Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a clio (proton_freak) So maj 08, 2004 4:25 pm

Pise Tinci:

Sicer se strinjam s tvojim mnenjem, ampak morate (moski) tudi priznati, da je vedno vec (sicer mlajsih) zensk in punc, ki se bolj zanimajo za avtomobile in zmeraj vec je tudi takih, ki zelo dobro obvladajo svojega konjicka. Jaz osebno se stejem med take, kar bo potrdil tudi moj dragi! Dokaz: sama si znam na avtu dosti stvari narest zaradi cesar ne potrebujem moske roke. Ne trdim sicer da sem mehanik ampak saj veste o cem govorim.

Je pa res da me je vcasih res skoraj sram da "spada" katera med zenske, ker tako porazno in s tem nevarno vozi!

Mnenje punce

LP
Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!

Uporabniški avatar
kobreti
Uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a kobreti So maj 08, 2004 4:36 pm

Jaz tud mislim, da po večini so ženske slabše voznice od moških in to je tak!!!
Opažam pa ,da je takih vendo manj ,ki bi ovirale promet in to je zelo pohvalno!!!
:wink:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI So maj 08, 2004 4:41 pm

Sicer se na cesti svašta dogaja kar se tiče obeh spolov, osebno lahko rečem da so me večkrat z svojimi neumnostmi ogrožali pripadniki mojega, torej moškega spola. Kar se tiče dobrih in predvsem hitrih voznic se lahko pohvalim da jih poznam kar precej; od moje matere ki je resnično temperamentna do mojih deklet ki so bile vse prvovrstne in bi jim zaupal volan kateregakoli avta kadarkoli; pravzaprav sem postal kar malo diskriminatoren zaradi takšne preteklosti, tako da če ženska ne zna voziti dobro, temperamentno in hitro me sploh ne zanima :lol:

-Nekako verjamem da če si smotan za volanom si tudi smotan v življenju :lol:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok So maj 08, 2004 4:50 pm

Johny, se POPOLNOMA strinjam s teboj - na splosno to velja! res povsod obstajajo, je pa vecina zensk kr neki neodlocnih, pa ne vejo ka bi rade - recimo ce gledam mamo, punco pa sestro (druge zenske me tak nikol ne vozijo), pa caka v kriziscu da se cela kolona za njimi nardi, pol na konc pa ko vidi da res ne bo vec ko 100 metrov placa med avti, pa navadno malo da ne koga izsili, da se lahko vkljuci v promet... :vc pa v naselju pelejo 60, izven naselja pa 62 km/h... :D ...da parkiranja ne omenjam... :vc
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim So maj 08, 2004 5:09 pm

pomojm je velik žensk, k vozjo počasnej, kot moški. ampk je pa nekj tistih, k pa divjajo. prejšn dan, grem po avtocesti tko normaln, ene 160, pa me ena s twingotm prehiti oz. "švigne" mimo mene. (sm komj opazu da je ženska) drgač pa..pač..use j odvisn od posameznika oz. posameznic :) Lp

Uporabniški avatar
Jonas
Novinec

Napisal/-a Jonas So maj 08, 2004 5:20 pm

Jz osebno tle nebi delu enih razlik med spoloma. V obeh primerih mas slabe in dobre, tko k povsod in vedno u lajfu. Pac moje mnenje...

LP
Slika

Uporabniški avatar
SaleXIII.
Novinec

Napisal/-a SaleXIII. So maj 08, 2004 7:19 pm

Se strinjam z zgoraj napisanim, itak da zelo slabo vozi tut kaksen moski, ampak po moje slabo voz ene 80% zensk in 30% moskih.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So maj 08, 2004 7:34 pm

Moje mnenje je, da se kaksnih zakljuckov v stilu, da zenske zaradi tega ker so zenskega spola slabse vozijo ne sme delat. Zato ker vecina zensk vozi manj kot vecina moskih. Obraten primer je npr, kuhanje in likanje. Mislm da to dost vec pocnejo zenske kot moski. Manj voznje pomeni manj izkusenj in obcutka za avto. Edino kar se tice parkiranja, bi se mogoce lahko reklo da so mal slabse, to pa zarad prostorske predtavljivosti, k je pr moskih menda boljsa. Ze spet pa kdaj vids ksno, k avto stlac v tako lukno, da sam :shock: .

No en primer, neprimerne voznice.Od lj jug pa do tunela pod Golovcem sem vozu za zensko stara nekje 50 mogoce 60 let, k se na noben nacin ni mogla odloct po katerem pasu bo vozila, al voznem al prehitevalnem. Enkrat je bla skor pod tovornjakom, drugic na pol pred mano, pol se odloci v ovinku pelat po prehitevalnem in to 70 km/h (omejitev 80, ljudje vozijo(mo :oops: ) 120. In pazi ga genija, kljub temu da je vidu, da s to voznico ni vse vredu, ene 120 mim mene in nje po voznem pasu. Pa tud potem v tunelu pod Golovcem se zenska se vedno ni mogla odlocit kje bi peljala. To pomoje samo zarad pomanjkanja izkusenj (taki bi mogl it po mojem mnenju za par ur se v AS).
Enaki obstajajo tud moskega spola, samo tok hudga primera se nism vidu... zaenkrat ;)

boris_quatro
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a boris_quatro So maj 08, 2004 7:43 pm

Se strinjam z zgoraj povedanim ampak, potem pa pride statistika in glej ga zlomka več nesreč povzroičijo moški kot žensk. In razlog moški delamo ogromno več kilometrov kot ženske, zatorej je tudi verjetnost nesreč večja. Bog ne daj da bi ženske delale toliko kilometrov kot moški kasko bi bil nemogoč
I feel the need for speed

spela
Nov uporabnik

Napisal/-a spela So maj 08, 2004 8:32 pm

Jonas je napisal/-a:Jz osebno tle nebi delu enih razlik med spoloma. V obeh primerih mas slabe in dobre, tko k povsod in vedno u lajfu. Pac moje mnenje...

LP

Se popolnoma strinjam s tabo :pivo

Btw: na srečo tale tema ni prerasla v kakšno besno obkladanje, na kakšnem drugem forumu bi takole provociranje naletelo na manj prijazna tla... :g:

Ma, jasno, da grejo tudi meni na živce vozniki, ki se ne znajdejo v prometu (ne le, da vozijo počasi, ponavadi je največji problem v nevarnostih, ki jih povzročajo z nepozornostjo ter splošnim nepoznavanjem pravil v prometu) - na žalost so to večinoma starejše vozniško nenavdahnjene ženske ali pa prepotentni moški, ki jim ego in psiha dovoljujeta vsemogoče prometne podvige, ki pa jim avto in razmere ponavadi niso kos... :!:

Smo različni, a enako (ne)varni :vrum

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 So maj 08, 2004 8:43 pm

Ženske v povprečju naredijo več nesreč kot moški, samo da pri njih gre samo za kakšno ogledalo, odbijač..., moški pa ko se zaleti je ponavadi totalka (lastne izkušnje).
Moje mnenje je da so ženske in starejši vozniki slabši, ker imajo slabše reflekse (razen izjem).
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So maj 08, 2004 8:54 pm

Ženske za volanom to sta dva različna pojma :vrum Jst bom tko reki,da so nekatere mlade voznice zlo o.k. nekatere med njimi kr hitre oz. prehitre,zmedo na cest pa delajo tiste stare mame,k se nikamor ne obrnejo pa kr čakajo v križišču,da se sprazne... na take sm pa res jezn :twisted:

CM
Novinec

Napisal/-a CM So maj 08, 2004 9:58 pm

bsmuk31 je napisal/-a:Ženske v povprečju naredijo več nesreč kot moški, [u]samo da pri njih gre samo za kakšno ogledalo

priznam :lol:
bsmuk31 je napisal/-a:Moje mnenje je da so ženske in starejši vozniki slabši, ker imajo slabše reflekse (razen izjem).

starejši vozniki imajo itak slabše reflekse.ženske pa ne use-sicer poznam eno tako ki jih skoraj nima sam ona je že sama po sebi izjema :) odvisn od posameznika pač..mojmu bratrancu morš pa dobesedno vpit naj bremza in podobno :D
SAFRANE je napisal/-a:Samo v večini pa morm rečt,da je moje mnenje pač tako, da so ženske le slabše voznice:
-bolj pazijo in s tem vozijo počasneje
-bolj so nesigurne in spet počasneje

paziš lohk tut če voziš hitreje :D nesigurna pa znam bit-je pa še zmeri bolš to kot pa razbit avto(vsaj po mojem mnenju)

Uporabniški avatar
nightrider31
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a nightrider31 So maj 08, 2004 11:10 pm

Jonas je napisal/-a:Jz osebno tle nebi delu enih razlik med spoloma. V obeh primerih mas slabe in dobre, tko k povsod in vedno u lajfu. Pac moje mnenje...

LP

se strinjam :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 So maj 08, 2004 11:18 pm

Moje mnenje je da so ženske slabše voznce od moških, ker konec koncev v nobenem vrhunskem športu ne nastopajo razen Katje Poensgen (cestnohitrostni motociklizem) in Jutte Kleinshmidt (zmagovalka rally-a Paris-Dakar).

Vendar menim da so varnejše voznice. Tipična ženska se raje pelje pod omejitvijo da bo ziher speljala ovinek, za moške pa omejitev ne velja, saj je narejena tako da lahko s to hitrostjo vsak osel zvozi ovinek, pa itak smo vsi carji za volanom. Če bi spraševal na cesti bi sigurno en kup moških reklo da je zelo dober voznik. Konec koncev zakaj pa hodi cel kup ljudi na drage??? Da bodo dokazali da ne znajo vozit??? Ne bi rekel. Pač tipi mamo preveč testosterona (Očitno)

Torej: Moški boljši vozniki, ženske varnejše voznice

LP Tomaž
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Ne maj 09, 2004 12:26 am

Zadnje čase niti ne opažam preveč ljudi, da bi vozili res obupno, imam občutek, da jih je bilo včasih več.
Kar se tiče znancev/znank, da bi vozili npr. 70 tam, kjer je omejitev 90 km/h, pa imam le enega - in je moškega spola.
Pa nasploh kar se tiče ženskih voznic: Če bom vozil tako dobro kot punca (žal mi manjka še 3 mesece do 18 :oops: ), bom kar ponosen nase, hihi. Toliko o tem, če so lahko ženske dobre voznice.

Ostajam povsem neopredeljen, moški smo morda res v povprečju nekoliko hitrejši, vendar tudi ženske lahko vozijo zelo u redu.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Ne maj 09, 2004 8:54 am

Ne bom komentiral kdo vozi boljše, navedel pa bom nekaj primerov.
Poznam žensko, ki vozi twingota in moram reči, da tako štoraste babe ne vidiš na vsakem koraku, ko pa je treba dirkat skozi naselje ob 07:55 ko pelje mulca v šolo, to je pa na prvem mestu.
Spet nasprotje pa so ženske, ki zelo obvladajo svoje vozilo, čeprav je vsaj dva razreda večje, ali pa punca ki vozi tovornjak bolje kot marsikateri moški šofer.
Glede moških pa je tako kot pri ženskah, so slabi in dobri vozniki ali šoferji, je pa tako, da smo moški bolj agresivni kot ženske in to se seveda vidi tudi po načinu vožnje, to pa še ne pomeni da smo zato boljši. Prej bi rekel da je obratno.
Res je, ženske so običajno previdnejše, zato tudi malce počasnejše in zato povzročijo manj nesreč, torej so boljše voznice.
Pa še to: potrjevanje ega za volanom nekega hudega avtomobila je zelo primitivno početje, in žal, ga prakticira kar precej moških...

Uporabniški avatar
Honda Civic-vw tuning
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Honda Civic-vw tuning Ne maj 09, 2004 10:03 am

Kratko in jedernato:KDOR SE VELIKO VOZI, VIDI RAZLIKO!
Prodam Golf1,l80,prva lastnica primeren za nadaljno predelavo ali renoviranje.(cca 500k)
Tel:031-434-225
Kupim klimo za Honda Civic 1,4s (l.99).Nujno, poletje je tu.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne maj 09, 2004 10:10 am

HEhe, tak bom reko...
Po vecini zenske za volanom ziva polomija :D
Se pa najdejo valda tut izjeme, ko res ladajo avto zlo vredu...

Tak kot pravijo zenske so sam za stedilnik :lol: :lol: :lol:
Joke da nebo kera se zamerla :wink:
lp

Uporabniški avatar
Ruff_RydeRR
Uporabnik

Napisal/-a Ruff_RydeRR Ne maj 09, 2004 11:07 am

no jst bom reku tkole do zedej sm mel 4 res majhne nesreče (upam da tako tudi ostane) nikol jst kriv ampak vedno kriva ženska zanimivo a ne :P no je pa res da kkšne ful obvladajo-vožnjo mislm 8) :lol:
My soul almost complete ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov