Napisal/-a minaja Po jan 14, 2008 9:33 am
Pozdravljeni, sem nova na forumu in vas prosim za nasvet. Imamo tri otroke, stare od pol leta do 4 let, v prvem avtu (večjem, terencu) imamo vse kot mora biti, trije avtosedeži zadaj, vse b.p. Sedaj se odločava kateri avto bova obdržala kot drugega pri hiši, vozila ga bom pretežno jaz po mestu (Lj.) in otroke bom hodila iskat v vrtec z njim. Kaj narediti? Imava Renault Clio l.00 in Škodo Octavio Combi l.99. Dilema je ta: ali lahko obdržim Cliota, ljubši mi je, in vozim najstarejšega otroka (4 leta) na sprednjem sedežu v njegovem avtosedežu (Romer Kid Plus)? V navodilih avtosedeža piše, da je ta sedež lahko spredaj, le naj bo čim dlje od zračne blazine (ki jo btw ne morem izklopiti). Kaj bi vi storili? Se lahko gremo to, seveda v luči varnosti otrok, ki je najpomembnejša pri tej odločitvi? Dva otroka bi torej vozila zadaj, v sedežkih, zaenkrat lupinici in enem 9-18 kg, najstarejšega pa spredaj, v Romer Kid-u? Bi to šlo skozi?
Če ne, potem ostane Škoda doma, kamor sicer stisnemo vse tri sedeže zadaj, vendar srednji sedež nima tritočkovnega pasa, tako da ne vem, kako bom tam vezali sedež, ko bo najmlajši šel v sedež 15-36 kg?! A mogoče kdo ve, če je na sredini, če nimaš tritočkovnega pasa sploh varno kakršenkoli sedež montirati? Zaenkrat imamo tam sedežek 9-18 kg, Maxi-Cosi Priori.
Pa še to: Kako sta sicer Clio in Octavia po varnosti? Isti rang, če bi se kaj zgodilo, kakšen bum, kar sicer upam, da nikoli? Je enako pleha in ojačitev tu in tam? Kak čudež od avtomobilov to najbrž ni (pa še EmŠO ju že daje, sploh Škoda je že kar zmahana), a vseeno.
Prosim za pomoč in in se vsem že vnaprej iskreno zahvaljujem za kak pameten nasvet, Minaja