Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Huh, spet kazni!

Napisal/-a NoSpeedNoFun Sr jul 14, 2004 7:42 pm

Tole bom napisal za oris, kaksne so kazni za povratnike. Ravno danes sem dobil odločbo za 2 prekrška skupaj!
1.)..., saj je srednja vrednost analize krvi pokazala rezultat 0,99 gramov alkohola na kilogram...
2.)..., ki je ob pravini uporabi pokazal 0,69 gramov alkohola...
določi
ad-1. 70.000 tolarjev in 3 kazenske točke
ad-2. 40.000 tolarjev in 2 kazenski točki

bla bla
-enotna kazen v znesku 110.000 tolarjev
--enotna stranska kazen izreče 5 kazenskih točk
-V smislu 39. člena Zakona o prekrških se obdolžencu izreče varnostni ukrep prepovedi vožnje motornih vozil B kategorije za čas 2 mesecev

U glavnem litanije na 3 gosto tipkanih straneh!

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Sr jul 14, 2004 7:44 pm

:pivo + :vrum = :-:o :/:o:/
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr jul 14, 2004 7:49 pm

just_in je napisal/-a::pivo + :vrum = :-:o :/:o:/

:lol: pa še res je!!!!!!!!!!!!!!
Slika

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Sr jul 14, 2004 7:50 pm

Men se zdi še mal mal, posebej če je še to v povezavi s eno drugo tvojo temo (zavijanje levo pa to) :evil: :evil:

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Sr jul 14, 2004 7:50 pm

just_in: Lepo in resnično napisano.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr jul 14, 2004 7:50 pm

Fantje preveč ga pijete :P

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če jul 15, 2004 12:58 pm

Brez izpita si dva mesca al lahko komaj greš izpit ponovno delat čez 2 mesca ??
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Goku_6
Nov uporabnik

Kraj: Zemlja

Napisal/-a Goku_6 Če jul 15, 2004 1:07 pm

ne mislm da ga gres pol ( npr. cez 2 mesca ) lohk pol po svoj
izpit na tisto postajo keri so ti ga vszel. mislm, ampak nism zihr!! :roll:

Klausz
Novinec

Napisal/-a Klausz Če jul 15, 2004 1:14 pm

Kjer je alkohol je mir,
kjer ga ni je pa blagostanje.

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Če jul 15, 2004 1:59 pm

Courage™ je napisal/-a:Brez izpita si dva mesca al lahko komaj greš izpit ponovno delat čez 2 mesca ??

saj lepo piše: "...se obdolžencu izreče varnostni ukrep prepovedi vožnje motornih vozil B kategorije za čas 2 mesecev"

torej - v izpit se vpiše opomba, da ne velja v obdobju "od.. do"... izpit imaš še vedno seboj, a ne velja v omenjenem obdobju. Ko pretečeta ta dva meseca, izpit spet velja.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če jul 15, 2004 2:06 pm

Dobil je prepoved za 2 meseca in ne odvzem in po 2 mesecih ponovno delat izpit.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Če jul 15, 2004 2:12 pm

hudic je tale alkohol!!!

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Če jul 15, 2004 4:01 pm

Lahko da molo off topic sam...kolko bo za oduzem izpita po novem zakonu???
LP 8)

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če jul 15, 2004 4:07 pm

Litrco v roke pa peski po mestu :lol:

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun Če jul 15, 2004 6:51 pm

blazz je napisal/-a:Men se zdi še mal mal, posebej če je še to v povezavi s eno drugo tvojo temo (zavijanje levo pa to) :evil: :evil:

pri tej nesreci nisem bil popolnoma nic kriv!!! Moja krivda je bila 100% izključena!
Odgovarjam le za prehitro voznjo, ki pa bo zavržena, saj ni bilo niti centimetra zavorne poti. Glede na škodo na avtomobilih in objektu, pa hitrosti natancno ni mogoče določiti, oziroma se lahko spodbija, ker, če ne drugega je policija v zapisniku zapisala, da ni mogoče določiti smeri vožnje. Torej se manj hitrost (tukaj pomaga fizika) :) Smer je bila vpisana naknadno, po tem, ko sva voznika povedala
Drugace pa sem bil pijan tu ja. Zato je v ad-1. analiza, torej odvzem. Napihal pa sem 1.61, torej fantje, ce napihate mal vec kot 1.5 je bolje se ne strinjati in iti na odvzem, pa ceprav je 27.000 pregled! :)

P.S.: Tole moram napisati še. V celem življenju sem vozil 4 ali 5x pijan in od tega so me 3x ustavili. Mislim, da vas je tu, ki tako obsojate večkrat pilo in vozilo. Le da imate pac vecjo sreco. Pa tudi 7 let imam ze iszpit. Torej manj kot 1x letno sedem pijan za volan!!
Do sedaj se nisem povzročil nesrece, to tudi nekaj steje. Naredil pa sem ca 500-600.000 km!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jul 15, 2004 6:55 pm

Praviš da je bila tvoja krivda 100% izključena...S tem si dal lep odgovor tistim ki so trdili da si avtomatsko kriv če napihaš ob nesreči :wink:

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun Če jul 15, 2004 7:08 pm

Slide je napisal/-a:Praviš da je bila tvoja krivda 100% izključena...S tem si dal lep odgovor tistim ki so trdili da si avtomatsko kriv če napihaš ob nesreči :wink:

LP

malenkost. Tega ze nekaj casa ni več. Poznam se en konkreten primer, kjer je bil možakar precej bolj konkreten. Blizu 3.0!
Res, nic nisem bil kriv. Krivec pa odgovarja na okrožnem sodišču za:
Kaznivo dejanje povzročitve težje telesne poškodbe iz malomarnosti
Mislim, da je zagrožena kazen do 9 mesecev zapora in kazen minimalno 400.000 (nisem pa ziher)

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Če jul 15, 2004 8:08 pm

NoSpeedNoFun je napisal/-a:
blazz je napisal/-a:Men se zdi še mal mal, posebej če je še to v povezavi s eno drugo tvojo temo (zavijanje levo pa to) :evil: :evil:

pri tej nesreci nisem bil popolnoma nic kriv!!! Moja krivda je bila 100% izključena!
Odgovarjam le za prehitro voznjo, ki pa bo zavržena, saj ni bilo niti centimetra zavorne poti. Glede na škodo na avtomobilih in objektu, pa hitrosti natancno ni mogoče določiti, oziroma se lahko spodbija, ker, če ne drugega je policija v zapisniku zapisala, da ni mogoče določiti smeri vožnje. Torej se manj hitrost (tukaj pomaga fizika) :) Smer je bila vpisana naknadno, po tem, ko sva voznika povedala
Drugace pa sem bil pijan tu ja. Zato je v ad-1. analiza, torej odvzem. Napihal pa sem 1.61, torej fantje, ce napihate mal vec kot 1.5 je bolje se ne strinjati in iti na odvzem, pa ceprav je 27.000 pregled! :)

P.S.: Tole moram napisati še. V celem življenju sem vozil 4 ali 5x pijan in od tega so me 3x ustavili. Mislim, da vas je tu, ki tako obsojate večkrat pilo in vozilo. Le da imate pac vecjo sreco. Pa tudi 7 let imam ze iszpit. Torej manj kot 1x letno sedem pijan za volan!!
Do sedaj se nisem povzročil nesrece, to tudi nekaj steje. Naredil pa sem ca 500-600.000 km!

Kako si lahko izključen, če si prehiteval vozilo, ki je zavijalo levo???
Pa ne mislit, da čem bit pameten, tud jest sm že napihal (1.15) sam me je izučilo in na srečo brez kreša.
Pa tist o avtomatski krivdi imaš prav, ti boš odgovarjal za alko, krivec pa za nesrečo!

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če jul 15, 2004 8:08 pm

NoSpeedNoFun je napisal/-a:
malenkost. Tega ze nekaj casa ni več. Poznam se en konkreten primer, kjer je bil možakar precej bolj konkreten. Blizu 3.0!
Res, nic nisem bil kriv. Krivec pa odgovarja na okrožnem sodišču za:
Kaznivo dejanje povzročitve težje telesne poškodbe iz malomarnosti
Mislim, da je zagrožena kazen do 9 mesecev zapora in kazen minimalno 400.000 (nisem pa ziher)

NAPAKA!!!

325. člen Kazenskega zakonika v 31. poglavju Kazniva dejanja zoper varnost javnega prometa.

prvi odastavek:
Udeleženc v prometu ki s kršitvijo predpisov o varnosri cestnega prometa iz malomarnosti povzroči prometno nesrečo, v kateri ja bila kakšna oseba hudo telesno poškodovana se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do TREH let

drugi odstavek:
če pa ima dejanje za posledico smrt ene ali več oseb se storilec kaznuje z zaporom do OSMIH let
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
maL
Novinec

Napisal/-a maL Če jul 15, 2004 8:43 pm

Mislm da je ta kazen še zmer pre mila, kajti sam si reuk d si 4x ali 5x vozu pijan in že to je preveč. Zarad takih debilov kot si ti folk umira po cestah in ti se greš še na forum bunit da se ti je zgodila krivica. Pa a si ti mentalno zaostal? Pač si mel srečo pa se ti teh 5x ni nč zgodil sam kaj pa 6-ič? ali pa 7-ič? Če se iz tega da so te 3x ustavil pijanega, že pr prvem nisi naučil da ni varno in pametno vozt pijn, pol ti tut ni za pomagat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov