Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

položaj za volanom

Napisal/-a mihant So nov 06, 2004 12:12 am

neki sm slišu da ma renault ful bedn položaj za volanom, da ma stopalke ful vn, volan pa dost not. ker nism še vozu renoja nimam pojma če je tko res. :oops: do zdj sm vozu golf4, mazda323, opel corsa, vw polo in nism upazu dost razlike med njimi pa tud ne vem točno kaj sploh mislte k pizdite nad položajom... :?: :roll:

ker razmišlam da bi si pobliže ogledu dacio, k pride februarja (al kdaj :P ) pa neki slišm da bo to isti falus za volanom kot reno in me zanima kaj ma reno tok zanič?

hvala

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So nov 06, 2004 12:16 am

Točno to kar si napisal...
Če je volan tko ko mora bit, so pedali preblizu, če so pedali uredu, je volan predaaaaaaaaaaaleč...skratka...treba se je navadit, ob umirjeni vožnji pa mislim da sploh ne boš mel problemov...večji problem je, ko je treba hitreje sukat volan...beri ob pretiravanju, kar pa mislim da ti z Dacio ne gre po glavi ;)

LP, Slide
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst So nov 06, 2004 12:23 am

Jup, twingo ima točno ta problem. Stopalke in volan niso ravno v dobrem razmerju. Se navadiš, ampak optimalno ni nilol. Laguna (tastara) pa ima nekoliko boljšo postavitev, predvsem zaradi nastavljivega volana.

Uporabniški avatar
Dugi7
Novinec

Kraj: bogu izza nogu

Napisal/-a Dugi7 So nov 06, 2004 12:33 am

Pr mejhnemu avtu morš tko al tko met srečo da najdeš optimalno nastavitev, sploh če nima nobene opreme, moraš pač malo sklepati kompromise. Če boš mel Dacio z tabol opremo niti nebi smel met velik problemov, k ma nastavljiv volan in sedež po višini. Razen če zgledaš kot Shaq :D
SIMPLY CLEVER

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Serđo™ So nov 06, 2004 12:36 am

hum, laguna II ma men super :?: 8)

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky So nov 06, 2004 1:12 am

Fantje jst sm visok 174 pa nimam problemov ne v Cliotu ne v drugih avtih, do zdej (tok tok)..zakaj ste pa tolk visoki da maste noge pr motorju ker nimaste placa v kabini. :lol:
The MAN

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a mihant So nov 06, 2004 1:25 am

Dugi7 je napisal/-a:Če boš mel Dacio z tabol opremo niti nebi smel met velik problemov, k ma nastavljiv volan in sedež po višini. Razen če zgledaš kot Shaq :D

visok sm 186cm, to je podatek ki lahko pride prou za kšne primerjave al pa kj podobnega 8)

Dugi od kje pa ti veš kako bodo opremljene dacie? ker na slovenski strani čist nč ne piše sam ene 9 slik maš za pogledat... :roll: ker mene zanima kej več, bi si vse prečitou :bere pol pa vse premislu :roll: :noro pa se parkrat zjoku (češ, ka pa zaj?) :sadd pol pa kupu :con pa :woohoo =I :vrum

Uporabniški avatar
Dugi7
Novinec

Napisal/-a Dugi7 So nov 06, 2004 2:36 am

Al sm nek prebral al pa slišu sej nisem čist siguren!
SIMPLY CLEVER

Uporabniški avatar
jrk0
Novinec

Kraj: Ptuj - Podlehnik - Ljubljana

Napisal/-a jrk0 So nov 06, 2004 2:51 am

Od renojev sem vozil megana pa cliota (novega) in mi mata polozaj za en drek. Volan je fuul polozen, kot da bi tovornjaka vozil. Meni je zelo tezko vozit tak avto hitro. saj pelat gre, pa pocasi sukat pa vse, ampak bolj "sportne" voznje ne mores izvajat.

sicer sem veil okotl 178, ampak proti visini mam precej dolge noge za mojo visino in je ful tezko nastavit volan pri vecini avtov...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So nov 06, 2004 12:56 pm

salesky je napisal/-a:Fantje jst sm visok 174 pa nimam problemov ne v Cliotu ne v drugih avtih, do zdej (tok tok)..zakaj ste pa tolk visoki da maste noge pr motorju ker nimaste placa v kabini. :lol:

Vidiš...med nama ni toliko centimetrov razlike, da bi se splačal glavo belit zarad tega, pa mi položaj vseeno ne odgovarja v Renoju...V novem Cliu sedim lih tko ko v moji petki...volan predaleč in prepoložen, pedali preblizu, aja v Cliu je še sedež previsok...enostavno mi to ne odgovarja, ker mam rad noge dokaj stegnjene, sedež nizko, roke pa dost pokrčene...s tem da ne mislim da sedim kot stara mama...če pa zdej napišem da bolj "športno" sedim, bojo pa rekl da se ven mečem :roll:
Skratka tak položaj v recimo BMW-ju, Audiju tudi Hondi, da ne bom samo nemcev našteval :oops: ali pa Alfi ni problem...medtem ko v Pežoju in Renoju enostavno ne najdem položaja, ki bi MENI ustrezal...zamere sem že naštel, ampak kot sem že rekel...rad vozim bolj dinamično, če vozim bolj "lagano" me to čist nič ne moti...
Še vedno se pa (v Renoju) prilagajam volanu, da mi je dovolj blizu...nimam kratkih rok, samo rad ga mam blizu, čeprav mi v mojem avtu na račun tega trpijo noge, saj mam pedala resnično preblizu in namesto da bi nanje pritiskal, po njih tako rekoč "hodim" :?

Skratka meni ta avto ni pisan na kožo, mogoče tebi bo, da ne bo kake zamere s strani Renojevcev...ni slabo, samo MENI in še komu pač odgovarja popolnoma drug položaj za volanom...

LP, Slide
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX So nov 06, 2004 1:02 pm

...jst pr svoji laguni z svojimi 198 cm nimam nobenih problemov, se supersedi in volan je na pravem mestu. V napoto mi je bil sam ce se je kera lubica vrgla name v avtu :))

lp
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky So nov 06, 2004 1:12 pm

Slide: razumem :D Sicer pa je tudi tako kot je reku en prej da maš lahko noge dalše v primerjavi z telesom pa zato problemi. Nevem,..sej nemore bit vsak avto enak ker čene nekaterim nebi bilo nič vredu.

Sicer sm vozu že kr nekaj avtov ma jst ne vidim take razlike. Res da je sedež malo visok. No jst nimam nekih problemov, se hitro privadim na avto (vsaj do zdej).
The MAN

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid So nov 06, 2004 1:16 pm

ah dejte no, glede na poste gledam da ste zelo trdi ali nesposobni za volanom. kangu ima super položaj volana, isto pri meganu z lahkoto motaš volan in upravljaš z stopalkami.
Slika Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So nov 06, 2004 3:47 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:ah dejte no, glede na poste gledam da ste zelo trdi ali nesposobni za volanom. kangu ima super položaj volana, isto pri meganu z lahkoto motaš volan in upravljaš z stopalkami.

Jasnovidec? Vseved?
:?
O nesposobnosti ne bomo velik zgubljal besed, o trdoti voznika tudi ne bom razpravljal...
O tem kako se pa mota volan...seveda se ga mota z lahkoto, tud s stopalkami se lahko in lepo upravlja...kje se pa dobro sedi in kje ne, je pa čisto drugo poglavje...tudi kaj komu paše, je čist nekaj drugega... :roll:
Izjave o nesposobnosti pa raje zase obdrži, razen če si se že kdaj peljal z mano, da veš kako vozim ali pa seveda s kom drugim, ki mu pač ne ustreza položaj za volanom v Renoju in je zato po tvoje nesposoben in trd, ker to pove...:roll:

BTW...a ne voziš ti kao BMW-ja(NEpoložen volan)...boš moral prešaltat na tovornjak, če ti je položen volan SUPER :EE

LP

Uporabniški avatar
Dugi7
Novinec

Napisal/-a Dugi7 So nov 06, 2004 9:38 pm

Kolkr kol že, če se jest lahko vozim z svojimi 204 centimetri v cliotu brez opreme, se lahko vsak!
SIMPLY CLEVER

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ So nov 06, 2004 9:40 pm

jah zame k sm sedel v octaviji RS se mi je zdel hudo in k sm jo pelu je blo pa še hujš! :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
Dugi7
Novinec

Napisal/-a Dugi7 So nov 06, 2004 9:52 pm

_VeNoM_ je napisal/-a:jah zame k sm sedel v octaviji RS se mi je zdel hudo in k sm jo pelu je blo pa še hujš! :twisted: :twisted:

Octavia je pa res ubitačna priznam!
SIMPLY CLEVER

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic So nov 06, 2004 10:31 pm

Jaz sem velik 185 cm in imam malce kratke roke in malce daljše noge. Vozim AXa in Cliota in v obeh trpim, da sem včasih že prav besen. Če si dam sedež bolj nazaj, da mi paše za noge, ne dosežem volana, če si ga dam bolj naprej, tiščim kolena v plastiko, skratka zelo slabo. Dobro se počutim edino v avtih, ki imajo volan nastavljiv tudi po globini. Vozil sem recimo maminega Polota, ki je po položaju za volanom 10 svetlobnih let pred Cliotom. ZAKAJ PRI CLIOTU NE MOREŠ NITI DOPLAČAT ZA NASTAVLJIV VOLAN PO GLOBINI??? Tudi v Modusu ta problem ostaja. O tem, da imajo vsi Renoji položne volane ko kaki jugeci ali pa kombiji ... groza.

Uporabniški avatar
Dugi7
Novinec

Napisal/-a Dugi7 So nov 06, 2004 10:36 pm

Ja ne vem a ste res vsi tko trdi al ste pa razvajeni jest lahko vozim vse cliote, sicer ni prostora za izvažat ampak za umret pa tud ne!
SIMPLY CLEVER
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov