Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Opozorilo pred nategom!!!!!!!

Napisal/-a darkdog24 So nov 20, 2004 11:41 pm

Živjo!

Po dolgem razmisleku sem se odločil da povem svojo zgodbo na forumu.Bom probal bit kratek.
Pred 1,5 mesecem nazaj sem kupil v trgovini Conrad v LJ merilnik zunanje temperature in voltmeter za v auto.Vse so mi poslali domov,ker sem naročil preko neta.
Ko sem zadevo dobil,sem jo šele čez 1 teden sprobal, in sicer samo voltmeter,in ugotovil,da display nedela vredu,je pokvarjen.Sm ga nesu nazaj in želel zamenjavo z računom sveda.Nakar mi tip reče v trgovini da je to bil poseg v notranjosti in da mi to nemore vzet nazaj.
Voltmeter je bil nedotaknjen kar se je lepo vidlo po šraufih itd...Ok po nekaj minutnem pričkanju in po mojem vzdignjenem glasu mi je zadevo zamenjal in sm šel domu.
Merilnika za temp. pa nisem sprobal.
Js sm to dal električarju da mi zveže.Nakar mi električar reče da se to neda kr tk zvezat,ampak je potrebno to prdelat, da bo delal na 12v.In potem mi je autoelektričar pač na obe napravici zalotal neke čipe itd,tako da je zadeva delovala na 12v,ker drugače je to bilo mišljeno na 4v in 9v.
Ok vredu to mi uredi in mi potem reče da voltmeter nedela,ker na ekranu se pojavi polovica številk,pol jih manjka.
Za voltmeter sm dal okrog 3000 sit,za merilec zunanje temp.pa okrog 5000 sit.
Ker je na voltmeter sedaj prilotan en čip mi to sveda nebodo hoteli vzet pod garancijo ker je to že poseg v aparat.Ok vredu sm popušu teh 3000 sit,ampak za merilnik temperature pa je pisalo da je osvetlejn ko dela in kaj ugotovim,ko mi električar to zveže,o osvetlitvi ne duha in ne sluha.Spet nateg!!!Merilnik za temp.dela normalno,ampak osvetlitve ni kot bi naj bila in kot piše na škatli.

To pišem zato, da vse opozorim da če boste karkoli kupovali v CONRADU v Ljubljani da 2x premislite ali boste zadevo kupili,ker tu gre za tak nateg da to nemorem opisat.Po telefonu sm prijazni pol pa prideš tja pa se tip začne dret da zadeve nebo zamenju pod garancijo,ker to pri njih vse dela.Prodajajo robo,ki sploh ni to kar bi naj bila.
Js sm zelo razočaran nad njimi, da so me nategnili za borih 7000 sit.Voltmeter si lahk zdej v rit vtaknem,ker pol številk nekaže,merilec zunanje temp.pa dela,sam osvetlitve ni.

bodite previdni!
Zadnjič spremenil darkdog24, dne So nov 20, 2004 11:48 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy So nov 20, 2004 11:46 pm

to sm že pošteku zdavnej

usen lepo da opozoriš druge..

topshop2 :x

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 So nov 20, 2004 11:52 pm

Js sm ogorčen nemorem verjet kaj delajo.Preden sm uzel voltmeter sm lepo po telfonu vprašal trgovca ali je to voltmeter za v auto, in ali bo to vse delalo.Je reku da ja.Ok sm mislu voltmeter zvežem na + in - ter na stikalo da ga vklopim ali izklopim po želji ko mi muzka šopa.Ma falus,sploh nedela na 12v ampak na 9v,tako da je potrebno še prej neki oduzadi prilotat da to dela na 12v.In potem ko to urediš,ugotoviš, da je zjeban do amena.

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao So nov 20, 2004 11:56 pm

jaz sem par let nazaj kupoval zvočnike za avto v Conradu
trikrat sem jih nazaj nesel ker je en hreščal :x
prvič so mi jih "popravili"
drugič zamenjali
nato pa še tiste zamenjane "popravili"

šez par mesecev je spet hreščalo

pa vsakič ko sem jih nesel tja "so jih sprobali in niso nič hreščali" (očitno trapast in imam prisluhe), tako da se je bilo treba vsakič pol ure pregovarjat da res nekaj ni vredu
denarja kakopak ne dajejo nazaj
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Uporabniški avatar
RokyLuk
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a RokyLuk Ne nov 21, 2004 12:09 am

Čist tko če slučajno ne veste.Vse kar kupte in vam ni ušeč ali ugutovite da ni uredu lahko v roku 8-ih dneh zamenjate ali vrnete.Ni važno tudi če imajo za zamenjat pa da se vi odločte da nočte zamenjat vam morjo v celoti vrnt kupnino (če nočjo vrnt se lahko prtožte na varstvo potrošnikov in 100% zmagate :).DarkDog v tvojem primeru pač to ni mogoče ker si že šaru po elektronki pa še mesec pa pol je mal preweč :)
Lep pozdrav

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Ne nov 21, 2004 12:10 am

mamicu jim :evil: :evil:

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 Ne nov 21, 2004 12:23 am

ja zdej je že prepozno sam js jim bom spakiral tist voltmeter in ga poslal šefu ter jim napisal par sočnih,ker to je sramota kar delajo.
Js to nisem takoj zvezal,ker nisem imel časa.Ampak za merilec zunanje temp.pa se lahko pritožim,ker sem plačal takega ki je osvetljen.Ta tega nima.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Ne nov 21, 2004 10:12 am

uuuu....hvala za nasvet....js sm lih narocu njihov katalog in da si bom kej narocu...ampak zdaj sm se premislu....ker tui ko sm gledal....stvari mi ne zgledajo tko resne....pa tut cena ne za take stvari......

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Ne nov 21, 2004 10:27 am

borut007 je napisal/-a:
RokyLuk je napisal/-a:če nočjo vrnt se lahko prtožte na varstvo potrošnikov in 100% zmagate :).

Urad za varstvo potrošnikov zgolj svetuje. Če pa hočeš, da ti tudi dejansko pomaga priti do pravice, pa moraš biti član društva za varstvo potrošnikov. Če nisi član, pa ti preostane zgolj tožba.

Večkrat se zgodi, da moraš pozabiti na kakšnega tisočaka ali par tisočakov, tako pač je, zato pa je prav, da se včasih naredi tudi takšna antipropaganda. Če imaš kje moč, jo imaš na internetu. 8)

Ne rabis bit clan!Kaksno leto nazaj sem jih poklical povedal za problem in so vse uredili tisti lastnik pa je pol mel se stroske za moj bencin + analiza kot dokaz da je z materialom nekaj narobe jez pa sem sam po denar se moral it ko so uredili! Tak da za bilo kiri problem ko ga ne morate resit jih poklicte pa je res velika moznost da dobite denar nazaj plus stroske seveda( pa fajn nabite ceno za bencin) ! LP
AH NI NAM LAHKO!

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Van Ne nov 21, 2004 10:56 am

Tako stvar bi bilo za prijavit tržnemu inšpektorju. Vprašanje, koliko
so jih že tako nategnil.
Omejitve so stare kot človek.

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Ne nov 21, 2004 12:54 pm

včasih pa tudi prav pride če ti stric dela v nemčiji in kar v nemčiji naročiš in to on dol pripela ;)

nevem kako je z conradom v slo. ampak v nem. še me nikoli niso nategnili za nič...

Uporabniški avatar
ITA_car_fan
Stalni uporabnik

Napisal/-a ITA_car_fan Ne nov 21, 2004 12:59 pm

lejga ti pa tudi najdeš pravega trgovca...

ukvarjaj se z temi merilniki dokler nebojo delal.. lahk, da mi je gumica šla za LCD
deadly getaways TM
Slika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne nov 21, 2004 1:02 pm

FireSTORM je napisal/-a:včasih pa tudi prav pride če ti stric dela v nemčiji in kar v nemčiji naročiš in to on dol pripela ;)

nevem kako je z conradom v slo. ampak v nem. še me nikoli niso nategnili za nič...

Mene še v sloveniji tud niso nategnili čeprav zdaj več ne naročam tolk kot preden smo bli v eu :)
Slika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne nov 21, 2004 1:32 pm

Darkdog: Glede osvetlitve!! Da neboš zgubljal živcev za brezveze, si kupi 2(dve)
SMD diodi( tiste ful male diode) v tisti barvi ko jo hočeš, odpreš merilec in jih prilepiš na ekranček, pol pa zvežeš na +12V(seveda Z UPORČKOM) , tako, da ko prižgeš luči, se ti prižge tudi osvetljitev ekrančka!! Majhen strošek->lep rezultat->zadovoljen Darkdog :P
Drgač glede Conrada- no coment!! kupim samo tisto kar vem da je vredi, pa še to koj sprobam!!Drugač maš pa tudi v interšparu in podobnih trgovinah take merilce temp!!
Jst sem glih kupu za 3,5ksit (z osvetlitvijo :P )!
lp , pa nasplača se žvicov zgublat na takih bedakih, je pa lepo, da si opozoril!!

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a Neo32 Ne nov 21, 2004 2:06 pm

mah tale slovenski conrad je mal cudn no, glih par dni nazaj sm kupu spajkalnik LS 50 (slika spodej) in sicer v conradu v nemciji ker je cena tm 75 ojrov (18 jurckov) pr ns je pa cena skorej 26 jurjev to je skorej 8 jurjev razlike, gre pa za eno in isto stacuno, edina razlika je da da je ena v slo ena pa v nemciji, no ja sej avstrija ma iste cene kot nemcija, tko da conrad stacuno je v gradcu in ce je kdo bliz doma nej se raje zapelje v gradec, kjer bo dobu stvari velik cnej kukr pr ns.

drgac pa kr se tice el. komponent pejte raj v hte-ja kupt al pa v ic-ja, majo velik vec izbire za bl pametn dnar (od ledic, lcd-jev in ostale navlake...)

Slika
Slika Slika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne nov 21, 2004 2:13 pm

Neo32 je napisal/-a:drgac pa kr se tice el. komponent pejte raj v hte-ja kupt al pa v ic-ja, majo velik vec izbire za bl pametn dnar (od ledic, lcd-jev in ostale navlake...)

jp se strinjam!!!Ceneje in več izbire!!Pa prodajalci dejansko vedo kjaj prodajajo, medtem ko v conradu ti znajo povedat samo to kar ti piše na listku :? Mam verjetno več pojma o stvareh kot 3/4 prodajalcev v Conradu :? (pa ne poznam prov velik :? )

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a Neo32 Ne nov 21, 2004 2:40 pm

Gricko je napisal/-a:
Neo32 je napisal/-a:drgac pa kr se tice el. komponent pejte raj v hte-ja kupt al pa v ic-ja, majo velik vec izbire za bl pametn dnar (od ledic, lcd-jev in ostale navlake...)

jp se strinjam!!!Ceneje in več izbire!!Pa prodajalci dejansko vedo kjaj prodajajo, medtem ko v conradu ti znajo povedat samo to kar ti piše na listku :? Mam verjetno več pojma o stvareh kot 3/4 prodajalcev v Conradu :? (pa ne poznam prov velik :? )

jah no eni tm majo sam trgovsko solo pa ne kej velik izkusenj z robo ki jo prodajajo. kva jest vem v takih stacunah bi mogl delat mal bl usposobljeni ljudje, ljudje ki se spoznajo in vejo kaj prodajajo, sej ni nobenga problema da pogledajo na listek ki je prilozen zravn izdelka, j+bi ga ne mors vsega vedt, jest sm tud vcasih delov v podobni stacuni (avtoakustika) in pac k je prsla roba si mogu pogledat prestudirat in vedt kaj prodajas, ce pa za kaksno stvar nism vedu sm pac odpru skatlo pregledal specifikacije in jih povedov stranki... simpl k pasulj, sam mors pa vedt kaj prodajas
Slika Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov