Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Z AVTOM OSTAL V VODI!!!!!!!!

Napisal/-a imilet1 So apr 10, 2004 8:17 pm

v petek se vračam iz nočnega šihta po enih ozkih ulicah in naenkrat uletim s hitrostjo 40km/h v vodo k je bla globoka točno do poda avta ker kanalizacija ni vlekla,avto se mi takoj ugasne(gre za škodo felicio 1,9 diesel) in ga probam zalaufat pa nč(mrtev) se sezujem pošljem vse u picko materno in bos ob 6.00 porivam vn auto ko budala, pol mi ga pa čez pol ure rata vžgat ampak kadi bel dim tok da avta za sabo nism vidu(dobesedno res),motor je delu neenakomerno, cuku je, trese se ful,in pogledam nivo olja in opazim da je voda vmes,drugi dan zamenjam olje in poberem ven 1 liter vode.....Zamenjam olje ampak še zmeraj neneakomerno dela pa kadi tudi,vendar veliko manj!!!

zanima me kako je možno da je pri dizlu voda na cilinder pršla oz. na glavo motorja, ker vem da je pr bencinarjih to veliko bolj pogosto in kok me bo koštal servis!!???

LP

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So apr 10, 2004 8:29 pm

Nevem kak je pri dizlih, sam je pa zlo cudn, vem da sma z kolegom sla prat motor pa je ded z vapom kr pral, pa ves kak pritisk je...
Pa je normalno vzgal, kak ti je prisla voda v olje???hm..
bo ker drug raje probal pojasnit zadevo...

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

hn

Napisal/-a imilet1 So apr 10, 2004 9:06 pm

ja upam da se bo kdo pojavu.......

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo So apr 10, 2004 9:43 pm

Jest sn enkrat z mojim, sicer bencinarjem priletel direkt v en tak odsek ceste ki je bil cel zalit z vodo. Avto je tisti moment ugasnil in vse ker sn še lohk naredil je blo to da sn ga dal iz brzine in z njim sam še na bencinsko zavil. Po ene pol ure mi ga je ratal oživet, avto je pol ves čas cukal , delal po trecilindrih itd Uglavnem trajalo je cel dan da se je avto tolk presušil da je mašina normalno zalavfala, tako da je možno da imaš kje še ful vlage. pa ti zarad tega še j**e.

VW_edge
Novinec

Napisal/-a VW_edge So apr 10, 2004 9:51 pm

Men se zdi čudn da ti je crknu pr tok mal vode, dizla lahko ceuga u vodo potopiš pa bi še delov, sam da ma dovod zraka dost visok.

Lahko ti je vseen čez filter za zrak vodo potegnil. Čeprav jo je bilo samo do poda je mogoče pri taki hitrosti vrglo vodo tok visok da je zalilo filter. Druge možnosti da pride voda v motor skoraj ni.

Dobr bi blo da bi odpru motor in pogledal če so kakšne posledice preden bo prepozno.

LP

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

da

Napisal/-a imilet1 So apr 10, 2004 10:32 pm

ja sj itak bom teflone pa obročke menju,ker mi že 1 litr olja na 100km požre!!!!!

ful preveč ane!!!
aja pa 1. lastnik sem pa 90.000km ma prevoženih!!!!!!!zdj bi blo treba sam jermene menjat ne pa tega sranja!!!

MetodTrobec

Napisal/-a MetodTrobec So apr 10, 2004 11:59 pm

Si morda že kdaj razmišljal, da bi si omislil tak avto (pri dizajnu so očitno mislili tudi na take nadležne situacije):

Slika

:D

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog Ne apr 11, 2004 1:17 am

MetodTrobec je napisal/-a:Si morda že kdaj razmišljal, da bi si omislil tak avto (pri dizajnu so očitno mislili tudi na take nadležne situacije):

mater , ti si pa res d****. s takimi izjavami si pa res blizje banu.

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Ne apr 11, 2004 1:54 am

Metod, a moras res v vsaki debati slike brezvezne limat???
Mah ne ser z neumesnimi, tole raj prsparaj za zabavn koticek! 8)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne apr 11, 2004 1:55 am

He he tudi sam enkrat zaplu v vodo z bauditam 100.Avspuh baje da je ze bil v vodi. Vsaj tako je pravil kolega, ko je bil za mano. Se preden smo prisli v morje smo oplazli dve luzi. In sem pri tej situaciji tudi mislil da bo samo luza, AMPAK sem samo :shock: ko sem 50m naprej zagledal znak ki je bil vec kot polovica pod vodo. :shock: Itak bremzam ko budalo, ze v rikvercu da grem nazaj, ampak sem cakal zadnjega ko je kolega eni punci posodil avto in tale kura ni nasla rikverca ki je res cuden pri cliu. No koncno se nekaj premakne nazaj, tako da sem tudi sam prisel iz jezera :mrgreen: Delalo vse normalno. Potem pa naj se kdo "sinfa" nemske avtomobile 8)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne apr 11, 2004 1:56 am

monster_d je napisal/-a:Metod, a moras res v vsaki debati slike brezvezne limat???

Pa se ni neumesna. Se v taki situaciji bi res prislo prav tako vozilo.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Ne apr 11, 2004 2:00 am

X-Hair je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:Metod, a moras res v vsaki debati slike brezvezne limat???

Pa se ni neumesna. Se v taki situaciji bi res prislo prav tako vozilo.

Nevem kak bi bilo uporabno tako vozilo... Ded je zapelo v vodo kr kanalizacija ni pozirala in je bilo do poda vozila, tak je je lahk max 20centi...
Sicr pa model prosi za pomoc oz razlago njegove okvare in ne sprasuje kako vozilo si naj kupi da bo lahk jadral po morju :D

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Ne apr 11, 2004 2:25 am

Kaj pa recimo da kaj kje poči? Motrr je bil segret na delovno temperaturo, potem se pa kar naenkrat shladi na recimo 20 stopinj?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne apr 11, 2004 4:21 am

Heh fatnje pozabli ste pa na ključni blem..... U fabriki (kjer delam med počitnicami) mamo škodo 1.9D in je sodelavec zapelu u vodo.... isti simptomi kot si jih opisu..... crknil dihtunga na glavi..... žal ampak resnično.Potegne vodo noter.... kompresija naraste prek vseh mej..... nekje more počit. Glede na to da pravš da je bla voda poleg olja.... si skor upam it stavi da ti je šla dihtunga.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

sad

Napisal/-a imilet1 Ne apr 11, 2004 9:11 am

ja pomoje je sla res dihtunga ker je avto čist u bad-u!!

kok bo pa kj stroškov??

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Ne apr 11, 2004 10:41 am

monster_d je napisal/-a:Nevem kak je pri dizlih, sam je pa zlo cudn, vem da sma z kolegom sla prat motor pa je ded z vapom kr pral, pa ves kak pritisk je...
Pa je normalno vzgal, kak ti je prisla voda v olje???hm..
bo ker drug raje probal pojasnit zadevo...

Tudi sam sem to nardil pa mi je normalno zalaufal. Tak da nevem kak se je lahko tebi to zgodlo.
Slika

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok Ne apr 11, 2004 1:59 pm

lisko1 je napisal/-a:Heh fatnje pozabli ste pa na ključni blem..... U fabriki (kjer delam med počitnicami) mamo škodo 1.9D in je sodelavec zapelu u vodo.... isti simptomi kot si jih opisu..... crknil dihtunga na glavi..... žal ampak resnično.Potegne vodo noter.... kompresija naraste prek vseh mej..... nekje more počit. Glede na to da pravš da je bla voda poleg olja.... si skor upam it stavi da ti je šla dihtunga.

verjetno bo to to. fotrov kulega je s tuvurnjakov naletu na vodo, pa mu je motorne gredi pa ojnice polamal. :? drugac pa mozno da ti je elektroniko kej zjebal, pa da zdej prebija... ...upam, da je samo dihtunga, in NIC drugega. :?
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Po apr 12, 2004 2:59 pm

No moj daewoo, je zakon, Gremoo po džju na Janče, pa je tm en tunel, in mal dežuje, takoj poln vode, ker je zravn potok. Vidm jezero, jah k*** tuki čez morm, Prva, pa enakomerno čes pani blo problemov in drug dan nazaj isto. Ne smeš s prevelko hitrostjo not, pa ne gasa spušat, da nea gre voda v auspuh in tako dalje. No vode je blo kr velik, sj sm jo vidu pred havbo, ko jo je gor metal. :D

merdzo
Nov uporabnik

Napisal/-a merdzo Po apr 12, 2004 3:37 pm

Živjo!

Če bo drugič vode le preveč, pojdi čez Pečarja ali Javor (če greš proti LJ). :wink:

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov