Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Nasty
Uporabnik

Idejni človek SLO tuninga...

Napisal/-a Nasty So sep 18, 2004 7:14 am

Danes v Novicah:

" Matej Kadunc, idejni človek avtomobilskega tuninga oziroma predelav, je navdušenje med slovenske voznike prinesel iz tujine......"

"Matej Kadunc, prvi mož tuninga..."

LP

Nasty

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Idejni človek SLO tuninga...

Napisal/-a MacTron So sep 18, 2004 8:06 am

Nasty je napisal/-a:Danes v Novicah:

" Matej Kadunc, idejni človek avtomobilskega tuninga oziroma predelav, je navdušenje med slovenske voznike prinesel iz tujine......"

LP

Nasty

he he he... caki em kolk casa a3m obstaja?!?
kolk casa pa fazer d.o.o ?
tolk o tem :) :P
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
RSI
Novinec

Kraj: obersburg

Napisal/-a RSI So sep 18, 2004 8:07 am

vedno eni in isti BEDA!!!!!
VIVE LE SPORT

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So sep 18, 2004 8:43 am

Joooooo, a se nima dost reklame. Pomoje je se Techno Racing dlje od njega! Sj ql, ne recem, sam takele vzvisene... :?
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee So sep 18, 2004 8:51 am

To bi mogu on vedet in se ne pol štulit in govorit ,ja res je jest sem care :?

pomoje je bila še Centra prej od njega :lol:
Slika

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty So sep 18, 2004 11:58 am

Jaz sem mal starejšega datuma (rojstnega mislim).

Ko je omenjeni kupoval revije (kjer je izgleda dobival ideje) v Avstriji, smo mi kupovali
podvozja pri Urbanu (Yamex,itd.), izpuhe pri Avtolux d.n.o. (Supersprint je bil občutno cenejši, kot danes), spojlerje pri Fazerju (še pri Mini hotelu nad Škofjo loko), ko smo še sami delali zračne filtre iz materialov za nape (nad štedilnikom),ko
smo podlagali torzijo zadaj pri Yugotih,....

Idejni človek tuninga.????????????

Dober, da nas ni navdušil nad.... ne vem čem.

LP

Nasty

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich So sep 18, 2004 12:06 pm

Nasty je napisal/-a:

...ledicami?

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So sep 18, 2004 12:21 pm

jup zaradi kadunca, ma polovico folka njegove neonke pod avtom. :lol:

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty So sep 18, 2004 12:36 pm

Smo še k Dolničarju hodil po 13 col ALU. Smo bli vsi trapast (no, to smo še dons, ampak še bolj), ko smo jih šraufal na Yugote.
Pa k Urbančiču, da naj nam pove kako lahko Yugota "napilmo".

Za inf.:
meni je mama (vsa čast ji) kupila (še z mano je šla v takratni Slovenijaavto) kolektor za Yugota 4-2-1. Jaz sem glih začel s pripravniško, pa nisem imel dost dnarja. Bil sem pa preveč neučakan, da bi našparal. Pisalo se je leto 1985.

LP

Nasty

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So sep 18, 2004 3:31 pm

habbich je napisal/-a:
Nasty je napisal/-a:

...ledicami?

Hja baje, da Kadunc tole bere. Forum mislim. Tako je Hugo enkrat jamral.
Sam sem premlad (20 ljet) da bi vedel kaj je bilo prej Tič al Miš ampak mislim, da bi lahko začel Kadunc dejansko rihtat stuff za tuning. Saj nič ne rečem dobiš marsikaj ampak lahko bi se še amlo bolj specializiral v smeri tuninga motorja (priporočam naslednje partnerje: Nismo, Mugen, Jackson Racing... :twisted: ). Ne pa, da ima v trgovini večino ledic, šp. filtrov, mrežic...
OK svaka čast mu, da je začel vsaj uvažat N2O in tam v trgovini ima celo en kolektor. Čas je za tuning in ne le v besedi! Spojlerje nam bo že Fazer rihtal. :D
Samo vseeno ej lastna hvala.... :roll:

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty So sep 18, 2004 4:13 pm

Forume berejo tudi policija, davčna.
Davčna te tudi opozori, če na "tvoji" spletni strani najde zadevo, za katero firma ni registrirana in to dela.

A zdej misliš, da bomo pa nehal pisat zato, ker Kadunc forum bere.
Nehaj s takm bolnim.

Napisal sem samo to, kar piše v današnjih Novicah. Nisem se jaz tega spmnil. Še pomislil nisem na tako bedarijo. Vprašaj novinarko, kje je dobila take informacije.

Glede "klasične" tuning opreme, ne elektronike in kompresorjev: odmične gredi, kolektorje, šp. katalizotorje,bremze,...vse to se je dobilo v SLO že veliko prej predno je A3M odprl firmo. Za inf.: pri Senici (Beričevo).
Z E tuningom je pa na veliko začel RSR (chip tuning) in to kvalitetno, tudi Senica.

SLO je premajhna, blizu imamo Avstrijo in Nemčijo. To je posledica, da bi se kakšna firma specializirala čisto in samo na "taprav" tuning. Znanje je, denarja ni. Malo ljudi je, ki so pripravljeni dati 5000 EUR za tuning motorja. Tisti, ki pa to lahko naredijo raje peljejo avto v Nemčijo. Veliko pa jih robo naroči po webu in sami zmontirajo.

Enkrat sem že napisal, ampak v inf. glede podvozij: pri nas lahko kupiš podvozja (naštel bom samo "ta najbolj" znana): Apex, Eibach, H&R, V-maxx, Vogtland, FK,Lowtec, Weitec, AP, Sparco, OMP, ..... Večino teh se je uvažalo že pred (izjema Apex) odprtjem A3M.
Z izpuhi je enako: Remus, Supersprint,... tudi že prej.Superspirit je tako ali tako znamka od De Vitota.

Približno 18 let spremljam zadeve (predelave-kolikor jih je v poznih 80-letih sploh že bilo, v 90-ih se pa zadeva razširila) pri nas in v EU (sejmi, obiski firm, revije, oddaje,....).

Lp

Nasty

Mean Machine
Novinec

Napisal/-a Mean Machine So sep 18, 2004 6:54 pm

Ja totalne bedarije - najbolj na k... mi je šlo pa to, da je blo objalvljeno šele ene 2 tedna (mislm) po dogodku. Totalno bedno :evil: :!:

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ So sep 18, 2004 7:08 pm

LP

Nasty

Fak ane, kolk mamo v SLO srečo, da se pr nas najdejo tud takile ljudje ane. Ker če se nebi, še dons nebi nihče v SLO tunal svojga avta. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :? :? :?
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
saso_vts
Novinec

Kraj: logatec

Napisal/-a saso_vts So sep 18, 2004 7:16 pm

no in ce se men prov zdi,je tuning in styling zacel bit popularen z prihodom hitrih in drznih ali je pa vsaj pripomogu k temu.jest vem da si raje avto spedenam tipi topi kt pa da si babo najdem in zakaj zato ker sm gledal hitre in drzne.po moje je bl film hitri in drzni idejni oce tuninga in stylinga kt pa kadunc.a se kdo strnja vsaj priblizno
zelo dobr ko sm

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo So sep 18, 2004 7:18 pm

Ampk on je prvi mož tuninga...

... za katerga moraš kredite jemat :P

Uporabniški avatar
saso_vts
Novinec

Napisal/-a saso_vts So sep 18, 2004 7:32 pm

ja glede kreditov se pa nisi cist nc zmotu.ena zanimivost.k sm jest sel v a3m po odduscek za oljne hlape model sploh ni vedu kaksnega rabim k sm sel pa v tecno racing mi je pa ata k ma 50 let razlozu od a do z tko da nism vedu kje sm doma,to je sam kot zanimivost
zelo dobr ko sm

Uporabniški avatar
saso_vts
Novinec

Napisal/-a saso_vts So sep 18, 2004 7:39 pm

aja se neki,po vseh doktoratih k so jih naredl okol odduscka,ga vseen dobijo,pridem domu ga montiram in kaj se zgodi odduscek razpade na pra faktorje,ok sej ga je pol zamenjal.pol kupim alu wing ga zacnem sestavljat in kaj ugotovim da manjka polovica vijakov(za wing sm dal pa 53 cukov)ce bi sel takrat dol bi se slabo koncal,dobr da frend dela vijake da smo to resl.tko da v a3m ne grem niti po zarnico vec,kaj sele po spojlerje,k baje cakas dolg cajta.to so moje izkusnje z a3m-om.pa sori k sm mal zasel iz teme
zelo dobr ko sm

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ So sep 18, 2004 7:43 pm

Pugi je napisal/-a:Joooooo, a se nima dost reklame. Pomoje je se Techno Racing dlje od njega! Sj ql, ne recem, sam takele vzvisene... :?

jaoooooooooooooooooooooooooooooo

fakkkkkkkkkkkk,če mene pugi prašaš je a3m kasnej se odpru kokr techno racing! :wink:

fakkkkkkkkkkkk v novicah!BOM RAJ BREZ KOMENTARJA! :evil: :evil: :? :roll:

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ So sep 18, 2004 9:41 pm

LP

Nasty

Odlicno :D Zdaj vsaj vem, koga lahko krivim, da me bolijo oci in se mi zelodec obraca (da drugih organov (jetra, zivci, itd.) ne omenjam) od gledanja tistih 90% predelav, ki se lastnikom niso posrecile :twisted:

Sedaj imam crno na belem :con Matej Kadunc -drzavni sovraznik No. 1... :EE
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov