MarkySlo je napisal/-a:hm,jaz sem v dvomu med: getz 1.4 gts top-k in yaris Cool Sun-1.3 VVi.ce jih primerjaš boš videl da ima celo yaris nekaj reči več.jaz bi le dodal še yarisu parkirne senzorje (4) + alarm + pripravo za strešno prtljago
glede na to da ga imaš:
-kakšna se ti zdi mestna vožna?je tekoča?kaj pa parkiranje?
-feeling po avtocesti?
-uporaba mestne in izven mestne vožnje?
-sedeži so udobni?zadaj lahko komot sedijo 3je?
-BITNO: sem bral da yaris nima merilca za temperaturo vode

...morda zaradi tega ker ima digitalno armaturko?
-kako so porazdeljeni 4je zvočniki?2 spredi (vrata) in 2 vzadi?
-a je kej dost "glasen"?(motor + podvozje)
-kaj meniš o dizelski različici 1.4?bi se splačala?namreč bi dnevno prevozil dobrih 60 km kombinirano: mesto+ avtocesta
hvala za odgovore!

sestra je imela yarisa, sicer 1,0, ampak vseeno...
-mestna vožnja super. menjalnik super stopnjevan, pospeški odlični (za vključevanje na cesti ipd, parkitanje brez problema (pogled nazaj ne vem, jaz uporabljam ogledala)
-feeling po AC... Ne več tako kul, menjalnik je tukaj prekratek, pri 140 si že v kar visokih vrtlajih, posledično več bencina in hrupa... 1,3 je po moje boljši kar se tega tiče
-mestna&izvenmestna vožnja... sestra se je z njim vozila vsak dan v LJ in nazaj (iz Kočevja), vse najboljše o njem...
-merilnik vode... Je res! Ima lučko, ki ugasne, ko temp vode doseže določeno raven, cagerja pa ni...
-zvočniki... pozabil, semizdi, da samo dva nisem pa ziher... Naš je bil 99 letnik in je imal še kasetar...
-glasnost, glasen ni, razen kot že rečeno na AC
-za dizla pa ne vem, splačalo bi se najbrž...
Še to, mi smo ga imeli 4 leta, sestra je naklepala 145.000 km in ni bilo z avtom NIČ ampak res NIČ narobe. Menjalo se je olje, filtri in to je to... Kat je bil pri 145kkm kot nov, še celo zavorne ploščice so bile PRVE!!! Avto je bil res kot NOV. (šel je pa od hiše, ker ni imel klime). Pri tem avtu sem se jaz prepričal v nepokvarljivost japoncev...
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press