Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Ko ti babica vzame prednost a.k.a Ali se strinjate z zakonom

Napisal/-a Courage™ Pe sep 24, 2004 1:17 pm

Kraj: Maribor, križišče Fochove in Beograjske ulice, bližina Skipper bara

Datum: 22.09.2004

Udeleženci: Kolega, starejša babica in dedek, vnukec

No, pač kot je iz slik razvidno, oma je spregledala stop znak, zapeljala v križišče kjer je v njen bok čelno trčil kolega s škodo. (babica je mela cliota). Potem babica cela nora zleze z avta in se začne dret na kolega zakaj ji je prednost vzel da bi jo lahko ubil bla bla jada jada, nakar ji je kolega samo s prstom pokazo znak STOP in je vtihnila.

Dedek je sedel kot sopotnik, kamor se je zaletel kolega. Na zunaj mu ni blo hudega, v bolnico so ga pa vseeno peljali. Najbolj jo je skupil vnukec, star 11 let na zadnjem desnem sedežu, ker ni bil pripasan in je ob trku z glavo najprej zlomil desno zadnjo šipo ter potem poletel še v desni sprednji sedež. Teh slik nisem delal, vidlo pa se je da ma hudo razbito glavo, in ga je na mestu nesreče lepo poštimal motorist-reševalec. Oba z dedkom so peljali v bolnico, ki je od nesreče oddaljena 2 minuti.

No in potem seveda naeknrat naokoli polno ljudi starejših, in kak so vidli da sta se zaletela stara gospa in mlad voznik se je takoj začelo ...

"ja mularija, ne znajo vozit, divjajo pocestah, drogirajo se pa vozijo, zioher je bil pijan, bla bla.."

Stvar je šla tako daleč da so gospo ki je zakrivila prometno nesrečo peljali k sebi domov na kavico do prihoda policije (ki jeni bilo cca 30 minut), za mojega kolega pa se noben ni sekiral, niti mu noben ni reko al je kaj narobe al ni...

V glavnem, policija prišla popisala vse, seveda je bla babica kriva, zaj pa me zanima a je res dobro da po novem izpite podeljujejo do 80 leta starosti ?? Mislim da vsi starejši niso v stanju vsest se za volan pri 80 letih ??!?!

Zvečer še istega dne je kolega klical to babico in se želel pogovorit a se mu je namesto nje javla njena hčerka in z vso svojo nesramnostjo začela tulit da se je oma ustavla pred stop znakom in da je on zaradi hitrosti izgubo oblast nad vozilom in trčo v njo pa take... mislim da kozlaš drugega ni za rečt...

evo še slike:

KRIŽIŠČE - tam kjer je leva kareta od tu se je pripeljala babica, stop znak je za kareto

Slika
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Pe sep 24, 2004 1:18 pm

Babičin avto, desno zadnjo šipo je zlomo vnukec

Slika
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Pe sep 24, 2004 1:19 pm

škodilak, po tej cesti v ozadju se je pravilno peljal kolega

Slika
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Pe sep 24, 2004 1:20 pm

Slika
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe sep 24, 2004 1:34 pm

take babice, hčerkice, sploh pa vnukeca pa bi trebalo fajn tepst...

vzet izpit!

ne moreš bit nepripasan v avtu...
Slika

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Pe sep 24, 2004 1:42 pm

ja...isto men zadnič en star ata trob k sm ga prehitevov. on je šu 70 omejitev je 90. in res čist znoru. ja mislm dj kwa ti je an. ampk dobr to j kr neki zdj. uglavnm ja...mladina voz nenormalno...itk. mi smo krivi. ja ok res je da učash mal hitrej vozmo, ampak tud 100 letniki za volanom nimajo nevem kakšnih refleksov. sj vem da bom jst tud če doživim dokaj visoko starost želu vozt avto, če bom zmožn, ampk res...prov predstavlam si situacijo. sm že parkrat poslušov podobne komentarje in ni važn da je ona kriva, važn je da si ti mlad itd. in me je res raspiz** ma kr bla bla bla... :evil:
Lp :wink:

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a golf_c Pe sep 24, 2004 1:46 pm

RegY je napisal/-a:take babice, hčerkice, sploh pa vnukeca pa bi trebalo fajn tepst...

vzet izpit!

klele pa vnukec ni čist nč kriv.....vsega je kriva babica......ona bi mogla poskrbet da bi biu tamal prpasan....ona bi mogla na cesto gledat za stop znak....in ona bi mogla svoji hčerk priznat da je pač sama kriva.....še najbolj se mi pa mali smili.....k ma zarad svoje zlate, pametne babice glavo razbito....pa še posledice bo lahk meu !!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Pe sep 24, 2004 1:54 pm

pozabo sem pa še dodat, da je babica ob prihodu policije na veliiiiiko lagala da je bil vnukec pripasan, da je ona ful počasi v križišče zapeljala, kjer jo je spet zaključo policist ki ji je rekel da se ob stop znaku moreš ustavit. Samo v tla je pogledala...
Slika

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Pe sep 24, 2004 1:59 pm

mah jaz bi ji vzel izpit :o

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a golf_c Pe sep 24, 2004 2:00 pm

js se sploh ne odpelem izpred bajte če se mi tamal zadi ne prveže....če se ne prveže sam ga pa js....pa tut na silo če je treba ....pa čeprov se pol še 15minut dere zadi......prvezan more bit pa pika!!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Pe sep 24, 2004 2:16 pm

Ja, to ni prijetna izkušnja...

Ti se sekiraš za tamalega, ona pa ti gnoji kako da smo mladi norci, čeprav se napol zaveda, da je napaka njena.

Tudi sam sem imel podobno izkušnjo, samo da so me potem še policaji malo podiebavali. Dobro da sem se še naprej vedel precej umirjeno in se je potem vse rešilo meni v prid. Me je pa imelo, da bi proti komu ukrepal zaradi ravnanja :x

LP,
don CONSIGLIO
Slika

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Pe sep 24, 2004 2:21 pm

golf_c je napisal/-a:js se sploh ne odpelem izpred bajte če se mi tamal zadi ne prveže....če se ne prveže sam ga pa js....pa tut na silo če je treba ....pa čeprov se pol še 15minut dere zadi......prvezan more bit pa pika!!

Tako je tudi prav!

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Pe sep 24, 2004 2:46 pm

za tamalga je res bad in čist štekam da je poklical kasneje... ne razumem pa kako lahko baka pol še laže . jst bi ponoru :evil: .pa ni bilo nobene priče ?
Zadnjič spremenil Sonny, dne Pe sep 24, 2004 2:48 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Pe sep 24, 2004 2:46 pm

jst pravm: ne pri 80ih ampak že pri 60ih!!! bi mogla bit omejitev veljavnosti izpita!!
Pol bi mogla bit samo kaka vožnja, da se izpit podalša ( ni treba da vozi xxx ur, ampak samo 1 vožnja, ki naj bo ne popolna ampak vsaj solidna da pride do podalšanja) ne pa samo zdravnik, ki te" pregleda"!
pol pa se na podlagi vožnje podalša izpit za določen čas!!
Moj fotr je ful dobr vozu, zelo lepo in dosti hitro, ko se je približal 55 pa se je stanje spremenilo. Še zmer je blo hitro, sam kaj ko folk ne vidi več dobro in ne zna presoditi hitrosti drugih udeležencev!! ( sploh so za starce problem motoristi).
no kot sem reku fotr je še dobr vozu, ampak zamislite si enga , ki je sral po cesti že kot mlad, kaj šele dela ko je star 60 in več :evil:

na koncu ste jo kar dobr odnesl, pleh se popravi- upam da čim prej :wink:
lp

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Pe sep 24, 2004 2:48 pm

To mi gre res na qrac ko se stari zmeraj nekaj pizdijo. Razumem da se zavedajo svojih bogih refleksov pol pa vozijo 30km/h pod omejitvijo ampak ko ga pa prehitiš na preglednem pa blenda kaki dvivjak si :x

Najhuje pa je ko včasih ne spele za noben dnar in potme ko se je po 30s mimo križišča odpelal tist ko ga je dedek/babica čakal/a pa grdo izsili naslednjega! :evil:

Res sočustvujem s tvojim kolegom mora met jeklene živce meni bi se najmanj strgalo.

Boljš da tisti babi in njeni hčerki napiše pismo ker po telefonu koke tak ne bojo poslušale. Naj pove da upa da se zavedajo da je za poškodbe in deda in otroka kriva baba sama, otrok bi moral bit privezan v otroškem sedežu itd itd in naj bojo srečni da jih ne toži zaradi razšalitve in blatenja dobrega imena in časti!! To pa bo imel mir!
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Neno
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Neno Pe sep 24, 2004 3:30 pm

Brezveze da sploh kaj klice ali pise! Bodo ze oz. so ze policaji odlocili delno kdo je kriv piko na i pa bo naredil sodnik in potrdil njihovo izjavo! Tak da bo itak odloceno v prid tvojega kolega!

LP!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Pe sep 24, 2004 3:44 pm

Poklical jih je z dveh razlogov, da se prepriča kako je kaj z malim in z dedekom ter da prosi če lahko babica podpiše priznanje o prevzemu krivde, ker s tem lahko avto takoj pelje na servis, zdaj pa bo mogel čakat dokler zavarovalnica ne dobi policijskega zapisnika.

Ne vem, kolega ma jeklene živce, ko bi vi čuli ko se 10 omik pa dedekov proti tebi postavi pa ko nisi nič kriv... Jaz bi znorel...
Slika

Uporabniški avatar
Mož čokate postave z brki
Novinec

Napisal/-a Mož čokate postave z brki Pe sep 24, 2004 3:53 pm

En betežen starček ma po mojem mnenju enake reflekse kot živalsko nažgan 20 letnik.
Hitro se daleč pride

Slika

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Pe sep 24, 2004 3:54 pm

RegY je napisal/-a:take babice, hčerkice, sploh pa vnukeca pa bi trebalo fajn tepst...

vzet izpit!

Za tega cliota ne vem, ampak nekateri starejsi avti nimajo zadaj varnostnih pasov.
Dejstvo je, da pri starejsih so kmalu daljsi refleksi, marsikej preslisijo,...itd. in kle bi mogla past neka omejitev. Ok, je tud ksna gospa k ma 65 al pa 70 let pa zna vozit zelo dobro....sam takih ne vem ce je 5 %. Starostna omejitev al pa kej podobnga...

Drgac pa...sam da je z vama kul pa to :wink:
There is no time...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe sep 24, 2004 4:05 pm

Mož čokate postave z brki je napisal/-a:En betežen starček ma po mojem mnenju enake reflekse kot živalsko nažgan 20 letnik.

hehe, najboljs odgovor, pa se resnicen. 8)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov