FBR je napisal/-a:Kdo je pa reku da mi stalno blendajo. Jaz sem vprašal zakaj sploh kdaj?!
@PureTNT: Relacija KP-LJ se prevozi točno v 1 uri pri hitrosti cca 140 kmh. Torej bi ti moral voziti ali še enkrat hitreje (vsaj 260kmh), da prevoziš to pot v 0,5h ?!?!?!
Ni normalno, da tvoji "pravičniki" ovirajo promet na levem pasu, enako pa velja za BMW wonnabeje, ki pa so kralji levega pasa.
In v končni fazi je omejitev s kakšno hitrostjo še lahko prehiteva, tako da tudi če se pelje 115, lahko še vedno prehiti spredaj vozeče vozilo. Zdej pa če ti naletiš na njega pa ni prav da mu blendaš, čeprav verjamem, da v takem primeru bi mu že na daleč.
Sicer pa škoda, ker ne bomo nikamor prišli. Dejstvo je, da bi bilo potrebno take objestneže spravit s ceste. Na drugi strani pa tretjini folka ne dat izpita.
Tole blendanje ... jst ti lohk povem v kakšnem primeru jst poblendam, pa boš videl, če kje v tem najdeš sebe al ne. K načeloma se mi zdi, da se ponavadi vsakemu poblenda z dobrim razlogom, ne kr tko brezveze in živčni na blendanje so predvsem tisti, ki si blendanje itak zaslužijo.

K če ti kdo poblenda z dobrim razlogom, to sprejmeš kot dobrohotno opozarjanje in nisi jezen nanj.
Moje blendanje ... to sta načeloma 2 priložnosti:
1. Kadar mi nekdo vozi po levem pasu, kljub temu da ne prehiteva nikogar in ne kaže da se bo odmaknil na desni pas (nima desnega smernika prižganega), pa sem ga že dohitel in peljem za njim z vključenim levim smernikom. (blicnem 2x kot prvo opozorilo, kar je ponavadi dovolj da zbudiš normalnega voznika in se potem lepo umakne)
2. Ko pripeljem že precej blizu nekoga (sem na levem pasu in prehitevam), on pa je še na desnem pasu in vključi levi smernik, da bo šel prehitevat vozilo pred sabo. Takrat to naredim zaradi varnosti, da me ne bi spregledal in zapeljal vame, ko bova vštric ali tik pred mene z 20 ali 30 km/h manj, kot je moja hitrost.
V obeh primerih se mi zdi tako opozorilo OK in ga tudi jst ne bi vzel kot nadlegovanje, če bi kdo naredil kaj takšnega.
Pa še neki okoli BMW voznikov in levega pasu. Serija 3 je že v osnovi dokaj trd avto in če je še v kombinaciji s kakšnim M ali drugim športnim podvozjem ter 18" ali 19" feltnami, je desni pas s svojimi kolesnicami precej neudoben in lahko celo nevaren za vozit. Zato jih po večini vidiš na levem pasu, če je le mogoče.