ne glede na to katera radijska postaja jo poslje.

_Matej_
Nov uporabnik

Napisal/-a _Matej_ Ne okt 21, 2007 1:46 pm

Strokovnjak ima prav. Vsaj na pioneer se prižge TA samo od izbrane postaje.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne okt 21, 2007 1:54 pm

Ko se mše delal v LJ sem večkrat klical tam sem bil kar po 9 ur na cesti in tudi vprašal sem kaj je kje narobe če smo stali. 8) :idea: pač nisem imel radia v avtu :shock:
TA je auto sistem in dela na najmočneši signal lahko je to val 202 ali pa Zeleni val odvisno kje se nahajam.
Aja sem pa izvedel vedno kaj se dogaja.

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Ne okt 21, 2007 1:59 pm

Hm, meni se pa zdi, da so radijske postaje nehale oddajati te signale? Vsaj včasih mi je redno preklapljalo s CD-ja, zadnje leto (dve?) pa nič več.

Sicer se mi zdijo obvestila na Anteni dovolj pogosta in tudi točna. Na celjskem so npr. obvestila striktno le vsakih 15 minut, zgodilo se je tudi že, da sem dvakrat klical da cesta nekje že odprta (kao nesreča), pa so še kar veselo razlagali, kako je vse zaprto...

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne okt 21, 2007 2:15 pm

SamoK je napisal/-a:to pa ni res! ko dolocena radijska postaja spusti TA signal (frekvenco), jo tvoj radijo ujame (ce imas to funkcijo prizgano), ne glede na to katera radijska postaja jo poslje.

Recimo: Si v Ljubljani, kjer sigurno loviš 10 radijskih postaj. A si predstavljaš, da bi potem neprestano dobival cestna obvestila - ena postaja bi končala , druga bi začela. Saj to bi ti neprestano prekinjalo predvajanje glasbe s CDja ... Nenazadnje bi lahko tudi 2 hkrati oddajali cestno obvestilo, kaj pa potem? Povsem logično je, da se sam odločiš od kje jih boš sprejemal.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne okt 21, 2007 2:23 pm

nikjer nism nastavu določene radijske postaje pa mi vseeno vrže ven obvestila.pomoje da tam ko je močnejši signal oziroma od radijske postaje ko je bližje dobiš obvestilo
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne okt 21, 2007 2:41 pm

Pri Blaupunktu je to tista postaja, na katero si imel nastavljen radio, preden si prestavil na CD glasbo, zato je v bistvu nikjer neposredno ne nastavljaš. Skoraj gotovo je tako tudi pri drugih znamkah. Nisem nikoli zasledil, da bi med poslušanjem npr Vala 202 dobil cestno obvestilo z npr Radia Antena.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Ne okt 21, 2007 2:44 pm

Ne bi bilo glih vredi ce dobivas neprestano ta sporocila, ampak zato imas tudi TA vkloplen, a ne? Glej pri mojem radiju Blaupunkt je tak da imam izbrano funkcijo TA in mi vcasih oddaja prometne informacije ena postaja vcasih pa druga, se mi je pa ze zgodilo da sem dobival Avstrijske info. v domacem kraju. Tak da je verjetnost da radijske postaje spustijo frkvenco, ali pa kot je nekdo drug reko namocnjesi signal. Ampak za slednje bi bla frka v vecjih mestih, kot je Strokovnjak reko.

Nisem nikoli zasledil, da bi med poslušanjem npr Vala 202 dobil cestno obvestilo z npr Radia Antena.

mogoce tudi zato ker se priziga samo takrat ko imas na CD ali AUX. ??
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov