blaz2013 je napisal/-a:Bom jaz prvi zastavil vprašanje.
Zaradi nuje si bom v kratkem kupil nov avto, saj ga nimam- Golfa 7 1.6 tdi z 110km. Dizle sem že velikokrat vozil, lastil si ga še pa nikoli nisem. Ker berem o teh PDF-jih in EGR-jih in drugih štorijah sem posledično tudi odprl to temo.
Kaj bi bilo priporočljivo menjati olje pred 1.servisnim intervalom(opilki novega motorja?) in mogoče še kaj druga(filter..)?
Je treba kaj na začetku paziti na obrate(do koliko obratom ga lahko peljem) in koliko km je treba prevoziti, da se lahko reče da je motor utečen?
Koliko časa rabi da se takšen dizel ogreje?-imel ga bom nad nastreškom
Kako je s kratkim relacijam(živim v mestu vendar za opravke do 5km uporabljam peš hondo in kolo, večino se bom vozil na razdalje 20km+ v eno smer)?
Koliko moram prevoziti z njim da ga bom lahko vozil relacijo 1000 km v eno smer?
Kdaj priporočate menjavo naftnega filtra? Tovarniško mislim da je šele predvideno menda pri 75.000km
Sem amater in verjetno se bo kdo držal za glavo ko bo bral ta vprašanja, vendar če ne bo imelo življenje druga pota ga imam namen imeti vsaj 8let
Esem se opravičujem. Če menite tako potem pa zbrišite to temo zgoraj, prosim pustite pa ta vprašanja, ki jih imam(v tem postu) za vaše mojstre na forumu. Upam da mi kdo odgovori.
blaz2013 je napisal/-a:Kaj bi bilo priporočljivo menjati olje pred 1.servisnim intervalom(opilki novega motorja?) in mogoče še kaj druga(filter..)?
Je treba kaj na začetku paziti na obrate(do koliko obratom ga lahko peljem) in koliko km je treba prevoziti, da se lahko reče da je motor utečen?
Koliko časa rabi da se takšen dizel ogreje?-imel ga bom nad nastreškom
Kako je s kratkim relacijam(živim v mestu vendar za opravke do 5km uporabljam peš hondo in kolo, večino se bom vozil na razdalje 20km+ v eno smer)?
Koliko moram prevoziti z njim da ga bom lahko vozil relacijo 1000 km v eno smer?
Ne vem, jaz mislilm da ga nisem nikoli menjal. Ampak mogoče ne bi bilo slabo po ene 45-50.000 km.Kdaj priporočate menjavo naftnega filtra? Tovarniško mislim da je šele predvideno menda pri 75.000km
blaz2013 je napisal/-a:
Kmalu jih bom imel 5 tisoč prevoženih. Bom kupil tistih 5 litrov olja in bom dal menjat. Zanima me če oljni filter je priporočljivo zraven menjat.
primozek68 je napisal/-a:Narediš servis, pol ga pa po janezovsko voziš na 1300-1500 obratov. Pa bosta po 1 letu še DPF in EGR zabita, pa vztrajnik zlajan. Boš mel pa 3,4l/100 porabe. Now go figure.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov