Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Nov hrvaški prometni zakon...krneki!

Napisal/-a Loopz Če sep 30, 2004 11:47 am

-maksimalna dovoljena hitrost na cestah izven naselja se poveča na 90 km/h, na cestah rezerviranih za motorna vozila pa na 110 km/h;
-vožnja s prižganimi žarometi tudi podnevi;
-vozniki, ki imajo vozniško dovoljenje manj kot dve leti, ne bodo smeli upravljati vozil, ki imajo več kot 75 kW, med 23. in 5. uro pa ne bodo smeli upravljati vozila, če ne bodo v spremstvu osebe, ki je starejša od 25. let. Prav tako bodo na cestah izven naselij vozili le z 10 km/h manjšo hitrostjo od dovoljene. V dveh letih pa bodo morali opraviti tudi tečaj varne vožnje;
-prepovedane so kakršnekoli naprave, ki motijo preverjanje hitrosti. Pri tem členu sicer ni jasno, ali so prepovedani le motilci ali tudi detektorji, ki voznika le opozorijo, a same meritve ne motijo;
-strožji nadzor prisotnosti prepovedanih drog in zdravil, ki vplivajo na vozne sposobnosti;
-osebe, mlajše od 16. let, morajo uporabljati kolesarsko čelado.

brez komentarja...
GTI
ITR
E30

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če sep 30, 2004 11:49 am

ufff ta zakon je pa že kake 2 mesca zunaj...
bolj mi je všeč tisti del o 0.0 promila alkohola. za vse.... in potem so se duhovniki najbolj pizdili :vc :vc :vc
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Če sep 30, 2004 11:59 am

veljati je začel 25. avgusta...

...bo pa zanimivo, ko bodo na morju ustavili 19-letnega mulca s 105-konjskim avtom in ga hladno obvestili, da ne more več naprej...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če sep 30, 2004 12:09 pm

sej po eni strani je tko kt so naredl kr prov.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Če sep 30, 2004 12:12 pm

Dokler te tak zakon zadeva, se ti zdi 100% nesmisel, ko pa deš to enkrat čez (nisi več vpznik začetnik) in pogledaš nazaj, se ti zdi, da je kar prav, da je tako...
Slika

Rippy
Novinec

Kraj: Brežice

Napisal/-a Rippy Če sep 30, 2004 12:14 pm

Ta zakon velja le za hrvate če se ne motim :P
They Sey In Heven Bass Comes First, Cool Heven Is A Bass On Earth. Magnat & PhaseLinear All the way.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Če sep 30, 2004 12:14 pm

nebivedu je napisal/-a:sej po eni strani je tko kt so naredl kr prov.

No sori ampak ni prou. A če ma moj foter 115 konjski avto, jest pa sem glihkar naredu izpit nej zdej men kupi še en avto al nej on zdej proda avto pa si kupi en drug avto?

Obstaja pa še 3. opcija: Jest ne smem vozit še 2 leti, pol mi pa da njegov avto za vozit. V tem primeru vse kar se je zgodil, je blo to da sem od izpita že popolnoma vse pozabu in bom resnično nevaren na cesti.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Če sep 30, 2004 12:14 pm

Loopz je napisal/-a:veljati je začel 25. avgusta...

...bo pa zanimivo, ko bodo na morju ustavili 19-letnega mulca s 105-konjskim avtom in ga hladno obvestili, da ne more več naprej...

Ti deli zakona veljajo samo za državljana HR.

Če se mene vpraša je zakon čisto v redu, edino bi mogl bil 0,2 promila, pa še to ni tako hudo ker imajo interni dogovor da je takšna toleranca.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če sep 30, 2004 12:23 pm

Jst bi tak zakon dal še pri nas - vsaj kar se tiče alkohola in mladih voznikov - malo bi prikrojih tisti del k od 23 do 5 ne smejo vozit, ampak kar se pa moči avta tiče bi bilo pa čist prav, da očkovi močni avtomobili počivajo doma u garažah.

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Če sep 30, 2004 12:23 pm

tomaz40 je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:sej po eni strani je tko kt so naredl kr prov.

No sori ampak ni prou. A če ma moj foter 115 konjski avto, jest pa sem glihkar naredu izpit nej zdej men kupi še en avto al nej on zdej proda avto pa si kupi en drug avto?

Obstaja pa še 3. opcija: Jest ne smem vozit še 2 leti, pol mi pa da njegov avto za vozit. V tem primeru vse kar se je zgodil, je blo to da sem od izpita že popolnoma vse pozabu in bom resnično nevaren na cesti.

Morš tut razumet, da se zakon piše tako, da je večini primeren. Seveda se najdejo primeri, ko nekomu zakon praktično omeji vožnjo, ker nima pogojev, ampak na žalost je tako. Je pa ponavadi res da imajo ljudje pr bajti skor vedno kak majhen avto ki ponavadi ne presega 75 kW.
http://www.raceland.si

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Če sep 30, 2004 12:25 pm

-osebe, mlajše od 16. let, morajo uporabljati kolesarsko čelado.

u autu rabijo čelado al kaj? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Če sep 30, 2004 12:26 pm

Men je najhuj tist del, ku te lhka štrafajo za 400 kun, če ti pri speljevanju spodrsujejo kolesa al pa če prehiter pospešuješ....bolano :)

Lp, Matej
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če sep 30, 2004 12:29 pm

Poglej recimo primer - fotr ma doma avto z 300KM, pol mu ga pa u petek zvečer vzame mulc, ki je komaj izpit naredu, pa se usede not in nori naokoli in ker se hoče frajerja narest bo mal gas pohodu lih tam kjer je največ ljudi - in pol je nesreča, pa sinko se ne sekira - fotr bo itak drug avto kupu. res pa je da po drugi strani omejuje tiste, ki imajo pa res samo en avto in ta presega 75kW.

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Če sep 30, 2004 12:43 pm

Ma kaj 18-19letnika bodo starši vozili po žurih :roll:
Slika

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Če sep 30, 2004 12:55 pm

Je že res, da se lhka pol najde tak, ko bo z močnim avto f**e špilu...Sam kaj je bul, če se en o tebe poč? De maš renault 5 al pa audija a6 ? Sicer pa pametn starš ne bo dal otroku močn avto, če ve da mu ne more zaupat!

Lp, Matej
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

krentip
Novinec

Napisal/-a krentip Če sep 30, 2004 1:03 pm

Rippy je napisal/-a:Ta zakon velja le za hrvate če se ne motim :P

Res???

Eno izmed načel demokracije: pred zakonom smo vsi enaki (tudi tujci)!!!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če sep 30, 2004 1:15 pm

Pol pr nas ni demokracije, pa na hrvaškem tudi ne.
Pr nas če policaj ustavi turista(če ga ustavi, ker ponavadi ga ne), ga opozori, pa naprej spusti, mi mormo pa plačevat k norci.
Na hrvaškem pa tale zakon o mladih voznikih velja le za hrvaške mlade voznike, za tujce veljajo samo nekateri deli. Evo ti tvojo demokracijo!!!

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Če sep 30, 2004 1:16 pm

JohhnyR in nebivedu: No opisal sem vama moj primer če bi živel na Hrvaškem in če ne bi imel izpita mojih 6 let. Sem še študent, tok da ni denarja, vozim najcenejši avto na svetu (fotrov), ima 115 konjev in je edini avto pri hiši. Fotra prepričat da bi kupil še enga je prbližn tko kot da bi se drl na steno nej se zruši.

Kaj naj bi jest zdej naredu? Ta zakon je poden od podna.

Poleg tega bom tko rekel. Kdo je bolj nevaren smrkavec v fotrovem karavanu s 115 konji al smrkavec v suzuki swiftu? Pospeški so enaki, končna pa je verjetno suzukijeva višja.

In zakaj bi bil ta zakon uporaben?? Nej mi en prosim razloži.

KROFL: Čist prou je in to bi mogl tut pr nas fejst bolj nadzirat. Ne da mi pol smrkavci pred blokom gume kurijo ko se morjo ustavt pr semaforju. IN TO OB 2 ZJUTRI!!!!

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Če sep 30, 2004 1:19 pm

nebivedu je napisal/-a:Pol pr nas ni demokracije, pa na hrvaškem tudi ne.
Pr nas če policaj ustavi turista(če ga ustavi, ker ponavadi ga ne), ga opozori, pa naprej spusti, mi mormo pa plačevat k norci.
Na hrvaškem pa tale zakon o mladih voznikih velja le za hrvaške mlade voznike, za tujce veljajo samo nekateri deli. Evo ti tvojo demokracijo!!!

Za koga zakon velja sicer ne vem ampak da turiste samo opozirijo se pa strinjam. Če se gremo nekakšen turizem ne smemo turistom colat ko norci vsakič ko se bodo na križišču narobe postavl, ker se nas bodo turisti pol izogibal.

Drugače pa so to neuradni postopki.

krentip
Novinec

Napisal/-a krentip Če sep 30, 2004 1:27 pm

nebivedu je napisal/-a:Pol pr nas ni demokracije, pa na hrvaškem tudi ne.

Iz prve roke: 30.08.2004 smo bili opozorjeni na otoku Pagu - Novalja (oz. kolega, ki ima izpit manj kot 2 leti), potem nas je čez tri dni na drugem koncu Novalje dobil isti policist in je lepo kazn padla.

Evo bi raj vidu da ne bi bilo demokracije, vendar je in smo dobili kazen!!!!

LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov