MGsax je napisal/-a:no danes sem bil ravno pri babici kjer je potekal rally-MB. bil sem na dobri poziciji kraj kjer bi lahko-res lahko skočili. ampak naši veljaki tega očitno niso sposobni, zdelo se mi je da ne vozijo zelo hitro oz. tako kot bi lahko.
kakšne imate vi komentarjke če ste gledali rally-mb v živo.
za piko na i pa danes gledam po pop tv prispevek iz tega rallya in nato posnetek WRC rallya!-kot dan in noč vsaka čast WRC!!!!
Očitno naš avto šport zelo malo spremljaš, zato kvasiš takšne neumnosti (predvsem pa neumne primerjave)!
Poglej na
www.mpiracing.com pod oglase... Zadnjič sem zasledil tole:
"Škoda motorsport prodaja več avtomobilov Škoda Octacia WRC evo II in evo III. Možna je tudi priprava po specifikaciji za FIA 2004. Zraven je na voljo tudi veliko rezervnih delov. Cena : 180.000 do 200.000 EUR"
To je za naše razmere vrhunski dirkalnik. Si opazil ceno? Ampak to je cena samo za avto. Kje pa je še spremljevalna ekipa, kombi, materjal, mehaniki, prenočišča za vso ekipo, hrana... Ne pozabi na vzdrževanje dirkalnika: redni remonti motorja, menjalnika, zamenjava drugega ("potrošnega") materjala, ki NI serijski... Pa si ti predstavljaš kolko to stane?
In da bi potem po brzincu "skakal", ogrožal tako drag materjal, svojo dobro uvrstitev? Pa kaj misliš, da ima kdo od naših dirkačev finančno kaj od dirkanja? Več ali manj so vi "hobi dirkači", ki zadnje tolarje vložijo v pripravo avta in ta šport!
Pa prosim, ne primerjajte naših intuzijastov z tovarniškimo vozniki, ki tekmujejo z WRC-ji. Ste morda kdaj opazili koliko članov šteje ena ekipa na WRC? Cela vojska jih je. Pa potujoče delavnice opremljene bolj kot večina naših avtomobilskih servisov! Tega pri nas nikoli ne bo!
Pa še nekaj... Ko po TV gledate reportaže iz WRC vidite samo tovarniške ekipe. Za peščico teh ekip, pa se vozijo "privatniki", ki pa dosti bolj "šparajo materjal" (npr. malo gledajo na dolžine skokov)