Debate, ki niso vezane na ostala področja...

MarkySlo
Nov uporabnik

Kraj: Izola

getz vs yaris?

Napisal/-a MarkySlo Ne nov 21, 2004 3:56 pm

Hola folk,sem se vedno v dvomu kaj kupiti. :? Do pred kratkim sem bil preprican za Hyundai Getz (1.6 GLS TOP-K),ampak skoz berem razne članke ter brskam po spletnih straneh in vedno bl sem prepričan za Toyoto Yaris (Cool Sun-1.3 VVTi).Pač v mnogih testih je bil visoko točkovan glede varnosti,opreme,ugodnosti...bla bla bla!

-Nekdo med vas ima izkusnje z enim in/ali drugim avtomobilom?
-Katerega bi vi izbrali?
-Kateri je bolji glede mestne/izven mestne uporabe?
-Glede voznje po mestu (in parkir plac)?Po avtocesti?
-Notranja prostost pa udobje?

Sem slišal in bral da Yaris je kr glasen (motor in podvozje)!Glede na vzvratno voznjo pa dela mal težave zaradi slabe vidljivosti skozi zadnjega okna (glej visoki zadnji sedeži).
Mislite da Getzova motorna različica (1.6-77 kW) se ne da kosat z Yarsiovo (1.3-63 kW)?

Cenovno (ter oprema) sta na istem nivoju!Prtljažnik tut!Ista doba garancije (razen proti rjavenju...Y 12 let G 6 let) !Yaris je za pribl.20 cm krajši :shock:

Vem da je težka,ker sta si kr podobna!

hvala :)

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne nov 21, 2004 3:58 pm

Js bi getza vzel, sam je yaris tud ql avto, tko da zgresit ne mors. Bos pa vrjetno za isto ceno dobil vec avtomobila z getzom...

LP, P
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Ne nov 21, 2004 4:05 pm

getz... v vsakem primeru

pa 1,3 mašina se kosa z omenjeno yarisovo... ima svojih 85 konjičev, mislim, da isto kot yarisova... ne vem sicer za yarisa, ampak 1,3 getzova je 12V, kar pomeni 3 ventile na valj

čeprav če bi zdaj šel kupovat getza, bi verjetno vzel dizla... ne vem, morem še par varijant vožnje sprobat, da spravim getzovo porabo pod 7lit. po moje je samo finta v vožnji. če bi pa hotel avto frizirat, pa se bi mi j*** za porabo, bi pa vzel definitivno 1,6 , ker je toliko kitov za to mašino na trgu iz koreje in amerike, da samo glava peče (isto vgrajujejo v accenta, getz ni toliko popularen v svetu, kot v evropi, accent pa je vsepovsod

parkira se super, preglednost je samo omejena z zadnjima dvema stebričkoma, ki sta kr dost široka.
prostora ima getz preverjeno več, kot yaris. in pri motorju in na sedežih in v prtljažniku
jaz ga pretežno uporabljam v mestu, ampak skoraj ni tanka, kjer se ne peljem vsaj do celja in nazaj (iz mb). končna hitrost se giblje tja do 185km/h

za dotično 1,6 mašino pa ti bo povedal en drug uporabnik, ki ga je pred nekaj časa kupil... jaz nimam izkušnje s to mašino.
Slika

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Ne nov 21, 2004 4:57 pm

Seveda lahko 12V poemni tudi 4 ventili na valj pri treh valjih seveda ...
Slika

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush Ne nov 21, 2004 5:17 pm

Peljal oba. Yaris!

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a bizi10 Ne nov 21, 2004 5:53 pm

Yaris

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch Ne nov 21, 2004 6:11 pm

Vozu žou nism nobenga sam Yaris je men mnogo lepši.
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.

Uporabniški avatar
micek
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a micek Ne nov 21, 2004 6:19 pm

RegY je napisal/-a:parkira se super

ti že veš... :lol: (offroad pri prometni 8) )
fjuuuunnnnffff pa me ni več

Čojko
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Čojko Ne nov 21, 2004 7:58 pm

Res sta si zelo podobna - težka izbira. Mislim, da je vseeno nekaj več avta in moči pri Hyundai-u. Oba sta tudi vzorno nepokvarljiva. Ko pa greš na redni ali izredi servis boš pri Hyundai-u pustil manj denarja.Yaris je na splošno bolj všečen,...

Prdlagam testni vožnji obeh avtomobilov, morda si boš celo premislil glede motorjev pri enem ali drugem. Morda te bo razočaralo ali pozitivno presenetilo podvozje, menjalnik, zavore, kvaliteta notranjih materialov, drobni detalji, itd. pri enem ali drugem avtu. Odličitev je vsekakor težka. Noben avto ni idealen, vedno moraš poiskati kompromis - odvisno katere od prednosti ali slabosti so tebi osebno bolj pomembne.

Če se ne boš mogel odločiti med tema dvema, pa pojdi po C3 :DDD :wiihuu :P

Lp Čojko
Citroen Xsara HDi

Uporabniški avatar
fUATPANZa
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a fUATPANZa Ne nov 21, 2004 8:13 pm

Jaz sem imel enako dilemo pred letom pa pol. Pa sem lepo šel do obeh avtohiš in malo "pregledal" avte. Za isti dnar dobiš več opreme pri getzu. Toda pri getzu me je motla notranjost. Par takih drobnarij je bilo da sem se definitivno odločil za yarisa (npr. pri getzu ko odpreš predal za rokavice vidiš med špranjami kable). Pa pri toyoti maš digitalni ptevec z digitalnimi obratomeri, pa poddobne stvari, ki so meni bolj všeč. Glede mašin in kakovosti izdelave pa ima toyota ustvarjeno ime in res moram priznat da nisem naletel na nobeno težavi pri toyoti. Ne rečem pa da je zato getz gnil. Je vrei avto, katerega firma vsak dan bolj izdeluje kvalitetnejše. Tak da se je nepotrebno spuščat v pogovre glede mašin in podobnih stvari. Jaz sem se pač odločo za tak določeno moč in potem sem samo še gledal kateri mi bolj sede.

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Ne nov 21, 2004 8:41 pm

Vozil oba.

Za moje pojme definitivno Yaris (kvaliteta izdelave notranjosti + materiali).

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Ne nov 21, 2004 9:19 pm

Vozil nobenega.

ko ga boš prodajal boš več dobil za toyoto. Torej.... yaris. pa še meni je bolj všečen, sam mora biti vinsko rudeč.. :D :D

lp

MarkySlo
Nov uporabnik

Napisal/-a MarkySlo Ne nov 21, 2004 11:40 pm

fUATPANZa je napisal/-a:Jaz sem imel enako dilemo pred letom pa pol. Pa sem lepo šel do obeh avtohiš in malo "pregledal" avte. Za isti dnar dobiš več opreme pri getzu. Toda pri getzu me je motla notranjost. Par takih drobnarij je bilo da sem se definitivno odločil za yarisa (npr. pri getzu ko odpreš predal za rokavice vidiš med špranjami kable). Pa pri toyoti maš digitalni ptevec z digitalnimi obratomeri, pa poddobne stvari, ki so meni bolj všeč. Glede mašin in kakovosti izdelave pa ima toyota ustvarjeno ime in res moram priznat da nisem naletel na nobeno težavi pri toyoti. Ne rečem pa da je zato getz gnil. Je vrei avto, katerega firma vsak dan bolj izdeluje kvalitetnejše. Tak da se je nepotrebno spuščat v pogovre glede mašin in podobnih stvari. Jaz sem se pač odločo za tak določeno moč in potem sem samo še gledal kateri mi bolj sede.

hm,jaz sem v dvomu med: getz 1.4 gts top-k in yaris Cool Sun-1.3 VVi.ce jih primerjaš boš videl da ima celo yaris nekaj reči več.jaz bi le dodal še yarisu parkirne senzorje (4) + alarm + pripravo za strešno prtljago

glede na to da ga imaš:
-kakšna se ti zdi mestna vožna?je tekoča?kaj pa parkiranje?
-feeling po avtocesti?
-uporaba mestne in izven mestne vožnje?
-sedeži so udobni?zadaj lahko komot sedijo 3je?
-BITNO: sem bral da yaris nima merilca za temperaturo vode :roll: ...morda zaradi tega ker ima digitalno armaturko?
-kako so porazdeljeni 4je zvočniki?2 spredi (vrata) in 2 vzadi?
-a je kej dost "glasen"?(motor + podvozje)
-kaj meniš o dizelski različici 1.4?bi se splačala?namreč bi dnevno prevozil dobrih 60 km kombinirano: mesto+ avtocesta

hvala za odgovore! ;)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po nov 22, 2004 1:05 am

parkirne senzorje (4)
pa kaj si nesposoben parkirat avto velikosti nakupovalnega vozička al kaj - lol Dej no mir; to ne rabim niti jaz pa imam med drugim tudi avto z malenkost čez 5 metrov dolžine.

Yarisa vzem, enostavno je boljši - zadnjič sem imel priložnost sedet v getzu - materijali znotraj so kot da bli narejeni v YUGOPLASTIKI- bljak
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

MarkySlo
Nov uporabnik

Napisal/-a MarkySlo Po nov 22, 2004 2:11 am

INFINITI je napisal/-a:
parkirne senzorje (4)
pa kaj si nesposoben parkirat avto velikosti nakupovalnega vozička al kaj - lol Dej no mir; to ne rabim niti jaz pa imam med drugim tudi avto z malenkost čez 5 metrov dolžine.

Yarisa vzem, enostavno je boljši - zadnjič sem imel priložnost sedet v getzu - materijali znotraj so kot da bli narejeni v YUGOPLASTIKI- bljak

dobro,ti si svoje misli o parkirnih senzorjih na nakupovalnemu vozičku jaz si bom svoje(tut manj spretna oseba lahko ima težave z vožnjo nakupovalnega vozička,ni nujno da sem jaz!!! :idea: ) pa si bova bot!
thanks za comment! :evil:

(ther's reason 4 everything) :idea: :!:

Uporabniški avatar
swiftrider
Novinec

Kraj: črnuče

Napisal/-a swiftrider Po nov 22, 2004 3:58 am

Upam da veš da senzorčki piskajo da se dotikaš ovire ko maš še 30cm placa, pa ne me napizdit, ampak avto ki ma zadnjo šipo na koncu riti jih res bolj kot ne ne potrebuje.
Drgač pa yaris 1.3vvt-i je fino poskočen avto (z getzom še nism vozu, ampak kokr sm slišu ni tko poskočen, vsaj 1.3 ne) in res ga boš lažje prodal, ker ima toyota ime, ki pomeni takorekoč nepokvarljivo (pa tud če je getz isto al pa še bolj vzdržljiv)... Pa še men je yaris velik lepši, boljši materiali. Ne vem no. Čeprov getz tud ni slab (drgač regy nebi bil poročen z njim :lol: ).
Vsak ma svoj okus, jst bi definitivno vzel yarisa, kdo drug pa getza.
Kar se pa tiče dizla se pa pomoje ne splača, kr ti toyota nebi dost več kurla kokr dizl, pa še nimaš skrbi s turbino in po možnosti stroškov, ne smrdi, ne ropota, pa še nafta na žalost ni več pocen, kurilca pa v nove avte ne morš kr tko tankat...
Švoh, ampak lahek 8)
!New! White blinkers-Chicks go crazy! :mrgreen:

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Po nov 22, 2004 7:57 am

MarkySlo je napisal/-a:hm,jaz sem v dvomu med: getz 1.4 gts top-k in yaris Cool Sun-1.3 VVi.ce jih primerjaš boš videl da ima celo yaris nekaj reči več.jaz bi le dodal še yarisu parkirne senzorje (4) + alarm + pripravo za strešno prtljago

glede na to da ga imaš:
-feeling po avtocesti?
-BITNO: sem bral da yaris nima merilca za temperaturo vode :roll: ...morda zaradi tega ker ima digitalno armaturko?
-kaj meniš o dizelski različici 1.4?bi se splačala?namreč bi dnevno prevozil dobrih 60 km kombinirano: mesto+ avtocesta

hvala za odgovore! ;)

sestra je imela yarisa, sicer 1,0, ampak vseeno...
-mestna vožnja super. menjalnik super stopnjevan, pospeški odlični (za vključevanje na cesti ipd, parkitanje brez problema (pogled nazaj ne vem, jaz uporabljam ogledala)
-feeling po AC... Ne več tako kul, menjalnik je tukaj prekratek, pri 140 si že v kar visokih vrtlajih, posledično več bencina in hrupa... 1,3 je po moje boljši kar se tega tiče
-mestna&izvenmestna vožnja... sestra se je z njim vozila vsak dan v LJ in nazaj (iz Kočevja), vse najboljše o njem...
-merilnik vode... Je res! Ima lučko, ki ugasne, ko temp vode doseže določeno raven, cagerja pa ni...
-zvočniki... pozabil, semizdi, da samo dva nisem pa ziher... Naš je bil 99 letnik in je imal še kasetar...
-glasnost, glasen ni, razen kot že rečeno na AC
-za dizla pa ne vem, splačalo bi se najbrž...

Še to, mi smo ga imeli 4 leta, sestra je naklepala 145.000 km in ni bilo z avtom NIČ ampak res NIČ narobe. Menjalo se je olje, filtri in to je to... Kat je bil pri 145kkm kot nov, še celo zavorne ploščice so bile PRVE!!! Avto je bil res kot NOV. (šel je pa od hiše, ker ni imel klime). Pri tem avtu sem se jaz prepričal v nepokvarljivost japoncev...
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Po nov 22, 2004 8:10 am

Mamo yarisa 1.3 pri hiši že kake 8 mesecev pa ene 19k prevoženih (večinoma mojih):

- avto je dovolj poskočen za po mestu, za parkirat je mal zoprn od začetka, ker se moraš navadit na majhno preglednosti nazaj ven iz avta
- avtocesta: do 150 km/h brez problema, potem pa malce počasneje do 180 km/h končne (po števcu); do morja je šou po klancu navzdol tud 199 km/h :twisted:; motor je mogoče malce preveč glasen nad 3500 rpm ampak ni preveč moteče (dej radio bolj naglas :D)
- avto se znajde fajn tudi izven mesta, ker ima dovolj moči za normalno prehitevanje in relcacije so tudi mala malca
- sedeži s v redu, zadaj so bili pa še čisto VSI navdušeni nad prostornostjo! Sem vozil par višjih oseb in so lahko precej komot sedele, ker se klop lahko da fino nazaj in je ogromno placa
- nima cagerja za temp., ma sam lučko k ugasne, ko je motor ogret
- zvočniki: dva v vratih, dva na armaturi
- kolikor je dizel zdele drag lepo vzami kalkulator v roke in preračunaj koliko časa boš rabil, da boš pokril razliko
- povprečna poraba: pomoje pod 7 litrov, prve par mesecev ko sem ga še tiščal dost je bla 7.2, zdele zadnje čase pa niti enkrat še ni šla čez 7, bil sem pa tud že na 6.5 (z normalno vožnjo!) tako, da je povprečje pomoje 6.8 l

V teh 19k še izvenredni servisi: optika zadnjih koles (garancija), CD player crknu (garancija).

Jest sem za yarisa :D
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po nov 22, 2004 9:05 am

Yaris.
Slika

Uporabniški avatar
fUATPANZa
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a fUATPANZa Po nov 22, 2004 5:16 pm

MarkySlo je napisal/-a:
glede na to da ga imaš:
-feeling po avtocesti?

hvala za odgovore! ;)

Mestna vožnja je tekoča. Ni švoh avtek. Nobeni problemov nimam. Parkiranje ni težavno sploh. Meni se ne zdi da je nepregleden.
Pri mestni vožnji je poraba do 7. izven mestna vožnja pa pade včasih tudi pod 6 (od Ptuja do Bjerlovara sem meu že parkrat 5.7 poveprčje s tem da po avocesti grem nad 130 edino ko prehitevam in po hitri cesti ga vozim nekje 80, 90 na uro).
Sedeži so zelo udobni in prostora je dovolj (5 se nas je pelalo brez problema, s tem da sem jaz bol nabit in 2 kolega sta 2m visoka, en je biu 1.90 in en noramlne višine 1.80 pa ni bilo problemov glede prostora).
Glede merilca je čisto isto kot je D.J. napisal. Zvoočniki takisto (sem zelo zadovoljen z zvokomo ki ga serijski radio ponuja).
Motor ni kaj preveč glasen. Ko smo bli letos na morju in sem meu prižgan avto mi pa smo vuni bli sem biu prepričan da je avto crkno v resnici pa je tak tiho deloval. Pri višjih obratih pa normalno zvok motorja naraste.
Jaz dnevno prevozim slabih 80 km in sem zadovoljen s porabo tak da niti ne premišljujem o dizlu. Rajši vzami benicnarja.

Moj yaris ma trenutno 75k kilometrov in je redno servisiran in do zdaj še ni bilo čisto nič narobe (niti žarnica za luč ni crknila). Strošek na vsakih 15k kilometrov je med 15 in 20k sit. Edino kaj je bilo do zdaj menjano je redno menjavanje zračnega filtra in 1x sem menjo filter za klimo.
Avto se zelo dobro drži ceste za svojo klaso in zelo mi je cšeč to da nekoliko visoko sediš.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov