Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe feb 01, 2008 12:44 pm

Cash je napisal/-a:Ok, zarad gum in premalo profila je prov, da te zajebava, ker ko zapade sneg, gume s premalo profila ne držijo nič in povzročiš nesrečo, kar privede do zastojev in še kej hujšega itd...

Tole pa nekako ne bo v redu. Nekako ni fair kaznovat za situacijo, ki je le hipotetična in se bo recimo dogajal čez 14 dni. Do takrat lahko že 3x zamenjaš gume. Strinjam se da te opozori na pomanjklivost brez kaznovanja oz. ob sneženju strogo kaznuje brez milosti ne pa tako, kot primer, ko so predlanskem 20 novembra imeli racijo pregleda gum in to pri temperaturah +15°C. In talali so kazni - kolega je imel letne gume brez verig - le kaj bi mu verige pomagala pri tej temperaturi :?

Če vzamemo paralelni primer lahko kaznujejo vsakega saj 99% avtomobilov lahko prekorači največjo dovoljeno hitrost 130km/h, ker hipotetično torej vsi lahko naredimo prekršek prehitre vožnje.

Kaj hočem povedat... policaji naj se spravijo prvenstveno na prekrške, ki ogrožajo in so res nevarni - teh prekrškov in prekrškarjev je ogromno in ni nobene skrbi, da ne bi bili policaji 100% zaposleni. Pri mejnih prekrških, ki so nevarni le ob določenih pogojih in recimo vremenskih situacijah pa takrat ko takšnih situacij ni le te ne obravnavajo kot prekrške oziroma le izrekajo opozorila.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe feb 01, 2008 1:20 pm

Ok, za 15 + je res brezveze, samo da pa so temperature nizke, pa da ni snega in ti da imaš premalo profila se mi nekako ne zdi v redu, ker lahko zapade 1, 2, 3...

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Pe feb 01, 2008 1:49 pm

mene zanima,če obstaja kakšna stran na netu,kjer odgovarjajo policaji??

Uporabniški avatar
gago
Novinec

Kraj: Krajn

Napisal/-a gago Pe feb 01, 2008 1:53 pm

seeman66 je napisal/-a:
5cho je napisal/-a:Samo tvoj predlog glede rdeče luči - po tvojem predlogu te policaj tudi ne bi mogu ustavit, če prehitevaš čez dvojno polno črto, če nima posnetka oz. nekega odkaza?

Kakšen dokaz pa naj bi imel? On je uradna oseba.

Delno se strinjam tudi z nebivedujem, ker večja prisotnost na kritičnih lokacijah, bi drastično znižalo katastrofalno obnašanje na naših cestah.

Leta nazaj, ko je še zelena utripala, si , seveda če si normalen voznik, lahko ustavil na križišču. Tega zdaj enostavno ne moreš, ker prideš v situacijo ko se ti prižge rumena tik pred stop črto. Posledica zaviranja bi bila da ostaneš sredi križišča ali na zebri. Oboje je prekršek. Prevozil si rumeno, na drugi strani križišča policist bo pa trdil da si prevozil rdečo. Bi bil slabe volje :?:
Prehitevanje čez dvojno polno črto, je pa čisto zavestno dejanje voznika.

lp

Lahko da se motim vendar se mi zdi da je nek tihi dogovor, da naj bi se voznjo skozi rumeno spregledalo, če se nisi bil zmožen pravočasno ustaviti, oziroma so nekaj govorili, da bo to celo zakonsko opredeljeno, ker je nelogicno in popolnoma neumno pricakovati, da se bos ustavil na crti, če ti zasveti rumena pet metrov pred crto, še več, s kakšnim pretiranim zaviranjem bi ogrozal tako sebe kot druge soudelezence v prometu, sploh tiste za teboj. Kakor koli ze, vsak normalen policaj ti za kaj takega ne bo napisal kazni.

LP
The greatest trick devil ever pulled was to convince people that he doesn't exsist.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe feb 01, 2008 2:13 pm

Motiš se - to je od vedno že v zakonu in ni tihi dogovor. Ravno zato se prižge rumena, da te opozori na rdečo in imaš še možnost varno ustavit (pred črto, ne da ti kdo naleti od zadaj). Problem je, da obstajajo tudi policaji, ki si to "varno" po svoje razlagajo, a dosti večji problem so vozniki, ki imajo možnost ustavit, pa tega ne storijo. Da ne govorimo o stalnih vožnjah čez rdečo. Ni čudno, da nekateri policaji postanejo netolerantni...

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Pe feb 01, 2008 2:22 pm

ja kak je pa zakojn?glede profila? 1.5 mm plus zimske verige ne?pol ti nima kej žnarat policaj če maš verige u prtljažniku pa gume s 1.5 mm profila.
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Pe feb 01, 2008 2:23 pm

to je problem. oni so tam samo zato da kasirajo in nič drugega. če ti kdo naredi škodo in prijaviš se ti pridejo smejat v faco. prav anj se grejo jebat. večina sploh ne ve kaj morejo delat. so pa tudi ql policajči :D
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe feb 01, 2008 3:27 pm

meni so s policije, neki v zvezi z seminarsko odgovoril isti dan, da mi bojo priskrbeli podatke samo da rabijo odobritev ministerstva in res sem jih dobil prav pošteno urejene!

na netu so mejli od policije - predstavnikov za stike z javnostjo...

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Pe feb 01, 2008 3:57 pm

nevem, vidim da je drugje slabše...
v Šk. Loki so normalni.. Nekako življenski...
Ne težijo kar tko, ne postavljajo se takoj za table...
vidim da bi jih lahko kar pohvalil :) sploh če kdo od njih to bere :P
Res pa je da ko kasiraš jih še neki časa nočeš videt :oops:

nasplošno so pri nas kar uredu...
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Pe feb 01, 2008 3:59 pm

Jaz sem imel zaenkrat z policajem samo dobre izkušnje. 2X so me dobili z motorjem in sem imel samo parkirne prižgane. Mirne duše bi mi napisal kazen in bi se mu jebalo. On pa me je samo prosil za dokumente, jih pogledal, me opozoril na neprižgane luči in zaželel srečno vožnjo. To je zame korektno.

So me tut že zajbavali ob dveh zjutraj ko sem z avtobusom zbil srno ampak sem jih jemal mal z rezervo in je celtna situacija izpala bolj komična kot pa zatežena. Bil se pa deležen napadov kot so: iz kje greš???....ja avtobus je iz beograda jaz pa peljem samo od meje ker sva se šofreja zamenjala - preveč ur......A res???.....ja.....Kaj če gremo pa tahograh gledat......ni problema.........Na avtobusu ni vidt nč škode od srne, bi se kr vprašal če si jo res zbil ?!?!.........aja pol pa še sreče da je mrtva srna srdi ceste....itd

Na koncu smo se vse zmenil :D :D
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

rini
Novinec

Napisal/-a rini Pe feb 01, 2008 4:26 pm

Večim kolegom bi jeb.. mater, ker so brez vesti, neživljenski pri kaznovanju ljudi (ni naključje da so to prepogosto le povprečni državljani)... in v takih primerih je dobro o tem javno govorit. Po drugi strani mi gredo na k.... uporabniki A.com, ki delajo svinjarije po cesti in potem jokajo, kako se izgogniti doleteli kazni, ostali jim pa pametno delite nasvete.

Npr. sem bil v BTCju, ko je sredi belega dne ob gostem prometu, nekdo driftal po krožišču (pri tem požel vidno zgražanje mimoidočih), par dni za tem pa nekdo na isto foro prejme kazen, in takrat se že začnejo javno zbirati predlogi o pritožbi nad organom pregona in hkrati pride do vsesplošne podpore in razumevanja temu nesojenemu revčku.

To je ta dvoličnost ljudi, ki pa mene moti.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe feb 01, 2008 4:44 pm

@rini: zmeraj je bilo tako in zmeraj bo tako, da bo nekdo drug-nedolžen "fasal" kazen za tistega, ki je dejansko storil prekršek

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Pe feb 01, 2008 4:48 pm

im nobody je napisal/-a:ja kak je pa zakojn?glede profila? 1.5 mm plus zimske verige ne?pol ti nima kej žnarat policaj če maš verige u prtljažniku pa gume s 1.5 mm profila.

Ni pametno voziti s 1.5mm profila. Tudi, če je zakonsko dovoljeno. Pozimi še posebej ne.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe feb 01, 2008 4:55 pm

Pozimi moraš imet min.3 mm profila na M+S ali pa min 3mm na letnih + ketne v prtljažniku

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe feb 01, 2008 5:06 pm

Cash je napisal/-a:Pozimi moraš imet min.3 mm profila na M+S ali pa min 3mm na letnih + ketne v prtljažniku

Aha, ampak, da imaš letne s 3 mm profila pa si brez keten pri temperaturi +15°C pa fašeš kazen samo zato, ker v zakonu tako piše, je pa res en velik nonsens, a ne? :?

In pri takih primerih se policaj izkaže a je na strani ljudi, al pa je svinja, ki se rada izživlja, ker ima moč.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov