Debate, ki niso vezane na ostala področja...

kaltenekar
Nov uporabnik

Vprašanje glede vezave!

Napisal/-a kaltenekar Po okt 20, 2003 5:52 pm

Zdej bom kupu neonko, z znotraj avtomobila, in to zeleno. Pa sm jo mislu namontirat spredaj nad pedala, (mam citroena AX k ma tm spodaj dost placa, pa bi jo dal od sopotnikove strani na voznikovo stran, tak da ko bom vrata odprl da mi bo prižgalo neonko, in bo spodaj vse razsvetljeno.

Zdej pa vprašanje!

Se ne spoznam tok na štrom, zato me zanima, kako bi jaz lahko to zvezal, da ko bi vrata odprl da bi mi neonka posvetila. Mal sm razmišljal o tem , da bi kar na un stikal od vrat zvezal, ko imam stikalo za lučko nad armaturo. A bi to šlo, vmes bi dal pa še en stikal, ker če bi imel odprta vrata, dalj časa da mi neb vs štrom pojedl (k včasih mal muzo rolamo na žurkah pa so tud vrata odprta, in da lahko takrat zadevo ugasnem!

Prosim če mi mal pomagate kako naj to skup zmotam!

HVALA!!

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Po okt 20, 2003 6:08 pm

Ka nimaš luči na stropu ki se vžgejo ko odpreš vrata?? Najbolš bi blo da bi na tisto luč vezal ker je uprašanje kuk toka zdrži una vazeva za lučko u armaturi. Če ma samo za lučko je to premalo za neonko. Če pa je iz istega stikala kot za lučko kot na stropu bo pa verjetno šlo samo če nebi bli kakšni zlo tanki kabli. Pol je lahko pa spet problem. Ker pr neonki je kmal par amperov(seveda odvisno od moči).

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Po okt 20, 2003 6:21 pm

Pri normalnih neonkah komaj kdaj dosežeš 1A, tako da je poraba majhna.

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Po okt 20, 2003 6:26 pm

Neonka ti porabi tolk mal štroma, da je brezveze mislit, da ti bo zarad tega spraznilo akumulator.

Vežeš jo pa tako, da + priključek neonke priključiš direkt na + (na en kabel pod armaturko, ki ima stalni +) , - od neonke pa spelješ na uno stikalo v vratih. Uno stikalo ti sklene kontakt na maso, ko so vrata odprta.

Torej: Ko boš odprl vrata, bo stikalo sklenilo - od neonke na maso in tokokrog bo sklenjen in neonka bo zagorela.

Simpl kot pasulj brez klobase...
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 3 gostov