Debate, ki niso vezane na ostala področja...

IvoV40
Nov uporabnik

Pomoč...Subvencija za hibride? Toyota ja, Honda ne? Kako? Za

Napisal/-a IvoV40 To nov 13, 2007 9:47 am

Pozdravljeni!

Pravzaprav me zanima že kar časovno oddaljen dogodek ...Gre za razpis za pridobitev subvencije za hibridno vozilo nekje okoli leta 2005 morda 2006...

Namreč če me spomin ne vara je bila prvotev razpis za pridobitev subvencije sestavljen tako, da je bil pisan na kožo toyoti, zaradi rahlo višjih emisij CO2 pa Honda s svojim modelom ni prišla v poštev... se kdo spomni kaj o tem ?

rad bi podrobneje raziskal problematiko ki se je takrat odvijala pa na googlu nisem našel čisto nič posebnega ... upam da mi boste lahko pomagali!

Zato potrebujem čim več informacij ...

kje bi lahko našel kaj več ?

Hvala!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To nov 13, 2007 10:13 am

mislim da ne subvencionirajo več.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To nov 13, 2007 10:59 am

kokr jst vem, to ni bila subvencija, temveč zaradi ekologije nižje plačilo davkov
če me spomin ne vara, je bil takrat bolj problem, da niso mogli narediti zakona, ki bi zadostil le hibridnim vozilom, saj je pod zelo nizko vsebnostjo CO2 prišel tudi 68km clio recimo
tko al tko pa jst mislm, da so ta hibridna vozila en larifari ekološka, sploh če pogledamo lexus
lp

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi To nov 13, 2007 11:45 am

Se spomnim te "subvencije". Ampak to ni bila subvencija temveč samo možnost pridobitve kredita pod izjemnimi pogoji. Sem tudi sam razmišljam takrat o tem ker se prav spomnim da sem računaln da so bile obresti na banki za vezano vlogo nekje 50% višje od obresti za kredit. Mene je nato ravno to odbilo, da mi Toyota ni bila všeč, ne spomnim pa se ali je Honda bila možna za nakup ali ne, ker takrat je bila to še prva generacija Civica, ki so ga poimenovali IMA- ali nekj podobnega (če povzamem - za to možnost se nisem odločil, ker mi ni bil všeč avto, ki ga je bilo možno kupiti na ta način).

LP
Zadnjič spremenil simimedi, dne To nov 13, 2007 8:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

IvoV40
Nov uporabnik

Napisal/-a IvoV40 To nov 13, 2007 3:00 pm

Vse ki veste kaj več o tej stvari lepo prosim da poveste kaj več ...

zakaj ni bilo mogoče dobiti kredita za hondo ? kako je s temi emisijami ?

Hvala !

p.s. ostale pa prosim da se vzdržijo flamewarov ...

krho
Novinec

Napisal/-a krho Sr nov 14, 2007 7:47 am

Evo našel: Test Civic hibrida star 14 dni, ter sama predstavitev vozila iz meseca aprila.

Test vozila
Predstavitev
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

IvoV40
Nov uporabnik

Napisal/-a IvoV40 Sr nov 14, 2007 10:47 am

Super hvala!

Sedaj sem dobil že več informacij ...

Gre za oprostitev plačila DMV za vozila narejena po letu 2003 ki imajo manj kot 110g CO2/km izpuha ... tojotin prius jih je imel že takrat 106g ... med tem ko jih je honda imela 116g CO2/km

zato kljub temu da je bila hibrid ni bila oproščena plačila DMV ker je imela preveliko koncentracijo CO2.... za celih 6g ...

Če ve kdo še kaj več ...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov