Debate, ki niso vezane na ostala področja...

admin
Administrator a.com

Kraj: Jesenice

Renault Clio 2002 nesreca...

Napisal/-a admin So nov 16, 2002 1:43 am

Ok fantje, danes sem govoril s kolegico.... ima Cliota 1.2 16V Expression in se je pred nekaj dnevi z ocetom peljala v bolnico.
Po avtocesti je vozila 120km/h in naenkrat so na avtu zablokirale(!!!) zavore (sem jo vprasal - normalno se je peljala brez zaviranja), zaradi sil sta se obema v glavo sprozila oba airbaga in avto je odletel v zascitne ograje in se nekajkrat zavrtel... avto je totalka, k SREČI se njima ni zgodilo nic... poklicala sta 080 renault pomoc in kasneje so na servisu ugotovili, da je crknila elektronika (kot pri meni na ljubljanski obvoznici in Klemotu na morju) in ODTEKLO olje??? Za olje ji ni gorela nobena lucka, prav tako je bilo olje pred samo 2 dnevoma pred nesreco "strokovno zamenjano" na pooblascenem Renault servisu!

Zdej mi pa povejte, A JE TO NORMALNO??? V pondeljek peljem svojega zadnjega Renaulta vrjetn prodat (ceprav sedaj ze kar nekaj mesecev dela), ker mi varnost in reliability najbol pomen v lajfu... Aja, moj avto je pri testni voznji 2000km z obrati pod 4000 pokuril kar 0,5l sinteticnega olja Elf...

aja, Renault mi prav tako NOČE zamenjati racunalnika ceprav se mi ponoci sredi voznje ugasajo luci - obrazlozitev: moj avto ne spada v serijo v kateri naj bi bile te tezave.... po 7 mesecih je prav tako zacela kar fino ropotati njihova nova fancy plasticna armatura.... pa nekaj stopalka za plin spet zacela zajebavat danes...

Naj poudarim še, da moj namen pisanja ni diskreditiranje Renaulta in Revoza, ampak preprosto se ena "zanimiva" zgodba iz zivljenja nas, uporabnikov njihovih vozil. Namen foruma je zdruzitev teh uporabnikov (tudi tistih, ki (ŠE) nimajo takih težav z avtomobili) in da izveste tisto, kar bi bilo v drugih medijih mogoče celo cenzurirano...

Povejte se vi!
IceBreakr
Administrator foruma
Slika

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Re: Renault Clio 2002 nesreca...

Napisal/-a grehc So nov 16, 2002 9:25 am

Tole pa že bolj meji na znanstveno fantastiko.
Zmaga tisti, ki z najpočasnejšim časom vožnje pride prvi skozi cilj.
Slika

Uporabniški avatar
Gloris
Nov uporabnik

Napisal/-a Gloris So nov 16, 2002 11:21 am

Kupi si enga Renaulta, pa boš kmalu ugotovil, da je to realnost! Crkujejo vžigalne tuljave, računalniki, pokajo fedri...

[Sporočilo uredil/a Gloris na dan 16.11.2002 ob 11:25 GMT]

grehc
Novinec

Napisal/-a grehc So nov 16, 2002 3:59 pm

Sej ne parvim, da to ni res sam pr fordih in fiatih takih stvari nismo vajeni. Men se zdi to grozno, kar se je zgodilo, ker sem pa bil prepričan, da so taki varnostni elementi kot so zavore narejeni trotl ziher.
Slika

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk So nov 16, 2002 8:35 pm

Kako se le počuti človek , če ve da se mu lahko sredi vožnje zgodijo takšne katastrofe.
Zakaj le Renault ne pokliče nazaj vsaj tistih serij ki naj bi delale probleme ?
No ja sem nekje slišal da če je strošek posledic nesreč manjši kot strošek poziva vozil potem se pač akcija odpoklica ne izvede ( pa ne me za jezik vlečt ker je to nepreverjena informacija )
Zanima me samo kaj menite o tej trditvi.

admin
Administrator a.com

Napisal/-a admin Po nov 18, 2002 12:24 am

Sem si ze ogledal Forda Mondeota...
IceBreakr
Administrator foruma
Slika

admin
Administrator a.com

Napisal/-a admin Po nov 18, 2002 12:26 am

To je 1x1, da se nocem ubit zato, ker se tut men lohk to zgodi v isto Cliotu 2002 februar, kot je bil ta.... grem raj rusko ruleto igrat :)

[Sporočilo uredil/a admin na dan 17.11.2002 ob 23:31 GMT]
IceBreakr
Administrator foruma
Slika

hb1
Nov uporabnik

Napisal/-a hb1 Po nov 18, 2002 8:09 am

Aja, ko ti crkne elektronika ti zarad tega odteče olje iz motorja in , ker si brez olja ti zablokirajo zavore? Al swm mogoče narobe zastopu? Jaz mam na mojem 1.4 16V Privilege trenutno 18.400 km cisto nobenih problemov, razen kar so mi na rednem servisu uredili dva kontakta (pod garancijo), olja ne pije!, pa se redno vrti do 6000 obratov in čez. Če pa je bil tisti clio po dveh dneh brez olja, pa kvečjemu zato, ker ni imel čepa ali pa olja sploh niso nalili.

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a mmiki Po nov 18, 2002 2:17 pm

Cuj, Admin, kaj pa je s tistim pismom za medije, ki si nam ga obljubljal? Nic se nisem zasledil, pa ze tako cakam ;)

admin
Administrator a.com

Napisal/-a admin Po nov 18, 2002 3:50 pm

Pismo caka... kot sem rekel in oblubil, ce mi crkne se nekaj v tem letu, vrnem avtomobil pred prvi salon in obvestim vse te kolege...
IceBreakr
Administrator foruma
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po nov 18, 2002 8:18 pm

Danes sem pa se jaz slisal eno. Od kolega sestra je kupila novega klica nekje april maj. Danes mi pove da ga ima na servisu. Potem mu zacnem nastevat napake kaj bi lahko bilo ( kar sem pac prebral na forumu ) in nic od tega. Namrec odprl se ji je vreca na sovoznikovi strani. Clio 1.5 Dci, peljala se je pa baje 50-60km/h.

Sam s temi avtomobili pa res ni nekaj v redu. Pa jebemti kaj potem kpujete tole. Dokler ne bo zaradi vsegatega smrtna zrtev oz kaksih 5 smrtnih zrtev potem se bojo pa mogoce kaj zmigal dol v revozu.

ZA ZJOKAT
SlikaSlika

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a enarf To nov 19, 2002 1:55 am

Splh mi ne gre v glavo, kako po vseh teh antireklamah sploh ?e uspejo prodati kakega Clia?? OŤitno nismo dovolj glasni. Naj dodam dve storiji.

Kolega se je z leto in pol starim Cliom 1.4 16V peljal proti Firencam, ko mu je meni nic tebi nic crknil. Avto je kasneje sicer vzgal vendar je bil tek tako nemiren, da se je zbal, da mu bo motor odtrgalo z nosilcev. Poklical je Renault servis (kjer je kupil avto) saj so mu ob prodaji obljubili pomoc kjerkoli, stroske pa naj poravnal potem. Fant na zvezi mu je dejal, naj raje v Italiji poisce servis in konec debate. Na servisu se je mukoma uspel dogovoriti za popravilo, ki ga je stalo 80 jurjev. Motor pod 3000 obrati ni hotel delovati (lambda sonda?)

Drugi primer je ocetov. Ravno tako ima novega Clia, le da 1.6. Natanko po preteku garancije, je avto dobesedno popizdil. Zavorni pedal se je ob pocasnem pritiskanju dobesedno ugreznil do konca, a od zaviranja nic. Nic? Akhm, pardon...avto je celo rahlo pospesil (tega nisem verjel dokler nisem probal). Luck, ki se prizigajo, kot na novoletni jelki ne bom niti omenjal. Avto je tudi zelo nagnjen k neutemeljenem crkavanju. Hvalabogu le v prostem teku. Po menjavi in centriranju koles, se pri 170 km na uro volan zacne neverjetno tresti (strokovno opravljen pregled prosim!) Cvetka pa je tole: Nalasc se je oce danes pretvarjal, da se zanima za nakup novega Clia. Prodajalec je bil neverjetno usluzen. Celo tako prijazen je bil, da mu je obljubil 3 letno splosno garancijo. Potem pa je oce dejal, da ze ima novega Clia, in da bi rad uveljavil to garancijo (za katero so mu med drugim povedali tudi ob prodaji) , saj ga avto neverjetno serje. Ahaaa....tu pa se mu je zataknilo. Rekel je, da velja ta le za neke posebne motorne sklope. Oce se je zacel pizdit in na koncu so pristali na popravilo, ce prispeva k temu 10 procentov. Seveda se je strinjal. Na racun pa so pod znesek napisali: stroski dobre volje. Nej me en uscipne prosim...
Žua d vivre...

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din To nov 19, 2002 9:26 am

Zdaj pa še ironija. Glede na to da ti problemi niso prisotni samo pri Cliotih, ampak tudi pri Meganih in Lagunah (članek iz anglije, ki sem ga mislim da prečital na tem Forumu), so sedaj za svoje ˝dobro delo˝ dobili še avto leta Megan II. Mislim.... pa še 5* bi naj dobil za varnost na neodvisnih testih Euro NCAP. Domnevam da te zvezdice veljajo samo za čas testiranja :D.

Pa še to, avto je lahko varen za voznika, ampak je nevaren za soudeležence prometa !!!
Slika

Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

Napisal/-a dgrejtest To nov 19, 2002 12:28 pm

o meganih je blo ze dost govora v avtomagazinu... cist beda...
[img]http://peter.si21.com/celica/celi_sig.jpg[/img]

Mrki
Nov uporabnik

Napisal/-a Mrki Če nov 21, 2002 2:15 am

kero olje je pa odteklo? tut nisem noben avtomehanik ampak zdi se mi da zavore same od sebe fizično brez da se stiska pedal ne morejo blokirati. lahko odpovejo edino zaradi fadinga ali pretrganega sistema, kar pa je kontra zaviranju. prosim za obrazložitev. če je odteklo motorno olje potem je morda motor komplet zaribal in je zato začel zavirati.

grehc
Novinec

Napisal/-a grehc Če nov 21, 2002 6:59 am

Ma groza ne koliko je težav z renaulti.je icer res, da jih je kar dost v sloveniji, res čestitam vsem lastnikom te francoske firme, da so priznali, kaj se jim dogaja z avtomobili, zdej me pa zanima, zakaj se o drugih znamkah nič ne sliši. recimo VW je dosti prisoten na našem trgu ali je VW tako kvalitetno narejen ali pa lastniki nočejo povedati, vsekakor pa mislim, da je pri VW in lahko rečem tudi za ford odnos do strank za nekaj razredov višji kot pi renaultu kot slišim, morte se pa zavedati, da so vsi serviserji zviti in ti bodo zamenjali in te recimo okoli prinesli če se le da neglede na znamko.
Slika

valdo
Nov uporabnik

Napisal/-a valdo Če nov 21, 2002 2:30 pm

Pozdravljeni vsi.

Še sam se vključujem v vašo debato. Tudi sam vozim Clia 1.5 dci in mam že odprto temo na AVONET forumu (http://www.avto.net/forum2002/forumBeri ... 352&stran=).

Zakaj? Ker mam sam ful problemov. Sicer ne takih, kot jih tle opisujete, drgačne (pejte pogledat na avtonet, da ne bom tle še enkrat pisal vsega). In zdej ko sem prebral vse za nazaj na temo Renault, me kar zmrazi, da jst tud vozim renoja in to še Clia po vrhu.

Res bo treba se združit in skupaj nastopit, da javnost zve kaj več o vseh teh problemih glede renojev.

Kjerkoli sem, če vidim parkiranega Clia, pogledam njegove gume. Vsaj 50% vozil ima zadaj neenakomerno obrabljene. Ljudje sploh ne vejo, da vozila niso O.K. In če nisi dovolj odločen, te na servisu skenslajo, da je to itak v mejah normale oz. da je to nekej normalnega ipd.

Vsi, ki mamo težave bi lahko skup napisal kej in poslal na Renault Slovenija in obenem na Zvezo potrošnikov in v kake cjtnge...

Gost

Napisal/-a Gost Pe nov 22, 2002 10:32 am

O.K. ne verjamem, da se je zaradi sil ob zaviranju odprl airbag! Odprl se je ko sta trescla v ograjo... Pr vsaki avtomobilski seriji vsakega proizvajalca mas serijske napake. Ce mas pac to nesreco, da dobis tak avto...smola. Sem mel ze 5 renaultov in sem bil z vsemi maximalno zadovoljen. Je pa kolega kupu novga BMW 318, se je peljal iz salona domov in mu je po 20 km zariba mašina in crkne elektronika!!! To je pač slaba plat sodobne tehnologije, ko najlonke in 13 ključ ne pomagajo več... In verjetno bo tega pri vseh proizvajalcih vedno več...

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Re: Re: Renault Clio 2002 nesreca...

Napisal/-a tom2 So nov 23, 2002 11:50 pm

Mrki pravi:
kero olje je pa odteklo? tut nisem noben avtomehanik ampak zdi se mi da zavore same od sebe fizično brez da se stiska pedal ne morejo blokirati. lahko odpovejo edino zaradi fadinga ali pretrganega sistema, kar pa je kontra zaviranju. prosim za obrazložitev. če je odteklo motorno olje potem je morda motor komplet zaribal in je zato začel zavirati.

Tudi sam se nagibam temu mnenju, kot ga je opisal Mrki. Prvic slisim, da bi zaradi odpovedi elektronike zablokirale zavore...Sploh pa menim, da je elektronika, ki krmili ABS sistem oz. zavore, locena od racunalnika za ostale funkcije v vozilu (nadzor vrizga goriva, airbag, itd..) Kaj je v bistvu slo najprej narobe, ostaja vprasanje...

LP
tom2

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Kraj: Jesenice-city

Napisal/-a Chip Ne nov 24, 2002 6:23 pm

Fantje,ne vem za nove Cliote,samo pri hisi imamo Cliota in Megana,
pa nimamo problemov kot ste opisali.Dalec od tega.Glede olja je znano,da se pri novih avtomobilih lahko pojavi poraba olja,samo to na sploh.ni vazno katera zanamka.Se je zgodilo,da je nov Volvo S80,kuril olje, pa Skoda Octavija nova tudi.Pa je bilo cez 1000 km v redu.A potem se bomo v konjskih vozovih vozili.Ljudje bozji.Je res,da so danasnji avtomobili polni elektronike in to je to.Napake se pojavljajo.Samo kriticno govorilti o doloceni znamki ni ravno fer,saj se vse dogaja tudi drugim.Jaz sem zadovoljen in tudi drugi lastniki Renaultov.

Armin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov