Debate, ki niso vezane na ostala področja...

corus
Novinec

Renault Kadjar- poraba olja

Napisal/-a corus Pe sep 01, 2017 12:00 pm

Renault Kadjar 1.2 Tce star dve leti, prevoženo 33000km, povprečna poraba olja 0,8 l na 10.000 km. Servis pravi , da je to povsem normalno in večina teh motorjev porablja olje, nekateri tudi več in zaradi tega motor ne bo nič kaj prej izpustil dušo kot drugi , ki nič ne rabi olje , ima kdo izkušnje s tem?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Renault Kadjar- poraba olja

Napisal/-a abbe Pe sep 01, 2017 1:12 pm

Lepo ti je povedal.
vsi teli mlinčki so podvženi porabi olja sploh v tko velik avtih..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe sep 01, 2017 2:16 pm

Bolj bo zanimivo videti nad 100.000 prevoženih, če bo poraba olja enaka ali bo večja.

Res da so ti mlinčki bolj obremenjeni....
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Pe sep 01, 2017 2:27 pm

Poraba olja se mi ne zdi katastrofalno visoka... na koliko km pa menjaš olje?

Katero olje nalivaš? Mogoče probaj kakšno drugo olje (ki seveda ustreza proizvajalčevi normi).

Jaz sem imel na passatu 2.0 TDI PD konstantno porabo olja 0.5 l na 12 -13 kkm. Nalival sem ARAL 431.
Potem pa je ARAL umaknil olje 431 in lansirall NEW HighTronic, ki zadosti (poleg drugih) tudi normi VW 505.01 (za PD motorje). Vse lepo in prav, le da sem potem tega new HighTronica nalival 0,5 l na cca 7 -8 kkm.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe sep 01, 2017 3:15 pm

Službeni TDI 100 PD redno dolivali liter na 10 000, to je za te motorje normalno, baje, kako je z 1,2 mlinčkom, ne bi vedel, 1,6 Dci nima teh problemov. :)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Pe sep 01, 2017 6:45 pm

kar je do 2l/15000km je normalno, lahko probate kako drugo olje z isto specifikacijo.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Pe sep 01, 2017 7:06 pm

ubijem enega če mi pije 2l olja na 15000.. do zdaj mi še noben avto ni spil nič med servisnimi intervali (vsaj na palčki se ni poznalo).. razen Lantra 1.8, ki je vidla rdeče obrate parkrat dnevno :)

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Pe sep 01, 2017 8:02 pm

Lastniki renojevih 1.2 Tce in nisanovih 1.2 DIG poročajo o prekomerni porabi olja na prvih serijah (2014/15).
To velja za prve serije omenjenih motorjev. Kasnejše serije so boljše. Ni pa nobenih dodatnih reklamacij v smislu okvar omenjenih motorjev. Težave z oljem so odsotne pri novejših serijah.

https://www.google.si/search?q=1.2+tce+ ... Fa_77TX39w

corus
Novinec

Napisal/-a corus Pe sep 01, 2017 8:41 pm

Avto je od kolega ne moj, pa to ni pomembno, vendar kar verjamem servisu , da to ni nič narobe , mi je pa strokovnjak odgovoril na to vprašanje z zanimivo izjavo: ne boj se avta , ki malo pije olje, boj se tistega , ki popolnoma nič ne porabi olja.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe sep 01, 2017 10:09 pm

Corus, ali ti mogoče veš ali je 1,2 v tvojem Kaškaju enak 1,2 v novem Scenicu ? Ima vsak svojega, ali sta tudi TCe 1,2 100 in 132 v bistvu enaka tvojemu, oziroma ali so vsi v osnovi enaki, 100, 116, 132?

corus
Novinec

Napisal/-a corus Pe sep 01, 2017 10:42 pm

Kolikor sem uspel izvedeti na net. naj bi Nissan samostojno razvil svoj 1.2 dig motor in ni enak kot tce Renault , če pa jih pogledaš od zgoraj izgledajo vsi enako.
http://www.najboljiauto.com/testirali-s ... 1-2-dig-t/

Uporabniški avatar
format
Novinec

Napisal/-a format So sep 02, 2017 6:22 am

corus je napisal/-a:Avto je od kolega ne moj, pa to ni pomembno, vendar kar verjamem servisu , da to ni nič narobe , mi je pa strokovnjak odgovoril na to vprašanje z zanimivo izjavo: ne boj se avta , ki malo pije olje, boj se tistega , ki popolnoma nič ne porabi olja.

Meni avto v 9 letih lastništva verjetno ni popil nič olja. Olje pregledam mogoče enkrat med servisnimi intervalomi. Servise delam med 15-20000 km. Motor 1339 ccm3, 73kw, bencinar. Do sedaj prevoženih 230000 km.
Tudi prejšnji avti mi niso pili olja razen prvi avto (zastava 750 - fičo).

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So sep 02, 2017 6:52 am

1l na 10kkm je preveč pa naj v navodilih za uporabo piše kar hoče. Kot izgleda imajo začetni modeli teh motorjev veliko porabo olja in ti res mehanik nima kaj naredit in je po njegovo ok.
Meni 2.0tdi spije slab 1dl olja na 15kkm oz do menjave olja od novega. Zdaj sem že 2x namesto castrola točil motula in poraba se ni spremenila. Menjava olja pa zato, ker nekako bolj zaupam motulu
Lp

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh So sep 02, 2017 7:46 am

Sodelavkin dizelski Kadjar porabi nekje do pol litra olja na interval, enako pa opažam tudi pri službenemu meganu (oba sta 1.5 dci 110).
Sem pa nedolgo nazaj govoril s taksistom, ki vozi cca. leto in pol starega toyotinega hibrida, pri katerem ima (pre)veliko porabo olja, avto že od novega na interval (15.000 km) popije tudi do 2 litra. Kljub temu, da je avto še v garanciji, pa so ga na servisu odpravili z besedami, da je takšna poraba znotraj tovarniške tolerance, zato ne morejo narediti nič.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl So sep 02, 2017 8:38 am

corus je napisal/-a:Kolikor sem uspel izvedeti na net. naj bi Nissan samostojno razvil svoj 1.2 dig motor in ni enak kot tce Renault , če pa jih pogledaš od zgoraj izgledajo vsi enako.

Hm, v testu lepo piše, da je nissanov, bom poskusi izvedet resnico na servisu. Kolegica se zanima za megana bencinca, ali scenica, na forumu pa beremo o problemih z temi motorji. :? Če bi nissan res imel svojega, bi ji raje svetoval kaškaja, ampak za njega bo malo "prekratka".

corus
Novinec

Napisal/-a corus So sep 02, 2017 9:46 am

Na servis in njihove odgovore se jaz ne bi zanašal, ker iz izkušenj vem , da vedo samo to kako zadeve popravljati širše pa se ne zanimajo in kaj malo vedo o razvoju avtomobilov, pred kratkim sem bil na nissanovem servisu in jim nisem uspel dopovedat, da je na trgu novi prenovljeni model Qashqai, oni so trdili da ni res, v Avstriji pa ga lahko že kupiš saj je že nekaj časa v njihovih salonih.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So sep 02, 2017 10:34 am

xxl je napisal/-a:
corus je napisal/-a:Kolikor sem uspel izvedeti na net. naj bi Nissan samostojno razvil svoj 1.2 dig motor in ni enak kot tce Renault , če pa jih pogledaš od zgoraj izgledajo vsi enako.

Hm, v testu lepo piše, da je nissanov, bom poskusi izvedet resnico na servisu. Kolegica se zanima za megana bencinca, ali scenica, na forumu pa beremo o problemih z temi motorji. :? Če bi nissan res imel svojega, bi ji raje svetoval kaškaja, ampak za njega bo malo "prekratka".

Raje počaki na nove motorje, mislim da pridejo bovi 1.0 tce okoli 120KM (?) In "mini" hibrid za novega Scenica.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 So sep 02, 2017 10:36 am

corus je napisal/-a:Na servis in njihove odgovore se jaz ne bi zanašal, ker iz izkušenj vem , da vedo samo to kako zadeve popravljati širše pa se ne zanimajo in kaj malo vedo o razvoju avtomobilov, pred kratkim sem bil na nissanovem servisu in jim nisem uspel dopovedat, da je na trgu novi prenovljeni model Qashqai, oni so trdili da ni res, v Avstriji pa ga lahko že kupiš saj je že nekaj časa v njihovih salonih.

uff, to pa je razgledanost :)

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG So sep 02, 2017 5:02 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:

Raje počaki na nove motorje, mislim da pridejo bovi 1.0 tce okoli 120KM (?) In "mini" hibrid za novega Scenica.

1.3 Tce bo menjal tega 1.2 Tce, ki je če se ne motim Nissanov motor. Moči bodo od 100 do 165 KM, vgrajeni bodo tudi v novo generacijo Mercedesa A.

corus
Novinec

Napisal/-a corus So sep 02, 2017 5:38 pm

1.2 Tce kolikor mi je znano nikakor ni Nssanov motor temveč Renaultov, naj bi bil pa 1.2 dig Nssanov in v tem je razlika vsaj tako sem zasledil po netu, čeravno marsikdo misli, da je to isti motor , vendar naj le ne bi bil, čeravno na zunaj izgledata enako.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov