Žal se takšne (tragične) zgodbe dogajajo tudi pri večini ostalih "ljudskih" poklicev, kjer so plače v najboljšem primeru pol manjše, krivi smo si pa sami, ker takšna izkoriščanja iz generacije v generacijo molče prenašamo. Tudi v špediciji obstajajo dobre službe in je pogosto problem ravno obraten, dobit dobre voznike. Plače seveda niso tako bajne kot v časih, ko je šlo v 500l rezervoar 700l goriva, so pa še vedno zelo dobre glede na to, da ogromno ljudi dela za manj kot 600€ na mesec v strahu, kdaj bodo pristali na cesti. Treba se je pa zavedat, da je to zelo specifično delo in ga le redki opravljamo res z veseljem. Nekdo, ki se bo tega lotil na silo zgolj z željo po hitrem zaslužku, bo hitro pregorel...
Jaz sem imel že praktično zagotovljeno službo pri Akrapoviču, pa so mi med tem, ko sem čakal klic na razgovor ponudili delo voznika kombija in nisem kaj dosti razmišljal. Zelo dobra plača, zelo dober odnos, v nekaj mescih prepotoval velik del Evrope in Balkana, otroku rešil življenje z nujno dostavo zdravil, videl kar nekaj turističnih znamenitosti (tudi šoping centrov

), spotoma lahko opravim tudi kaj za sebe (si med drugim večkrat prišparam po 400 km vožnje z lastnim avtom), ... skratka zelo zadovoljen in opravljam delo, ki me dejansko veseli, ker uživam v vožnji, spoznavanju drugih jezikov, kultur, ...