Fantje takole je blo.
Js sm šel v Portorož iz Velenja in tam sm natankal 25l bencina,ker je bil rezervoar na nuli.Potem sm pa šel v Portorož po autocesti do Fakultete za pomorstvo in promet.Nazaj sm šel pa po stari cesti vse do Ljubljane,tam sm se ustavu v Murglah,kar je mogoče 2-3km izhoda iz autoceste in potem spet šel domu malo po autocesti,malo po stari cesti.
Ko sm prišu domu,sm mel na dnevnem števcu prevoženih 438km in lučka za gorivo mi je utripala.To pomeni da sm pokuru vseh 25l za 438km.
In potem jst doma zračunam da to pride 5.7l na 100km prevoženih.
Se usedem,si nalijem pijačo in še enkrat zračunam.No potem ko vidim da sm očitno nor,grem pa še vas vprašat koliko je res na tem.
In eto res je Clio 1.4 z energy mašino mi je pokuru 5.7l bencina 95 oktanskega na 100 prevoženih kilometrov.
Kaj naj rečem sam sem presenečen in to je dosedaj rekord.Najmanj sm mel 7.4l ampak poln natovorjen in šel sm na morje.Učeraj pa sm bil sam v autu.
Imam športni filter namontiran,dovod svežega zraka,športni izpuh,avto je redno servisiran do vsakega km,ne tišim ga,vedno segrejem motor preden gre recimo v višje obrate itd.... uglavnem Clio je sprmenil spol.Misli da je zdej diezel