Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

kupil sem zimeske gume michelin alpin a2

Napisal/-a bridgestone Po nov 15, 2004 10:57 pm

evo včeri sm nabavu omenjene gume dimenzij 195/65/R16 91H, so letnik 2002 in imajo še skoraj 8mm profila. nove so okol 23 kSIT po komadu, jest sm pa za 4 dal 35.000. kaj pravte kej na omenjene gume? se obnesejo v praksi. Po testih so na drugem mestu.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Po nov 15, 2004 11:14 pm

maš dober nik :mrgreen: izdajica ! :mrgreen:

gume so seveda uredu.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po nov 15, 2004 11:20 pm

gume so vredi, sam so tud stare!
Če jih boš zgonu v letošnji sezoni al pa 2h sezonah, pol kul, ko pa so stare 5 ali več let pa niso več "taprave". Sej se lohk še lepo vozjo, samo ni več tistih lastnosti, zarad kerih si jih kupil (da dobro držijo)

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Po nov 15, 2004 11:34 pm

tudi dve leti stare gume so ok, če so pravilno vzdrževane. fajn je, če so bile hranjene v suhem prostoru. za gumo je najbolj švoh, če se je v njej zadrževala voda.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Po nov 15, 2004 11:55 pm

menjekul je napisal/-a:tudi dve leti stare gume so ok, če so pravilno vzdrževane. fajn je, če so bile hranjene v suhem prostoru. za gumo je najbolj švoh, če se je v njej zadrževala voda.

se strinjam!!!
Samo on je reku da so gume narejene 2002!! Zdej smo leta 04-> to je že 2 leti!!
Zato sem rekel še kako leto ali dve (do 2006) so vredi in če jih bo vmes zgonu je to dober nakup, če pa jih misli met še 4 leta(bojo stare 6 let), pa guma ne drži več tako kot je treba.
Aja pa letnice sem dal bolj za info, ni glih tko da je guma dobra, pol k je pa stara 6 let pa kar naenkrat ni več!!! :? Guma počasi zgublja svojo kvaliteto(prožnost) in po 3 letih se začne to že malo poznat, po 6 letih je pa že tolk zgubila svoje lastnosti, da je že kot plastika-> oprijem je zelo slab.

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Napisal/-a bridgestone To nov 16, 2004 12:12 am

pol jo je pa treba lestost čim bolj znucat najbolj kar en burn out narest da nam neponucane gume stran metal.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko To nov 16, 2004 12:15 am

bridgestone je napisal/-a:pol jo je pa treba lestost čim bolj znucat najbolj kar en burn out narest da nam neponucane gume stran metal.

jah čist odvisno kako pelješ in kolk mehka je :lol:
kot sem rekel komot jo voziš to in naslednjo sezono(lahko tudi več samo se zavedaj da ni več taka kot je bila), tako da ti ni treba burn outov delat. Razen če maš željo :twisted:
lp

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T To nov 16, 2004 10:12 am

Michelin Alpin ali Michelin Pilot Alpin... sklepal bi, glede na to da je guma 91H, da imas Pilot Alpin...

Jaz sem sedaj kupil nove Michelin PA2 in jih namontiral... obcutki so mesani, ker sem imej prej gor letne GY Eagle F1 in mi sedaj po menjavi prva in druga samo kopljeta in skripljeta, tretja sele bolj normalno vlece :twisted:

Drugace pa za zimsko gumo kar solidna zadeva.

/jan

Čojko
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Čojko To nov 16, 2004 10:23 am

1.8T je napisal/-a:Jaz sem sedaj kupil nove Michelin PA2 in jih namontiral... obcutki so mesani, ker sem imej prej gor letne GY Eagle F1 in mi sedaj po menjavi prva in druga samo kopljeta in skripljeta, tretja sele bolj normalno vlece :twisted:/jan

Še en dokaz več, da so zimske slabše od letnih v normalnih razmerah. Pustimo sneg in led.

Lp Čojko
Citroen Xsara HDi

Uporabniški avatar
kobreti
Uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a kobreti To nov 16, 2004 10:48 am

Odlična zimska guma!!
Med 3. najboljšimi!!!
;)

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Napisal/-a bridgestone To nov 16, 2004 2:04 pm

Gricko je napisal/-a:
bridgestone je napisal/-a:pol jo je pa treba lestost čim bolj znucat najbolj kar en burn out narest da nam neponucane gume stran metal.

jah čist odvisno kako pelješ in kolk mehka je :lol:
kot sem rekel komot jo voziš to in naslednjo sezono(lahko tudi več samo se zavedaj da ni več taka kot je bila), tako da ti ni treba burn outov delat. Razen če maš željo :twisted:
lp

se pravi da se potem ne splača več rabljenih gum kupovat, jest sm pa že mislu da sm dobr kupu.
Če pol gledamo se bolj splača nove gume kupt in dat tistih 90 jurjev jih vozt 4 sezone in stran vršt. tko jih bom pa vozu samo dve sezoni, pa pol spet menjava (6.000sit) in pride na konc isto 90 tisoč pa se več dela maš. aja pa gume so 91 T se opravičujem

Uporabniški avatar
samo_
Nov uporabnik

Napisal/-a samo_ To nov 16, 2004 2:30 pm

Če ne bi bilo tega zakona bi 50% voznikov vozili z letnimi, 25% z dvojnimi zimskimi in 25% z vsemi štirimi - in na tem forumu bi debatirali o tem ali sploh montirat zimske ali ne !
--------------------
samo

Čojko
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Čojko To nov 16, 2004 8:47 pm

Saj zakon imamo itak samo mi v Sloveniji :shock: No, saj je še kje. Vzadnjič sem nekaj na pol poslušal in mislim, da so rekli, da ga ne v Avstriji ne v Nemčiji nimajo.

Mi spa smo itak narod ovc, ki rabimo pastirja. Če se bo nekdo spomnil imeti dodatne škarjice v prvi pomoči bo spec cela razprava in bodo vsi toliko parvili kakšno kazen lahko dobijo če nimajo škarjic. In takoj vsi teči v trgovine po nove prve pomoči - stare pa na odpad. Ko pa bo cestno podjetje postavilo tablo z omejitvijo 60 traven treh hiš poleg regionalne ceste pa itak ne bo nihče upošteval. Med 70 in 90 km/h je okrog 10m razlike v zavorni poti, kar lahko pomeni smrtno žrtev.
Samo to ni toliko pomembno, važno je, da imaš škarjice v prvi pomoči!!!!

Še sreča da imamo normalne policaje in kaznujejo "pomembne" prekrške in ne neumnosti. Je pa res, da tisti, ki jezika in se arogantno obneša do uradne osebe lahko plača tudi za manjkajoči povoj v prvi pomoči.

Lp Čojko
Citroen Xsara HDi

marcel
Nov uporabnik

Napisal/-a marcel To nov 16, 2004 9:07 pm

Jst sm tud kupil letosd Michelin Alpin :P
sicer so drage ampak jebat ga

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco To nov 16, 2004 9:44 pm

1.8T je napisal/-a:Michelin Alpin ali Michelin Pilot Alpin... sklepal bi, glede na to da je guma 91H, da imas Pilot Alpin...

Jaz sem sedaj kupil nove Michelin PA2 in jih namontiral... obcutki so mesani, ker sem imej prej gor letne GY Eagle F1 in mi sedaj po menjavi prva in druga samo kopljeta in skripljeta, tretja sele bolj normalno vlece :twisted:

/jan

Al pa ce bi malo bolj normalno speljeval? Ves, se da speljat tut s pol manj gasa... :P :mrgreen:

Jst sem si tut nabavil enake gume, pa itak se takoj obcuti da so mehkejse - pa sej so zimske, to se pri vsakih. Upam da mi bodo dobro sluzile ;)
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Kraj: Breg pri Žirovnici (okolica Bleda)

Napisal/-a bOnZy To nov 16, 2004 11:07 pm

Daco je napisal/-a:
1.8T je napisal/-a:Michelin Alpin ali Michelin Pilot Alpin... sklepal bi, glede na to da je guma 91H, da imas Pilot Alpin...

/jan

Al pa ce bi malo bolj normalno speljeval? Ves, se da speljat tut s pol manj gasa... :P :mrgreen:

Jst sem si tut nabavil enake gume, pa itak se takoj obcuti da so mehkejse - pa sej so zimske, to se pri vsakih. Upam da mi bodo dobro sluzile ;)

jah no čej človk mogu dol spravt tisto zaščitno plast prot staranju gume :P zakaj bi caku da se guma ulaufa po 100-200km ce jo lahko ulaufas na enmum semaforju? :P
pUt tHe pEdAl oN tHe mEtAl iN sEkAj oViNkE!! :>

Slika

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T To nov 16, 2004 11:28 pm

Daco je napisal/-a:Al pa ce bi malo bolj normalno speljeval? Ves, se da speljat tut s pol manj gasa... :P :mrgreen:

Saj bo, saj bo... tisto zgornjo plast sem zazgal s tem, pa une zoprne gumijaste lase dol pobral. Sedaj je ze bolje, ampak sprobat sem pa le moral, koliko manj lahko pricakujem od te gume. Raje na ravnini namenoma, kot da kasneje ob kaksni manj ugodni priliki ugotovim, da so meje nizje postavljene kakor sem predvideval.

/jan

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr nov 17, 2004 6:50 pm

Čojko je napisal/-a:Saj zakon imamo itak samo mi v Sloveniji :shock: No, saj je še kje. Vzadnjič sem nekaj na pol poslušal in mislim, da so rekli, da ga ne v Avstriji ne v Nemčiji nimajo.

Mi spa smo itak narod ovc, ki rabimo pastirja. Če se bo nekdo spomnil imeti dodatne škarjice v prvi pomoči bo spec cela razprava in bodo vsi toliko parvili kakšno kazen lahko dobijo če nimajo škarjic. In takoj vsi teči v trgovine po nove prve pomoči - stare pa na odpad. Ko pa bo cestno podjetje postavilo tablo z omejitvijo 60 traven treh hiš poleg regionalne ceste pa itak ne bo nihče upošteval. Med 70 in 90 km/h je okrog 10m razlike v zavorni poti, kar lahko pomeni smrtno žrtev.
Samo to ni toliko pomembno, važno je, da imaš škarjice v prvi pomoči!!!!

Še sreča da imamo normalne policaje in kaznujejo "pomembne" prekrške in ne neumnosti. Je pa res, da tisti, ki jezika in se arogantno obneša do uradne osebe lahko plača tudi za manjkajoči povoj v prvi pomoči.

Lp Čojko

Amen :bow

Pa ne se prevec obremenjevat s temi leti. Kupil si jih ugodno zdej jih pa nucaj. ;)
SlikaSlika

yogo
Novinec

Napisal/-a yogo Sr nov 17, 2004 6:51 pm

srečen ti :lol:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr nov 17, 2004 6:52 pm

Daco je napisal/-a:

/jan

Pa ne mores to normalno spelat, ce je vse prepileno :mrgreen:
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov