Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Sklepic
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sklepic To dec 18, 2007 10:26 am

pa bo spet tokle dnarja prslo u državo :o

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Re: Nova prva pomoč... ponovno

Napisal/-a Paris To dec 18, 2007 10:37 am

Marsovček je napisal/-a:
Seveda bodo morali lastniki vozil, ki so bila registrirana pred 1. januarjem 2005, obstoječe komplete za prvo pomoč, pregledati in po potrebi dopolniti skladno s predpisi. Sprememba pravilnika naj bi bila objavljena v današnjem Uradnem listu. (Delo, 14. 12. 2007)

No, pa je le še ne bo potrebno zamenjati!

HAHAHahaha, jst mam avto od leta '97 pa ne mislm menat dokler me policaj ne ustav in napiše kazen. Pa še to a bo napisu, da nism mel NOVE prve pomoči al kaj, ker 1. pomoč sem pač mel in ne bo mogel napisati isto kazen kot da je nebi imel? Kaj a s to tastaro ne morem oskrbeti poškodovanca v prometni nesreči al kaj? Sicer pa tako nikoli ne gledajo ali imaš novo ali imaš staro. No bomo vidl kak pa kaj. Zaenkrat se mi pa zdi škoda dnarja, isto kot za une kur*eve nalepke za tehničnega! Sj vsake tolk cajta se en neki spomne kar bi mastno prodal, tko k te telovnike da zdaj vsi svetjo kot novoletne jelke ob avtocesti! :bonk
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To dec 18, 2007 10:55 am

Nisi dobro prebral. Za tiste ki so bili registrirani pred 2005 letom, nebojo rabli kupovat novih. Se pravi, neboš rabil menjat.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Napisal/-a Paris To dec 18, 2007 11:19 am

Lumpy_ je napisal/-a:Nisi dobro prebral. Za tiste ki so bili registrirani pred 2005 letom, nebojo rabli kupovat novih. Se pravi, neboš rabil menjat.

Hm, ? nč jasn? A potem v Golfu 2 k je letnik '89 in je bil registriran tudi letos, vse OK!? :shock:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To dec 18, 2007 11:25 am

Lumpy_ je napisal/-a:Nisi dobro prebral. Za tiste ki so bili registrirani pred 2005 letom, nebojo rabli kupovat novih. Se pravi, neboš rabil menjat.

....Lumpy PO 1.1.2005 - prvič registrirani, ni treba kupovat novih škatel...

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Napisal/-a Paris To dec 18, 2007 11:30 am

sašo5 je napisal/-a:

....Lumpy PO 1.1.2005 - prvič registrirani, ni treba kupovat novih škatel...

To bo pa že držalo! :clapclap

bibek
Novinec

Napisal/-a bibek To dec 18, 2007 11:44 am

Jz pa takole povedal-poznam veliko policistov in se z njimi tudi mal pogovarjal gleda prve pomoči in so rekli tkole-Sam taj bi kompliciral ce res neb imel popolne opreme prve pomoci-prazne škatle itak ne sodi v avto to še sam pamet pove-glede novih škatel je pa tko to so si pa spet neki namislili da opet kasirajo-edino na tehničem pregledu lohka komplicirajo.Sam vseeno nima kj.
Kazni pa policaj že ne bo napisal v to ste pa lohka prepričani-če ne pa se name obrnite če bo karkoli kj narobe;););););)
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To dec 18, 2007 2:11 pm

ice je napisal/-a:Danes začne veljati Pravilnik o spremembi Pravilnika o kompletu za prvo pomoč, ki spada v obvezno opremo motornih vozil. Z uveljavitvijo tega pravilnika, kompletov za prvo pomoč za vozila, ki so bila prvič registrirana pred 1.1.2005 ni potrebno dopolnjevati. Vsebina obstoječih kompletov mora biti le higiensko vzdrževana, nepoškodovana in z veljavnim rokom uporabe.

@sašo5, če piše PRED 1.1.2005 .

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. To dec 18, 2007 2:55 pm

vozila, ki so bila PRVIČ registrirana PRED 1.1.2005...

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a acom To dec 18, 2007 3:36 pm

Če se držimo črke zakona, bi morali itak komplete prve pomočo menjavati oz. dopolnjevati ko poteče rok uporabe posamezni obvezi, obližu...
Je bilo že do sedaj tako. In če te je hotel policist zafrkavati (če si bil recimo zelo nesramen do njega) ti je tudi datum na obvezi preveril.
Tine a greva v grapo? Ne k' gre d'ž.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To dec 18, 2007 4:47 pm

1. člen

V Pravilniku o kompletu za prvo pomoč, ki spada v obvezno

opremo motornih vozil (Uradni list RS, št. 106/04, 134/04 in

136/04 – popravek) se 10.a člen spremeni tako, da se glasi:

"10.a člen

S kompleti za prvo pomoč, ki ustrezajo zahtevam tega

pravilnika, morajo biti opremljena vozila, prvič registrirana v

Republiki Sloveniji po 1. januarju 2005.

V vozilih, prvič registriranih v Republiki Sloveniji pred

1. januarjem 2005, mora biti vsebina obstoječih kompletov za

prvo pomoč higiensko vzdrževana, nepoškodovana in z veljavnim

rokom uporabe.".

Tako je sedaj pravilno; sprejeto je bilo dopolnilo zakona...(popravek 10 -ga člena)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To dec 18, 2007 5:04 pm

Se pravi, moja j***a, registrirana bla prvič konc leta 99, nerabim nove PP kupit.Razen če bi imel stare, rok potekel, manjkajoče stvari not...
Sej tak sem že skoz mislil da je. :lol: Zaj mi je tak vseeno, ker sem nabavil prejšnji mesec novo, ko so si zmislili , da bomo vsi kupovali. Poceni je bla, pa sem jo pač vzel.

Samo mi pa ni logično to. Novejša vozila, ki imajo itak nove prve pomoči, moraj menjat. Starejša pa samo dopolnit, razen če je rok potekel. Svašta p|čka rodi v toti sloveniji.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: mrtwelvetrees in 12 gostov