sva bla skup na smucanju z bravotom, madona di campiglio (nimam pojma kak se pise, vazn daj e cirka 550km od tle stran), tja pridem BP (slo nas je ene 15, 4 avti).
pol sm mel lucko na stropu przgano (predolga zgodba, sam zasral), pa je valda zmankal akumulatorja. przgemo na kleme, zadeva dela.
mine teden dni, gremo vceri ob 12h od tm, prvih 250km nardim kot se zagre, nakar se mi ugasne in przge radio. recem "ok" in furamo naprej, kaj jst vem kaj bi to blo.
se furamo se cirka 5min (3-5km), ko se zacne kazalcema za brzino in obrate mesat in skaceta z 160 na 50 in z cirka 5000 obratov na 2000..nc jasn, vsakic k skoc dol in nazaj gor (cirka 0,5 sekunde), avto cukne, ker mu zgleda zmanka stroma).
ugasnem radio, mickan boljs, se furamo dalje, se odlocim, da bom sisnu kolono nasih, da bom prvi, tko da jim lahk nakazem, da je neki narobe, probam, avto zgubi strom, se sam umaknem z prehitevalnega, picimo naprej (je sou strom sam za sekundo dve). potegnem se enkrat, avto dela, picimo ta prvi enih 180 po avtoputu, dela ok ene 2 minuti, spet zacne skakat vse gor dol in cukat, se ustavmo na pumpi, ni ideje, kaj bi blo narobe.
ugasnem luci, jebes zmigavce, sam stura, da pridemo cimprej do slovenije, vmes klicem modri kasko (zav. maribor), kjer mi tipo nc ni znal pomagat (ne o tem, kok me pride vleke, ne to kaj bi blo narobe), tko da dam mami cifro, da se ona men, ker je le 080 cifra iz slo.
valda, stroma se vedno zmankuje, ker je laufu ventilator (to sm sele dans pogruntu, da ga tud matra, takrat sploh nism vidu), in ker zmankuje stroma, mede tud alarm, tko da mi zacnejo sami od sebe utripat vsi zmigavci, nasi za mano ze zavijajo na odstavni pas, jst tud, strom pride, evo ns picimo 100 po odstavnem, vsi nazaj gor, 300m, spet ode strom, vse se ugasne, jst nazaj na odstavni, avto ne vzge, me potegnejo na strik enih 500m do vstopne postaje za cestnino, vmes zvem od mame, da mi zavarovalnica "casti" le 170 evrov pomoci (ali za vleko ali za 1 uro dela, ker 170 je sam za 1!), se zmenmo, da nam poslejo vleko, ker do SLO (cirka 125km), naj bi blo to 100% dost.
pride vleka cez 2 urci, vmes so sli ostali avti naprej, tko da sva sama s punco ostala.
se hocmo nalozit, pride en kao IT dars usluzbenec, neki pizdi po izalijansk, kao da se ne sme nalagat na avtocesti, da lahko sam njihovi, ze pise mojo tablco, men cudo boga przge avto, mi gasa cez cestninsko na prvi parkplac (200m?), tm pride se slepar, me nalozi. Pride vmes spet un cika od Darsa, popise vse tablice in neki klice po walkie talikeu, mi gremo naprej, prsparamo cestnino (k ni prasu za avto

cez 15min pride moja mama iz Lj, prelozimo prtljago, avto ene 2-3x vzge (pazi, preden me je nalozu v IT sm se se vozu, pol pa ni hotu vzgat, ko me je dol dal - vmes, k sm dol avto daju, sm itak skor odtrgu odbijac zadnji, pa se vrata so mi roko prprla, bolu ko .... ), sam je neki pokal k pr norcih, cim si przgal en potrtosnik (luci recmo, k je bla ze noc), se ugasne.
po ene urci matranja, pustimo avto tm, dansm ob 8.37 sm bil na pumpi, avto ne vzge, ga przgemo na kable (sele v 2., so neki oksidirale kleme or wtf?), in se peljem domov, vmes przgem ventilacijo, k je blo pasje mraz, skor crkne, ugasnem, brez luci/zmigavcev picora po avtocesti v lj in zdele je pr avtoelektricarju.
tm smo na hitr vidl, da akumulator se polni, ma da je zgleda nek kontakt.
jao jao...
p.s.
pa ne me preklet, k boste vse prebral...vem da je velik, ma je blo zanimiv, vsaj men