[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 868: Undefined offset: 0
AVTOMOBILIZEM.com - Poglej temo - Kateri je vaš slovenski avto leta 2015?
Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Moj slovenski avto leta je:

Skupaj glasov : 0

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Re: Kateri je vaš slovenski avto leta 2015?

Napisal/-a Godward Sr jan 07, 2015 7:41 pm

od naštetih passatu ker so ostali mala j***a
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jan 07, 2015 7:53 pm

Me kar malo preseneča, ker bi verjetno skoraj vsak pričakoval zmago Passata.
Slika

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr jan 07, 2015 8:19 pm

Tale Fabia je šla mimo mene kot nekaj čisto neopaznega, jaz sem dal glas Twingu, ki je vseeno pokazal malo drznosti/drugačnosti, čeprav tako majhnega avta vsaj ne mislim kupovati.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Sr jan 07, 2015 8:21 pm

Twingo, ker

1. drzna zasnova, svež veter
2. sem izdeloval orodje za brizganje prednjih žarometov

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr jan 07, 2015 9:30 pm

C4Catus! Odličen je itak pa mašinerija od uvoznika VW in Škoda dela s polno paro :mrgreen:
Slika
Všeč mi je pa zato, ker zadaj spominja na odličen ZX 1.8i 8)
Pa odličen 1.2 VTi motor z 82KM Na testni vožnji sem res užival.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr jan 07, 2015 9:44 pm

Jaz dam prednost avtu,ki je dostopen našem trgu (žepom),po ničemer ne odstopa ne v +,ne v -,zato Fabia :)
Passat,mogoče najboljši v vseh pogledih,ampak,koliko Slovencev si ga lahko privošči?!,Twingo,premajhen,požrešen pri priganjanju.Cactus,zanimiv s nekaj čudnimi rešitvami,ker šparajo,pa vendar je daleč od nizkocenovnika.Corsa,samo FL je dejansko.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Sr jan 07, 2015 9:49 pm

Corsa je definitivno nov avtomobil(ima nove motorje,obliko notranjosti in zunanjosti,je lazji...) Vsekakor vec ko facelift,prej potem passat facelift.

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Sr jan 07, 2015 10:08 pm

pleomax je napisal/-a:Corsa je definitivno nov avtomobil(ima nove motorje,obliko notranjosti in zunanjosti,je lazji...) Vsekakor vec ko facelift,prej potem passat facelift.

Passat je tudi komplet nov. Drugače pa je Fabia kar logična izbira, čeprav še vedno nevemo, kaj bi slovenski avto leta prestavljau.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 07, 2015 10:31 pm

Corsa ni nov avto, je le temeljito prenovljena (kot recimo Golf 6), za Fabio sem mislil, da so naredili tudi nekaj v tem smislu, pa zdaj berem, da so se je le lotili malo bolj resno:

A new Skoda Fabia is here, and it’s had much more than just a thorough exterior makeover. It’s now lighter, has a longer wheelbase and is wider, while the underpinnings are a mix of a heavily-revised version of the old car’s platform while incorporating bits of VW Group’s clever new MQB architecture.

Cactus mi je zelo zanimiv avto, ampak zadnji konc (predvsem luči) mi je grozno grd in cena se nekako ne ujema s šparanjem pri proizvodnji...

Twingo se mi zdi po nepotrebnem preveč kompliciran (motor zadaj, tisti nerodni pokrov spredaj) in po ničemer posebno ne izstopa v svojem rangu, edina res prepričljiva stvar je obračalni krog... Upam pa, da se večina ne strinja z mano, ker so službe v naših koncih odvisne od tega...

Passat se mi zdi med temi še nekako prepričljiv v svojem razredu trenutno, izredno prostoren, moderen itd., čeprav ni pa ravno dostopen vsakemu Slovencu...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr jan 07, 2015 11:08 pm

In kako se odločiš kateri je "slovenski avto leta", sploh pa na začetku tekočega leta? Glede na videz? Barvo? Priljubljena znamka? Kakšni so pogoji?
Zastopil bi če bi se tole odločalo na koncu leta in se bi ocenjevalo prodajo, zadovoljstvo kupcev in število težav ter reševanje teh, a odločati se o tem na začetku leta je pomoje čisto zgrešeno.

Osebno nisem in nebom glasoval ker ne poznam nobenega imed naštetih.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Sr jan 07, 2015 11:18 pm

Ivan36 je napisal/-a:C4Catus! Odličen je itak pa mašinerija od uvoznika VW in Škoda dela s polno paro :mrgreen:
Slika
Všeč mi je pa zato, ker zadaj spominja na odličen ZX 1.8i 8)
Pa odličen 1.2 VTi motor z 82KM Na testni vožnji sem res užival.

a zato je tud men všeč :D (smo mel doma zx-a, nadomestil bx-a, super avto). sem tud sam zanj glasoval, saj ponuja kr nekaj avta svoj denar, nizkocenovne rešitve so pa tud lepo zakamufliral v dizajn :)

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik Če jan 08, 2015 1:26 am

Jaz sem bil razočaran nad Cactusom. Plastik fantastik, nič boljše kot Twingo, slabše kot Clio.
www.mihafabijan.si
Renault Sport

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če jan 08, 2015 7:47 am

Pr kaktusu še zadnje šajbe ne moreš normalno odprete. Je*** tak avto. Me je pa presenetlo da je fabia zmagala, pričakoval sem da bo to pasat.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če jan 08, 2015 11:07 am

Hihihi joj no saj tudi DS4 nima zadaj sploh možnosti za odpreti stekla ta Cactus ima vsaj na ventus možnost. Ločiti moramo po razredih vozil, ki pa lahko posežejo v višji cenovni razred, ravno cactus je en tak primer so iz osnovne cene 12480€ poskočili na 14500€ :roll: zato NE bo uspešen na našem trgu, eHDi je pa še dražji :evil: + nenavadnost pa smo tam.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če jan 08, 2015 11:26 am

Skoz že trdim,da je Cactus vsaj za 2000 evra precenjen,ali pa naj že nehajo zavajat,da prodajajo nizkocenovnika.In pri zasnovi avta,novinarji navajajo C4 in ne C3,kaj je zdaj res?Še eno zavajanje?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če jan 08, 2015 1:52 pm

Glede na preteklo statistiko povsem pričakovan rezultat, na vrhu 2 avta iz VAG grupe, kakopak bi bilo lahko pri nas še drugače? :roll:

Pa poglejmo zakaj: Zadnjih 11 let je zmaga vedno pripadla nemškim avtom (če štejemo Škodo kot del nemškega koncerna ter Forda kot EU izdelek iz Kölna), od tega večina iz VAG grupe, ki so zmagovali tudi, ko je bil model le temeljit facelift predhodnika (Passat l. 2011 in Golf l. 2009). Od vseh 23 izborov kolikor jih je v Sloveniji bilo pa je samo 6-krat zmagal ne-nemški avto. Medtem, ko je v Evropi in po svetu zmagovala in dobivala priznanja zelo pisana druščina avtomobilskih proizvajalcev iz različnih držav, so v naši, več kot očitno zaplankani državi prevladovala germanska vozila. Pri tem se vprašam ali nam pogled res ne seže dlje od neke zakoreninjene miselnosti, "Nemc je pa valda najboljši"? In še večja sramota je to, da točke v finalu podeljujejo avtomobilistični novinarji, ki bi morali imeti razširjen spekter poznavanja ter razširjena obzorja, nenazadnje pa bi morali imeti tudi kanček nepristranskosti! Kje se je vse našteto izgubilo?! :roll:

Mogoče pišem tole v napačnem letu, ker si je od vseh dosedanjih izborov verjetno ravno letos glede na ostale kandidate resnično zaslužil zmagat eden ali drugi "nemec" iz VAG koncerna. Ampak če pogledam prejšnje izbore, se pa naravnost zgrozim, ko vidim kateri avti so zmagovali po svetu in kateri pri nas. :huh: :jao:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Če jan 08, 2015 5:41 pm

Ma od teh noben, zakaj:
- fabia je dolgočasna, pa vsi od škode so isti
- passat, enostavno predrag za 70% ljudi
- opel je meni lep, ampak še zmeraj jih jeb.. teža (ne vem kdaj bojo pri oplu menjali platformo, ki je že res stara)
- twingo in cactus pa mi enostavno nista všeč, pa še poceni nista, glede na to kaj ponujata.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jan 08, 2015 6:37 pm

Polo78 je napisal/-a:Glede na preteklo statistiko povsem pričakovan rezultat, na vrhu 2 avta iz VAG grupe, kakopak bi bilo lahko pri nas še drugače? :roll:

Pa poglejmo zakaj: Zadnjih 11 let je zmaga vedno pripadla nemškim avtom (če štejemo Škodo kot del nemškega koncerna ter Forda kot EU izdelek iz Kölna), od tega večina iz VAG grupe, ki so zmagovali tudi, ko je bil model le temeljit facelift predhodnika (Passat l. 2011 in Golf l. 2009). Od vseh 23 izborov kolikor jih je v Sloveniji bilo pa je samo 6-krat zmagal ne-nemški avto. Medtem, ko je v Evropi in po svetu zmagovala in dobivala priznanja zelo pisana druščina avtomobilskih proizvajalcev iz različnih držav, so v naši, več kot očitno zaplankani državi prevladovala germanska vozila. Pri tem se vprašam ali nam pogled res ne seže dlje od neke zakoreninjene miselnosti, "Nemc je pa valda najboljši"? In še večja sramota je to, da točke v finalu podeljujejo avtomobilistični novinarji, ki bi morali imeti razširjen spekter poznavanja ter razširjena obzorja, nenazadnje pa bi morali imeti tudi kanček nepristranskosti! Kje se je vse našteto izgubilo?! :roll:

Mogoče pišem tole v napačnem letu, ker si je od vseh dosedanjih izborov verjetno ravno letos glede na ostale kandidate resnično zaslužil zmagat eden ali drugi "nemec" iz VAG koncerna. Ampak če pogledam prejšnje izbore, se pa naravnost zgrozim, ko vidim kateri avti so zmagovali po svetu in kateri pri nas. :huh: :jao:

Se strinjam, da bi včasih lahko imeli malo več domišljije...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jan 08, 2015 6:51 pm

Polo78 je napisal/-a:Ampak če pogledam prejšnje izbore, se pa naravnost zgrozim, ko vidim kateri avti so zmagovali po svetu in kateri pri nas. :huh: :jao:

Meni je to vse isto:
http://en.wikipedia.org/wiki/World_Car_ ... nufacturer

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če jan 08, 2015 8:20 pm

Meni je vseeno kdo zmaguje,imam svoje kriterije ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov