Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

V Drugi 95km/h!

Napisal/-a monster_d Pe jan 24, 2003 6:11 pm

Ze spet jaz in moj jugo!!!!
Malo sem spet ustarjal in testiral!!!!
Moja 55-ka z povecanimi dovodi za zrak mi je danes z zimskimi gumami 165/70 R13 letela v drugi 95km/h, pa se to ni bila gasa do kraja, stoprocenten sem da bi slo cez 100KM/h!!!! Kar dober rezultat ane?
Kaksno mnenje!!!
Koliko pa kaj vasi avti gredo v drugi(s kaksnimi predelavami)????
LP monster_d

---
Novinec

Re: V Drugi 95km/h!

Napisal/-a --- Pe jan 24, 2003 6:46 pm

lp

moja alfa gre 110km/h na 7000rpm (blokada na 7300)

za jugota pa res nevem kolko bi sploh mogo it. meni se zdi 95km/h malo pretirano.

[Sporočilo uredil/a Permanent na dan 24.01.2003 ob 18:47 GMT]

p.s. brez predelav

[Sporočilo uredil/a Permanent na dan 24.01.2003 ob 18:47 GMT]

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe jan 24, 2003 7:12 pm

bogi Yugo...

orlach
Nov uporabnik

Napisal/-a orlach Pe jan 24, 2003 7:44 pm

joooj...ne razumem in nikoli ne bom..
.. aja.. pa kaj delaš z yugotom,..neki poleplen,..v 2.95km/h..pa take..
kje je veselje..rajš sem brez avta! al pa ga pusti takega kot je ..in ga navijaj max. od 2000 obratov, da si ja čim bol neopazen!!
ti nimaš in nikoli ne boš imel pravega odnosa do avtomobila!
ker koli avto boš mel boš neki po njem šaril, pa gor grde spojlerje limal če jih glih maš...sam da je ..pa 13col lite felgne...
raje šparaj in kupi avto ki to opravičuje...
..to še ne pomeni,da lahk na bmw 318is nalepiš vsako nalepko, pa turbo..pa M!! nalepko!1 NE!
--moje mnenje--
+BMW+

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Re: Re: V Drugi 95km/h!

Napisal/-a Rjuhar Pe jan 24, 2003 8:14 pm

orlach pravi:
joooj...ne razumem in nikoli ne bom..
.. aja.. pa kaj delaš z yugotom,..neki poleplen,..v 2.95km/h..pa take..
kje je veselje..rajš sem brez avta! al pa ga pusti takega kot je ..in ga navijaj max. od 2000 obratov, da si ja čim bol neopazen!!
ti nimaš in nikoli ne boš imel pravega odnosa do avtomobila!
ker koli avto boš mel boš neki po njem šaril, pa gor grde spojlerje limal če jih glih maš...sam da je ..pa 13col lite felgne...
raje šparaj in kupi avto ki to opravičuje...
..to še ne pomeni,da lahk na bmw 318is nalepiš vsako nalepko, pa turbo..pa M!! nalepko!1 NE!
--moje mnenje--

pa ne se spravlat na cloveka. Sej se morda marsikdo strinja s tabo, pa se da to lepo povedat, ne da se obnasas do njega kot da ... ma nic ne bom reku. Lahko reces, da se tebi tako pocetje ne dopade pa je. Verjetno je pa on veliko vec ljubezni, navdusenja in volje, predvsem pa dela vlozil v jugeca in to steje. Raje se pogovarjam s takim clovekom, kot pa z nekom, ki je kupil novo trojko, potem pa ga je k hamannu peljal, pa se tam pustu 12000 € in zdaj ma kao najlepsi avto na vasi. Ze mogoce - a brez duse!

Lahko je kakat s polno ritko!

Uporabniški avatar
SilentBob
Nov uporabnik

Napisal/-a SilentBob Pe jan 24, 2003 8:20 pm

jaz sem se pelo v 2. z opel corso l.89 90 km/h(brez predelav) potli pa ga je z brzine vrglo

orlach
Nov uporabnik

Napisal/-a orlach Pe jan 24, 2003 8:51 pm

ne mi rečt da je ljubezen in odnos do avta če gor stare spojlerje limaš, pa racing nalepke..sploh če ma avto 55 yugo konjev!!...pol ga pa prtiska po vasi do daske.. pa gre vsem na živce.. in petkove večere presedi s pirom v roki in drugim utruja kako je frgazer naštelu da mu avto gre v drugi 95km/h!! prosim no...naj to enkrat sliši!! yugo naj bo tak kot je! max 2000obr! razumem da ne morejo vsi vozit 5mio drage avte...ampak da bom zato jugece pedenu..!!al pa twingote, cliote, itd. ok...lepe felgne..decentne.. grejo na vsak avto.To je pa že tud vse..spojlerji..POZABI! duša gor dol..
+BMW+

Freshvictim
Novinec

Napisal/-a Freshvictim Pe jan 24, 2003 9:16 pm

Tole sinfanje ne spada sem, fant ima veselje in prav je tako, vsak v svojem uziva, ti si mu pa fous, ker ti tega ne znas ali nevem kaj.... skratka taki posti pokazejo samo hudo neodgovornost in otrosko nerviranje! Zaradi takih postov ti drugi ne bojo verjeli ko bos pisal o ne vem cem.

kar se tice hitrosti!

clio 1.4 l. 95 2 prestava z 5 ljudmi 80 *oz. nekaj cez* sm pa to peljal samo 1 krat ker so me spravocirali!
MORE VOLUME PLEASE!!!!!!!!!! ;)

Slika

orlach
Nov uporabnik

Napisal/-a orlach Pe jan 24, 2003 9:49 pm

eh.. naj bo...ampak to ni to kar si mi napisal:˝posti pokazejo samo hudo neodgovornost in otrosko nerviranje˝ ne s takimi.tko pač je vseskup..p.s. sosed ma nekaj starih spojlerjev za na jugeca če hoče..da bo manjši zračni upor, ma min. +20km/h, pa remus +20, pa chip zamenjat..itd,.. veliko veselja pri omadeževanju ˝znamke˝!
+BMW+

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Pe jan 24, 2003 9:53 pm

naj vsak dela z svojim avtom kar hoče dokler ne škodi drugim!!!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

sector
Novinec

Napisal/-a sector Pe jan 24, 2003 10:02 pm

starejsi avtomobili brez blokade se brez vecjih tezav zavrtijo v "visave" jaz sem stoenko v drugi peljal do 120kmh, sicer po rahlem klancu navzdol ampak vseeno pedal do konca;-)

zagotovo do toliko spravis tudi jugota, samo ga predtem malce ogrevaj, drugace bo pocilo:)

[Sporočilo uredil/a sector na dan 24.01.2003 ob 22:03 GMT]

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Pe jan 24, 2003 10:03 pm

sector pravi:
starejsi avtomobili brez blokade se brez vecjih tezav zavrtijo v "visave" jaz sem stoenko v drugi peljal do 120kmh, sicer po rahlem klancu navzdol ampak vseeno pedal do konca;-)

kolko je te bla mašina?
kaj si se po triglavu dol pelo?
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

sector
Novinec

Napisal/-a sector Pe jan 24, 2003 10:04 pm

uf ne vem koliko je imela tista stoenka konj, bilo je enih 10 let nazaj. 55?

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Pe jan 24, 2003 10:06 pm

sector pravi:
uf ne vem koliko je imela tista stoenka konj, bilo je enih 10 let nazaj. 55?

mi smo pred leti meli staro comfortko pa je bla končna malo več kot 130 km/h, da se je pa cela trosla pa tak ne rabim pravit!
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Re: Re: Re: V Drugi 95km/h!

Napisal/-a MGsax Pe jan 24, 2003 10:07 pm

predlagam murcielaga za vse ki radi hitro v drugi vozite ;);););)
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush Pe jan 24, 2003 10:16 pm

orlach pravi:
ne mi rečt da je ljubezen in odnos do avta če gor stare spojlerje limaš, pa racing nalepke..sploh če ma avto 55 yugo konjev!!...pol ga pa prtiska po vasi do daske.. pa gre vsem na živce.. in petkove večere presedi s pirom v roki in drugim utruja kako je frgazer naštelu da mu avto gre v drugi 95km/h!! prosim no...naj to enkrat sliši!! yugo naj bo tak kot je! max 2000obr! razumem da ne morejo vsi vozit 5mio drage avte...ampak da bom zato jugece pedenu..!!al pa twingote, cliote, itd. ok...lepe felgne..decentne.. grejo na vsak avto.To je pa že tud vse..spojlerji..POZABI! duša gor dol..

Te smem vprašat kak avto imaš da imaš tako neokusne komentarje. Oglej si enkrat kakšno gorskohitrostno dirko v sloveniji in boš videl kaj delajo jugoti z konkurenco! Mislil res si neokusen. Poleg tega pa še twingota žališ in si mi čisto na žulj stopil. Pač nimamo vsi miljonov na voljo zato pa skušamo opedenat tisto kar imamo. Ni denar vse kar je veš!!

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Napisal/-a PoLOdivjan Pe jan 24, 2003 10:42 pm

orlach pravi:

kdor ima denar si lahko privošči spojlerje za 50.000 sit po komadu, razmisli malo jugo je mim grede manj vreden kot tak spojler, to je tko k da bi na polota dal spojler za miljon tolarjev?! Sicer pa pri nas v rallyju obstaja yugo cup( če se ne motim) in tam marsikateri jugo naščije kak bol priznan avto, če je fant ob petkovih večirih u gostilni s pirom u roki in razglablja o frgazerjih pol je pravi tuner in je s tem bol pri srcu kot tisti ki po telefonu poličejo v trgovino in rečejo to pa uno, pa kdaj pridem plačat pa kdaj mi boste to gor dal.. to ni nč pravi tuner uživa ob spojlerjih in tudi če so le ti stari in iz odpada pobrani nekaj pomenijo vsaj njemu in takim kot sem jaz...sicer pa je to samo moje mnenje lep pozdrav in obilo ˝tunanja˝ takega $$$ in drugačnega...
Slika

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Pe jan 24, 2003 11:00 pm

A maš obratomer v yugecu??

Aja, pa upam da je bil dobro segert, ko si ga stiskal :)

Jaz posedujem polo 1.0 50 KM.
Zdej, do blokade zeeellloo redko stiskam, ponavadi prestavim par sto obratov prej :D :D :D joke.

Resno:

V drugi gre okoli 70 -75 tam nekje (ne vem čist natančno)
V tretji okoli 105
v četrti 135
v peti 160, po klancu navzdol tud 170, sam je na blokadi - 6000 rpm :)

Pri AM so takemu polotu izmerili max speed 155 km/h, pospešek do 100 pa 16.1 s

začuda arosa z enakim motorjem pospešuje slabše (škodin motor, z enako močjo in 2 Nm manjšim navorom) ?!?

Nekateri (mislim da samo eden) so nekaj govoril da je to slab odnos do avta, pomoje ni, če je avto ustrezno segret pred turiranjem, priganjanje koristi, da mašina ostane v formi, seveda pa pretiravanje ni dobro.

PS.: A nima twingo 1.2 60 KM ??

paranoid
Nov uporabnik

Napisal/-a paranoid Pe jan 24, 2003 11:11 pm

Po mojem pa prevelike škode ni, če prestavljaš pri malo višjih obratih. Sam ponavadi prestavljam pri kakih 3500 do 4000, če pa hitreje pospešujem pa recimo 4500 do max. 5500. Ampak to samo takrat, ko je avto ogret. Pri neogretem avtu sploh nikoli ne grem čez 4000. Zato po moje pretirane škode ne delam (drugače mi pa povejte, da bom nehal :)).
Drugače pa sem do blokade prišel samo enkrat, ampak nisem zato, da bi sprobaval koliko gre v keri prestavi - zato nisem gledal na števce. Ker je največja moč pri 5750 obratov je verjetno tudi blokada verjetno nekje blizu - verjetno kakih 6000, tako da v zgornjem odstavku omenjenih 5500 obratov predstavlja že kar precej (res pa je, da v to območje redko zahajam).
Drugače pa razumem, da vam ni treba pri visokih obratih prestavljat, ko mate pa ogromne mašine in/ali lahke avtomobile. Moja masina 1.6 16v (110 KM) se pa more kar precej pomatrat, da kam spravi 1200-kilogramski avto (Laguna I, faza 2, letnik 2000).

Uporabniški avatar
pro2c
Stalni uporabnik

Napisal/-a pro2c Pe jan 24, 2003 11:44 pm

1)Ljudje pac friziramo tisto kaj imamo, vsak si svoje zadeve frizira. Ce imas avto in ga 2x na mesec spucas je to tvoja zadeva. Jaz rad tudi se kaj postorim/modoficiram/spremenim, saj v drugacnosti je car.

2)Popolnoma enaka zadeva je pri racunalnikih. Kaj mi je bilo treba rezat stranico in dat plexi not, kaj mi je bilo treba overclock-at procesor in zakaj imam tolko ventilatorjev not...in zakaj potem stalno primerjamo svoje hitrosti v benchmarkih, tak je pac to, tako kot rad pek naredi parkrat nestandardne kruhe ali celo pec sili v cudne temperature, tak kot motoristi vozijo po zadnjem kolesu,...
SlikaRenault Klub Slovenija [http://rk.avtomobilizem.com]
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov