Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
+Gambit+
Novinec

Kraj: Ljubljana

Toyota Celica 1.6 16V STi

Napisal/-a +Gambit+ Sr okt 20, 2004 9:52 pm

Preden karkoli napisem - prebral sem si vecino stvari iz iskanja, pa bi rad zadevo malo obnovil...

Torej, zanimam se za omenjen avto.Ker je lep.Ker mi zadostuje 105KM.Ker se vidim v njemu, ker malo pije, in ker je baje vzrdzljiv in se baje ne kvari.

Zanimajo me naslednje stvari :

Servisi : koliko stanejo servisi za STijko?Mislm, napram drugim avtom, so dragi, poceni, ali podobno kot povprecen avto?Ker avto ratuje vedno bolj eksotika....

'Nepokvarljivost' : Dejstvo je, da ne mislim kupit taprve, v katero se zaletim.Zdej pa, ce kupim kolkor tolko redno servisirano, lepo vzdrzevano etc., kje se lahko zalomi?Kaj so sibki deli tega avta?

Ce je na forumu kdorkoli ki jo ima ali si jo je lastil (v kar ne dvomim), bi zelo lepo prosil, da deli z mano izkusnje, ki jih je z avtom imel...

LP Gambit
Slika
02' TOUGE GHOST

Uporabniški avatar
georg
Novinec

Re: Toyota Celica 1.6 16V STi

Napisal/-a georg Sr okt 20, 2004 10:15 pm

+Gambit+ je napisal/-a:Preden karkoli napisem - prebral sem si vecino stvari iz iskanja, pa bi rad zadevo malo obnovil...

Torej, zanimam se za omenjen avto.Ker je lep.Ker mi zadostuje 105KM.Ker se vidim v njemu, ker malo pije, in ker je baje vzrdzljiv in se baje ne kvari.

Zanimajo me naslednje stvari :

Servisi : koliko stanejo servisi za STijko?Mislm, napram drugim avtom, so dragi, poceni, ali podobno kot povprecen avto?Ker avto ratuje vedno bolj eksotika....

'Nepokvarljivost' : Dejstvo je, da ne mislim kupit taprve, v katero se zaletim.Zdej pa, ce kupim kolkor tolko redno servisirano, lepo vzdrzevano etc., kje se lahko zalomi?Kaj so sibki deli tega avta?

Ce je na forumu kdorkoli ki jo ima ali si jo je lastil (v kar ne dvomim), bi zelo lepo prosil, da deli z mano izkusnje, ki jih je z avtom imel...

LP Gambit

priporočam ti, da daš 100k sit vec, za tak avto..ker je precej teh celic slabo ohranjenih..sicer na kakovost materialov-skorajsnjo brezhibnost ne vpliva, ampak predvsem za osebno zadovolstvo zunanjega izgleda..sicer pa je to itaq vedno prvo, ko se avto kupuje.. :wink: glede motorja ( so zelo vzdrzljivi :wink: , ampak v vecino primerih pijejo olje..tako, ka treba imeti samo to na skrbi..ob nakupu obvezno poglej nivo..(se prej pa lastnika vprasaj..ce pije kaj olja..da potem vidis, ob pregledu nivoja, če sploh kontrolira olje.. :wink: glede kakovosti, bi ti se samo en podatek..znanec ima tako celico..430+k km z prvih celotnih izpušnim sistemom. 8) še sam sen bil presenecen, čeprav vem kaj pomeni japonsko.. :D

glede servisov..je kot povprečen avto.. :wink: se dobijo vsi nahbau deli..

upam, da sem vsaj malo v pomoc.. :wink:
srecen nakup!
lp, georg
Slika

Uporabniški avatar
Gigen
Novinec

Kraj: Izola/Portorož

Napisal/-a Gigen Če okt 21, 2004 8:24 am

Jaz mam tako Celico l 91. sem zelo zadovoljen se posebno kar se stroskov tice. Ima 185k km prevozenih in na njej razen potrosnega materiala ni blo menjano se nic, niti sklopka, emisije OK (niti prejsnji lastnik ni nic menajval).

Edina stvar ki jo moram zdej menjat so silen bloki zadnjih vilc, razmisljam pa tudi o stelanju ventilov ker so slisni na minimumu.
Kar se olja tice mi spije zelo malo, od servisa do servisa dolijem tocno 1 liter.
Made in Japan

Uporabniški avatar
+Gambit+
Novinec

Napisal/-a +Gambit+ Če okt 21, 2004 10:53 am

georg & Gigen najlepsa hvala za odgovre...sem se jih zelo razveselil, k so tko pozitivni... :D

Vem, da jih je dosti grdo ohranjenih, zato pa ne mislm kupit prve ki jo vidim.Bom jst lepo pocakal na tapravo, in za tisto malo vec dal... :)

Gigen : kaki so pa obcutki pri voznji?Je avto stabilen, je mocno prisoten under/oversteer, kako vlece 1.6 STI motor, kaksno mas povprecno porabo?Jao kok sm radoveden... :D

Aja, pa kako se zadaj sedi?Se da 3 ljudi vozit okol?

P.S. A obstaja kaki slovenski Toyota forum?ker trenutno sem samo na toyotacelicaonline.com...
Slika
02' TOUGE GHOST

Uporabniški avatar
Gigen
Novinec

Napisal/-a Gigen Če okt 21, 2004 4:37 pm

Ma jaz sem si odvedno zelel 1.6 STi crne barve(optional je bil se sibedah, ki pa ga nisem dobu, ma nima veze) iskal sem jo skoraj leto, ker sem si zelel tocno tako. Rdecih je blo polno, crnih skoraj nic.

V njej komot sedijo 4 osebe, visji ljudje se bojo mogoce malo neprijetno pocutili zadaj, tudi 5 jih stlacis noter (sej je registriran za 5 oseb) ma unemu ki bo sedel zadaj ne sredini ne bo udobno ker ma zadnje sedeze udolbljene na straneh.

Se mi zdi da so ta avto nardili prav zame :D Visina sedeza, preglednost vse mi stima, se pocutim dobro pravatako ko vozim sprosceno pocasi in ko vozim bolj sportno. Malo je motece zaradi sedeza, ker vedno ko ga dvignes da bi se kdo vsedel zadaj moras ponovno stelat naklon sedeza.

Meni spije cca 8l na 100 km (preverjeno, sem nekaj mesecev vodil evidenco kolko sem tankal in kolko km sem naredil) vozim skoraj samo na kratke relacije. Ce mas tesko nogo zna kar precej spit, ma se da ful presparat ker ma lucko Economy na obratomerju.

Stabilnost na cesti te bo presenetila!!! Mislim da za svojih 105km ima kar v redu pospeske, zdej nevem kaj tebi pase ker jaz jo malo primerjam s prejsnjim avtom - fiesta xr2i ki je malo bolse potegnila.

imas toyota forum na:
http://www.toyota.amadej.si/forum//Blah.pl?
je ze kar nekaj cajta v obdelavi, nevem kdaj bo aktivno.
Made in Japan

Uporabniški avatar
+Gambit+
Novinec

Napisal/-a +Gambit+ Če okt 21, 2004 6:55 pm

Sami lepi odgovori... :D

Jah nic, bomo pac mi mogli en Toyota forum narest ne! :)

BTW Gigen, kok si visok? :)
Slika
02' TOUGE GHOST

Uporabniški avatar
Gigen
Novinec

Napisal/-a Gigen Pe okt 22, 2004 7:23 am

178, ce sedim ravno zadaj taknem strop z glavo :)
Made in Japan

Uporabniški avatar
+Gambit+
Novinec

Napisal/-a +Gambit+ Pe okt 22, 2004 1:16 pm

Dobro, sej jaz bom s svojimi 190cm itak spreaj za volanom... :twisted:
Nic, treba bo najdet eno lepol, pa v nakup. :D

Hvala za vse odgovore. :!:
Slika
02' TOUGE GHOST

SebyDiamant
Nov uporabnik

Napisal/-a SebyDiamant Pe dec 03, 2004 8:24 pm

Jaz sem kupil črno STi z električnim šibedahom l '90. Avto je zelo ohranjen, na 15000 km (med servisom) vlijem noter 1 liter olja, Gre preko 230km/h (185/60R13 - originalne lite, zdaj zimske 195/65R15). Ne šparam ga ravno, gre zelo, pije mi 6,5 -7,5 litrov, v 4 mesecih sem naredil 20.000km. Menjal amortuzerje - bili še originalni.

Sem zelo zelo zadovoljen. Prej imel pasata TDI-ojoj kriza.

Cizi
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Cizi Pe dec 03, 2004 8:32 pm

Avto z 105 konji, preko 230. :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD

SebyDiamant
Nov uporabnik

Napisal/-a SebyDiamant Pe dec 03, 2004 8:37 pm

Da, pa še malo bi šel. Bilo je ravno - ne navzdol. Tudi ko sem spustil na 200, je kar vlekel naprej. Toliko sem se peljal le enkrat nekaj dni po oljnem servisu. Drugače 140-160, če pa želim malo hitreje priti v LJ pa 180. Več generalno ne.

Uporabniški avatar
furious
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a furious Pe dec 03, 2004 8:37 pm

ta avto mislim da ima tovarniško končno 190km/h in ne 230km/h.lepo te prosm no dej pejt še enkrat probat pa prid koj nazaj pa napiš realen rezultat ker to je pa res preveč še za hondo :P .
zdej pa k bistvu
celica je dobr avto 105KM ni kakšn športnik ampak za spodobno hitro vožnjo čisto zadostuje.je pa priemrna poraba 1.6 motorja ki je kar šparoven.če pogledamo obliko in da je avto 15 let na cesti je še vedno lep za pogledat.je udoben se leposedi spredaj.športno kot se spodobi.servisi jah kaj pa vem ne na originalne hodt pa bo.deli se dobiji za motor malo lažje kot za karoserijo ampak vse se da če se malo potrudiš.če boš dobro dobil ne boš falil z nakupom.LP!

SebyDiamant
Nov uporabnik

Napisal/-a SebyDiamant Pe dec 03, 2004 8:42 pm

Lahko se z veseljem kdaj peljeva, ko bom v Kranju (sem večkrat). Števec vsaj pri nižjih hitrostih ne laže (tisti merilniki hitrosti pri šolah).

Ko sem imel BMW 730 sem se peljal tudi 250, večkrat, tako da meni to ni nič posebnega. Nisem divjak rad pa vozim hitreje. V 9 letih sem naredil cca. 400.000 km, brez nesreče in neumnosti.

Uporabniški avatar
furious
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a furious Pe dec 03, 2004 8:52 pm

SebyDiamant je napisal/-a:Lahko se z veseljem kdaj peljeva, ko bom v Kranju (sem večkrat). Števec vsaj pri nižjih hitrostih ne laže (tisti merilniki hitrosti pri šolah).

Ko sem imel BMW 730 sem se peljal tudi 250, večkrat, tako da meni to ni nič posebnega. Nisem divjak rad pa vozim hitreje. V 9 letih sem naredil cca. 400.000 km, brez nesreče in neumnosti.

jst ti verjamem da si se peljal 250 samo ne verjamem ti pa da si šel z celico 1.6 z 105KM 230km/h.nimaš šanse ker če jo imša sam veš kje ima avto blokado in izračunaj po prestavnih razmerjih in moči na kolesih koliko obratov bi moral imeti avto pri 230km/h kar nekaj nad blokado se mi zdi da cca. 800obr/min nisem pa prepričan ker si mi ne da računat.LP!

SebyDiamant
Nov uporabnik

Napisal/-a SebyDiamant Pe dec 03, 2004 8:55 pm

Pri 200km/h je cca 5400obr/min.
Rdeče se prične pri 6500.

Glede blokade. V rdeče še nisem šel, tako da ne vem, da bi imel blokado.

Uporabniški avatar
Free Styler
Novinec

Napisal/-a Free Styler Pe dec 03, 2004 8:58 pm

Kot je Gigen na pisal sem tudi jaz zaprisezen Celica-s , ( tako kot on ) in mislim da z nakupom takega vozila ne bos nic zgresil..., ni pa tako kot je napisal georg , da pijejo olje ( ker to ni italijan ), prej sem imel 1.6 , zdaj pa mam 2.0 pa mi niti ne prva ni kot zdaj druga ne pije olja , poznam pa 7 oseb ki imajo take celice pa se noben okoli pitja olja ne pritozuje ...Za servise me pa lahko kontakteras na PM.
LP.

Uporabniški avatar
Free Styler
Novinec

Napisal/-a Free Styler Pe dec 03, 2004 9:03 pm

Realno gre 1.6 motor 210 km/h po ravnini ( preverjeno )
Ceprav sem se po klancu navzdol smer LJ-Postojna peljal 232
Zdej mam pa 2.0 je pa cist razred zase in po porabi in po pospeskih itd...

SebyDiamant
Nov uporabnik

Napisal/-a SebyDiamant Pe dec 03, 2004 9:11 pm

Original so gor platišča lita Toyotina 13". Sedaj imam 15" gor pa še nisem probal, opažam pa, da mi sedaj pride poraba malo višja. Logično - tudi hitrost je sedaj nižja. Z 13" originalnimi z 185/60 pa toliko kolikor sem napisal.
Izračun je pokazal, da je avto 14,9% počasnejši.
Zadnjič spremenil SebyDiamant, dne Pe dec 03, 2004 9:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Cizi
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Cizi Pe dec 03, 2004 9:40 pm

No, ko smo že pri celicah pokomentirajte še malo 1.8 STi šesto generacijo, ker jo bom mogoče kupil. ;)

SebyDiamant
Nov uporabnik

Napisal/-a SebyDiamant Pe dec 03, 2004 9:42 pm

Tudi mene zanima. Kakšne so vaše izkušnje,...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov