Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Re: Nove tehnologije - novi načini zaslužka za države?

Napisal/-a Pero Ne dec 09, 2007 9:26 am

Rottie je napisal/-a:Bomo kmalu kaj podobnega videli tudi pri nas? Še en način kako udariti po žepu klasičnega ljubitelja športnih avtomobilov in tuning scene? :roll:

Povej mi kaj je klasični ljubitelj športnih avtov?

- tisti ki ima res nekaj športnega (a homoligiranega) porša, korveto, ferarija?
- tisti ki na serijskem avtu zamenja serijski izpuh s homoligiranim športnim?
- tisti ki na 1100 kubični 10 in več let stari kripi sam čara po izpuhu samo zato da je glasnejši?

Isto je z tuning sceno: a je scena če se ti avto dere z nečem kar je doma spacano al da je avto res zrihtan tako kot je treba po standardih 21 stoletja.

Predstavljaj si življenje v blokih ob prometnih cestah ko se vsake toliko najde budala z zjebanim rorom in tiši do amena sredi noči....

Glede akustike se ti pa tudi ni treba bat, kdor posluša naglas a v mejah normale (z zaprtimi šipami) bo težko dobil kazen!

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne dec 09, 2007 9:36 am

esem je napisal/-a:Preden zaidemo v politično kregarijo - kaj pravite o tem?
http://dsc.discovery.com/news/2007/11/2 ... -stop.html

S pomočjo mikrovalov bodo kmalu ustavljali divjake. ZF s fotonskimi ipd orožji je bliže, kot se je zdelo.

V vsako ''bučo'' pa tudi ni treba verjet :roll:

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Ne dec 09, 2007 10:44 am

Pero je napisal/-a:

- tisti ki na 1100 kubični 10 in več let stari kripi sam čara po izpuhu samo zato da je glasnejši?

mas kej proti mojmu 1.1 avtu (res da ni 10 in vec str) ki ima zlo glasen ispusni sistem akrapovic (z dusilcom 95 decibelov ) sam vecino cajta je brez ker je zvok veliko lepsi....+ use imam homologirano......

pomeni moj avto ni sportn ker je 1.1.....in ker je 1.1 mora biti takoj use kr neki doma spacan ......zanimivo.....
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne dec 09, 2007 10:55 am

AudiRSboy je napisal/-a:
Pero je napisal/-a:

mas kej proti mojmu 1.1 avtu (res da ni 10 in vec str) ki ima zlo glasen ispusni sistem akrapovic (z dusilcom 95 decibelov ) sam vecino cajta je brez ker je zvok veliko lepsi....+ use imam homologirano......

pomeni moj avto ni sportn ker je 1.1.....in ker je 1.1 mora biti takoj use kr neki doma spacan ......zanimivo.....

Razloži mi kako imaš lahko homologirano da si brez dušilca ? :ue

Nekaj drugega si pa narobe razumel, 1100 ali manj je lahko hudo športen, ampak tisti mulc ki od mame ali fotra dobi kakšen mali družinski avto (polo, Clio itd) z najmanjšim motorjem.... pa zamenja zračni filter pa sam reže ispuh pa študira kje bi dobil 2 KM pa potem misli kakšen tuner je, pa da mu leti bolj kot razni 2,0.... :roll:

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne dec 09, 2007 10:58 am

Drugače pa: osebno nimam kakšnih hudih zamer proti takim ki imajo preglasne ispuhe. Pač potrpim, ampak raje bi živel v okolju z zmerno mejo hrupa.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne dec 09, 2007 12:26 pm

Pero je napisal/-a:V vsako ''bučo'' pa tudi ni treba verjet :roll:

Pero, tudi sam sem bil skeptičen do zadeve, saj so mi jasne razne fizikalne omejitve (npr - moč pada s kvadratom ali celo kubom oddaljenosti, vsaj če ni nekako usmerjena). A elektromagnetni sunek (isti princip) kot možno močno orožje raziskujejo že od prve atomske bombe dalje in vemo, kaj so razni generali pripravljeni (bogato) podpreti za prevlado, tudi če se zdi ZF. V vseh teh letih so z raziskovanjem nekam že morali priti.

To sem objavil bolj kot zanimivost, saj bom verjel, da deluje, ko bom videl na cesti - in to bi lahko v prvem postu povdaril. Zdaj sem ob podrobnejšem preverjanju dobil vtis, da se stvar zdi realna. Med drugim pravijo, da ima vsak avto frekvenco, na katero je bolj občutljiv - torej lahko razpoložljivo moč vsaj delno usmerijo. Tudi nisem našel nobenih dokazov, da bi to bil hoax (potegavščina) v stilu Joeya Skaggsa , na kar sem najprej pomislil.

Sicer so pa bolj verodostojne novice o tem "odkritju" zunaj že najmanj poltretje leto. O tem so pisali tudi BusinessWeek, ABC, WiredNews, PopularScience itd. Verjetno se strinjaš, da popolnih izmišljotin ne bi objavljalo tako število "uglednih" medijev.

Link na 4-stranski zapis ABCNews-a http://abcnews.go.com/Technology/Future ... 452&page=1

Za desert pa še ena divja - kako se bomo morda vozili v prihodnosti! http://www.newscientist.com/channel/fun ... heels.html

lp

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Ne dec 09, 2007 1:16 pm

Pero je napisal/-a:
AudiRSboy je napisal/-a:
Pero je napisal/-a:

Razloži mi kako imaš lahko homologirano da si brez dušilca ? :ue

Nekaj drugega si pa narobe razumel, 1100 ali manj je lahko hudo športen, ampak tisti mulc ki od mame ali fotra dobi kakšen mali družinski avto (polo, Clio itd) z najmanjšim motorjem.... pa zamenja zračni filter pa sam reže ispuh pa študira kje bi dobil 2 KM pa potem misli kakšen tuner je, pa da mu leti bolj kot razni 2,0.... :roll:

normalno imam homologirano....kajti toliko doseze ko je avto na max obremenen in se vrti cez 7000 obratov.....v mestu in podbno ga pa nikol neobremenis na max...
drugace imam 2 dusilca...tihega....srednega....pa pol brez dusilca...

ok moja napaka sm mislu da use mecs v isti kos
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne dec 09, 2007 1:25 pm

Ma, podobne pravljice o magičnih orožjih se pojavljajo že od Tesle naprej.

Če hočeš ustavit avto, mu moraš UNIČIT računalnik. Torej se to ne bo uporabljalo za take ki vozijo 55 pri omejitvi 50 ;).

Če se govori o elektromagnetnem valovanju je malo težko to narediti na par sto m ker je računalnik v dveh kovinskih kletkah. V svojem ohišju in še v ponavadi kovinskem avtu. KOličina energije za to bi bila... praktično lahko strela zadane avto pa se ponavadi nič ne zgodi. Valovanje se tudi širi, pa ga je teško usmeriti v eno točko, razen če nimaš več izvorov.... mission impossible.

Če so kakšna druga sevanja jih je ponovno malo težje ustvarit in so lahko hudo nevarna za zdravje... ponovno ne vidim kdaj bo to.

Glede revij: branost in dejanska kvaliteta pa ni za enačit. Sem imel včasih prilko brat popular science, pa saj je veliko zanimivega in resničnega, ampak pri napovedovanju prihodnosti pa včasih trosijo velike buče. Ne me matrat da na netu poiščem kakšne dokaze ko v petdesetih letih prejšnjega stoletja napovedujejo leteče avtomobile...

Prej bomo dočakali da bo v vsakem avtu čip ki bo beležil hitrost in mesto = kazen ali pa kaj podobnega. Magičnih elektromagnetnoradijacijskihsubsoničnihmegaorožij pa ne bo.

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Rottie Po dec 10, 2007 1:45 pm

Pero je napisal/-a:
Rottie je napisal/-a:Bomo kmalu kaj podobnega videli tudi pri nas? Še en način kako udariti po žepu klasičnega ljubitelja športnih avtomobilov in tuning scene? :roll:

- tisti ki ima res nekaj športnega (a homoligiranega) porša, korveto, ferarija?
- tisti ki na serijskem avtu zamenja serijski izpuh s homoligiranim športnim?

Isto je z tuning sceno: a je scena če se ti avto dere z nečem kar je doma spacano al da je avto res zrihtan tako kot je treba po standardih 21 stoletja.

Predstavljaj si življenje v blokih ob prometnih cestah ko se vsake toliko najde budala z zjebanim rorom in tiši do amena sredi noči....

Glede akustike se ti pa tudi ni treba bat, kdor posluša naglas a v mejah normale (z zaprtimi šipami) bo težko dobil kazen!

Gre za to, da vedno bolj pritiskajo, da mora biti avto tih ... k športnemu avtu pač paše glasen in lep zvok iz izpuha ... tipičen primer ti je BMW M3 E46 ... čist počen zvok ima... kr neki, da lahko ustreza pravilom 21 stoletja) :roll: Pa vzami kakšen 20 let star športni avto... recimo BMW M6 iz leta '86... njegov zvok je bil kot poezija, ko je zarohnel pod visokimi obrati. 8)
Če te že lupijo z vsemi mogočimi davki, ti lohk pa tut še malo veselja pustijo za ta denar ... namesto tega te pa omejujejo na vseh področjih. :twisted:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po dec 10, 2007 2:06 pm

Lahko pa začnemo razmišljat tudi o tem, kako moteči so glasni izpuhi za tisoče ljudi, ki se nič hudega sluteč najdejo ob poti takih "ljubiteljev športa". Nismo sami na svetu, veš, niti najpomembnejši. Mama z vozičkom ob cesti, ko "športni glasnež" povzroča travme dojenčkom, je vsekakor pomembnejša. Obstajajo tudi lepši zvoki od grmenja "športnega" motorja, a za njih se ti ne bi boril, tebi je važen samo lasten vruum, vruum, ne glede na okolico.

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Po dec 10, 2007 3:13 pm

esem je napisal/-a:Lahko pa začnemo razmišljat tudi o tem, kako moteči so glasni izpuhi za tisoče ljudi, ki se nič hudega sluteč najdejo ob poti takih "ljubiteljev športa". Nismo sami na svetu, veš, niti najpomembnejši. Mama z vozičkom ob cesti, ko "športni glasnež" povzroča travme dojenčkom, je vsekakor pomembnejša. Obstajajo tudi lepši zvoki od grmenja "športnega" motorja, a za njih se ti ne bi boril, tebi je važen samo lasten vruum, vruum, ne glede na okolico.

Hmmm ... no, tako gledano imaš sicer svojo poanto, ampak zakaj pa potem ne prepovejo potovati na letalu in zahajat v restavracije in kavarne mama z dojenčki ... tolk kolikor je moteče cviljenje in tuljenje otrok med kosilom in na daljšem letu v letalu, ni moteč niti ropot jumbojet-a, pa jim nihče ne reče da motijo ostale ... še prav nesramne so, če kaj pripomniš, k njihov otrok je ja naj naj in si sme privoščit vse ponavadi. :roll:

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po dec 10, 2007 4:50 pm

Rottie je napisal/-a:

Gre za to, da vedno bolj pritiskajo, da mora biti avto tih ... k športnemu avtu pač paše glasen in lep zvok iz izpuha ... tipičen primer ti je BMW M3 E46 ... čist počen zvok ima... kr neki, da lahko ustreza pravilom 21 stoletja) :roll: Pa vzami kakšen 20 let star športni avto... recimo BMW M6 iz leta '86... njegov zvok je bil kot poezija, ko je zarohnel pod visokimi obrati. 8)
Če te že lupijo z vsemi mogočimi davki, ti lohk pa tut še malo veselja pustijo za ta denar ... namesto tega te pa omejujejo na vseh področjih. :twisted:

da te razočaram.... predpisi o glasnosti se niso drastično spremenili od osemdesetih - M6 tistih let bi sedaj brez problemov opravil test po današnjih standardih.

škoda debate naprej....

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Po dec 10, 2007 5:08 pm

Pero je napisal/-a:
Rottie je napisal/-a:

da te razočaram.... predpisi o glasnosti se niso drastično spremenili od osemdesetih - M6 tistih let bi sedaj brez problemov opravil test po današnjih standardih.

škoda debate naprej....

Hmmm ... no, nekaj se je očitno moralo ... mogoče pri nas ne, pa kje drugje kjer je trg za BMW bolj pomemben kot majhna SLO, saj bi drugače tudi E46 M3 imel lep zvok, ne pa neko cvrčanje, ko ga zahodiš.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Po dec 10, 2007 5:30 pm

kul tole, ker lohk ma "sporten" avto al pa odrezan auspuh na 1l mlincku, ce ga ne tiscis se da tudi brez grmenja vozit. take kamere oziroma merilci bi se mi zdeli primerni v stanovanjskih naseljih in centru, tudi cez dan, bolj rigorozno pa ponoci...

sicer je pa vedno vprasanje kako je postavljena meja... ce je pametno sem takoj za!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], Kukec in 10 gostov