Misak je napisal/-a:Ena vrsta dela na zvok (saj vrjetno misls tiste k ti pokazejo kok hitr se vozs in so ponavad na kksnih obcestnih luckah al cem takem).
Zaradi dopplerjevega pojava (premikajoc izvor zvoka) nastajajo v zraku zgoscenine in razredcine z drugo frekvenco kot bi morale in na podlagi te frekvence naprava izracuna oz. izmeri hitrost. Na podobno varjanto delajo tut tiste table ob avtocesti, ki ti utripajo, d mors vozt 80 - ce vozis manj kot osemdeset, se ne prizge, drgac te pa zacne opozarjat, kok je omejitev.
Upam d sm ti pomagu.
mondy je napisal/-a:Zadeva je radarska "pištola". Ta izkorišča dopplerjev pojav! Torej EMV in ne valovanje zvoka.
Nixxon je napisal/-a:mondy je napisal/-a:Zadeva je radarska "pištola". Ta izkorišča dopplerjev pojav! Torej EMV in ne valovanje zvoka.
Večina "pištol" danes je laserskih, katere pa ne izkoriščajo dopplerjev pojav, ampak izračunavajo hitrost glede na dve ali več meritve oddaljenosti vozila ob različnih časih. Iz tega izračuna hitrost, ne s pomočjo dopplerjevega efekta ampak enostavno s pomočjo potovanja svetlobe od pištole do avta in nazaj.
Josephe je napisal/-a:Nixxon je napisal/-a:mondy je napisal/-a:Zadeva je radarska "pištola". Ta izkorišča dopplerjev pojav! Torej EMV in ne valovanje zvoka.
Večina "pištol" danes je laserskih, katere pa ne izkoriščajo dopplerjev pojav, ampak izračunavajo hitrost glede na dve ali več meritve oddaljenosti vozila ob različnih časih. Iz tega izračuna hitrost, ne s pomočjo dopplerjevega efekta ampak enostavno s pomočjo potovanja svetlobe od pištole do avta in nazaj.
Res je, ampak a ti merilniki delujejo tako kot laserske pištole?????
Ali oddajajo IR svetlobo ( ca. 904nm -+ 20 ) ali imajo kako drugo foro???
LP Joseph
HORSE je napisal/-a:Če kej pomoaga podatek:
Mene je na biciklu enkrat "ujel", pa sem šel še enkrat mem in je prjel, potem pa sem šel brez sončnih špeglou mem, me pa ni zaznal...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov