Dariooo je napisal/-a:ej kaj pa pomenijo tiste ozneke.....w40-10...al kake so ze??.....oz kako vemo kiro olje je za kiri avto primerno?
šmeks je napisal/-a:Dariooo je napisal/-a:ej kaj pa pomenijo tiste ozneke.....w40-10...al kake so ze??.....oz kako vemo kiro olje je za kiri avto primerno?
vzemi si malce časa ter pobrskaj nazaj...je bilo že kar nekaj povedanega...
nekoč sem odprl podobno temo tko da jo prečikiraj...je bilo kar precej napisanega http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... porabljate
[DocX] je napisal/-a:Eno vprašanje za vse tiste, ki menjate olje doma...
Kam odvržete staro olje in stare oljne filtre?
iKst je napisal/-a:Jaz menjam doma na cca 5000km, ker avto dost teram in je baje precej občutljiv na slabo olje. Zraven seveda paše menjava filtra. Sem pa do sedaj probu Mobil 1 5w50 in Valvoline Syntpower 5w50. Zdaj v kratkem gre not Castrol 10W60, da vidim, če je kej razlike. Menjava me pride cca 10 do 15k sit, odvisno kje in za koliko dobim olje.
Drugače pa upoštevaj tisto kar piše v navodilih. Če hočeš bit na varni strani zamenjaj par 1000km prej kot je predpisan interval. Najboljše olje je čisto olje. Pa če imaš starejši avto še naprej uporabljaj tisto, kar je bilo do sedaj not, ker lahko spremembe v motorju z veliko km celo škodijo.
INFINITI je napisal/-a:iKst je napisal/-a:Jaz menjam doma na cca 5000km, ker avto dost teram in je baje precej občutljiv na slabo olje. Zraven seveda paše menjava filtra. Sem pa do sedaj probu Mobil 1 5w50 in Valvoline Syntpower 5w50. Zdaj v kratkem gre not Castrol 10W60, da vidim, če je kej razlike. Menjava me pride cca 10 do 15k sit, odvisno kje in za koliko dobim olje.
Drugače pa upoštevaj tisto kar piše v navodilih. Če hočeš bit na varni strani zamenjaj par 1000km prej kot je predpisan interval. Najboljše olje je čisto olje. Pa če imaš starejši avto še naprej uporabljaj tisto, kar je bilo do sedaj not, ker lahko spremembe v motorju z veliko km celo škodijo.
EJ ikst - kako si bil zadovoljen z tem Mobil1 5-50; jst ga bom zdej dal notr v kupeja. Lani sm mel isto mobilca sam je bil 0W-40, pa ga je ob prvih toplih dneh zmanjkalo ko ta je od megle.
iKst je napisal/-a:INFINITI je napisal/-a:iKst je napisal/-a:Jaz menjam doma na cca 5000km, ker avto dost teram in je baje precej občutljiv na slabo olje. Zraven seveda paše menjava filtra. Sem pa do sedaj probu Mobil 1 5w50 in Valvoline Syntpower 5w50. Zdaj v kratkem gre not Castrol 10W60, da vidim, če je kej razlike. Menjava me pride cca 10 do 15k sit, odvisno kje in za koliko dobim olje.
EJ ikst - kako si bil zadovoljen z tem Mobil1 5-50; jst ga bom zdej dal notr v kupeja. Lani sm mel isto mobilca sam je bil 0W-40, pa ga je ob prvih toplih dneh zmanjkalo ko ta je od megle.
Jaz sem bil zadovoljen. Niti nevem zakaj sem pol prešaltal na Valvoline, sem hotu mal potestirat še ostale zadeve. Zdej mam sicer doma 2 kantici RSa 10w60 (prodam ugodno če rabiš) in bom še tega sprobal, ampak imam občutek da bom na koncu spet prešaltal na mobil. Sicer 15w50 če bom dobil ampak to nima veze.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov