sašo5 je napisal/-a:Poglejte: obstaja % ljudi, ki imajo denarja, da sami ne vedo koliko kupujejo vse živo in mrtvo(mrtvo zato, ker poznam tipa, ki hoče pokopališče od komunale (občine) kupit....)
Med drugo "sorto" ljudi štejem tudi sebe, ki imajo po domače povedeno "vse pošlitano" kar se tiče bivanja:predvsem stalna zaposlitev obeh, gotova hiša, 1x na leto par dni smučarije, 14 dni morja, ostalo pa v "trebuh" ter predvsem za osnovnošolca (okol kterega se večinoma tudi ves svet vrti) in ob vsem tem lahko v 3-4 letih našparaš 10.000 ali še malo več evrčkov in poraja se vprašanje: ali naj stojijo na banki (delnic krke nekaj itak je)drugih stvari (skladov ipd.)) se danes ne splača.....zato je moje stališče že dve desetletiji(tudi ko sem hišo delal, sem kupil nov avto) da vsake 3-5 let mora biti doma nov avto(ker raje imam avto, kot pa denar na kupu)ampak kupljen za toliko denarja, kot ga je - nobeno zadolževanje, kreditiranje ali celo odrekanje česa, ne pride v poštev, če je_je če pa ni_ni, oz. v okvirju zmogljivosti....in tista: koliko zgubiš na novem avtu, mene nič "ne sexa" pač zgubiš, kot rečem: v parih leti naprej bo zopet nekaj denarja in če ne bo druge "prioritete" bo tako zgodba tekla naprej......
P.S najvažnejše je pa zdravje in dokler ne zbolimo tega ne vemo(zopet govorim iz izkušenj, ker kot sem v eni temi že omenil, sem nekoč rešilca vozil, ter se srečeval s "svakojakimi".....- večina bogimi....od bolezni, da ne bo pomote)
fare je napisal/-a:U že prav lepo debatiramo!
Torej večina nas meni da se avto splača (nam delavcem) voziti čim dlje in imeti čim manjše stroške ...
Kja pa vi
Kritik je napisal/-a:No... jest oz. midva z mojo boljšo polovico sva lani kupila novi avto, pa ne zato, ker je bil prejšen že za na odpad... daleč od tega. Kupila sva pa novega zato, ker bi rada imela z njim vsaj 10 let mir, ker bi rada v tem času rešila stanovanjsko problematiko. Če bo vseh 10 let vozil tako kot treba, ob seveda rednih servisih bom več kot zadovoljen. Letno narediva okoli 15-20 kkm, kar pomeni da bo čez 10 let imel med 150 in 200 kkm. Torej avto bo pri hiši toliko časa, doker se ne dobo pričeli vrstiti izredni servisi in bo to močno obremenjevalo proračun. Nama je pač večja prioriteta stanovanje / hiša kot nov avtomobil. Če samo pomislim koliko je izgubil na vrednosti v enem letu, me zaboli glava. Da pa bi avto menjal zato, ker bi se ga naveličal.... se še ni in se ne bo zgodilo. Čeprav neizmerno uživam v sami vožnji mi je avto še vseeno samo prevozno sredstvo... to ne pomeni da delam z njim kot svinja z mehom, ampak na njem in v njem ne izživljam svojih fantazij.... jih raje na moji ženski :P
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov