Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mare23
Stalni uporabnik

Kraj: Koper, Izola

Homo 4 This....

Napisal/-a mare23 Ne mar 28, 2004 10:54 am

Kaj tudi za to štango (ne vem kako se reče v slovenščini, vem samo po italjansko), je potrebno imet homologacijo, da ne bo cirkusa z plavimi angeli???

Slika

LP, Mare23

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Ne mar 28, 2004 11:23 am

Odgovora za tole ne vem, pač pa bom pristavil še jaz svoje vprašanje: Cevne zaščite spredaj (nekako tako kot nekateri terenci, kombiji,...) ali je zanje tudi potrebno imeti homologacijo, oziroma kako je s temi cevnimi zaščitami. Kolega jih ima na subaruju, pa mi ni vedel povedati. To bi jaz dal na škodo forman.
Še moje skromno mnenje glede tiste štange pod havbo: saj se na zunaj ne vidi, dokler ne odpreš havbe in pa kolikokrat se sploh zgodi, da policaj hoče videti kaj je pod havbo? Pa še vprašanje: ali to lahko zahteva in zakaj?

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Ne mar 28, 2004 11:26 am

reber je napisal/-a:Odgovora za tole ne vem, pač pa bom pristavil še jaz svoje vprašanje: Cevne zaščite spredaj (nekako tako kot nekateri terenci, kombiji,...) ali je zanje tudi potrebno imeti homologacijo, oziroma kako je s temi cevnimi zaščitami. Kolega jih ima na subaruju, pa mi ni vedel povedati. To bi jaz dal na škodo forman.

nisem čisto 100% sam kakor je logika naj bi mel homologiran,
sicer pa z takimi vprašanji najbolje da pokličete na LPP,
tam vam bodo najbolje vedeli povedat :wink:

še bolje je pa če se tam osebno oglaste :wink:
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

mare23
Stalni uporabnik

Napisal/-a mare23 Ne mar 28, 2004 11:28 am

Mene tudi ful zanima kako s tem....mislim da 15 do 16000 SIT za zdravje avta, točneje karoserije, ni težko dati. saj vedno na koncu pokvari ta /%&%$/&$% homologacija......upam da res ni potrebno homologirat. Sem s sodelavcem govoril, :twisted: :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Ne mar 28, 2004 11:34 am

mare23 je napisal/-a:Mene tudi ful zanima kako s tem....mislim da 15 do 16000 SIT za zdravje avta, točneje karoserije, ni težko dati. saj vedno na koncu pokvari ta /%&%$/&$% homologacija......upam da res ni potrebno homologirat. Sem s sodelavcem govoril, :twisted: :twisted: :twisted:

ja v končni fazi, policaj ti gre zlo malkrat gledat pod havbo, na tehničnem tud zadne čase,
tko da... nisem 100% kako je s tem, pejt pa prašat na LPP, zgubit nimaš kej :?

poleg tega, mislm da tale zadeva služi predvsem legi na cesti, pri zelo spuščenih avtomobilih :wink: :wink:
Slika

mare23
Stalni uporabnik

Napisal/-a mare23 Ne mar 28, 2004 11:39 am

Na tehničnem OK.....policaj pa nima kaj vtikat prste pod hawbo.....ni pristojen in ni pooblaščen za te zadeve......in seveda na vse zadnje....ni usposobljen da določi take zadeve na avtu.

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Ne mar 28, 2004 11:44 am

pa podpis si zmanjši na dogovorjeno velikost :wink:
Slika

mare23
Stalni uporabnik

Napisal/-a mare23 Ne mar 28, 2004 11:45 am

E Hugić.....špijoniraš a???? :wink: :wink: :D :D

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Ne mar 28, 2004 12:21 pm

:D ne ne....
čez cel ekran sem ga mel, pa sem se spomnu o dogovoru :wink: :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Ne mar 28, 2004 12:27 pm

Mare23: v petek sem se z eno pravnico pogovarjal, in pravi da ti lahko policaj pregleda cel avto, s tem da mu ga ti razkažeš, ne sme pa on brskat. Torej ti lahko tudi to pregleda.

mare23
Stalni uporabnik

Napisal/-a mare23 Ne mar 28, 2004 12:50 pm

OK...lahko pregleda.....ni blema...se sprijaznim tudi s tem....ni usposobljen da lahko določi kaj je prav in kaj narobe glede takih zadev. Naprimer da najde to štango, pa teži da ni original....naj dokaže (kot prvo), ni usposobljen da to lahko trdi oz. določi. NO WAY!!!!

detroit91
Novinec

Napisal/-a detroit91 Ne mar 28, 2004 1:19 pm

jst sm mislu pa d se temu reče stabilizator....sluzi pa boljsi legi na cesti kot ze napisano ker se karoserija avto krivi (ja tut jst nism verjeu:) in to nardi avto ful trši Slika
Skero
[veliki animirani podpisi niso dovoljeni]

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Ne mar 28, 2004 1:55 pm

ja, karoserija se rahlo zvije v ovinku, posledica je napačna lega gum
v ovinku :wink: 8)
Slika

Uporabniški avatar
nightrider31
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a nightrider31 Ne mar 28, 2004 1:57 pm

ja še malo pa bo potrebno že KONDOME,ki so v avtu homoligirati :twisted: :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Ne mar 28, 2004 2:01 pm

nightrider31 je napisal/-a:ja še malo pa bo potrebno že KONDOME,ki so v avtu homoligirati :twisted: :twisted:

če jih maš na pozicijskih lučeh ali kaj podobnega, jih sploh ne moreš homologirat,
ker so prepovedani :twisted:

:lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Ne mar 28, 2004 2:11 pm

Saj o tem se je že menda pisalo.Samo mislim da je blo rečeno da je zadva sicer uporabna ampka če se zaletiš na eni strani ti posledično deformira še drugo stran avta.
Slika

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Ne mar 28, 2004 2:50 pm

ja to je pa res ja :(
Slika

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok Ne mar 28, 2004 3:48 pm

ja, ta stanga je za povecanje torzijske trdnosti karoserije avtomobila. ;) glede homologacije ne vem, sicer pa se lahko pred tehnicnim tako odsraufa (tako kot se da nazaj originalen auspuh, katalizator, itd.). :D glede homologacije ogrodja pred karoserijo (tk k majo terenci) je baje jeba, v italiji so cist prepovedani, ker z njimi mocneje poskodujes pesca ali kolesarja, ko ga zgazis (sej ne da bi ga nalasc, sam vseen... :D ). ce so originalni, ni panike, aftermarket je pa baje kr zaj**** papirje uredit... :?
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

Uporabniški avatar
SomebodyX
Nov uporabnik

Napisal/-a SomebodyX Ne mar 28, 2004 4:33 pm

OK...lahko pregleda.....ni blema...se sprijaznim tudi s tem....ni usposobljen da lahko določi kaj je prav in kaj narobe glede takih zadev. Naprimer da najde to štango, pa teži da ni original....naj dokaže (kot prvo), ni usposobljen da to lahko trdi oz. določi. NO WAY!!!!

jst sm pa gledu na tvju in to na PRO7, kako so v nemčiji, policaji pač štopal avte, pa se jim je ena full zrihtana honda zdela mal sumljiva kaj je pod hpa jo je ustavo in prosu voznika če lahk mal pogleda pod havbo. vidu je da ma športn filter in ga poprašu po papirjih, on jih seveda ni mal in je plaču kazn(kazne je plaču on in lastnik, ker ni bil njegov avto)
tko da ne vem, a majo druge zakone al pa kaj tazka. ampak poli sam reku če lahk odpre havbo pa jo je odpru in že je hotu videt papirje...

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Ne mar 28, 2004 4:43 pm

mare23 je napisal/-a:OK...lahko pregleda.....ni blema...se sprijaznim tudi s tem....ni usposobljen da lahko določi kaj je prav in kaj narobe glede takih zadev. Naprimer da najde to štango, pa teži da ni original....naj dokaže (kot prvo), ni usposobljen da to lahko trdi oz. določi. NO WAY!!!!

Dokazat ti ne more kar tako , lahko pa ti zaradi suma tehnične neustreznosti vozila odredi izredni tehnični pregled.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov