Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

ZAKON O HOMOLOGACIJAH VOZIL

Napisal/-a darkdog24 Sr okt 06, 2004 5:01 pm

Prosim pejte na tole stran www.drsc.si
in potem pejte na vozila ,potem na ugotavljanje skladnosti in potem na homologacijski predpisi.Nato kliknite na člen 84/02 in si preberite pozorno člen 38,39 in 40.!!!!!!!!!!!
Poiglejte kaj piše da se zgodi z vstopom slovenije v EU.Pozorno si preberite tam kjer piše da preneha veljati homologacija zunanjih štrčlečih delov,notranjosti vozila itd......

Ta zakon je podpisal Jakob Presečnik in ne jaz.
Vse kje črno na belem.

komaj čakam TV soočenje :P
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Zivc
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Zivc Sr okt 06, 2004 5:31 pm

wtf :shock:
sej to ni res :evil:
kdaj bo soočenje :?:

Uporabniški avatar
Liquid
Moderator foruma

Kraj: ob smaragdni reki

Napisal/-a Liquid Sr okt 06, 2004 6:01 pm

I like it a lot! Glih dans mi je en govoru o tem zakonu,pa sm se skor stavu da ne obstaja.
ps:kdaj bo tv soočenje

lp,Liqide

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Sr okt 06, 2004 6:47 pm

celoten zakon iz uradnega lista...
nisem ga imel še časa naštudirat, je a pres da 39.člen razvelalavlja vse dotedanje zakone, ampak 40.člen pa uveljavlja cel ta zakon :?

http://www.uradni-list.si/1/ulonline.js ... dhid=44327
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 Sr okt 06, 2004 8:39 pm

Ja 40.člen pravi da se ta zakon začne uveljavljat z pristopom Slovenije k EU.In mi smo že v EU,kar pomeni da je vse tam napisano legalno.In kaj piše o štrlečih delih na vozilu? :roll:

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Sr okt 06, 2004 9:20 pm

Mogoče si na začetku pravilnika prezrl, da si moraš prebrat še tehnične zahteve (TSV), ki so ob tem pravilniku namesto tistih odredb iz 40. člena, ki ne veljajo več. TSVje (ene 50 jih je) pa tudi najdeš na DRSCjevi strani (na istem mestu kot prvilnik, klikni na Seznam tehnicnih specifikacij za motorna in priklopna vozila).
Problem je samo eden: da je vse skupaj prveč koomplicirano za povprečnega ljubitelja avtomobilov in preveč dovoljuje samovoljne razlage. Zraven bi lahko enostavo dalis eznam stvari, ki jih ni treba homologirat, pa bi vsak vedel, kaj lahko naredi brez homologacije in za kaj jo rabi.
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr okt 06, 2004 9:45 pm

jakaracman je napisal/-a:Problem je samo eden: da je vse skupaj prveč koomplicirano za povprečnega ljubitelja avtomobilov in preveč dovoljuje samovoljne razlage. Zraven bi lahko enostavo dalis eznam stvari, ki jih ni treba homologirat, pa bi vsak vedel, kaj lahko naredi brez homologacije in za kaj jo rabi.

se strinjam. preveč je zakomplicirano. in policaj itak bolj ve :roll:

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 Sr okt 06, 2004 10:00 pm

Ma ve on falus :twisted:
Evo novih informacij

Za notranjo opremo se šteje
-notranji deli prostora za potnike razen vzvrtanig ogledal,
-namestitev upravljalnih naprav,
-streho in električno pomično streho,
-naslone in zadnje dele sedežev,
-stekla,streho,pregrade...

To pomeni da je potrebno vso to kramo homologirat če jo predeluješ,nikjer in še enkrat nikjer pa nepiše da moraš homologirat bedarijo kot so stopalke,ročica menjalnika,volan,smrekico dišečo itd.......Policaji vas lahko samo potegnejo za tamalega naslednjič.
Vsem katerim so vam vzeli tablice zaradi notranjosti predlagam da se nemudoma pritožite in sklicujete na ta zakon.
v tem zakonu tudi piše da v Sloveniji NI ustanove,ki bi testirala skladnost notranje opreme!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gremo naprej

SEZNAM TEHNIČNIH SPECIFIKACIJ ZA MOTORNA VOZILA IN PRIKLOPNA VOZILA

TEHNIČNA SPECIFIKACIJA
TSV - 149
izdaja 00
6.člen zakon o tehničnih zahtevah za proizvode in ugotavljanje skladnosti uradni list RS št.59/99 31/90 54/00.

Tu v tem zakonu lepo črno na belem piše da odbijači nesmejo imeti zunaje štrlečih ostrih robov,ob katere bi se pešci ob morebitnem trku z njim poškodovali - porezali.Če pa so robovi pa morajo biti navznoter obrnjeni oziroma tista kroglica z določenim prmerom mora iti prek njih brez problemov.To pomeni da spojlerje in podaljške odbijačev lahko imaste,ker jih zakon NE prepoveduje,samo nesmejo biti preveč ostri in ostrine nesmejo biti navzven obrnjene.!!!!!
To piše v našem zakonu,ki a je podpisal Jakob Presečnik,minister!!!!!!!!

Eto tudi tu vas lahko policisti potegnejo za tamalega.tudi tu predlagam vsem tistim ki ste izgubili tablice da se pritožite in sklicujete na ta zakon ki je v veljavo id leta 2003.

Tudi tukaj piše da v Sloveniji nebostjaja ustrezna ustanova,ki bi testirala zunanje štrleče dele.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr okt 06, 2004 10:16 pm

Kaj si ti mogoče topli, da bi rad da ti ga policaj potegne :roll:
Sicer pa...
-notranji deli prostora za potnike razen vzvrtanig ogledal,
-namestitev upravljalnih naprav.
.
To je treba homologirat če predeluješ a ne? Tko si TI napisu!!!
A pedali, volan itd ne spada sem?
Lej, ti privoščim da uspeš v tem, samo tukaj si ti napisal sam nesmisel, ali pa jaz ne štekam...

Samo vprašam, pa dej nehi s tistimi primitivnimi ej, si že mal tečen, nisem policaj pa boli me za njih tok kukr za tebe, sam a ne morš lepo neki povedat :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Sr okt 06, 2004 10:29 pm

človk se trudi da pogrunta nekaj glede te jebene homologacije SLIDE PA SM NEKI KRITIZIRA!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:
DJ MALO RESPECT

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr okt 06, 2004 10:33 pm

damjan je napisal/-a:človk se trudi da pogrunta nekaj glede te jebene homologacije SLIDE PA SM NEKI KRITIZIRA!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:
DJ MALO RESPECT

al pa ti do slide-a ki je dlje od tebe na tem forumu :hi

pa manj klicajev in velikih črk tudi ne bi škodilo dec :wink:

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Sr okt 06, 2004 10:50 pm

ja in zdj jst v jok in na drevo?

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr okt 06, 2004 10:52 pm

damjan je napisal/-a:človk se trudi da pogrunta nekaj glede te jebene homologacije SLIDE PA SM NEKI KRITIZIRA!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:
DJ MALO RESPECT

Ej...ne meni zdej z RESPECT...ker ma on zelo disrespectful izjave...
Pa sem napisal da mu privoščim da najde rešitev, ker mu res, samo naj to lepo napiše, to da pa tkole kej kontra povem, pa lahko kvečjemu koristi, da še tiste luknje najde...OK? Ker tamle gor meni ni čisto jasno...
Zame je notranja oprema razen v. ogledal tudi volan, stopalke, prestavna ročica...itd...kaj je zdej s tem
To da sem pa že nekaj časa tle, pa še ne pomeni nujno kvalitete, se pa trudim da pomagam če lahko...to pa tud šteje...
Za zgornje izjave se pa nimam namena opravičevat, ker mislim da so ble povsem na mestu...

damjan je napisal/-a:ja in zdj jst v jok in na drevo?

In ti pol o respect :roll:

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Sr okt 06, 2004 11:26 pm

kok je zdej "zakonov" o homologaciji? vsakih 10min najdete drugega :roll:
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mare9mm Sr okt 06, 2004 11:29 pm

Žal se tuki morm strinjat s Slide-om. Če je v zakonu zapisano
-notranji deli prostora za potnike razen vzvrtanih ogledal,
-namestitev upravljalnih naprav

Potem vsi volani in stopalke to so... verjetno celo šalt-hebl. :roll: Torej, če vem je modri vzel dnar, ker niste mel stopalke homologirane, je očitno po 1.5.2004 imel prav in ga lahko samo najdete in ga potegnete za tamavga... al kako že to tle gre. :?

Glede odbijačev, po ostrih robov, to mi je pa ušeč. Upam, da ni še kje kak aneks tem zadevem. :roll: Jst itak ne vidm smisla, da iščeš kaj ti ni treba homologirat. Par stvari pač greš homologirat, pol si pa ful prjazn do copsa pa mu rečš, da to si pa tud mel papirje, pa so ti tm na LPP rekl, da to od 1.5. ni več treba ker smo v Evropi pa je zdej ta pa ta zakon, pa itak ni ustanove v Slo, k bi to merla....Tko v tem smislu. :wink:
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr okt 06, 2004 11:36 pm

Mare9mm je napisal/-a:Žal se tuki morm strinjat s Slide-om.

A je to tuk slabo da se morš z mano strinjat :lol: :P
Drugač pa žal ja, žal...kaj mislte da sm jaz pa vesel zarad tega sranja s homologacijo in ostalimi stroški na ta račun...Ne ga srat fantje no :wink:

Mare9mm je napisal/-a:Glede odbijačev, po ostrih robov, to mi je pa ušeč. Upam, da ni še kje kak aneks tem zadevem. :roll: Jst itak ne vidm smisla, da iščeš kaj ti ni treba homologirat. Par stvari pač greš homologirat, pol si pa ful prjazn do copsa pa mu rečš, da to si pa tud mel papirje, pa so ti tm na LPP rekl, da to od 1.5. ni več treba ker smo v Evropi pa je zdej ta pa ta zakon, pa itak ni ustanove v Slo, k bi to merla....Tko v tem smislu. :wink:

Vidte da gre lepo tudi... :wink:

Uporabniški avatar
Matjaz86
Novinec

Napisal/-a Matjaz86 Če okt 07, 2004 12:59 am

menjekul je napisal/-a:
DJ MALO RESPECT

al pa ti do slide-a ki je dlje od tebe na tem forumu :hi

pa manj klicajev in velikih črk tudi ne bi škodilo dec :wink:

Nimam nč proti nobenmu, sam slučajno opazu:
------------------------------------------------------------
damjan
Uporabnik
objav: 22
Slide
Mojster foruma
objav: 1375
Damjan je že dle na forumu kot prvo, pa še flooda ne tok kokr slide (brez zamere slide ;))

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če okt 07, 2004 6:40 am

Ne ni zamere stupko, pa tud jaz nism nikjer tega omenju kok cajta je kdo na forumu...Men je vseen, če ma en 3000 objav in je 2 leti na forumu al pa jih ma 20 pa je 3 dni...mnenje je mnenje, ni važn od koga :wink:
A to da floodam pomen da mam veliko objav v kratkem času? :oops:

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Če okt 07, 2004 11:38 am

Dobil sem odgovor od g. Roberta Jeroncica iz DRSC-ja glede homologacije in certifikacije Jemcevega avspuha... Potrdil mi je, da LPP ne opravlja meritev, opravlja jih pa RTI v Mariboru, kateri ima v te namene laboratorij.

RTI opravlja tudi druge meritve, vec o tem tukaj http://www.rti.si/Slo/PreizkusiMeritve.htm (merijo tudi strlece dele).

Toliko v razmislek, vednost in ravnanje.

/jan

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Če okt 07, 2004 11:43 am

na LPP-ju v ljubljani se da homologirati športni izpuh (made in SLO),
samo se zdajle ne spomnim koga je reku... mislim na lauš... nisem sure...
najbol da se pozanimate pr g. Vrtačnik
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov