Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mare_
Nov uporabnik

oldtimer (par vprašanj)

Napisal/-a mare_ Pe mar 14, 2008 10:18 pm

Ojla!
(Najprej se opravičujem, če bom zinil kakšno neumnost, toda o avtomobilih vem v glavnem samo to, kje je gas, bremza pa volan... :))
Pravzaprav sprašujem v dedkovem imenu - ima golfa, starega 25 let, kar menda pomeni, da se kvalificira kot oldtajmer. V roke mi je potisnil fotokopijo enega takega potrdila, da je nek avto oldtimer, pa je rekel, če lahko malo pogledam na netu, kako in kaj je s tem :) Torej, tisto potrdilo je od SVAMZ - slovenske veteranske avtomoto zveze. Sem našel in bral njihovo stran, pa mi ni čisto jasno vse... Najprej, a to prinese kakšne ugodnosti (dnar je taglaven, itak:D)? Slišal sem, da naj bi bila cenejša registracija (ok, v glavnem so bile to fantazije kolegov po parih pirih, kako bi si zaradi tega kupili enega oldtimerja :))? Ter, kolikor sem na uni strani bral, je še nek popust pri zavarovanju? Potem pa, a to potrdilo o tega kluba ima sploh kakšno težo? Ali je to približno tako, kot da bi se pridruzil lokalnim gasilcem in je potrebno v bistvu za 'uraden' status skakat se po kaksni obcini oz. cem podobnem? :)
To bi bilo pravzaprav to... oz. če ima še kdorkoli kakršenkoli nasvet glede tega, feel free to share ;)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Pe mar 14, 2008 10:29 pm

Članstvo v SVAMZ ali SVS in njun certifikat prinaša 90% popust pri zavarovalnicah ter precejšnjo mero strpnosti na tehničnih, kar je včasih tudi zlata vredno.

Jaz za mojo Viso letno plačam 50€ za zavarovanje.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So mar 15, 2008 1:56 am

pridobiti moras certifikat, za to rabis pa 2 fotografiji avta in nekih 30 evrov ce se ne motim. potem dobis certifikat s katerim imas 90% popusta pri zavarovanju in se kup ugodnosti, moras pa biti clan starodobnega drustva in vsako leto placati okoli 40 evrov clanarine.

priporocam ti da gres v SVAMZ ker v SVS mislijo, da imajo nekaksen eliten klub kjer lahko pogoje krojijo kakor jim je volja.

osebno nebi verjel ce nebi slisal iz prve roke kaksne stvari si privoscijo SVSjevci.

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN Ne mar 16, 2008 9:28 pm

Ja in 90% popusta se ti prizna, če je to ljubiteljsko vozilo in imaš poleg tega še en avto, za katerega plačuješ normalno registracijo. Če imaš samo oldtimerja, plačaš polno ceno.
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne mar 16, 2008 9:38 pm

GapsoN je napisal/-a:Ja in 90% popusta se ti prizna, če je to ljubiteljsko vozilo in imaš poleg tega še en avto, za katerega plačuješ normalno registracijo. Če imaš samo oldtimerja, plačaš polno ceno.

ni res. na to foro mam js zdj se en avto normalno registriran za brezveze.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne mar 16, 2008 10:45 pm

Kako pa je s tem ce naprimer avto ni v orginalnem stanju? Npr druge felge, znizan itd?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne mar 16, 2008 10:50 pm

to pol uni k ga pregledajo razsodjo kako pa kaj. mas pa tm eno sekcijo na unih pristopnih papirjih kjer nej bi nastel vse predelave gor..
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov