Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
SmirnoF
Nov uporabnik

ABS da ali ne?

Napisal/-a SmirnoF Ne feb 16, 2003 5:36 pm

Uzadno sm mal hodu po salonih in so mi zatrjeval prodajalci da je bols imet avto brez abs-a. Kaksne so vase izkusnje? Men se zdi abs fajn stvarca. Govorim o avtomobilu razred clio-ta.

Vesi
Novinec

Re: ABS da ali ne?

Napisal/-a Vesi Ne feb 16, 2003 5:41 pm

ABS je dobra stvar, naj kdo reče kar hoče. Meni je že ene dvakrat rešil, da je avto še vedno nedotaknjen. Res se zavorna pot občutno skrajša in mislim , da je zato vreden doplačila. Vozil pa clia.
Lp

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc Ne feb 16, 2003 5:44 pm

Sem vozu (vozm) avtomobile z in brez ABS, sam so vsi karavani. Kakšne posebne razlike ni, pr obeh morš met varnostno razdaljo. ABS ti naj bi omogočov pri močnem zaviranju, da avto še zmerej nekako vsaj malo kontroliraš, brez morš ABS pa oponašat (pritiskaš bremzo in spuščaš). Vse je teorija - na suhi in mokri cesti je po mojem bolš met ABS, po snegu pa pravijo (sam niti nisem tega opazu) da imaš daljšo po zaviranja kot pa brez.

Nekej o tem pišejo na siol.net, avtomoto rubrika Nasveti, pa si preberi

[Sporočilo uredil/a dolenc na dan 16.02.2003 ob 17:53 GMT]

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Ne feb 16, 2003 6:12 pm

abs v vsakem primeru ja

kontra efekt dobi edino, ce je na cesti samo par mm snega, samo odkrito povedano, je takih situacij v zivljenju definitivno premalo, da zarad tega ne bi mel absa
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
SmirnoF
Nov uporabnik

Napisal/-a SmirnoF Ne feb 16, 2003 6:17 pm

Se strinjam z vami mislim, da je bil njihov namen samo prodati avto brez abs-a.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Re: Re: ABS da ali ne?

Napisal/-a MGsax Ne feb 16, 2003 6:53 pm

jaz sem za abs kajti brez moraš imeti dosti večje vozne spretnosti.

je delal enkrat test Kristian Danner voznik dirkalnikov ko ma te treninge varne vožnje in je peljal z in brez abs-a in se je komaj ognil oviri brez abs-a pa ima velike spretnosti, z abs-om pa brez problemov.

moram pa ti povedati da tudi abs ne dela čudežev če je neprimerna hitrost in varnostna razdalja
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Ne feb 16, 2003 7:49 pm

v bistvu je prodajalcem prodati avto z čim več opreme, samo v tem primeru mislim dahočejo prodati avto v salonu ki je brez abs-a
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Sota
Nov uporabnik

Kraj: Zagorje ob Savi

Napisal/-a Sota Ne feb 16, 2003 7:56 pm

Zgoraj navedeno drži... pa še nekaj - ABS je v redu stvar predvsem v ovinku, kjer še lahko kontroliramo smer, sploh na snegu (na snegu v ovinku je ABS 100% bolšji)... drugače pa z malo spretnosti tudi brez ABS ni problemom, sam mal morš bit navajen pa gre - PS. za razne vragolije in stunt-e na cesti pa brez ABS lahko veliko atraktivneje voziš (in obračaš :-)

Vozim Golfa VI 1.4 Edition z ABS in ROVER 216Si brez ABS.
VW Passat 20VT (1.6.2004 =>)
Slika Slika Slika

Uporabniški avatar
kobreti
Uporabnik

Kraj: MB

Re: Re: Re: ABS da ali ne?

Napisal/-a kobreti Ne feb 16, 2003 8:53 pm

MGsax pravi:
jaz sem za abs kajti brez moraš imeti dosti večje vozne spretnosti.

je delal enkrat test Kristian Danner voznik dirkalnikov ko ma te treninge varne vožnje in je peljal z in brez abs-a in se je komaj ognil oviri brez abs-a pa ima velike spretnosti, z abs-om pa brez problemov.

moram pa ti povedati da tudi abs ne dela čudežev če je neprimerna hitrost in varnostna razdalja

Se popolnoma strinjam ,saj sem tud sam videl ta test in res brez absa je bil pečen!
Absolutno za!!!!

Uporabniški avatar
Twingo Sport
Novinec

Napisal/-a Twingo Sport Ne feb 16, 2003 10:31 pm

Jaz sem za ABS!Sem ga mel v Vectri pa je super kar se tice bremzanja na suhem in mokrem.Kar se pa tice ABS v snegu je pa druga zgodba.V snegu je bolsi brez ABS ker je zavorna pot krajsa kot pa z ABS.
V twingotu ga nimam pa je treba veliko vec spretnosti kot pa prej ko sm ga mel v prejsnem avtu.ABS je super zadeva ! ;) ;)

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Ne feb 16, 2003 10:39 pm

Definitivno sem za ABS! Rečem ti da je velika razlika! Sem vozil od kolega avto brez ABS-a pa sem moral kar fajn stisnit po bremzi! V mojem A3 pa je ABS in se zavorne tace samo malo dotaknem pa bremza ko nevem kaj!
Ko bom kupil naslednji avto, bo ziher imel ABS, saj brez ABS-a avta ne vzamem!
Slika

MrM
Nov uporabnik

Napisal/-a MrM Po feb 17, 2003 9:39 am

Ja jaz se tud strinjam da je ABS prava stvar in da novega avta ne kupuješ brez tega. Meni je že več krat rešo kožo in lahko rečem da se zelo izkaže pri velikih hitrostih in zasilnem zaviranju v ovinkih. Na snegu pa sem avto stestiral z in brez ABS-a. (izklopil sem ga tako da sem mu iztakno varovalko). Avto se sicer trudi zadržat smer pri zaviranju v ovinku, se je pa zavorna pot na snegu z ABS-om pri 30km/h povečala za 80cm. Ampak to ni razlog za nakup vozila brez ABS-a.

Uporabniški avatar
Axi
Novinec

Napisal/-a Axi Po feb 17, 2003 10:20 am

ABS itak da ja. ;) samo se mi cudno zdi da bi ti po novem govorili prodajalci v salonih da je boljse kupit avto brez ABS!! WTF?! jaz tega skoraj ne verjamem. ker se jim itak gre da prodajo cim drazji avto.
pa glede tega ali gre to za clio ali za kaksen drug avto to nima veze.

ABS je kul. avta ti ne zanasa ampak gre naravnost. ni vazno ali pohodis do konca bremzo na suhem, mokrem, snegu, ledu.... pa pohodis zmeraj DO KONCA bremzo ce imas ABS.

je pa res da ce bos prevec priletel v ovinek ti tudi abs ne bo pomagal ker pac ne dela cudezev. za povprecnega voznika pomoje zelo prav pride.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Po feb 17, 2003 12:18 pm

kontra efekt dobi edino, ce je na cesti samo par mm snega, samo odkrito povedano, je takih situacij v zivljenju definitivno premalo, da zarad tega ne bi mel absa

Definitivno sem za ABS! Rečem ti da je velika razlika! Sem vozil od kolega avto brez ABS-a pa sem moral kar fajn stisnit po bremzi! V mojem A3 pa je ABS in se zavorne tace samo malo dotaknem pa bremza ko nevem kaj!

ABS je kul. avta ti ne zanasa ampak gre naravnost.

.....

1. ce je na cesti sneg se pri zaviranju brez abs ustvari klin, ki pomaga pri zaviranju. zavorna pot na snegu je brez abs obcutno (!!!) krajsa

2. abs nima veze s tem, kako mocno moras ti bremzo stisnt. abs 'dela' sele takrat, ko ti kolo zablokira. nic prej..

3. ce ti avto zanasa pri bremzanju, nima abs spet nic zraven. zopet: abs dela, ko kolo zablokira.

pa zakaj ljudje bozji odgovarjate po forumih na stvari, o katerih nimate pojma. ce nekdo nekaj vprasa in odgovora pac ne ves, si tiho. ne pa tako no... nakladaci.

juhica

admin
Administrator a.com

Kraj: Jesenice

Napisal/-a admin Po feb 17, 2003 1:26 pm

ABS mi je resil kozo ze dostikrat... brez njega se ne upam vec peljat ;) zadnjic sem peljal Cliota I, pa sem se v dezju skoraj ubil... cisto pozabil da se avto ne ustavlja ;)))

Pa tudi enkrat mi je avto polzel iz ovinka na bankino in me je zaviranje z ABSom resilo, da se ga speljal (ceprav komaj) ;)

ABS? Definitivno.
IceBreakr
Administrator foruma
Slika

Zazko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Zazko Po feb 17, 2003 3:27 pm

ABS definitivno bols!!! Je pa res, da so na snegu bols navadne bremze. Krajso zavirno pot majo! Preverjeno in testirano!!!
Slika

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Po feb 17, 2003 10:20 pm

juhica pravi:

ABS je kul. avta ti ne zanasa ampak gre naravnost.

.....

1. ce je na cesti sneg se pri zaviranju brez abs ustvari klin, ki pomaga pri zaviranju. zavorna pot na snegu je brez abs obcutno (!!!) krajsa

2. abs nima veze s tem, kako mocno moras ti bremzo stisnt. abs 'dela' sele takrat, ko ti kolo zablokira. nic prej..

3. ce ti avto zanasa pri bremzanju, nima abs spet nic zraven. zopet: abs dela, ko kolo zablokira.

pa zakaj ljudje bozji odgovarjate po forumih na stvari, o katerih nimate pojma. ce nekdo nekaj vprasa in odgovora pac ne ves, si tiho. ne pa tako no... nakladaci.

juhica

Saj si povedal svoje ja!!!!
Slika

Uporabniški avatar
SmirnoF
Nov uporabnik

Napisal/-a SmirnoF Če feb 20, 2003 7:49 pm

Konkretno sem bil v Fiatovem salonu kjer sem se zanimal za Puntota letnik 2002. Izrazil sem zeljo imeti avto z ABS in ker pac niso imeli takih modelov letnika 2002 me je sla prodajalka prepricevat, da imajo Puntoti tako ali tako odlicne zavore in da ne rabis ABS-a. Seveda sem se ob tem le nasmehnil in si mislil svoje... Kaj imajo dobre zavore skupno z ABS?:) Lahko bi rekli da ce ima avto dobre zavore je se prej nagnen k nekontroliranemu zdrsu koles in tu igra ABS glavno vlogo. A ne?

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če feb 20, 2003 9:17 pm

Vsekakor ABS. To v snega pa drzi. Ce se rabis hitro ustavit je cisti podn. Tako so mi pravili in sem tudi probal. KRIZA. So pa druge prednosti. Na zimski radostih nas je bilo ene 5 avtmobilov ko smo se gonil po snegu. Kolega pred mano obrne in ostane skorajda na sredi ceste. Jaz seveda za njim in pri ene 60km/h veste da ni moznosti da bi se ustavil. Sicer sem stopil na bremzo sam kaj ko se nisem ama nic ustavil. Lepo sem bremzal in ga obsel brezkakrsnegakoli problema. In to je ta velika prednost. Na polno bremzas pa imas avtomobilcek pod kontrolo -> odlicno za prestrasene voznice ko samo po zlajfu potem pa bo kar bo :D :D
Kako bi bilo brez pa nimam pojma. Nisem poiskusil :D.
Ma tisti ko pravjo da je ABS podn jim pomoje ni za verjet, vsaj iz lastnih izkusenj.
SlikaSlika

skorpio
Nov uporabnik

Napisal/-a skorpio Če feb 20, 2003 10:38 pm

Jaz lahko govorim samo iz izkušenj, prejšni avto brez ABS, na polno zaviranje in zavijanje za 180 stopinj nazaj na stransko cesto, posuto z peskom - ni priporočljivo - bližnje srečanje z travnikom, zaviranje z ABS pri večji brzini s krajšim zaviranjem na polno in zavijanjem na isto kolovozno pot - povsem kontrolirano čez ovinek!!

ABS ruls :D
Dušan
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov