Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če feb 07, 2008 11:19 pm

Še sam en offtopic z moje strani, pol pa ne bom več pisal v to temo...
Nazadnje, ko so me policaji ustavili, so potrebovali 5 POLICIJSKIH AVTOMOBILOV, da si me je kdo upal ustavit! Pa sem čisto prijazen človek, le še 3 kolege sem imel poleg v avtu. Ampak, da so si me upali ustavit, so morali narediti cestno blokado!!!!!!!!!!! Kako so bili razočarani, ko so ugotovili, da sem čisto navaden državljan, ki plača vse davke in tako hudo so bili razočarani, da sem jaz napihal 0,00, da je moral še kolega pihat, ki je sedel na sovoznikovem sedežu in tudi on je napihal 0,00 .
Kolega, ki je sedel zadaj in je manager v enem podjetju, je nazorno komentiral to: "Nepotrebno razmetavanje s sredstvi in materialom." ... Servis policajev ja... Ne me smejat lepo prosim!
Zadnjič spremenil NaceM, dne Pe feb 08, 2008 9:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Bato21
Nov uporabnik

Napisal/-a Bato21 Pe feb 08, 2008 2:22 am

Zdej pa da še jst neki pripomnem. Zdi se mi da so policaji sam še za okras in da se pojavjo sam še takrat k lahko kšno kazn napišejo pa izpolnejo svoje norme. Blo je že več primerov kjer se je izkazala oprostite na izrazu glupost policajov. Prvič, po mojih izkušnjah sodeč je odzivni čas policistov prava katastrofa, ok to se že strinjam, da jih je premalo, sam zakaj pa pol ne povečajo število policistov. Najlažje se je izgovarjati, da jih je premalo pa nardit nč. Zdej pa mal konkretnih primerov.

1. Ko je kolega imel prometno nesrečo, k se je en pijan voznik zaletu v njega in pobegu z kraja nesreče (to se je dogajal v BTC-ju pri City Parku ob 11ih zvečer v soboto), je kolega normalno najprej poklical policijo, da prijav prometno nesrečo pa da pošljejo patruljo na kraj nesreče. In po cca. 20min se pripeljeta policaja mimo in vprašata kaj se je zgodilo in mu kolega lepo razloži in policaj z pomfrijem iz McDonalda v roki prau, da oni niso njih poslal in da naj počakava na patruljo. Očitno je imela ta patrulja preveč dela z pomfrijem. Nakar se je patrulja pripeljala po cca 2 urah. Haloooooooooo

2. Potem je enkrat mene napadu en model z kijem (bil je tok pijan, da ni vedu niti za sebe kaj šele da bi se zavedu kaj se dogaja okol njega). Jst sm se normalno branu in je prišlo do pretepa. Začuda je policija pršla po cca. minuti, priča dogotka je nemudoma poklicala policijo. Kljub temu, da je priča povedala potek dogodka kako je on mene napadu in tudi priznal napad in da me je zamenjal z nekom, policaj meni napiše kazen 333 Eur ker sm bil udelezen v pretepu, nakar jst njemu pravm kaj pa naj bi v tem primeru nardil. Ta izjava policista je bla svetovna, kazen nebi dobil samo v primeru, da bi jaz elegantno odbijal udarce (hallooooo, model me je napadu z kijem) in pobegnil in se zaklenil v avto. :shock:

Sm še slišu velik takih in podobnih prigod od kolegov sam nebi o njih govoru, ker nisem bil zraven in da ne bom delal krivico policajem. :D

Lp,

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe feb 08, 2008 9:16 pm

Živ,
sem obljubil sicer, da se ne bom oglašal, ampak na zadnje sporočilo se moram tudi oglasiti. Ne bom razpredal na dolgo in široko, kaj se mi je zgodilo, sam to lahko povem, da se je en tip zaletel v moj avto, ko sem šel ven pogledat, kaj se je zgodilo, pa me je udaril in pobegnil s kraja nesreče. Imel sem vsaj 10 prič (zaletel se je v mene v koloni) in ko sem šel prijavit to, kar se je zgodilo na policijo, mi je policaj rekel: "Če boste prijavili to, da vas je udaril, bomo vam dali 250€ globe zaradi 'Kršenja javnega reda in miru.', tistemu drugemu pa, 'če ga bomo našli' (pa sem imel njegov opis, njegovo registrsko številko in njegov tip avtomobila, aja pa TAKSIST JE BIL - torej 'profesionalni voznik'). Seveda, pa imate možnost, da tudi ne prijavite tega in kazni ne boste dobili. Odveč je poudariti, da je ON udaril mene in da sem imel VSAJ 10 PRIČ. To policaja ni zanimalo, ker tako ali tako 'noben tega ne bi hotel potrditi' (tako je rekel on, očitno je David Copperfield vajenec za njega, ker je ta policaj večji iluzionist kot on).
Seveda denar težko zaslužim in mi 250€ pomeni ogromno in prijave potem nisem naredil, škode na mojem avtu pa tudi ni bilo več kot 100€, zato sem raje popravil in bil tiho.

Eno od kazni (pred sicer cca. 9 leti), sem dobil, zato, ker sem peš šel čez pol semaforiziranega prehoda za pešce šel čez zeleno in ko se je zelena ugasnila, sem šel do konca čes (kot vsak normalen človek in celo to so nas učili v osnovni šoli). In to kdaj? Ob 3h zjutraj (!), ker sem tisti dan pozno delal v službi. Pa se pripelje en policijski frajerček in poleg je imel eno mlado lušno policajko, pred katero se je (kot sem videl tekom postopka) delal ful frajerja. Začne mi pisat kazen, ker sem kao naredil prekršek kot pešec, pa se med "postopkom" pripelje en tip po pločniku z eno zjebano stoenko (!!!!) in se začne pogovarjat s policajem. Iz pogovora sem razbral, da je verjetno kolega od policajev. In kaj potem? Ja valda, jaz sem kazen dobil, oni tip, ko pa je mene na pločniku skoraj povozil, pa je ni, ker je kolega od policaja in še med postopkom se je pogovarjal z njim. Ko sem policaja vprašal, kaj mu ne da kazni, pa je rekel: "Ja, ja bomo dali." Ja boste je g. policaj... Ne me smejat še enkrat!

Sori... Še v Texasu verjetno kakšen Walker in Trivette boljš delata red, kot pa tile naši gumpci na naših cestah. To, da jih je malo, pa SPLOH NI MOJ PROBLEM, ampak problem koga drugega! Moj problem je, da zaradi nesposobnosti policajev gor plača(j)(m)o nič krivi, nič dolžni, pošteni državljani, ki povrhu vsega še PLAČUJEMO te taiste policaje (in to dvakrat - z davki in še s kaznimi). In prav na živce mi gre, kako nekateri potem ven spravijo, kako "bomo že videli, ko bomo potrebovali usluge policajev." Glede na vse skupaj... Takih policajev, ki me samo oškodujejo in ko jih dejansko rabiš ne naredijo nič (ali pa jih sploh ni), ne potrebujem.

In še nisem povedal vsega o naših vrlih plavih angelih. In še enkrat.. To so stvari, ki so se dejansko zgodile in ne, da sem "nekje slišal". In še enkrat. Takih uslug, s katerimi me vselej, ko pridem v stik z njimi, možje postave oškodujejo, seveda ne potrebujem in jih tudi ne bom nikoli potreboval!
Zadnjič spremenil NaceM, dne So feb 09, 2008 12:49 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Bosti1904
Nov uporabnik

Napisal/-a Bosti1904 Pe feb 08, 2008 10:11 pm

Vsak ima izkušnje z policijo. Jst sem tudi že plačal kazen ampak neki si mormo priznat. Vse kazni, ki jih izrečejo ne glede na okoliščine so izdane z razlogom in smo si čisto sami krivi če plačamo. Jst sem plačal kazen, ker sem prevozil rdečo in nisem bil pripasan. Kdo je kriv? Ja jst in ne policaji. Tudi meni gredo kdaj na k****, ko stojijo na tekih mestih,ko se ti zdi butasto, da bi se moral peljati po omejitvah. Mene še neki zanima za vse tiste, ki jih nimate glih najbolj radi, je že kdo plačal kako kazen za katero ni kriv? Okrito povejte. Ko pa jih rabimo pa vsi veselo sučemo 113. Je tak? Mal je treba realno na stvar gledat pa bo. Glede nato, kaj delajo pa si mojem zaslužijo večjo plačo. Delam v trgovini,kjer imam vsak dan opravka v veliko različnimi ljudmi in vem kako stresno delo je to. Kaj šele z pijanimi, jeznimi in itd. folkov s katerim imajo policaji opravka.Jst svetujem vsem, naj raje malo premislijo preden pišejo kakršne koli bedarije na to temo.
Sin ličarja

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM So feb 09, 2008 12:28 am

Iz mojega pisanja je razvidno, da sem plačal vsaj 2 kazni (tretje pa ne, ker mi je policaj sam dal na izbiro ali naj naredim prijavo ali ne), za katere nisem bil kriv! In to celo bi lahko dokazal (priče), pa vendar vemo, kaj se zgodi v pritožbenem postopku in sem zato tudi plačal, ker se mi ni dalo še zafrkavati s tem.

Tudi jaz delam s strankami, tudi jaz sem kdaj slabe volje in tudi jaz imam posla z marsikom, ki me nadere ali v živo ali preko telefona. Ampak svoje slabe volje zaradi tega nikoli ne stresam na stranke ali kolege!

Pa tudi pri sukanju 113 sem že imel izkušnje, da se mi noben ni javil, čeprav so pred mojimi očmi vlamljali v trgovino čez cesto. (Javili so se, ko sem poklical tretjič, koliko časa pri tem je bilo izgubljenega, je odveč povedat. In prvo vprašanje, ko sem povedal, da kličem od kod kličem... Ne ZAKAJ kličem, ampak: "Kdaj ste rojeni?" - Pa tudi, isto vprašanje je bilo, ko se je en tip na AC po odstavnem pasu vozil v nasprotno smer in sem klical policijo. Še preden sem povedal, kaj se dogaja... "Kdaj ste rojeni?") Torej.. Ja veselo sukanje 113, ko jih rabiš ni kaj!

Aja, da še povem enkrat, ko sem bil priča prometni nesreči (gasilski avto na nujni vožnji je nagazil enega Cliota, ki ga je razklalo na dva dela. Takrat je kolega, ki je bil v avtu z menoj klical policijo in seveda tudi povedal, kdaj je rojen, podatke in telefonsko. Čez 2 dni pa v časopisu vidim "poizv očividcem" pri tej isti nesreči. Prvo sem klical kolega, če so ga kontaktirali, pa je rekel, da NE. Sam sem šel takrat na policijo in povedal, kaj sem videl itd... Ampak tudi oni niso vedeli, zakaj noben ni kontaktiral kolega, kateri je pustil tam vse podatke, vključno s telefonsko (in ja.. tudi datumom rojstva). Šlamparija!

Ampak... TO SE DOGAJA, pa ne živim v Chichagu v času prohibicije, ampak v eni lepi deželici na sončni strani Alp!

In še nekaj... Morda se tebi zdi bedarija, vendar, če bi bil oškodovan s strani modrih (kot sem bil jaz in to več kot enkrat), se ti to niti najmanj ne bi zdela bedarija! In se opravičujem, da se ti to zdi bedarija, če napišem samo kar se mi je dejansko zgodilo.
Zadnjič spremenil NaceM, dne So feb 09, 2008 1:06 am, skupaj popravljeno 1 krat.

rini
Novinec

Napisal/-a rini So feb 09, 2008 12:43 am

Naša policija je ena velika žalost. Kriva je predvsem država zaradi premalo učinkovitega nadzora in predvsem zaradi neživljenskih zakonov. Npr. še do predkratkim je bila obvezna fotografija z očali na vozniškem dovoljenju v kolikor je imel voznik predpisana očala. Kaj takega ni nikjer v Evropi, je pa ta naš predpis vzbudil veliko smeha na eni mednarodni konferenci policistov in takoj zatem je sledil popravek. Še dobro da smo v Evropi, da nam le ta s prstom pokaže na neumnosti.

Da ne govorim, da so kazni tudi do 10x višje kot drugje v Evropi in to v državah, kjer je standard neprimerljivo višji z bolj profesionalnimi delavci policije. Potrebno se je zavedat, da visoke kazni še dodatno spodbujajo policiste pri doslednjem kaznovanju voznikov. To je zanimivi psihološki pojav, ko polist s tem ko ti v 5 minutah vzame mesečno plačo pridobiva na samozavesti t.i. pomembnosti. Od kolegov sem pogostokrat zaznal pripombe v obiliki: "Kako sem ga dobr ucuru, hehe". In to se dela vedno iz večjega užitka; merjenje z laserjem-hobij, ki zasvaja. Pri delu v policiji sem opazil, da delavcem manjka predvsem profesionalosti v obliki doslednosti (karikiram: izreka kazni za rumeno luč, ko se vrača iz službe on sam, prevozi vse rdeče).

Naslednja stvar, ki je najbolj pereča je korupcija. Poznamo odkrito in prikrito korupcijo. Odkrita je npr. kadar se jemlje denar neposredno od prekrškarja, med tem ko je prikrita veliko težje dosegljiva, kaže pa se tudi skozi omenjeni reakcijski čas. V tistih gostilnah, ki so policistom prijazne (tudi v njihovem prosteme času), se takoj odzove na klic, kjer pa ni primernega "gostoljubja" se gre na kraj dogodka bolj počasi (torej naj se lokal najprej izprazni). Sicer je tako, da morajo patrulje javljati čas prihoda, toda noben ne more patrulji dokazati dinamične vožnje ali pa hitre vožnje. Minuta ali dve razlike pa pomenita veliko.

O policiji bi lahko govoril na dolgo in široko, zato tud ni naključje, da delam magistrsko nalogo na temo "korupcija v policiji".
Zadnjič spremenil rini, dne So feb 09, 2008 12:47 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM So feb 09, 2008 12:46 am

rini je napisal/-a:Naša policija je ena velika žalost. Kriva je predvsem država zaradi premalo učinkovitega nadzora in predvsem zaradi neživljenskih zakonov. Npr. še do predkratkim je bila obvezna fotografija z očali na vozniškem dovoljenju v kolikor je imel voznik predpisana očala. Kaj takega ni nikjer v Evropi, je pa ta naš predpis vzbudil veliko smeha na eni mednarodni konferenci policistov in takoj zatem je sledil popravek. Še dobro da smo v Evropi, da nam le ta s prstom pokaže na neumnosti.

Da ne govorim, da so kazni tudi do 10x višje kot drugje v Evropi in to v državah, kjer je standard neprimerljivo višji z bolj profesionalnimi delavci policije. Potrebno se je zavedat, da visoke kazni še dodatno spodbujajo policiste pri doslednjem kaznovanju voznikov. To je zanimivi psihološki pojav, ko polist s tem ko ti v 5 minutah vzame mesečno plačo pridobiva na samozavesti t.i. pomembnosti. Od kolegov sem pogostokrat zaznal pripombe v obiliki: "Kako sem ga dobr ucuru, hehe". In to se dela vedno iz večjega užitka; hobij, ki zasvaja. Pri delu v policiji sem opazil, da delavcem manjka predvsem profesionalosti v obliki doslednosti (karikiram: izreka kazni za rumeno luč, ko se vrača iz službe on sam, prevozi vse rdeče).

Naslednja stvar, ki je najbolj pereča je korupcija. Poznamo odkrito in prikrito korupcijo. Odkrita je npr. kadar se jemlje denar neposredno od prekrškarja, med tem ko je prikrita veliko težje dosegljiva, kaže pa se tudi skozi omenjeni reakcijski čas. V tistih gostilnah, ki so policistom prijazne (tudi v njihovem prosteme času), se takoj odzove na klic, kjer pa ni primernega "gostoljubja" se gre na kraj dogodka bolj počasi (torej naj se lokal najprej izprazni). Sicer je tako, da morajo patrulje javljati čas prihoda, toda noben ne more patrulji dokazati dinamične vožnje ali pa hitre vožnje. Minuta ali dve razlike pa pomenita veliko.

O policiji bi lahko govoril na dolgo in široko, zato tud ni naključje, da delam magistrsko nalogo na temo "korupcija v policiji".

Si ti siguren, da delaš na policiji? (Me čudi, da se tole z magistrsko ni kdo že prej spomnil.)
Btw... Tole z očali se pa spomnim. Kako dolgo pa tega ni več?
In .. Ja to sem pa res slišal (in ne sam doživel)... Mi je kolega pravil, kako so ga policaji ustavili v Avstriji in je plačal za isto prekoračitev takrat 3x manj, kot pri nas... In, ker je bil presenečen, kako je "poceni" skozi prišel, je policaju hotel pustit 5€ za kofe... Policaj je skočil v luft, kaj ga hoče podkupit! Potem se je pa prijel za glavo, ko mu je kolega povedal, koliko so kazni pri nas.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So feb 09, 2008 2:56 am

Res je policija je ena velika žalost. Ampak jaz imam svoj pogled na vse to:
Predvsem je vse skupaj ena velika žalost zaradi direktorjev policijskih postaj, ki so pred 15 ali 20 leti ustavljali na enem in istem koncu in sedaj seveda ustrezno na ta ista mesta pošiljajo svoje ljudi. Če kdo pokaže malo znanja in se malo drugače obrne, kot mu reče šef, ga tak šef onesposobi in očrni in si s tem zavaruje svoj stolček, ker bi pametnejši policaj hitro lahko svojega šefa nadomestil. Tak boljši policaj pa potem uvidi, da zanj ne bo napredovanja, plača bo vedno enaka, nagrad ne bo in zato gre takrat ven iz policije in ostajajo pri policiji samo še tisti, ki so čisto podrejeni.
Nagrade policajem direktorji dajejo šele takrat ko veliko ljudi ucurijo za dober denar in podobno. Seveda pa noben od teh šefov ne bo uvedel neke novosti. Že zato ne, ker se boji za stolček in če ta novost ne bo uspešna, bo letel. Edine novosti so tiste, ki jih določi država.
In tako je to začaran krog in vedno slabše bo.

Kako bi to popravili pa ne vem. Ena izmed možnosti je da se večino direktorjev zamenja in se tja postavi sposobne ljudi, ki pa bi morali tudi dost komunicirat z javnostjo in ljudmi nasplošno ter se malo bolj človeško prilagajat dogajanju, tako da bi policaji spet pridobili spoštovanje, ki so ga v očeh velike večine že davno izgubili.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash So feb 09, 2008 10:34 pm

policaji so navadni ritopiki. ne ritopiki so čist ok proti policajem. če rečem gnoji, bi bil žaljiv do gnoja...

pred pol ure so me vstavli in mi težili, da je kazen za vožnjo po levi 105€ al 150 sej ne vem.

mater jim j***m, peljejo se mi za ritjo, da me delajo živčnega (da bi ja tiščat začel), pol pa pržgejo lučke (tema je bla seveda), pogledam v špegu, in v tem trenutku mi pred avto skoči srna. jaz zabremzam in zavijem levo(reakcija pač), on se mi skorej v rit zabije, pol pa, ko mu povem da jed bla srna, pa reče. ja a ste jo vidl. ja halo no...

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM So feb 09, 2008 10:56 pm

nebivedu je napisal/-a:... tako da bi policaji spet pridobili spoštovanje, ki so ga v očeh velike večine že davno izgubili.

:D :D :D :D Statistike kažejo drugače. In sicer, da ljudje policiji FUL ZAUPAJO. :) Pa kaj potem, če najdejo npr. samo zanemarljiv odstotek ukradenih avtomobilov, pa kaj, če oškodujejo državljane, ki jih plačujejo, pa kaj, če ne dvigujejo, če jih kličeš na 113, pa kaj, če jih čakaš 2 uri, ko jih rabiš (da jih skoraj nehaš rabit medtem), pa kaj, če jih vedno več daje odpovedi, ker so razmere v policiji vse prej kot rožnate...

Glavno, da jim po statistiki državljani zaupajo. Samo... Na faxu smo se učili (ravno pri statistiki), da obstaja pregovor: "Laž, še večja laž, STATISTIKA!"

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne feb 10, 2008 9:02 am

Če ubiješ enega človeka, je to umor.
Če jih ubiješ miljon je to STATISTIKA!
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov