Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Fiat Bravo in \"okvara vbrizgalnega sistema\"

Napisal/-a Serđo™ Pe apr 19, 2002 3:59 pm

Hey

Danes sem se lepo pelu mal okrog in sem opazu, da mi gori lučka za katero piše v knjigici za uporabo - "okvara vbrizgalnega sistema". Ob tem še piše, da nadalnja pot ni možna in da je treba na servis. Ker sem bil pač dokaj blizu doma, sem se odpeljal brez problema še tistih 10 kilometrov. Zdej me pa zanima, zakaj se je to zgodilo. Ima kej pri tem, da se mi je v zadnjem mesecu 2x zgodilo, da sem ostal brez bencina in da skoraj vedno čist do konca spraznim tank? Kakšen bi bil strošek popravila - če se je že komu kdaj to zgodilo?
Vsaka informacija je dobrodošla.

hvala

mulc
Novinec

Re: Fiat Bravo in \"okvara vbrizgalnega sistema\"

Napisal/-a mulc Pe apr 19, 2002 4:28 pm

Sicer nevem kako je pri fiat-u misli pa da je najbolje da se zapeljes na servis da avto priklopijo na racunalnik. mozno je da ti je racunalnik vbrizga zaznal kako napako in jo je potrebno samo zbrizati. mozno pa je da imas kaksno malo okvaro. V vsakem primeru ti priporocam da se zapeljes na servis.

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Pe apr 19, 2002 4:54 pm

mulc: sej..ze mam termin - torek ob 2h, Avtoservis Ambrož v cerkljah...sam edin kar bi rad vedu (k sm ga pozabu vprašat, smotan jst), je to, če se je varno še pelat naokol (ne dost, cca. 50km, mam paš nujne opravke do takrat)? Ker..sam sem se še peljal potem, ko sem vidu lučko..pa ni blo nič narobe..

softi
Nov uporabnik

Napisal/-a softi Pe apr 19, 2002 7:16 pm

okol se lahko vozs dokler ne crkne.ce kj hoce odpovedat bo odpovedal oz. ti bojo zamnjal predn odpove.kar si zajebu si zajebu.drgac mi pa ni jasn da se postavljas z limited,pa oprema,pa rihtanje,pa nekje sm zasledu da si matkin avto gonu do onemoglosti oz. ce povzamem vse ves vse znas,mas denar za avto za tankat pa ne.al si sam tok smotan da ne vids kdaj je prazn.to da ostanes brez bencina ni macji kaslj.ce nisi nc zjebu si se dobr cez prsu.

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Re: Re: Fiat Bravo in \"okvara vbrizgalnega sistema\&qu

Napisal/-a Serđo™ Pe apr 19, 2002 11:20 pm

softi pravi:
okol se lahko vozs dokler ne crkne.ce kj hoce odpovedat bo odpovedal oz. ti bojo zamnjal predn odpove.kar si zajebu si zajebu.drgac mi pa ni jasn da se postavljas z limited,pa oprema,pa rihtanje,pa nekje sm zasledu da si matkin avto gonu do onemoglosti oz. ce povzamem vse ves vse znas,mas denar za avto za tankat pa ne.al si sam tok smotan da ne vids kdaj je prazn.to da ostanes brez bencina ni macji kaslj.ce nisi nc zjebu si se dobr cez prsu.

hehe..še en se je "spravu" name. Če mam Limited edition, pa zrihtanga to še nič ne pomeni. Pač si riham avto zase! Ker..boli mene, če kdo pade na usnje pa vse...važn da je meni všeč. Če mi ne bi blo (če ne bi hotu usnja), pol bi dal 200k manj, pa bi kupu druzga bravota. Se ti ne zdi? Ja, matkinga leona sm dost teru. Ne zdej spet do onemoglosti, ma kr. In je lepo preživel. Pa itak je bil v garanciji. Tko da..zakaj ga ne sprobat? Tud za tankat se najde denar, sam pač včasih misliš, da bo šlo skozi, pa ne gre..ker enostavno zmanjka (moj bravo ma mal čuden sistem prikazovanja benza - včasih se pržge kr prekmal lučka, včasih pa pade pod števc že, pa komot nardiš še 100kilometrov).

Drgac pa..lucka ne gori vec..zakaj ne, ne vem..sam ga bom vseen na servis pelu.

hvala za pomoc

softi
Nov uporabnik

Napisal/-a softi So apr 20, 2002 9:53 am

komu je vsec je vseen.poanta je da si ga dobr placu zarad opreme,zdej mas dnar za rihtanje,zau ti je pa dveh cukov za v tank.dokler sm meu bravo sm su tankat takoj k se je lucka przgala.enkrat sm naredu 16 km z lampo pa tanku 53l,drugic pa 70km pa tanku 43l.ce si enkrat ostau brez je cajt da zacnes prej tankat.pozim je sploh dobr met vec k pol polnga.drgac pa pr rablenih je problem da ne ves kje je kdo tanku in kol je dau skoz tank-torej ne ves kok je smeti pa vode not.a se splaca tvegat.zarad dveh cukov.pr avtu za 1.5 mio in servisu k ne bo pod 50k.mislm da ne.
to da si leona teru v garanciji se nc ne pomen.pac je prestau garancijo,posledice se bodo pa pocas kazale.ene cez mesec druge cez let.edin ce bos dobr zakril napake pa prodau.drgac pa to ni nc tko fajn.vcasih material trpi,odpove pa cez cas.
se nasvet za servis.ne voz ga brezveze.ce je lucka ugasnila je mim.najbrz je bla ksna mejhna smetka.sam colu bos ugotovil pa ne bojo itak nc.ko enkrat ugasne lucka,ni vec motecega dejavnika in racunalnik nc ne pokaze.se ce gori je velik moznosti da ne bo nc pokazu.tko da ne bos nc novga zvedu.stane te pa lahko velik.ce si tvegu z benzm dej se zdej.pocak nej se spet przge pa glej kaj se bo zgodil.a ne vlece,a vec zre,a je ksna sprememba.kr ugasnu ne bo ce ne bo kj hudo narobe.ce ga pa ke prpeles z lucko bos pa placu resetiranje(ce ne bo nc narobe,to pa ja cuts kdaj je) al pa par deset cukov za zamenjave kdo ve cesa(ceprv mogoce ne bo potrebn,ampak te bojo ocenil tko kukr sm te jest,mlad,naivn,pa denar ima)
pa brez zamere.
srecno voznjo.

mulc
Novinec

Napisal/-a mulc So apr 20, 2002 10:11 am

rezerva pri renaolt-u drzi 10l misim da pri ostalih ni kaj dosti razlike. Drugace se pa lahko vozis aprej kuker ti pase. to je samo elektronika in ni mehanskega dela, tako da ti kaj vec nemore crkniti.

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Re: Re: Fiat Bravo in \"okvara vbrizgalnega sistema\&qu

Napisal/-a Serđo™ So apr 20, 2002 10:33 am

softi pravi:
komu je vsec je vseen.poanta je da si ga dobr placu zarad opreme,zdej mas dnar za rihtanje,zau ti je pa dveh cukov za v tank.dokler sm meu bravo sm su tankat takoj k se je lucka przgala.enkrat sm naredu 16 km z lampo pa tanku 53l,drugic pa 70km pa tanku 43l.ce si enkrat ostau brez je cajt da zacnes prej tankat.pozim je sploh dobr met vec k pol polnga.drgac pa pr rablenih je problem da ne ves kje je kdo tanku in kol je dau skoz tank-torej ne ves kok je smeti pa vode not.a se splaca tvegat.zarad dveh cukov.pr avtu za 1.5 mio in servisu k ne bo pod 50k.mislm da ne.
to da si leona teru v garanciji se nc ne pomen.pac je prestau garancijo,posledice se bodo pa pocas kazale.ene cez mesec druge cez let.edin ce bos dobr zakril napake pa prodau.drgac pa to ni nc tko fajn.vcasih material trpi,odpove pa cez cas.
se nasvet za servis.ne voz ga brezveze.ce je lucka ugasnila je mim.najbrz je bla ksna mejhna smetka.sam colu bos ugotovil pa ne bojo itak nc.ko enkrat ugasne lucka,ni vec motecega dejavnika in racunalnik nc ne pokaze.se ce gori je velik moznosti da ne bo nc pokazu.tko da ne bos nc novga zvedu.stane te pa lahko velik.ce si tvegu z benzm dej se zdej.pocak nej se spet przge pa glej kaj se bo zgodil.a ne vlece,a vec zre,a je ksna sprememba.kr ugasnu ne bo ce ne bo kj hudo narobe.ce ga pa ke prpeles z lucko bos pa placu resetiranje(ce ne bo nc narobe,to pa ja cuts kdaj je) al pa par deset cukov za zamenjave kdo ve cesa(ceprv mogoce ne bo potrebn,ampak te bojo ocenil tko kukr sm te jest,mlad,naivn,pa denar ima)
pa brez zamere.
srecno voznjo.

zamere ni, zakaj bi pa bila ;) Fora je v tem, da je avto šele dobra 2 mesca pr meni in imam tko al tko "redni" servis cez 2000 kilometrov. Lučka je zopet prižgana (kaj morš, sm dal pač sam tistih 2000 sit na pumpi - običajno me niti iz rezerve to ne prpelje, katera naj bi znašala 7 litrov, sam sm že prej povedu, da se lučka sumljivo pržiga), avto pa fura vredu. Sam ga bom pa vseen pelu na servis, da mi ga celga pregledajo, pa povejo, če je vse vredu. Pa sej baje so pr Ambrožu vredu...tko vsaj svetujejo po forumih.

Hvala in lep pozdrav

[Sporočilo uredil/a DrSergioDJ na dan 20.04.2002 ob 10:34 GMT]

dolenc
Novinec

Re: Fiat Bravo in

Napisal/-a dolenc So apr 20, 2002 11:53 am

tud men se je pred nekaj časa pokazala ista lučka v vbrizg, pa je po 50 km nehala svetit. tega je že 2 meseca, pa ni blo nobenega problema.

napiši kaj je bilo ugotovljeno na servisu.

Uporabniški avatar
SOT
Nov uporabnik

Napisal/-a SOT Ne apr 21, 2002 12:24 am

Če se prou spomenm se priporoča da se ne furaš prou velik s praznmu tankam okol... Neki tacga mensezdi da je blo, tista okvara z lučjo je pa dokej znana, ponavad ni nč hudga.

softi
Nov uporabnik

Re: Fiat Bravo in

Napisal/-a softi Ne apr 21, 2002 6:27 am

dj
en cist prijateljski nasvet.dej enkrat preskoc ksn pir s prjatli pa natanki polhnga.pol ga pa sam dotankavi vsakih 200km.se bols pa da vsakih 200km stisns un dnar za benz v skrit predal pa pocakas do lucke.takrat pa spet tankasl polnga.velik manj cajta bos prezivel na pumpi.edin ce ti je ksna vsec.pol je pa vse jasn.ti posodm se mojga za tankat.
tako se razvijejo prave ljubezni.(do petrolovk pa servisov)

softi
Nov uporabnik

Napisal/-a softi Ne apr 21, 2002 6:31 am

pa se odgovor na mobisux.najbols elektricar v lj je kogovsek na vodnikovi.cist na konc vodnikove skor ze ob brilejevi.tm mim draveljskega britofa.tist k ti bo predlagu kj druzga ne ve kaj govori.model porihta vse kar je na strom v avtu.
a kdo ve zakaj ne sprejme sux hotmail maila

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Re: Re: Fiat Bravo in

Napisal/-a Serđo™ Sr apr 24, 2002 5:55 pm

dolenc pravi:
tud men se je pred nekaj časa pokazala ista lučka v vbrizg, pa je po 50 km nehala svetit. tega je že 2 meseca, pa ni blo nobenega problema.

napiši kaj je bilo ugotovljeno na servisu.

jah..servis so opravl, zamenjal se jermen..na konc sm dal 135 jurjev (aj jaj jaj..!!) in..kaj je blo z lucko? Baje je sel ali racunalnik (bo potrebna menjava EEPROMA - a se mi sploh splaca menat? avto se fura kot prej..??) ali pa kak senzor (oz. neki tazga..)...

bom se vidu no..

jeba..

sami stroski s tem avtom ;)

herc
Nov uporabnik

Napisal/-a herc Sr apr 24, 2002 7:00 pm

Ko sem jest še mel Bravota se je tudi včasih prižigala tista lučka in sicer ko sem šel po velikem hribu navzdol. Ker mi je šla lučka na živce sem pač avto na ravnini ugasnu in je bilo potem vse OK. Nisem pa nikoli ugotovil kaj je bilo. Res pa da je bila druga mašina - 2.0. Ko sem ga pa peljal na servis so mi ga pa tako fajn popravil da mam zdej Leona.

dolenc
Novinec

Re: Re: Re: Fiat Bravo in

Napisal/-a dolenc Sr apr 24, 2002 7:15 pm

ja kaj so ti pa delal za 135k? sej moraš met zdej zlato mašino!

se pravi, da zdej fura? pol, furej. očitno se računalniku zmešalo. samo zakaj. A si mogoče kej prčkov po računalniku al kej tazga? kaj na servisu niso pogruntal kaj je narobe? čudno vse skupej.

ajd

kr se pa stroškov tiče, kva pa je dons zaston?

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Sr apr 24, 2002 7:55 pm

jah.. lahk ti tocno povem, kaj vse je blo menan :

- olje (8k)
- čistilec goriva (3k - kaj sploh je to..benti, k grejo kr neki menat..)
- celoten jermen (cca. 50k)
- filetr od klime& zraka (cca. 10k)
- svečke (5-6k)
- čep rezorvarja (ni delu - 3k)
- optika (5k)
- delo (50k - u jebenti..to sploh nism vidu..10 ur dela?!?! ..)

pa pride na grobo... tocnih 135 ;))

jeba..kr mal velik se mi zdi

pa so sle letne gume pa-pa :(

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Če apr 25, 2002 7:43 am

prevec dela so ti zaracunali, ostalo je OK.

LP
Slika

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Če apr 25, 2002 5:30 pm

sej se mi zdi mal velik 10 ur...ceprov je bil tm od torka 14.30 pa do srede, 16h..

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če apr 25, 2002 5:33 pm

na racunu nikoli niso dejanske ure, ampak majo za razlicna dela postavljene normativne ure (verjemte mi, foter mi je vcasih na servisu delal ;))
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

Napisal/-a dgrejtest Ne apr 28, 2002 11:14 pm

piz*a sregio!
kwa nisi men napisu mejla! bi ti magar pr mlakarju zrihtu kej popusta! sej si fiatclubovc! midva se morva nujno enkrat dobit! da ti mal razlozim kako se to dela..!
lp!
[img]http://peter.si21.com/celica/celi_sig.jpg[/img]
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov