MGsax pravi:
jaz sem za abs kajti brez moraš imeti dosti večje vozne spretnosti.
je delal enkrat test Kristian Danner voznik dirkalnikov ko ma te treninge varne vožnje in je peljal z in brez abs-a in se je komaj ognil oviri brez abs-a pa ima velike spretnosti, z abs-om pa brez problemov.
moram pa ti povedati da tudi abs ne dela čudežev če je neprimerna hitrost in varnostna razdalja
juhica pravi:
kontra efekt dobi edino, ce je na cesti samo par mm snega, samo odkrito povedano, je takih situacij v zivljenju definitivno premalo, da zarad tega ne bi mel absa
Definitivno sem za ABS! Rečem ti da je velika razlika! Sem vozil od kolega avto brez ABS-a pa sem moral kar fajn stisnit po bremzi! V mojem A3 pa je ABS in se zavorne tace samo malo dotaknem pa bremza ko nevem kaj!
ABS je kul. avta ti ne zanasa ampak gre naravnost.
.....
1. ce je na cesti sneg se pri zaviranju brez abs ustvari klin, ki pomaga pri zaviranju. zavorna pot na snegu je brez abs obcutno (!!!) krajsa
2. abs nima veze s tem, kako mocno moras ti bremzo stisnt. abs 'dela' sele takrat, ko ti kolo zablokira. nic prej..
3. ce ti avto zanasa pri bremzanju, nima abs spet nic zraven. zopet: abs dela, ko kolo zablokira.
pa zakaj ljudje bozji odgovarjate po forumih na stvari, o katerih nimate pojma. ce nekdo nekaj vprasa in odgovora pac ne ves, si tiho. ne pa tako no... nakladaci.
juhica
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov