dkrajnc24 je napisal/-a:Pozdravljeni.
Pred še ne letom dni sem opravljal osnovni servis... torej olje, oljni filter in klasični filtri kot je po potrebi. Včeraj sem malce preveril olje in sem probal odtenek... zdelo se mi je kar močno črne barve.. notri se je dodal castrol 5w-30 .. avto še ima do servisa cca 3000 km ( menjujem na 15000km) ... torej naj še počakam teh par tisoč ali grem takoj ? ? ?
Olje sem probal tako pri topli temperaturi avtomobila in ne z konico palice za olje ampak tam k kaže količino olja v avtomobilu.
Vem da je mogoče vprašanje malce mimo, ker lahko grem počasi na servis in menjam, strošek ni velik a vseeno se človek kaj novega nauči in poizvede.
dkrajnc24 je napisal/-a:Super, hvala tudi tebi za odgovor...
Nikoli nisem bil pozoren in zadnjič enkrat mi nekdo prbija da naj bežim menjat olje, ker lej kk je črno, hjah..sem rekel pa ajde da vprašam tukaj, kjer dobim veliko pomoči in informacij![]()
Ma ija... 3000 km bo še zdržalo, ni ga hudiča da nebi![]()
Hvala vsem, lp
opelboy je napisal/-a:...Je pa res da liter stane 9€ in ne 4-5 kot večina..
opelboy je napisal/-a:Nekdo je omenjal čiščenje in detergente.
Mogoče pri popolnoma zanemarjenem motorju z nerednimi servisnimi intervali? Kaj naj bi olje čistilo (in posledično postalo črno), če je motor že čist?
pskoda je napisal/-a:Kaj imate dela z to barvo oljaNič ni narobe, če je olje temne barve važno je samo, da je olje kvalitetno oz vsaj take kvalitete kot ga je predpisal proizvajalec in da so delani redni predvideni servisi, ki jih tudi določi proizvajalec.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov