Hvala za vaše odgovore. Veliko ste mi že pomagali.
Da povem še nekaj več dejstev. Imam OPEL Astra K 1.6 CDTI 118kw (160km).
V homologaciji pa mi piše da lahko dam na avto naslednje: 16" gume: 205/55 R16 91V, 205/55 R16 94V XL.
Nejc1, hvala za link, problem je v tem, da gre tukaj za 81kw astro, moja pa je 118kw. Sem hotel spremenit na 118kw vendar imajo najmočnejšo 100kw.
Sašo5, na linku ki si ga podal (furlan) ni opcije da izberem še platišča..., verjetno bi bil potreben obisk, jaz pa nisem blizu Dobove...
Tomzzi, kako se temu reče na ebay.de oz prosim za link.... Na servisu mi je večkrat ponovil ceno 93 eur, pa še ta bi naj bila s popustom, bla bla.
Da so pa bila za astro H cenejša, cca 50 eur ampak ta platišča ne pašejo na astro K.
Na koncu pa še vprašanje glede kompatibilnosti "noname" platišč in ventilov. Če kupim npr pri vulkanizeru, kako naj vem da bodo ta platišča pravilana za avto, da ne bo problemov glede deformiranja, glede zavornih kolutov, luknje za os, za vijake ipd. In glede ventilčkov, kako naj vem da se bodo pravilno povezali z avtom.
Še to, gleedam dunlop ws 5 gume, npr
https://www.vulkanizerstvo-furlan.si/pn ... -205-55-16vendar pa ne najdem gume z oznako 91V, 94V XL. Ali moram nujno nabavit gume z tema dvema oznakama oz lako nabavim 91T, 91V, 91T M+S?
Ali so ws 5 dobra izbira oz predlagate kaj drugega?
Se opravičujem za dolg odgovor in veliko vprašanj.
Hvala
LP