Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To jan 22, 2008 10:49 pm

Od vsega bi imel samo EDS. Še raj od tega pa mehanske zapore diferincijalov.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

matjazek
Novinec

Napisal/-a matjazek Sr jan 23, 2008 10:56 am

A je mogoče naknadno vgraditi ESP?

Avto (I30) ima ABS, EBD, pol pa že počasi konec teh kratic...
Slika

_Boštjan_
Nov uporabnik

Kraj: Križe

Napisal/-a _Boštjan_ Sr jan 23, 2008 11:28 am

mislim da se ti to ne splača ker mora biti cena močno zasoljen.. pa tudi ne vem če je to možno.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Sr jan 23, 2008 11:43 am

Kako deluje ESP na ledu in snegu je predvsem odvisno od verzije, ki je vgrajena v vas avto.

Najnovejsi ESP, ki odlicno deluje v snegu in ledu, imajo samo avti visjega razreda (kakor je meni znano). Seveda se potem z leti to najde tudi v navadnih avtih. Vendar je vedno zaostanek kaknega leta.

lp
Slika

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr jan 23, 2008 5:30 pm

kixs je napisal/-a:Kako deluje ESP na ledu in snegu je predvsem odvisno od verzije, ki je vgrajena v vas avto.
Najnovejsi ESP, ki odlicno deluje v snegu in ledu, imajo samo avti visjega razreda (kakor je meni znano). Seveda se potem z leti to najde tudi v navadnih avtih. Vendar je vedno zaostanek kaknega leta.
lp

Previdevam, da je Touran z 8 miljonov (s 10% popustom) dovolj visok razred, da bi moral ESP delovat tako kot je treba - in tudi deluje - če imaš ustrezne gume gor, z gumam za na odpad, pa lahk maš ti 5 espjev, pa ti ta še vedno nebo pomagal.
Glede ESP in naknadne vgradnje: vsako stvar je v avto mogoče vgraditi, kdor reče da je nemogoče - se kratkomalo zlaže. Vendar pa je to precejšen problem, ker je treba namestit senzorje, potegnat kable, zamenjat računalnik avta in tako dalje in tako naprej... prav tako pa ni zagotovila, da bo potem avto še vedno tak, ko bo enkrat cel razstavljen kot je bil, zato ti tega na nobenem servisu, vsaj WV grupa, nebodo naredil. Sem se pozanimal za svojega Leona in je tole povzetek tega, kar sta mi povedala serviserja in šefica servisa - da tega se v avtomobile, ko je enkrat avto iz tovarne, preprosto ne vgrajuje.

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Re: ESP da ali ne ?

Napisal/-a DonFilipo So jan 26, 2008 9:04 pm

Tomas214 je napisal/-a:Kupujem nov avto in se odločam med Golfom Plus ki ima ESP in tistim ki ga nima.Zanima me pa če se res splača dati nekaj več denarja za ESP sistem.

Seveda! To je glupo vprasanje! Isto bi bilo ce bi vprasal a kupiti avto z ABSom ali brez. HALOOOO! ESP!!! Sej se evropska unija bori da bi bil obvezen v vsakem vozilu ki se prodaja v EU. A mislis da brez razloga. Sploh ne razmisljaj da nebi uzeu brez.
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So jan 26, 2008 10:39 pm

ESP prav lepo popravlja tudi podkrmarjenje. Čisto enostaven test potrdi to. Greš v nek rondo, če se da velik s slabim asfaltom in ga voziš vedno hitreje. Jasno se občuti popravke ESPja. To sem preveril na treh Audijih (1 A3in 2 A4, vsi trije 1.9 TDI).
Če pa se z vstopno hitrostjo pretirava, potem pa učinka ni.

Sam tudi še nisem imel slabih izkušenj z ASRom in vožnjo v klanec ali po snegu. Moti me le, če hočem kakšen ovinek po klancu navzgor hitreje odpeljati :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po jan 28, 2008 5:52 pm

Jaz sem prakticiral testiranje ESP-ja na beetlu na Pohorju pa še marsikje na ledu in snegu. Nevem kak je pri drugih, ampak jaz ga nisem rabil izklopit za speljevanje v hrib. Ker mi začne v 1. prestavi komaj malo pred 3000rpm ESP oz. ASR blokirat kolesa in pod 2000rpm še nikoli niso padli obrati.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Po jan 28, 2008 6:44 pm

clovek je ze pozabo, da je temo odprl, vi pa se kuj svoje dalje..

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Po jan 28, 2008 6:51 pm

Debate, kjer so lahko eni za, drugi pa proti, bodo vedno aktivne :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov