kixs je napisal/-a:Kako deluje ESP na ledu in snegu je predvsem odvisno od verzije, ki je vgrajena v vas avto.
Najnovejsi ESP, ki odlicno deluje v snegu in ledu, imajo samo avti visjega razreda (kakor je meni znano). Seveda se potem z leti to najde tudi v navadnih avtih. Vendar je vedno zaostanek kaknega leta.
lp
Previdevam, da je Touran z 8 miljonov (s 10% popustom) dovolj visok razred, da bi moral ESP delovat tako kot je treba - in tudi deluje - če imaš ustrezne gume gor, z gumam za na odpad, pa lahk maš ti 5 espjev, pa ti ta še vedno nebo pomagal.
Glede ESP in naknadne vgradnje: vsako stvar je v avto mogoče vgraditi, kdor reče da je nemogoče - se kratkomalo zlaže. Vendar pa je to precejšen problem, ker je treba namestit senzorje, potegnat kable, zamenjat računalnik avta in tako dalje in tako naprej... prav tako pa ni zagotovila, da bo potem avto še vedno tak, ko bo enkrat cel razstavljen kot je bil, zato ti tega na nobenem servisu, vsaj WV grupa, nebodo naredil. Sem se pozanimal za svojega Leona in je tole povzetek tega, kar sta mi povedala serviserja in šefica servisa - da tega se v avtomobile, ko je enkrat avto iz tovarne, preprosto ne vgrajuje.