Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

kaj izbrati: clio, getz, 206?

Napisal/-a sonic Pe apr 30, 2004 7:47 am

Sicer imam drugje že eno drugo temo glede nakupa rabljenega golfa, ampak opcija je tudi nakup novega avtomobila.

Odločam se med:
- Hyundai Getz 1.3 (cca 2,2 milj. SIT)
- Peugetot 206 1.4 "pop art" (cca 2,2 milj. SIT)
- Renault Clio 1.2 extreme (cca 2,4 milj. SIT)

vsi imajo v grobem podobno zmogljiv motor in podobno opremo (klima, dalj. centralno, el. stekla, servo volan,...) razen da recimo Peugeot 206 nima ABS, Hyundai pa ima dodatno še lita platišča.

1. Kateri od teh treh ima boljše vozne zmogljivosti (užitek v vožnji) ter ugodnejšo porabo (vsi so bencinarji)?
2. Pri katerem od teh je kvaliteta izdelave boljša? Torej, pri katerem lahko pričakujem manj popravil in podobno.
3. Kateri je varnejši? (saj sem gledal NCAP website, ampak Getz še ni testiran, mogoče ima kdo podatke od drugod)
4. Za katerega je bolj verjetno, da ga bom čez 2-3 leta lahko dobro prodal?

Skratka, katerega se mi bolj splača kupit? Vozil se bom večinoma po mestu, z občasnimi izleti po avtocesti, dirkal vsekakor ne bom, torej potrebujem zanesljiv in udoben normalen avto, s katerim bo čim manj stroškov.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe apr 30, 2004 8:08 am

Jest osebno bi se najbrž odločal med 206 in Getzom. Po vsej verjetnosti bi vzel Getza. Jebiga, ne zaupam Francozom preveč, 206 je pa, če ni zrihtan, mal preveč frauen-auto.

Samo prodal boš pa Getza za najmanj dnarja (pomoje). Čeprov za koga ti kupuješ avto: zase al za unga k ga bo od tebe kupu.

Izkušnje mam samo z 206 (testna vožnja) in Cliom (ga mamo doma). Vsekakor se mi zdi 206 bolj športen kot Clio, pa mi smo mel neki problemov s Cliom okol elektronike (in potem s servisom), čeprov so glede tega tud Peugeoti tam nekje, tako kot vsi moderni avtomobili (najbrž tud Hyundai).
Slika

rudib
Nov uporabnik

Napisal/-a rudib Pe apr 30, 2004 8:16 am

Sem mel 206 1.4. Avto super, servis in nasploh Peugeot Slovenija podn od podna. Ampak, če bi se odločal med tem itremi, ne bi niti 1/10000 sekunde pomišljal in bi takoj 206 vzel. Servis na 30.000 kma (al pa 2 leti), noro dobro se ga proda (sem po 1 1/2 letu izgubil samo 200.000 SIT 8) ), predvsem pa najboljše podvozje in udobje v notranjosti, če primerjaš to s Cliovo utesnjenostjo na sprednjih sedežih (sori sem paš 190 cm in se res nimam kam v Cliu zbasat).

Aja, pa še neki, 1.4 motor od 206 je ZAKON, men ni nikol čez 6.5/100 km žrl, letel je pa prav ok, glede navora pa sploh ni bilo problemov, v glavnem te zelo preseneti glede na papirnate zmogljivosti, v pozitivenem seveda.

lp

Rudi

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe apr 30, 2004 10:19 am

no, da še jaz pristavim svoj lonček, podpis pa pove prav vse - vozim getza, o hyundai klubu pa je bilo že tud ful napisanega :D

v glavnem... avto se z original vzmetenjem in 15" feltnami zelo dobro drži ceste, žre, če ga goniš tam okoli 8 litrov, spravil sem ga že celo na 5,5 (maribor - novo mesto - biograd na moru), motor je dokaj poskočen, celo malo presenetljivo za tako malo prostornino (82KM), oprema je super - sem vzel top-k, pa še nekaj doplačil, kvaliteta izdelave: sem do sedaj imel samo servise, prevoženih pa imam z njim 16k km...

po moje je zelo dober avtek, ter tudi jaz ne bi niti sekunde pomišljal, katerega od teh treh bi vzel - GETZa!

aja, da ne pozabim... avto je ful prostoren glede na velikost - sem velik 195cm, sedež narihtan, da ful komot sedim odspredaj, pa še vedno imajo zadnji potniki moje velikosti normalno sedenje brez utesnjenosti glave, nog ipd., zadnji sedeži so nastavljivi po naklonu (naslonjači), ter tudi to pripomore k veliko udobja in varnosti.

avto mi je v glavnem všeč, morda malo preveč plastična armaturka, se pa v tem modelu, ki ga ti kupuješ ne bo preveč opazilo, ker je sredinjska konzola v imitaciji aluminija, če se ne motim, kajne? jaz vem, da bom to rešil s čopičem :twisted:

no, ko kupiš, sporoči, pa te včlanimo v hyundai klub ;)

da ne pozabim - sem vprašal na servisu kakšni so kaj crash testi, so rekli, da je dosegel celo 4 zvezdice!

glede resale value (preprodaje), kot je že nekdo pred mano rekel: za koga kupuješ avto? zase al za onega, ki ga bo kupil za teboj po kake 5 letih??? pa tudi že samo če bi gledal na ceno, ne bi šel kupovat novega avta - imam prav?

srečen in čimboljši nakup!

p.p.s.: tukaj je še ena tema, kjer se fant vzporedno s tabo odloča med accentom in cliotom... zelo poučna zadeva o serijskih napakah in napakah nasploh za cliote ;) http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=13716
Zadnjič spremenil RegY, dne Pe apr 30, 2004 10:27 am, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Pe apr 30, 2004 10:25 am

tudi po moje getz...pac ne zaupam francozom ;)
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Pe apr 30, 2004 10:32 am

Getz definitivno, sem zadnič not sedel pa stvari zelo dobro v roke pašejo, placa je dost sploh spredi, vozil ga pa žal nisem ampak žlahta dots šimfa francoze...

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a noobie Pe apr 30, 2004 10:40 am

Vsak bo svoje zagovarjal. Pomoje je najbolje, da se v vseh treh odpeljes na testno voznjo in odlocis. Najvazneje je pomoje, da se v avtu dobro pocutis. Jaz sem hotel prvo 206 kupiti in sem pristal na Cliotu. Mi je bil na testu pac bolj vsec. Avti se pa vsi lahko kvarijo, pac naletis na slabega ali pa dobrega. Glede varnosti imata clio in 206 4 zvezdice. Za Getza pa ne vem, lahko je varen lahko ni.

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Kraj: MARIBOR

Napisal/-a tadejd Pe apr 30, 2004 11:09 am

Cliota nikakor ne!!
Peugeot nevem no lep avtek pa bol vzdržljuv kot clio!!
Getza pa glede na govorice o njem -se splača nabavt!!

LP!

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Napisal/-a noobie Pe apr 30, 2004 11:37 am

Testiraj vse avte in bo. Kot ti pa skoraj vsi svetujejo jih poslusaj in ne vzemi cliota, ker se so sami problemi "pri meni ne, imam pac sreco zgleda". Vedi pa, da Cliota in 206 ne bojo kmal vec delal.

Kaj pa Toyota Yaris?

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Pe apr 30, 2004 11:43 am

Spet so vsi pametni... Take debate sovrazim, ko se pljuva po znamkah, in to s strani ljudi ki vozijo kolo

Nobenga od teh treh ne vzet, vsi smrdijo :wink:

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Napisal/-a tadejd Pe apr 30, 2004 11:45 am

HaBBicH je napisal/-a:Spet so vsi pametni... Take debate sovrazim, ko se pljuva po znamkah, in to s strani ljudi ki vozijo kolo

Nobenga od teh treh ne vzet, vsi smrdijo :wink:

Nevem gdo vozi kolo!!!
Pa nisem reko da so vsi renoi zanič ampak clioti pa so sami problemi več ali majn!!!

LP!!

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Napisal/-a noobie Pe apr 30, 2004 11:46 am

Testiras, si zadovoljen in uzames. Tak problem?
Noben avto ni 100%. 100% je sam da bom enkrat umrl nic drugega.

Ah skoda besed, sej ti bojo drugi svetoval.
Zadnjič spremenil noobie, dne Pe apr 30, 2004 11:49 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Pe apr 30, 2004 11:49 am

tadejd je napisal/-a:Pa nisem reko da so vsi renoi zanič ampak clioti pa so sami problemi več ali majn!!!

LP!!

Argumenti? Kaj je zanic kar pri drugih avtih ni?
Ti si zgleda strokovnjak na tem podrocju in ves kaj govoris :?

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Napisal/-a tadejd Pe apr 30, 2004 11:58 am

HaBBicH je napisal/-a:
tadejd je napisal/-a:Pa nisem reko da so vsi renoi zanič ampak clioti pa so sami problemi več ali majn!!!

LP!!

Argumenti? Kaj je zanic kar pri drugih avtih ni?
Ti si zgleda strokovnjak na tem podrocju in ves kaj govoris :?

Nisem doben strokovnjak sem sam hoto kupit cliota samo po izkušnjah drugih ljudi s tem avtom sem se odločo za nakup drugega avta....žal je pač tako...

Navadnih cliotov so naredili 300 na mesec in zato ne more bit avto 100% skupaj naret tako je napisal eden iz med lasnikov cliota na tem foromu!!!

LP!!!

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Pe apr 30, 2004 12:07 pm

renoji imajo po ADAC statistiki na 1000 enakih renojev v vseh razredih na prvem mestu po nezanesljivosti. Res je da ni nujno da bo vsak slab sam je pri renoju večja verjetnost da se bo pokvaru. Prilagam podatke:
Ne bom vseh pisal ker je preveč samo za primerjavo:

Clio 32,7 okvar na 1000 cliotov
Twingo 30,1 na 1000twingov
V tem razredu je zmagala fiesta s 15,9 na 1000
do 7. mesta so se uvrstili še polo corsa, ka, colt, arosa in saxo kot sedmi s 19,7 na 1000

Megan 46,2 na 1000
Zmagala Corola s 9,8 na 1000 sledijo Civic, 323, Almera...

Laguna 30,1 na 1000
Zmagala Avensis s 7,6 na 1000 sledijo SLK, Z3, 626, Carisma, Primera...

Espace 43 na 1000
Zmagal Sharan s 30 na 1000

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Pe apr 30, 2004 12:46 pm

getza kup. jst sm hotu menat, sam sm se odloču, da ostanem pri "hjundeju" :wink:

Uporabniški avatar
pro2c
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a pro2c Pe apr 30, 2004 12:54 pm

...iskati nasvete na forumu, kjer je povprecna starost uporabnika ok 20 let, ni ravno modra odlocitev

tako kot receno: sprobaj in kateri ti je najbolj vsec oz. se pocutis v redu z njim, tega nabavi.

...pa brez zamere!
SlikaRenault Klub Slovenija [http://rk.avtomobilizem.com]

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe apr 30, 2004 1:01 pm

No seveda bom vse preskusil preden se bom odločil. Je pa vprašanje, koliko bom lahko vsak avto presodil po tisti urici ali dveh testne vožnje.

Zato so pa dobrodošla mnenja še o drugih vidikih.

Na papirju je najboljši Getz, ampak malo ceneno deluje njegova notranjost. (BTW, sem se v vse tri avtomobile že usedel, le peljal se nisem še v nobenem).

Karkoli kupim, načrtujem imeti 1, 2 do največ 3 leta, potem pa bom najbrž kupil kaj novega (verjetno v rangu golf/megane/astra). Seveda je pri zdajšnjem nakupu važno, kako se v avtu počutim, ampak predvsem bi rad čimmanj denarja izgubil, saj glede vožnje verjetno ni hudih razlik med temi tremi.

Mogoče bi ga še najmanj izgubil z rabljenim golfom in roko na srce tudi več veselja bi imel s takim avtom, le skrbi me, da se ne bi kvaril (kar lahko postane drago). Nov avto je le nov, predvsem pa ima garancijo.

Uporabniški avatar
perimund
Stalni uporabnik

Kraj: Monaco

Napisal/-a perimund Pe apr 30, 2004 1:19 pm

Getz
.
.
.
.
.
206
.
.
clio

Vozil sem vse in sem bil res najbolj navdusen nad Getzom

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe apr 30, 2004 3:20 pm

sonic, če boš tudi ti tako, kot nas je bila večina razporedil avtomobile, je že znano kaj boš kupil ;)

lep pozdrav
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov