Debate, ki niso vezane na ostala področja...

santos
Nov uporabnik

utripajoča zelena luč

Napisal/-a santos Pe dec 17, 2004 3:17 pm

Po novem bo ukinjena utripajoča zelena luč na semaforju, tako da se bo kar takoj prižgala rumena. Zakaj hudiča je to potrebno ukinjat? Zdaj si že na daleč videl, da se bo prižgala rumena tako, da si se do semaforja že ustavil, zdaj bo pa cel kaos ko bodo vsi naenkrat bremzali na nulo. A res nimajo kaj drugega spreminjat?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe dec 17, 2004 3:33 pm

pac tko je po celi eu, pa se v totem mb.

nimajo kej za pocet, tko k se dobr vid v prometnem zakonu. kr neki si zmislujejo pa zmislujejo pa zmislujejo, sam se cakam da bo obvezna nova prva pomoc GRRRRRR :evil:

po moje bi utripajoco luc mogl uvest po celi europi ne pa da jo tle ukinjajo cigani.

Uporabniški avatar
Liquid
Moderator foruma

Kraj: ob smaragdni reki

Napisal/-a Liquid Pe dec 17, 2004 3:41 pm

Težko varjamem da je to mogoče? Kje si to izvedel?

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Pe dec 17, 2004 3:42 pm

Jaz sem tudi taksnega misljenja,da se utripajoca zelena luc ne ukinja!Je bilo prav lepo opazno,ko si se,ce si se pripeljal v krizisce in je utripala zelena luc in ce si bil dovolj oddaljen si pac zaviral!Kaj bodo pa zdaj s tem uvedli,ja nic kaj koristnega...Ljudje se bojo bal in bodo velik bolj pozorni v kriziscih,saj nekateri za zdaj zganjajo citav cirkus kaj bo pa potem!Se bodo pa povecale prometne nesrece v kriziscih...ko bo nekdo na pol v kriziscu zacel zavirati...Ali pa se bodo zaceli voziti skozi oranzno luc!Meni je to cisti nesmisel,kaj nam se nebodo uverdli! :/:o:/

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Pe dec 17, 2004 3:53 pm

Največja fora bo, da ga bojo nam 1.1 ukinili, pol b i ga pa 1.5 u Evropi uveljavili (pač ta zakon o utripajoči zeleni luči)

:P
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Pe dec 17, 2004 3:54 pm

U tem primeru morjo pol rumeno usaj za ksne 2-3 sec podalsat...
Sam probleme delajo tm k ni potrebno... :roll:

santos
Nov uporabnik

Napisal/-a santos Pe dec 17, 2004 3:59 pm

Liquide je napisal/-a:Težko varjamem da je to mogoče? Kje si to izvedel?

Kar verjemi zadnjič je bilo po TV in potem so še pametno dodali, da bodo morali ukinit kazen ob prevoženi rumeni luči. Bebci, najraje bi imeli direktno rumeno, pa še kazen ob prevoženi rumeni, vendar so to opcijo opustili, jao! :oops:

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Pe dec 17, 2004 4:10 pm

Voith je napisal/-a:pac tko je po celi eu, pa se v totem mb.

nimajo kej za pocet, tko k se dobr vid v prometnem zakonu. kr neki si zmislujejo pa zmislujejo pa zmislujejo, sam se cakam da bo obvezna nova prva pomoc GRRRRRR :evil:

po moje bi utripajoco luc mogl uvest po celi europi ne pa da jo tle ukinjajo cigani.

Podpis!!! a gremo referendum narest? :P
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe dec 17, 2004 5:07 pm

ne se žret, fantje, pač smo bli mariborčani dosti bolj "evropski" v tej zadevi že poprej :D
Slika

Uporabniški avatar
Neelix
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Neelix Pe dec 17, 2004 6:07 pm

RegY je napisal/-a:ne se žret, fantje, pač smo bli mariborčani dosti bolj "evropski" v tej zadevi že poprej :D

Točno tako.

Je pa v zakonu tudi določba, da morajo bit semaforji poštimani v roku 18 mesecev od dneva sprejetja zakona.
Tak da imate časa še slabo leto, da vsake tolko pridete vadit v MB, da se ne boste preveč zabijali potem, ko je ne bo več. ;) :lol: :lol: :lol: :lol:

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Pe dec 17, 2004 6:24 pm

A to je dejansko res? Preverjena informacija?
Ukinitev se mi zdi negativna sprememba, ki je ne podpiram.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
accent lover
Novinec

Kraj: Ljubljana/Vič

Napisal/-a accent lover Pe dec 17, 2004 6:28 pm

darwin je napisal/-a:A to je dejansko res? Preverjena informacija?
Ukinitev se mi zdi negativna sprememba, ki je ne podpiram.

Mne tud zanima ce je res kr nism nker slisu da se bo ukinl :roll:

LP VSEM :D

Uporabniški avatar
Ziggy
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Ziggy Pe dec 17, 2004 6:39 pm

Fora je bla kao tud v tem, da ko folk vid utripajočo zeleno večinoma pritisne na gas, da bo še pršu čez križišče, namesto da bi zaviral, kar je roko na srce večinoma res. Po drug stran bo pa zdej isti k... sam da bo folk v rumeno vozu. Tko da upam da bojo pol kazen ko čez rumeno peleš ukinl. S tem smo pa praktičn na istem, tko d ni panike. U bistvu še bolš, ker je po večini drugih držav tak sistem. Nism zihr če na hrvaškem tud, ampak zdi se mi da sm se lan polet skor zabil na Reki ko je bla kr naenkrat rdeča. Zdej se bom pa pač navadu

Uporabniški avatar
Neelix
Novinec

Napisal/-a Neelix Pe dec 17, 2004 6:56 pm

Takole:

119. člen ZVCP-1 (14 odstavek)

Prometna signalizcija
(14) Luči na napravah za dajanje svetlobnih prometnih znakov ne smejo biti utripajoče, razen rdečih utripajočih luči na svetlobnem znaku na prehodu ceste čez železniško progo in rumene utripajoče luči.

Končna določba:

255. člen

Določba štirinajstega odstavka 119. člena tega zakona, ki se nanaša na prepoved utripajočih luči na napravah za dajanje svetlobnih prometnih znakov, se prične uporabljati 18 mesecev po uveljavitvi tega zakona.

Vse je v ZVCP-1. Če se da komu skrolat do 119. člena in na konec, lahko preveri, kar sem nalimal gori. 8)

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Pe dec 17, 2004 7:11 pm

Neelix je napisal/-a:Takole:

119. člen ZVCP-1 (14 odstavek)

Prometna signalizcija
(14) Luči na napravah za dajanje svetlobnih prometnih znakov ne smejo biti utripajoče, razen rdečih utripajočih luči na svetlobnem znaku na prehodu ceste čez železniško progo in rumene utripajoče luči.

Končna določba:

255. člen

Določba štirinajstega odstavka 119. člena tega zakona, ki se nanaša na prepoved utripajočih luči na napravah za dajanje svetlobnih prometnih znakov, se prične uporabljati 18 mesecev po uveljavitvi tega zakona.

Vse je v ZVCP-1. Če se da komu skrolat do 119. člena in na konec, lahko preveri, kar sem nalimal gori. 8)

:cry: :cry: :cry:

krofl je napisal/-a:Največja fora bo, da ga bojo nam 1.1 ukinili, pol b i ga pa 1.5 u Evropi uveljavili (pač ta zakon o utripajoči zeleni luči)

ne razumm čist najboljš, sam vseen gojim kanček upanja.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Pe dec 17, 2004 8:16 pm

Malo dramatizirate fantje ... v mb špila to od vedno.Sicer vem da se je malo težko privadit na nov sistem, meni je pač samooumevno ker ga že takega poznam ... samo take panike pa spet ni.
Slika

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Pe dec 17, 2004 9:03 pm

Katastrofa. Na obali mamo samo enega takega ki ne utripa (izola) in mi gre tak na živce na ni za verjet. Zdej pa kar vsi tako... Pomoje s tem zakonom niso niti hoteli ukinit utripajočih zelenih luči na semaforjih, verjetno so kaj drugega hoteli doseč pa so na zelene luči pozabli...

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX Pe dec 17, 2004 10:03 pm

saj če se rumena vklopi in ne moreš varno ustavit lahko pelješ skozi

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe dec 17, 2004 10:22 pm

CockroaC je napisal/-a:Malo dramatizirate fantje ... v mb špila to od vedno.Sicer vem da se je malo težko privadit na nov sistem, meni je pač samooumevno ker ga že takega poznam ... samo take panike pa spet ni.

seveda da ni zato tudi veliko mariborčanov pelje čez rdečo...kaj je blo pa u torek okoli1930-2000h na prvem semaforju iz smeri AC proti MB takoj za pumpo (oz zadnji semafor proti AC iz smeri center?) je bil res hud cresh :? . upam, da ni blo mrtvih čeprav je bil tam pogrebni avto...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov