Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
swoop
Novinec

Kraj: Ljubljana

konkurenca Scenicu II 1.6 16v

Napisal/-a swoop To maj 11, 2004 11:39 am

Zdravo

Eno vprašanje.

Bi mi lahko kdo povedal, kateri avtomobil je najbolj konkurenčen (lahko tudi boljši) Scenicu II 1.6 16v (gledano cenovno, oblika karoserije, moč motorja...)

Za odogovre se zahvaljujem v naprej.

Lp

Andrej

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE To maj 11, 2004 11:49 am

VW Turan

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To maj 11, 2004 11:59 am

HORSE je napisal/-a:VW Turan

Samo cenovno pa ne tko zelo, drgač pa še:

Opel Zafira
Toyota Corrola Verso
Nissan Almera Tino
Peugeot 307 SW (pogojno)
Fiat Idea (mogoče je malo manjši)
Mazda (kera že, če še prodajajo)
Slika

Tical
Nov uporabnik

Napisal/-a Tical To maj 11, 2004 2:34 pm

mi mamo doma tourana in je fajn avtock. ceste se fajn drzi, materiali so kvalititni (vrjetn bl ko v renoju), tud na vseh primerjalnih testih je biu na prumu mestu, je pa res da ma za ene 700k sit dodatne opreme notr ker cene nc neb meu! Oblika je pa tko al tko vsakmu drgacna usec! aja mamo pa 1.9 tdi tko da nevem kasn je 1.6 motor. mogoce je mal presvoh glede na to da ma avto vec kukr 1,5 tone. drgac ti pa priporocam tourana je glih tko dobu 5 zvezdic na euro NCAP pa se kasnej ga bos lazi prodav! to je samo moj mnenje :D

lp
...ain't nuthin like hip hop music...
...u like it coz u choose it...
...most DJs won't refuse it...
...a lot of sucker MCs misuse it...

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT To maj 11, 2004 2:42 pm

Tical in zakaj nej bi bli materiali bl kvalitetni kot v Renoju??? A si mogoče preveč v oblakih??? vw ni vse!!!!!

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok To maj 11, 2004 2:45 pm

saso mladenovic je napisal/-a:Tical in zakaj nej bi bli materiali bl kvalitetni kot v Renoju???

zato k je kao VW?? a dej no, ppprrroooossssiiimmmmmmm!!!! :evil: ne podcenjuj ostalih znamk!
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT To maj 11, 2004 2:48 pm

Zok je to namenjen meni???

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Napisal/-a Zok To maj 11, 2004 2:49 pm

saso mladenovic je napisal/-a:Zok je to namenjen meni???
Ticalu.

Tical
Nov uporabnik

Napisal/-a Tical To maj 11, 2004 2:53 pm

nism v nobenih oblackih in nevemkaj! ampak smo tud scenica gledal in ni primerjave! ze na otip se cut da je kvaliteta plastike boljsa kot v renoju, spoji na armaturni plosci sblao lepsi in zgleda da si le ti tisti ki zvis v oblakih in se pametnga delas! mas mogoce renoja da lahk tko reces? no sprobal smo oba in zato ti lahko to povem! pa tud v testih v auto motor und sport so ta dva avta primerjal in je dobu VW vec tock za kvaliteto kot reno! in tud znano je ze da je vw kvalitetnejsi od renoja ker mamo oba doma in je biu reno ze parkrat na servisih medtem ko vw se ni biu!
tolk od mene
...ain't nuthin like hip hop music...
...u like it coz u choose it...
...most DJs won't refuse it...
...a lot of sucker MCs misuse it...

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT To maj 11, 2004 2:56 pm

Si mogoče napisal auto moto und sport je to mogoče nemška? revija???!!!!! Ja sej mamo mi tud vw ne impresionira z ne vem kako kvaliteto!

Uporabniški avatar
RasTa
Novinec

Napisal/-a RasTa To maj 11, 2004 2:59 pm

Ja pa kakšna toyota corolla verso nova tut nebibla švoh... 1.6 vvt-i
[url]http://www.autoexpress.co.uk/?roadtest/ae_roadtest_story.php?id=24719
Tle maš tut manjši opis, sam je v angleščini... Lp
[/url]

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy To maj 11, 2004 3:18 pm

Poglej moj podpis. Mi, ko smo kupval, smo se odločal med Scenicom 1,9 dci pa pa Picasso 2.0 HDI, in smo ugotovil, da za ceno oskublenga scenica dobiš fully loaded picassoja, z odlično avtomatsko klimo, tempomatom...edin kar je pr tem avtu slabga, je 1,6 motor, k je zlo podrhanjen, pa dost žre. Predlagam ti, da premislš o 2.0 HDI, mislm da je zdej na boljo poleg 90 tut 110 konjski dizel, majo pa akcijo in ga dobiš za ceno 1,8 bencinca, za mal mn kokr 5 miljonov...tuki se pa scenic šele začne...aja, razlika v opremi sta samo stranska airbaga, picasso je pa na crashtestu dobil 4 zvezdice od petih. Drgač pa najbol se boš odloču če boš oba avta sprobu, zato ti predlagam da se zmenš za testne vožnje.

Drgač pa obstaja ena stran, kjer lahko prebereš komentarje in mnenja uporabnikov vseh avtomobilov...sam k ne vem kera stran je to...vem sam da je cela rumena :D

Uporabniški avatar
swoop
Novinec

Napisal/-a swoop To maj 11, 2004 7:01 pm

Drgač pa obstaja ena stran, kjer lahko prebereš komentarje in mnenja uporabnikov vseh avtomobilov...sam k ne vem kera stran je to...vem sam da je cela rumena

heh:) rumena pravis:)?

anyway...hvala za (določene) odgovore.

Zanima me samo ce ima kašen uporabnik na forumu doma novega Scenica in, da poda svoje mnenje,tako kot ga je Shatzy.

Lp
andrej

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy To maj 11, 2004 7:17 pm

swoop je napisal/-a:heh:) rumena pravis:)?

:wink: Jebiga, ne spomnem se točnga url-ja, upu sm da se bo kdo iz foruma spomnu...je pa cela rumena ja :D...pa zlo objektivna mnenja so, ker jih pišejo res samo tisti, k te avtomobile k jih komenterajo uporabljajo...

Aja, še en argument za picassoja: v Angliji je bil to najbolj prodajan kompakten enoprostorc in je pometu z Zafiro, Scenicom ipd. Facelift in novi motorji pa samo potrjujeo uspešnost tega avta...

Aja, pa ne delam pr Citroënu :D

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Napisal/-a Zok Pe maj 14, 2004 12:57 pm

Tical je napisal/-a:nism v nobenih oblackih in nevemkaj! ampak smo tud scenica gledal in ni primerjave! ze na otip se cut da je kvaliteta plastike boljsa kot v renoju, spoji na armaturni plosci sblao lepsi in zgleda da si le ti tisti ki zvis v oblakih in se pametnga delas! mas mogoce renoja da lahk tko reces? no sprobal smo oba in zato ti lahko to povem! pa tud v testih v auto motor und sport so ta dva avta primerjal in je dobu VW vec tock za kvaliteto kot reno! in tud znano je ze da je vw kvalitetnejsi od renoja ker mamo oba doma in je biu reno ze parkrat na servisih medtem ko vw se ni biu!
tolk od mene

ce bi se rad pelu v safranu prid do mene, pa bos pol mogoce znal kaj vec povedat o kvaliteti renaultovih plastik. 125.000 km, bil le na rednih servisih in vulkanizerjih + v desno ksenonko je vlaga vdrla (ni renaultov izdelek), to je vse kar se je dogajal glede njega. sms e ze dostkrat pelu v tanovem scenicu, in nimam nobenih pripomb cez njega. svoj avto povzdigujes v oblake, vse ostale pa tolces v zemljo. bod objektivn.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Pe maj 14, 2004 1:21 pm

Zok je napisal/-a:...+ v desno ksenonko je vlaga vdrla (ni renaultov izdelek),...

Tako za opombo, pri nobeni firmi v današnjih časih niso luči izdelek tovarne same. :)
Slika

Uporabniški avatar
alesi
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a alesi Pe maj 14, 2004 1:22 pm

Bom se jaz mal pokomentiru.Vozil sem oba in morm rect da se VW skrije proti senicu,sorry ampak res.Delal sem tudi primerjalni test in ce bi jaz izbiru bi izbiral med citroenom in renaultom.Dosegla sta najvecje pohvale.S tem da bodo picasota kmal prenovili in bos vec zgubil kot na senicu k je ze novi model.

Bi pa 100% vzel dizla 1.9 s 120km

Vidim pa da vas je vec kot polovica takih k zagovarjate svojo firmo in na drugo gledate ponizujoce.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe maj 14, 2004 1:27 pm

jst mam renoja (sicer laguno) in nism zagovornik VW, sa je pa res, da ma plastiko na otip tuoran res boljšo!
Slika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Pe maj 14, 2004 1:35 pm

Kaj pa morda kaki C-Max? Oce moje punce prav tako kupuje avto takega ranga. Trenutno giba samo se med C-Max, Scenicom in Toyoto (kako ji je ze ime?)
Za moje pojme pa bo Touran na zadnjem mestu.

Lp, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Pe maj 14, 2004 1:49 pm

Nu-NRG je napisal/-a:Trenutno giba samo se med C-Max, Scenicom in Toyoto (kako ji je ze ime?)

Toyota Corolla Verso, najbrž.

Mene edino kar me odbija pri Touranu je visoka cena in pa malo dolgočasna oblika. C-Max mi je zelo všeč, tudi Toyota, nato sledi Scenic in Picasso, na zadnjem mestu po obliki je pa Touran.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov