Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Bi sodelovali v taki skupini pri nas, če bi obstajala?

Da
67
45%
Ne, vendar bi jo po tihem podpiral
35
24%
Ne, ker se strinjam s kaznimi in radarji
41
28%
Ne vem
5
3%

Skupaj glasov : 148

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr dec 19, 2007 12:51 pm

AudiRSboy je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a:
im nobody je napisal/-a:jaz osebno pri 130 nikol ne gledam v vzratno ogledalo 10 sek :shock: a ni dost da pogledaš enkrat preden greš pa prehitevat trenutek pred tem pa še enkrat da si 100%?

i´m nobody, NA deset sekund, ne polnih deset sekund ;) .

tocno tako usakih 10-15 sekund naj bi pogledu na spegle

sj pa avtocest tud naj nebi vozu vec k 130 pa vozmo vsi.pametno je dvakrat pogledat da lahko ocenis kok hitro se ti priblizuje avto da vidia a je pametno zapelat na prehitevalnega al da pocakas.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Sr dec 19, 2007 1:30 pm

Če je folk zabit in ne ve, kje stojijo radarji, naj pa tud plačujejo kazni zaradi prevelike hitrosti. Zakoni so zato, da se spoštujejo in ne kršijo!
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Rottie Sr dec 19, 2007 2:22 pm

tomson je napisal/-a:Če je folk zabit in ne ve, kje stojijo radarji, naj pa tud plačujejo kazni zaradi prevelike hitrosti. Zakoni so zato, da se spoštujejo in ne kršijo!

Potem se mora pa postavit pametne zakone, da jih ni treba kršit. Čez rdečo luč nikoli ne vozim, ker je to pametno. :!: Smešno nizke omejitve na AC pa so čista neumnost in jih kršim, ker pač razmišljam z zdravo pametjo in nisem ovca, ki dela vse kar ji naloži država, neglede na smiselnost le tega. ;) itd.

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Sr dec 19, 2007 3:20 pm

FBR je napisal/-a:Kdo je pa reku da mi stalno blendajo. Jaz sem vprašal zakaj sploh kdaj?!

@PureTNT: Relacija KP-LJ se prevozi točno v 1 uri pri hitrosti cca 140 kmh. Torej bi ti moral voziti ali še enkrat hitreje (vsaj 260kmh), da prevoziš to pot v 0,5h ?!?!?!

Ni normalno, da tvoji "pravičniki" ovirajo promet na levem pasu, enako pa velja za BMW wonnabeje, ki pa so kralji levega pasa.

In v končni fazi je omejitev s kakšno hitrostjo še lahko prehiteva, tako da tudi če se pelje 115, lahko še vedno prehiti spredaj vozeče vozilo. Zdej pa če ti naletiš na njega pa ni prav da mu blendaš, čeprav verjamem, da v takem primeru bi mu že na daleč.

Sicer pa škoda, ker ne bomo nikamor prišli. Dejstvo je, da bi bilo potrebno take objestneže spravit s ceste. Na drugi strani pa tretjini folka ne dat izpita.

Tole blendanje ... jst ti lohk povem v kakšnem primeru jst poblendam, pa boš videl, če kje v tem najdeš sebe al ne. K načeloma se mi zdi, da se ponavadi vsakemu poblenda z dobrim razlogom, ne kr tko brezveze in živčni na blendanje so predvsem tisti, ki si blendanje itak zaslužijo. ;) K če ti kdo poblenda z dobrim razlogom, to sprejmeš kot dobrohotno opozarjanje in nisi jezen nanj.
Moje blendanje ... to sta načeloma 2 priložnosti:
1. Kadar mi nekdo vozi po levem pasu, kljub temu da ne prehiteva nikogar in ne kaže da se bo odmaknil na desni pas (nima desnega smernika prižganega), pa sem ga že dohitel in peljem za njim z vključenim levim smernikom. (blicnem 2x kot prvo opozorilo, kar je ponavadi dovolj da zbudiš normalnega voznika in se potem lepo umakne)
2. Ko pripeljem že precej blizu nekoga (sem na levem pasu in prehitevam), on pa je še na desnem pasu in vključi levi smernik, da bo šel prehitevat vozilo pred sabo. Takrat to naredim zaradi varnosti, da me ne bi spregledal in zapeljal vame, ko bova vštric ali tik pred mene z 20 ali 30 km/h manj, kot je moja hitrost.

V obeh primerih se mi zdi tako opozorilo OK in ga tudi jst ne bi vzel kot nadlegovanje, če bi kdo naredil kaj takšnega.

Pa še neki okoli BMW voznikov in levega pasu. Serija 3 je že v osnovi dokaj trd avto in če je še v kombinaciji s kakšnim M ali drugim športnim podvozjem ter 18" ali 19" feltnami, je desni pas s svojimi kolesnicami precej neudoben in lahko celo nevaren za vozit. Zato jih po večini vidiš na levem pasu, če je le mogoče.

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Sr dec 19, 2007 6:23 pm

Rottie je napisal/-a:K si ravno tolk pameten, ti lahko povem, da iz primera ki ga poznam osebno, vem da na sodišču izgubiš, če pravdaš da si izsilil ker si pač mislil, da te un še ne bo dohitel, ker bi po tvoje itak moral voziti po predpisih. Je bil en že tko pameten kot ti, pa je šel z dolgo surlo domov in moral plačat škodo oz. njegova zavarovalnica, ker se bi po mnenju sodnika moral bolje prepričat če je manever varen, preden je zavil na levi pas. S tem dejanjem je potem ogrozil sebe in druge udeležence v prometu in povzročil nesrečo.

Spet eden, ki pozna nekoga, ki pozna nekoga, ki pozna brata taščine nečakinje, katere mož je nekoč srečal znanca te tako željene osebe. Torej: na dan s tem primerom, da vidimo detalje, kot so npr.: v katerem stoletju je bil storjen zločin in po katerem srednjeveškem pravu je bilo sojeno!

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Sr dec 19, 2007 6:36 pm

Veš kdaj pa jaz prižgem vse 4 žmigavce, da svetijo kot na novoletni jelki?

- Kadar vozim po levem pasu in nadaljujem svojo prehitevalno misijo (po predpisih!), pa me dohiti avtomobilizemcomovec in pelje 1m za mojo ritjo z vključenim levim smernikom. (blicnem 2x na zavoro, kot prvo opozorilo, kar je ponavadi dovolj da zbudiš normalnega voznika in se potem lepo umakne na VARNOSTNO RAZDALJO)

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Sr dec 19, 2007 7:55 pm

150 je potovalna hitrost. ko prehitevaš, pač potegneš, hitro prehitiš, in se odstraniš, ne pa cepci, ko mutijo po prehitevalnem pasu 100, zraven pa telefon, čik, pa še kaj iz mcdonaldsa bi se našlo. in potem pravijo, kako oni to izvedejo "varno"

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr dec 19, 2007 8:43 pm

Rottie je napisal/-a:Tole blendanje ... jst ti lohk povem v kakšnem primeru jst poblendam, pa boš videl, če kje v tem najdeš sebe al ne. K načeloma se mi zdi, da se ponavadi vsakemu poblenda z dobrim razlogom, ne kr tko brezveze in živčni na blendanje so predvsem tisti, ki si blendanje itak zaslužijo. ;) K če ti kdo poblenda z dobrim razlogom, to sprejmeš kot dobrohotno opozarjanje in nisi jezen nanj.
Moje blendanje ... to sta načeloma 2 priložnosti:
1. Kadar mi nekdo vozi po levem pasu, kljub temu da ne prehiteva nikogar in ne kaže da se bo odmaknil na desni pas (nima desnega smernika prižganega), pa sem ga že dohitel in peljem za njim z vključenim levim smernikom. (blicnem 2x kot prvo opozorilo, kar je ponavadi dovolj da zbudiš normalnega voznika in se potem lepo umakne)
2. Ko pripeljem že precej blizu nekoga (sem na levem pasu in prehitevam), on pa je še na desnem pasu in vključi levi smernik, da bo šel prehitevat vozilo pred sabo. Takrat to naredim zaradi varnosti, da me ne bi spregledal in zapeljal vame, ko bova vštric ali tik pred mene z 20 ali 30 km/h manj, kot je moja hitrost.

V obeh primerih se mi zdi tako opozorilo OK in ga tudi jst ne bi vzel kot nadlegovanje, če bi kdo naredil kaj takšnega.

Pa še neki okoli BMW voznikov in levega pasu. Serija 3 je že v osnovi dokaj trd avto in če je še v kombinaciji s kakšnim M ali drugim športnim podvozjem ter 18" ali 19" feltnami, je desni pas s svojimi kolesnicami precej neudoben in lahko celo nevaren za vozit. Zato jih po večini vidiš na levem pasu, če je le mogoče.

Nisem se našel ne v prvem in ne v drugem tvojem primeru.
Temveč sem se znašel v primeru, ko sem dajal tovornjaku prednost in obenem ga prehiteval (za mano ni bilo še nikogar), ker se je zaključil 3. pas (odstavni v hrib). Imbicil z BMW-jem mi je že na daleč blendal, da kaj delam na prehitevalnem. Še ko je tovornjak skeptično zapeljal na vozni pas in sem bil v štric z njim, mi je tip za ritjo kar dolge luči prižgal. Da bi ga kje ustavil bi ga prebutal in mu glava utaknil v odprtino za rezervoar.

Kar se pa tiče tvojega blendanja....sliši se lepo kulturno. Edino v drugem primeru, jaz (tolk o defenzivni vožnji) raje bremzam in zavijem nazaj na vozni pas, dokler on ne prehiti in grem za njim še jaz prehitevat. Tako se izognem, da bi sploh lahko zavil v mene.

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Sr dec 19, 2007 9:27 pm

gustelj je napisal/-a:Veš kdaj pa jaz prižgem vse 4 žmigavce, da svetijo kot na novoletni jelki?

- Kadar vozim po levem pasu in nadaljujem svojo prehitevalno misijo (po predpisih!), pa me dohiti avtomobilizemcomovec in pelje 1m za mojo ritjo z vključenim levim smernikom. (blicnem 2x na zavoro, kot prvo opozorilo, kar je ponavadi dovolj da zbudiš normalnega voznika in se potem lepo umakne na VARNOSTNO RAZDALJO)

No, sj enkrat boš tudi ti naletel na pravega in ti bo raztreščil tvojo samovšečno bučo ... ne boš prvi, ki se mu bo to zgodilo, ki počne take stvari kot ti. ;)
... pa da ne rečem, da to kar ti počneš prav tako ni v skladu z zakonom in je ravno tako nevarno kot premala varnostna razdalja. Se takoj vidi kolk se ti držiš zakonov... NIČ :!: Samo še en kavboj si, ki misli da je car in nekaj kao red in predvsem nered dela po cesti ... ko te bo pa realnost na tla postavla, boš pa tekel jokat k mami pod krilo. :cry:

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Če dec 20, 2007 7:22 am

Kaj je ljubček, si se takoj prepoznal v opisu? In zdaj užaljeno cviliš. Le pazi, da ne boš ti tisti, ki me boš ogrožal z 1,5 tonskim morilskim orožjem. Zadnje čase mi nekam pogosto veverice skačejo čez cesto.

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Če dec 20, 2007 9:58 am

gustelj je napisal/-a:Kaj je ljubček, si se takoj prepoznal v opisu? In zdaj užaljeno cviliš. Le pazi, da ne boš ti tisti, ki me boš ogrožal z 1,5 tonskim morilskim orožjem. Zadnje čase mi nekam pogosto veverice skačejo čez cesto.

Take pametnjakoviče kot si ti, pojem za malico in se mi še rigne ne po njih, kaj šele kolca. :) Pa kakšne odškodnine tut že dolgo nisem dobil, tko da upam, da čim prej nabašem nate. ;)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če dec 20, 2007 11:35 am

Takih, ki takole grozijo že na forumu, ne moremo resno jemati, in verjeti da so v prometu drugačni in odgovorni :evil:

In ni treba dajati navodil, kako naj zaključimo prehitevanje na AC, ker se točno ve kaj se lahko in kaj ne. Če vidim avto 200m za mano, imam pravico sklepati da vozi max 130km/h in lahko legalno in legitimno začnem prehitevanje in v miru prehitevam, ker je to zadostna varnostna razdalja. Če pa ta vozi 180+, naj bo pa pripravljen za bremzanje. In tudi ni moja naloga, da se čimprej umaknem iz razloga da bo tip lohk naprej vozil 180+, ampak so morava OBA umaknit na vozni pas ter vozit max 130.
Pa tud ne vem kdo je rekel, da je treba vozit 130 na AC? Lahko tudi manj, je točno predpisano koliko je min hitrost.

Pa da ne boste mislili, da kar zavijem pred divjake, se imam preveč rad in počakam, da gre mimo, prehitim in se potem tudi umaknem. Na živce mi pa gre, ker se skoraj vedno v takem primeru nekdo zalima 1m za mojo ritjo, čeprav bi moral imeti varnostne vsaj 72m pri 130km/h.

LP

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Če dec 20, 2007 11:47 am

Energetik81 je napisal/-a:Takih, ki takole grozijo že na forumu, ne moremo resno jemati, in verjeti da so v prometu drugačni in odgovorni :evil:

In ni treba dajati navodil, kako naj zaključimo prehitevanje na AC, ker se točno ve kaj se lahko in kaj ne. Če vidim avto 200m za mano, imam pravico sklepati da vozi max 130km/h in lahko legalno in legitimno začnem prehitevanje in v miru prehitevam, ker je to zadostna varnostna razdalja. Če pa ta vozi 180+, naj bo pa pripravljen za bremzanje. In tudi ni moja naloga, da se čimprej umaknem iz razloga da bo tip lohk naprej vozil 180+, ampak so morava OBA umaknit na vozni pas ter vozit max 130.
Pa tud ne vem kdo je rekel, da je treba vozit 130 na AC? Lahko tudi manj, je točno predpisano koliko je min hitrost.

Pa da ne boste mislili, da kar zavijem pred divjake, se imam preveč rad in počakam, da gre mimo, prehitim in se potem tudi umaknem. Na živce mi pa gre, ker se skoraj vedno v takem primeru nekdo zalima 1m za mojo ritjo, čeprav bi moral imeti varnostne vsaj 72m pri 130km/h.

LP

Tole si ti malce po svoje predstavljaš. Ti se moraš prepričat, da se tvoja menjava pasu lahko izvede varno. Če tega ne moreš oceniti z enim pogledom v vzvratna ogledala, moraš pač 3x pogledat in takrat boš videl, da se ti približuje prehitro in ga boš izsilil, če boš šel prehitevat. Izsilit koga, pa še nikoli ni bilo po predpisih, neglede na njegovo hitrost. Če vaju dobi v takem primeru policaj, bo obema napisal kazen... tebi ker si izsiljeval, njemu pa za neprilagojeno hitrost razmeram na cesti ali kaj podobnega po vsej verjetnosti. Če bo za njem provida, ki mu lahko izmeri tudi hitrost, bo pa potem itak dobil kazen za prekoračitev hitrosti.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če dec 20, 2007 12:51 pm

Moj ati ma pa daljšega kurca kot tvoj a ne? Jejte se za malico in kolcajte pa rigajte naprej kje drugje. Locked :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], Kukec, weasel in 15 gostov