G-4S je napisal/-a:Načeloma da yugo en kupon iz katerega se krije vsa škoda, ki jo povzroči. V primeru ko yugo ni registriran pa se mi zdi, da vam povrne zavarovalnica škodo, nato pa zavarovalnica terja od yugota.
imilet1 je napisal/-a:3. yugo sploh ni bil registriran, tako da nevem kako je z nadaljnim postopkom, ali nam zavarovalnica krije pa ga oni pol tožijo al kako gre to???
PhoenixX je napisal/-a:G-4S je napisal/-a:Načeloma da yugo en kupon iz katerega se krije vsa škoda, ki jo povzroči. V primeru ko yugo ni registriran pa se mi zdi, da vam povrne zavarovalnica škodo, nato pa zavarovalnica terja od yugota.
THATS IT!!!!
G-4S je napisal/-a:Vem da so eni "rezervni" skladi ravno za takšne primere, ko se vate nabije neregistrirana kripa.
imilet1 je napisal/-a:LP
Zadnjič sva mela s punco nesrečo na obvoznici in sicer, sva stala v koloni potem je pa naenkrat prletu yugo v passata k je stal za nami in passata porinil naprej in tudi nama naredil totalko! Zanima me kdo krije stroške:
1. yugo vse ker je porinil passata
2. yugo da passatu kupon, passat nama ker ni držal varnostne razdalje
3. yugo sploh ni bil registriran, tako da nevem kako je z nadaljnim postopkom, ali nam zavarovalnica krije pa ga oni pol tožijo al kako gre to???
HVALA
Aja a mogoče veste kok časa rabijo plavi da pošljejo zapisnik na zavarovalnico???
LP
Vontz je napisal/-a:[
Tvoja skoda se pokrije iz zavarovanja Passata. Voznik Passata ti mora dati kuponcek. To pa zato, ker je njegov avto, to je Passat, povzrocil skodo na tvojem avtomobilu in ne Yugo.
To je osnova regresnega postopka, ki se gre po skodi, kdo je komu povzrocil.
Ce nimas kuponcka od lastnika Passata, uporabi policijski zapisnik, ki ga zelo tezko dobis od Policije. Prej bos dobil podatke, kdo je lastnik Passata in pri kateri zavarovalnici ima sklenjeno zavarovanje. Na osnovi teh podatkov lahko sele urejas stvari na zavarovalnici, ampak sele takrat, ko pride zapisnik o nesreci od Policije na zavarovalnico.
Pojdi na svojo zavarovalnico in se pozanimaj za postopek.
Lep pozdrav
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov