Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Ocena avta:

odlično
33
33%
prav dobro
31
31%
dobro
15
15%
zadostno
9
9%
nezadostno
12
12%

Skupaj glasov : 100

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe nov 02, 2007 11:05 pm

Pa da še jaz malo pripišem moje izkušnje.....tud fural opla kot moj prvi avto, ki sem ga dobil od fotra.

Bil je pa Opel Omega 2.4i avtomatik, letnik 92 se mi zdi ali 93, nisem čist ziher. Čez avto nimam nobenih pripomb, požrl je 11 litrov bencina, olja ni pil, rjavel ni nič kaj,letel je prekdovolj za mene mladega voznika. :twisted:
Pa niti ena stvar ni crknila na njem. Foter je pa fural od leta 91 omege skoz, pa tud ni blo problemov.
Edino eni sem jaz motor zrihtal, ker mi foter ni povedal da je vodo ven spustil, pa da bo nov antifriz nalil not drugo jutro, jaz pa sem se zvečer lepo vsedel v avto, pa šel iz Mb do Lovrenca in nazaj. Brez antifriza je motor zdržal nazaj proti domu že vse do Kamnice, pol je pač kuhno. :oops: :lol: K.rc, če foter ni povedal, reko je samo če rabim avto, se lahko pelam, ker sem svojga audija mel v refuzi zarad volanske letve. :evil:

Mama ma pa trenutno Corso 1.2 16V Twinport Cosmo, 2 leti staro. Kaj pa vem, razočaran nad tem motorjem, nad udobjem avta, vožnja te kolko tolko ok. Sem pričakoval več od tega avta. Sem pa jo sam gnal takrat na Opel prodajalno po avto, danes pa se po glavi tolčem.

To je to. :D
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

zavski007
Nov uporabnik

Kraj: Podčetrtek

Napisal/-a zavski007 So nov 03, 2007 12:48 am

evo js mam pa opel astro f 93 letnik 1.6i in sm zelo zadovoln z njo...imam jo 1 leto,z njo sm naredo 60.000 km tako da jih ma zdej 198.000++ in gre ko urca.....mal problem je res rja sam to se sprot porihta :D .Morm pa pripomnit da ma mama tut astro f 96 letnik 1.6.16v 130.000 in tut gre ko urca, fotr pa ma corso 90 letnik 1.2(sam bog ne ve kulkrat je že šel števec nazaj na nulo) pa tut ne dela nobenih problemov......men je opel zakon :D

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O So nov 03, 2007 2:11 pm

Čakajte malo no, v temi večinoma pohvale, v glasovanju pa tudi graje... Dajte se opogumit junaki, ki ste glasovali za nezadostno (poleg Voitha) pa povejte zakaj tako. Tako anketa kot tema menda velja za tiste, ki ste kdaj imeli Opla. Malo mi smrdi tole. :roll:
Slika

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR So nov 03, 2007 2:20 pm

trenutno mam vectro karavana 1.8 16V deluje vse kot je treba poraba je od 7 do 8 l :) jo pa prodajam ker bom preskocil na VW lp :)
A8 4.2 Quattro

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK So nov 03, 2007 2:25 pm

To je zarad tega tak, ker jim Opel kot znamka smrdi..predvidevam!

Moje mnenje: naš prvi Opel Astra cabrio l.96 tam neki..nobenih problemov!
drugi opel Astra caravan l. 2001 tam neki..nobenih problemov!
tretji opel Vivaro l.2005 ..sel motorcek za brisalca, sipa na drsnih vratih plapola med voznjo, na dviznih zadnjih vratih (kuferam) odpada tapeta :?

Moj Opel Corsa OPC..hm.. prevozenih ma 500km pa poka v zicu ko grem v ovinek + tega mi pri speljevanju nekaj trka-tk tk tk (spodaj nekje), ampak samo ko nekaj casa stoji pri miru! Ideja kaka?? Itak pa gre na servis naslednji tedn! Ampak avto je NOV?! :?

Tak da moje splosno mnenje o Oplih je tak tak!

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc So nov 03, 2007 2:28 pm

za take stvari se gre na servis in se odpravijo te napake
sej zato pa imas garancijo ane
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk So nov 03, 2007 2:29 pm

Eazy-O je napisal/-a:Čakajte malo no, v temi večinoma pohvale, v glasovanju pa tudi graje... Dajte se opogumit junaki, ki ste glasovali za nezadostno (poleg Voitha) pa povejte zakaj tako. Tako anketa kot tema menda velja za tiste, ki ste kdaj imeli Opla. Malo mi smrdi tole. :roll:

A da ga samo opel ownerji hvalijo, pa ne smrdi? Vsak cigan svojga konja hvali ;) Ravno včeraj zvečer sem poslušal stricovih milijon razlogov, zakaj NIKOLI VEČ opel. Zanimive zgodbe, pa je človek, ki ve da je avto stroj, ki rabi vzdrževanje. Pa ni pomagalo. Ves čas neko sranje.
Itak je pa tako, da če kupiš Poloneza ali Lexusa, je lahko da je skozi nekaj narobe, ali pa nikoli nič. Sreča, ali kaj bi temu rekel.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek So nov 03, 2007 2:39 pm

jaz tut imam podobno menenje, odvisno od vzdrežavnja in vsega. isto sranje je z clioti dci.. zelo dosti ljudi jih šimfa, jaz nisem imel večjih problemov (bil je redno vzdrževan in vse)...

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 So nov 03, 2007 2:58 pm

leto in pol mam omego B 2,5 TD bmw motor.Do sedaj sem menjal verigo in vse kar sodi zraven...Drugače pa za ta denar ne dobiš boljšega in bolj udobnega avta-takratnih 680.000 SIT. Edina slabost je da ima 6 cilindrov in pije mal vec nafte....

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So nov 03, 2007 3:47 pm

Glede na to, d se stvari zadnje cajte zelo hitro delajo, sploh ni čudno, da kej ni tako, kot bi mogl bit. Sej je povsod isto sranje.
Slika

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O So nov 03, 2007 4:02 pm

martk je napisal/-a:A da ga samo opel ownerji hvalijo, pa ne smrdi?

Meni smrdi razlika med posti in glasovanjem, kar vključuje hvale in graje. Ker skoraj ne vidim napisanih graj, me zanima mnenje tistih, ki so podali nizko oceno.

Lahko pa sklepamo, da znamko v anketi kurca folk ki ni lastnik njenih avtomobilov in zato nima kaj napisati. Jaz bi lahko podal svoje izkušnje s Corso C 1.3 CDTI, katero sem imel v avtošoli, pa se mi zdi da to ni merodajno, tako da se bom vzdržal mnenja in glasovanja.
Slika

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Ne nov 04, 2007 10:12 pm

Doma smo imeli kar nekaj Oplovih vozil. Začelo se je s Kadetti, s katerimi ni bilo težav (več se tudi ne spomnem, ker sem bil star 6 let, ko smo dobili prvega:)). Leta 1992 si je mati zaželela Astro GSI 16V. Smo ga tudi kupili. Glede oblike in zmogljivosti ni bilo pripomb. So se pa na žalost zelo hitro začele pojavljati napake. Že po prevzemu se je ugotovilo, da ni deloval merlinik vrtljajev. To so seveda takoj odpravili in leto dni je minilo brez večjih problemov. Nato pa se je začelo kvariti vse po vrsti..Nenehno je odpovedovala klimatska naprava, potovalni računalnik je javljal napake, ki jih v resnici ni bilo. Kaplja čez rob je bila okvara elektronike vbrizga sredi avtoceste. Avtomobil je bilo potrebno odvleči do servisa. Takrat se je fotr odloču avto prodati. Kupu je Toyoto RAV 4 (imeli 7 let in je delal brez vseh problemov).

No kljub slabim izkušnjam sem svoj prvi avto kupil pri Oplu. Pred 3 leti sem kupil Corso C GSI. Z avtom sem bil zelo zadovoljen - poskočen, a tudi žejen motor, solidna lega na cesti, nizka cena vozila in dobra opremljenost so bile odlike tega avta. Napake so: nekoliko slabša plastika na nekaterih mestih, premajhna zunanja ogledala, menjalnik se je upiral zelo hitremu prestavljanju in manjakala je 6. prestava.

Letos sem presedlal na Corso D 1.4 Cosmo. Tudi s tem avtom sem zadovoljen. Za postavljeno ceno se dobi veliko opreme, pelje se udobno, tudi zvočna zatesnjenost je solidna. Kot vsak avto ima tudi ta pomankljivosti: previsoko sedenje, len motor, slaba preglednost nazaj.

Kar se tiče servisov, sem redni gost Avtotehne VIS v Ljubljani. Serviserji so korektni, zaenkrat nimam z njimi nobenih težav.

Tolk o mojih izkušnjah z Opli ;)
Let there be rock!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne nov 04, 2007 10:28 pm

Ha "opel" hm? V vsakem primeru bolje kot ford :D Starejši še pomnimo kaddeta C , mante , ascone, vendar ko je GM postal 100% lasnik je njihova pot predvsem zaradi šparanaja in s tem slabšanja kvalite krenila strmo navzdol, pri nas so ga pa "zajebali" ko so ga pripojili pod Opel Hungarija, ko je pa svoje prste še Kolmanič pritaknil, je pa res ratal polom po celi črti, sploh kar se tiče servisov in prodajnega osebja, da pa zadeva le ni tako slaba oz. sploh ni slaba pa govorijo prodajne številke na Hrvaškem kjer Opel Croatia podira vse rekorde v segmentu vozil "astra" in "corsa"....prepričajo tudi vsi trije fiatovi(alfini) dizli.

Uporabniški avatar
cat
Nov uporabnik

Napisal/-a cat Po nov 05, 2007 3:09 pm

1. Kadett 1.6D '86, dobil 12 let starega z 62.000 km (ne, nisem se zmotil :D) , zdržal je do 250 kkm, potem ga je pojedla rja, motor je nadaljeval življenje v drugem avtu.
2. Vectra 2.0 DTI '98- kupil pri 100kkm (če verjameš), danes do 275 kkm menjana vodna črpalka in LMM, problem je edino rjavenje zadnjih blatnikov
3. Omega 2.2 DTI '01 - kupil pri 150kkm, danes ima 355kkm. Zamenjana jermenica glavne gredi, traverzna tesnila in par vakuumskih cevk
4. Omega 2.0 16V '95 - zaenkrat prevoženih samo 10kkm (ima jih 260)

Zadnji trije se še vedno vozijo in glede na prevožene kilometre so izredni stroški res minimalni.

Za bodoče si ogledujem Omego 2.5 V6 2000, potem pa predelava na plin. =I

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Po nov 05, 2007 3:17 pm

1.)Mel Opel Corso 1.7cdti(100ps)-na avtu sem zamenjal 1 žarnico-km narejenih je blo 65000, ko sm prodal. Servisirana pri Odar SG.
2.)Opel Astra GTC 1.9cdti(150ps)-stara bo spomladi 2 leti, 40000km, niti ena žarnica ni bila zamenjana. Samo redni servis pri Odar SG.

To je to. Z opli mamo doma manj težav oz nič težav. S toyoto so bli večji problemi(pri avensisu menjali 6x oba žarometa)(toyoto sedaj nadomestila Mazda5(brez napake)), imeli tudi renault laguno 1.6 16v letnik 03, ki je tudi bla več na servisu kot doma, clio 1.5 dci letnik 03-šel motor pri 65000km. :D

Tako da lahko rečem samo OPEL forever!!
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Po nov 05, 2007 3:27 pm

Bil lastnik Vectre A 2.0i ob nakupu imela 150.000 prevoženih pa mislim da je bila zavrtena nazaj vsaj za 80.000 do 100.000 tako da ko smo jo prodali je imela čez 400.000.Avto je delal brez problema razen rje ta je pa slaba točka oplov.V 150.000 kilometrih (9let) se je obnavljala servo črpalka,menjal hladilnik ter vsi štirje zavorni koluti.Novejši opli takih kilometrov ne bodo prenesli tako zlahka.Lahko rečem da je to najbrž eden najboljših avtomobilov ki jih je opel naredil. :bow
Priponke
P4230011.JPG
P4230006.JPG
P4230010.JPG

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po nov 05, 2007 6:48 pm

Pri nas imamo dve Vectri:

model C, letnik '02:

Kupljen kot rabljen, ampak trgovec ga je pripeljal iz nemčije. 2,2 dti motor. Potovalni računalnik pravi, da je poraba okol 6,6 - 6,9 litrov/100 km. Koliko so pa točne pa nevem, ker se stari ata vozi z njim in nisem na tekočem kdaj in koliko tanka. Vozi se pa večinoma po lokalnih cestah, predmestje in okolica Slov. Bistrice, iz enega vinograda v drugega... avtoceste pa precej redko. Predvidevam da ima povprečno hitrost nekje, kajtevem...60-70 km/h.
Olja ne pije več kot potrebno, tak da za zdaj še dela vse normalno. Avto pa ima 140 k km prevoženih, mogoče celo več. Pri 90 kkm (toliko je pač pisalo na števcu) je bil menjan sprednji levi ležaj s pestom vred (takrat se še ni dalo dobiti samega ležaja). Lansko poletje smo tudi menjali zadrževalnik voznikovih vrat - to je tista palčka ki gre v vrata, jih drži odprta in preprečuje da bi se preveč odprla naprej. Je pač zelo škripala in se zatikala. Pa zadnji pepelnik moram zrihtat, ker odpada pokrov. Drugače pa gre avto brez problema.

Dopade se mi funkcija glede zadnjih luči - Namreč vse žarnice zadaj so 21 W, ampak pozicijske (2 na vsaki strani) gorijo z zmanjšano močjo. Ko stisneš zavoro, se ena prižge na polno, druga pa ostane tak kot je. Če pa naprimer pregori katera žarnica, mišljena za zavorne luči, potem pa druga pozicijska prevzame to vlogo in tista zasveti na polno ob zaviranju.

In še model A, letnik '91:

Kupljen nov in uvožen leta '91 iz Belgije, pripeljan domov ravno tisto nedeljo pred 10-dnevno vojno, osnovni model, 1,6 i GL, redni servisi delani v Avstriji

Zamenjan razdelilnik vžiga pri 120k km, menjani pragovi in obrobe pri 200k km (ki so takrat še vseeno bili bolje ohranjeni kot vse druge Vectre).
Servisi od pred-pred-lanskega leta do danes: nove zadnje luči (nerodnost pri parkiranju), sprednje luči (desna-srna, leva-betonski steber), menjana zajla za sklopko, sklopka, voznikov sedež, izpuh (itak), leva roka sprednjega kolesa (tudi betonski steber), to pa je tudi vse.

Preživel vožnjo po treh cilindrih do Raba... Prepeljal več n×10000 litrov vina...

360.000 Km in še vedno laufa :!: Trenutno se mama vozi z njim v službo, vsak dan 10 km v vsako smer. Pa fajn je, ker je ravno dovolj visok da ne nasede na cesti skozi vinograd. Le rja je načela zadnjo premo, možakar na tehničnem je rekel da bodo čez 2 leti kolesa stran padla :P
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

bostjan2012
Nov uporabnik

Napisal/-a bostjan2012 To mar 25, 2008 7:37 pm

mam astro gtc,skoraj dve leti.razen servisa nic.opel zakon! :D

Uporabniški avatar
crocar
Nov uporabnik

Napisal/-a crocar Ne mar 30, 2008 4:22 pm

Imam 1.6 16v Ecotec Astro F limuzina ta ki je na sliki! Avtomobil imam cca. 2 leti od kar sem ga kupil pa do sedaj ima prevoženih 20.000km! Od takrat do sedaj zamenjal agr ventil, jermen, zavorni cilidner ter pakne, izpušni lonec, stikalo za smerokaze i dolge luči, zajlo za števec hitrosti, bencinski filter itd... V glavnem jst mislim da vsak avtomobil ima slabosti in prednosti in vse je odvisno kako prejšni lastnik ravna z avtomobilom! Ker prejšni lastnik pr mojem avtomobilu saj jaz koliko sem videl ni kaj prida ravnal ali pa so to določena leta avtomobila, ki so potrebni različni obrabljeni materijali menjave! Jst k sm avtomobil kupoval nisem kej preveč vedel o vseh teh napak in ostalo hotel sm samo dve stvari v avtomobilu varnost in veliko opreme, zato mislim da za ta denar koliko so one danes vredne se dobi kar dober avtomobil celo boljši od konkurence glede opreme in ostalo!

Rezervni deli so pa tko strošek je mene stal vsega tega cca. 600-800€!

Moje mnenje glede te znamke niti ni toliko napačna! Samo starejši so dosti bol vzdržljivi kot tudi udobni v primerjavi z novimi!

Opel is good! :lol:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po mar 31, 2008 12:32 am

no sej mogoce sm res mal pretiravu zgor, doloceni opli so fajn. omega karavan recimo je mega avto, sam ce je not ne-opel motor.

pa tut ene par starejsih opelic je prou fletnih.

ni mi pa jasn zakaj jih je sram imena opel..
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov