Če bi začeli proizvajat avtomobile (hipotetično ) - kako bi jih poimenovali? Svojo znamko in recimo tip avta. Lahko pa tudi napišete kako bi poimenovali svoj sedanji avto (kot imajo napr. barke svoja imena). Upam, da se vam vprašanje ne zdi preveč patetično? Dejte domišljiji prosto pot.
Hm... Jaz bi imel eno tako komercialno popolnoma neustrezno ime. Ko že ravno imamo nekaj Bloudkove tradicije, bi ga imenoval Triglav (pa ne se preveč režat )
GENESIS AVANTURA 3.0 TDI bi se klicu moj SUV, ki bi po zmogljivostih in prestižu ter opremi posekal vse dosedanje in vse podobne avtomobile naslednjih nekaj desetletij! cena? zame samo nekaj 10k SIT, ker je pač moja firma!
Dgrejtest: triturbo je nova izumancija, pazi da te ne sliš toporišič!
dejmo si zmislt še ene par čistokrvnih slove(a)nskih besed za avto dele,npr. avtomobil-plehovani motorek!
[Sporočilo uredil/a zupi13 na dan 20.12.2002 ob 07:36 GMT]
Zanimivo! Z družbo imamo ravno tako imena za svoje avte naprimer frend, ki ima IBIZO ji rečemo, da je JEREBICA kao, ker jo vozi Jereb in, ker je IBIZA. Njegov fotr ima Xaro, ki se kliče Klavdija-zaradi reklame. Moja mama ima petko, ki ji pravim Kizmič pa še bi se kaj našlo. A ja jaz imam Rover, ki nima imena bi ga pa najraje poimenoval KUP GNOJA....LP!!!