Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Buschi
Nov uporabnik

Kraj: Savinska

Vozila iz domače delavnice: a-testi,registracije, homo....?

Napisal/-a Buschi Ne feb 17, 2008 11:50 am

Pozdravljeni.
Že nekaj časa mi hodi po glavi vprašanje, ki pa ga bom postavil najprej tule(preden kličem na LPP):
kako je z registracijo doma narejenih vozil. Namreč, stric je nekaj let nazaj naredil tricikel: izpit o varilcu, a-test, tehnična dokumentacija...Po tem naj bi se zakon zaostril in naj bi nasplošno prepovedovali izdelke iz garaž. Kako je sedaj s tem? Obstaja kje na netu podatek o tem?
Imam namreč namen narediti KOLO s pomožnim motorjem(za lastno porabo) in me zanima, ali je potrebno kolesa tudi atestirati ali naj se vozim, dokler me škifi ne ustavjo.

Hvala za izčrpne informacije.

Lp,Buschi

Uporabniški avatar
dinks
Nov uporabnik

Napisal/-a dinks Po feb 18, 2008 9:04 am

ja ti novi zakoni so strogi js sm mogu že loke na terencu homologirat k me je zajebavu škif za papirje pa mi dau 500 e kazni! tk d za njih morš met vse črno na belem :D

LP Dinksi

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster To feb 19, 2008 10:29 am

Če boš delal na principu solex-a, ni panike, ne rabiš registracije, kar posledično prinese da ni treba homologirat in atestirat....
Z tako zadevo te ne bo noben ustavljal, no razen če boš 100ko mem policajev padu :twisted:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To feb 19, 2008 11:35 am

ce bo zgledal tko kokr da mas kosilnico na sprednem kolesu bi se znal zgodit da te kdo ustavi..

pomoje je najbols da to pol atestiras na LPP, za kolo z motorjem nebi smel delat prevelikih težav pomoje.

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man To feb 19, 2008 12:56 pm

mislim da rabiš za vse stvari ki jih doma narediš popoln načrt kot dokaz po čemu si delal.potem naj nebi bilo problema.načrt more bit seveda popolnoma točen in ne sme odstopat od dejanskih mer.ne vem pa če mora biti uraden ali ga lahko sam sestaviš.tega pa ne vem

lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
Crash
Nov uporabnik

Napisal/-a Crash To feb 19, 2008 5:32 pm

Pokliči na lpp in ti bodo vse povedali kaj potrebuješ...........ker potem boš delal po tem kar boš izvedel in ne bo problemov, vsaj upam.........ker pri nas je včasih tak vse z logiko skregano........
Lahko pa narediš po svoje in se voziš normalno..........ker kolo, ki ima spredaj gor tisti mali motor vsaj pri nas ni registrirano, ker se vozi znanec z njim v službo in nima problemov ne z policisti, ne z vožnjo, pa ga je kupil, ker on ga ne bi delal sam doma......

Vprašanje po telefonu na lpp te stane sam časa in impulzov.....tak to je vseeno dobro preverit.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov