Debate, ki niso vezane na ostala področja...

BojanI
Novinec

Kraj: Ljubljana

Meglenke...

Napisal/-a BojanI Sr jan 12, 2005 8:12 am

Živjo !

Naj si tale
http://avtomoto.siol.net/default.asp?page_id=5&article_id=10504093015250764 prispevek preberejo vsi tisti , ki mislijo da vedo zakaj so sprednje in zadnje meglenke in teh umetnikov je v Ljubljani te dni kolikor hočeš, da ne omenim še kraja in pa tipov avtomobilov kjer je neumestna uporaba le teh najpogostejša.

Lp, Bojan

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Sr jan 12, 2005 9:03 am

jest se tega že itak držim!

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Sr jan 12, 2005 10:21 am

Ja tega je dost, sploh pa, ko je te dni v LJ skoraj non-stop megla pa nč sonca, pr nas na gorenjskem pa sonce nažiga od 8 zjutraj pa do ene 4-5 popoldne. Veliko jih je, ki imajo v LJ koncu, oziroma v tej kotlini vedno prižgane meglenke, še posebej tisti ki se zgodaj zjutraj peljejo na šiht in je megla še močnejša, potem pa jih pozabjo ugasnt. Pozabjo jih pa zato, ker imajo stikalo za meglenke posebej. Tisti avti ki imajo stikalo za meglenke narejeno tako, da se izklopi ko ugasneš luči, pa je manj pozabljivih tičkov.
Ja no, prov smešn zgleda, vozi z meglenkam pa sonce nabija pa brez oblačka in ne duha ne sluha o megli.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Sr jan 12, 2005 10:24 am

kar se sprednjih meglenk tice, meni nasprotivozeci uporabniki le-teh ob nemeglenih dneh/noceh od mene dobijo mickeno darilce - dolge luci.

za zadnje je pa podobno, samo takih talentov ni tako veliko kot tistih jackov s sprednjimi... :oops:
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr jan 12, 2005 10:31 am

blazz je napisal/-a:jest se tega že itak držim!

Sj je reku, da takim ni treba brat ;)

"Babica, zakaj pa imaš tako velike luči?" -"Ja madonaboh porhntmurje, sm spet megvenke puzabva!"

Js bi od onih k majo ob dežju in v lepem vremenu meglenke zahteval homologacijo... Za možgane.. In orožni list. :P
Slika

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Napisal/-a blazz Sr jan 12, 2005 10:50 am

ma ja sm mislu, da tud zame vela ker je napisou za tiste k mislijo da vejo!!
Jest tud mislem, da vem........in očitno res vem! :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa ne rečem da se ni men tud kdaj zgodil da sem pozabu meglenke ugasnt (ta zadne, ker spredne pridejo letos), ampak jest pol vsej vem zakaj mi un zadi blenda. ;) ;)

aja, pa vem da si se hecu, pa ne me napadat ;)

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Sr jan 12, 2005 11:13 am

...ja samo če maš prednje meglenke vžgane si bol car...

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Sr jan 12, 2005 11:36 am

Mene pa prednje meglenke sploh ne motijo toliko kot zadnje...

Pri prednjih se pač avto nasproti pripelje, ga gledam par sekund in gre mino. Predvčerajšnjim pa sem se peljal iz smeri Polhov Gradca in je pred mano vozila zgubljena Celjanka, ki je imela prižgano zadljo meglenko Celo pot mi je nažigala, da so me pol spraševal, če sem bil kej v solariju... O.K., sej je bila megla, samo folk sploh ne pomisl, da slepi unga zadi. Pa sej ga valda vidš, pa čeprou je megla... Sploh pa so zame pacienti tisti, ki z zadnjo meglenko po mestu vozjo. Sej, če s sprednjimi vsaj ti bolš vidš/gledaš, če pa z zadnjo furaš si pa za moje pojme totalen moron! Na odprti cesti valda, pa še to ugasneš, ko vidš, da se ti je avto pribljižal na takšno razdaljo, da brez problema vidiš njegove luči...
Slika

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX Sr jan 12, 2005 12:14 pm

..spredne meglenke na nasproti vozecem vozilu me niti ne motjo tok kot ZADNJE na vozilu pred mano...ravn vcer je bla megla pr nas za znoret, in en model vozi po ovinkasti cesti 10 minut pred mano z vzgano zadno meglenko...jebemu!!!

Ene parkrat sm zanalsc uzgau sprednje meglenke...sej mogoče bo pa pogruntu da me moti in bo ugasnu...ma klinac je pogruntu!!

Na konc me je ze glava bolela od tega light showa, da ne govorim da se tut vidljivost zmanjsa zarad tega, pa se zivcn si....TOO MUCH!!!
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Napisal/-a blazz Sr jan 12, 2005 12:30 pm

Skull23 je napisal/-a:...ja samo če maš prednje meglenke vžgane si bol car...

am,..........smajlite si pozabu dat!

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Van Sr jan 12, 2005 12:48 pm

Omejitve so stare kot človek.

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Napisal/-a HeP][MeN Sr jan 12, 2005 12:53 pm

in tokrat stoprvič. :P
[i]Weeeeeeee![/i]

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Van Sr jan 12, 2005 1:05 pm

Omejitve so stare kot človek.

crazi
Stalni uporabnik

Kraj: Konjice

Napisal/-a crazi Sr jan 12, 2005 1:08 pm

Po pravici rečeno mene te meglenke sploh ne motijo!! Eni majo pač veselje!! :D
Slika
PUNTO GT 1.4 132KM

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc Sr jan 12, 2005 1:31 pm

ej ves kaj v lj se posebej pa po obvoznici ki gre od polja pa do vica je ponoci zelo gosta megla saj takrat ko sem jaz tm .. tako da takrat mam prizgane in sprednje in zanje meglenke pa me prakticno res ne zanima ce vas moti da se ena lucka svet odzadi raj vidim da mi en ne prileti v rit kot pa da ga ne motim ... ker prakticno receno opazam ko vozim v tej megli da nekatere avte nebi vidu ce nebi meli zadnje meglenke prizgane tako se jih pa lepo vidi tudi na daljso razdaljo 3 luc je miceno mocnejsa ampak ni tok da bi kerga motile mene bolj motijo previsoko nastavljene sprenje luci ker nekateri radi dajete da zadeva visje svet im mas skor tak efekt kot da mas dolge vse ti sveti v ogledala in iz ogledal direkt v oci in s tem ne mislim samo na notranje ogledalo
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Sr jan 12, 2005 1:42 pm

Mihc je napisal/-a:ej ves kaj v lj se posebej pa po obvoznici ki gre od polja pa do vica je ponoci zelo gosta megla saj takrat ko sem jaz tm .. tako da takrat mam prizgane in sprednje in zanje meglenke pa me prakticno res ne zanima ce vas moti da se ena lucka svet odzadi raj vidim da mi en ne prileti v rit kot pa da ga ne motim ... ker prakticno receno opazam ko vozim v tej megli da nekatere avte nebi vidu ce nebi meli zadnje meglenke prizgane tako se jih pa lepo vidi tudi na daljso razdaljo 3 luc je miceno mocnejsa ampak ni tok da bi kerga motile mene bolj motijo previsoko nastavljene sprenje luci ker nekateri radi dajete da zadeva visje svet im mas skor tak efekt kot da mas dolge vse ti sveti v ogledala in iz ogledal direkt v oci in s tem ne mislim samo na notranje ogledalo

Zadnje meglenke so zelo moteče ob nepravilni uporabi in niso samo malo močnejše od pozicijskih, ampak kar konkretno močnejše!! pozicijska je 5W, meglenka pa 21W, poleg tega meglenka ne razprši svetlobe!

Meglenke lahko uporabiš, kadar je vidljivost manjša od 50m. Poleg tega moraš zadnjo ugasnit če se ti približa vozilo. Sprednjo pa prav tako, če se ti komu približaš!!

Če kdo pred mano vozi z zadnjo meglenko, dobi darilce :twisted: v obliki dolgih luči (vendar dostikrat to ne zaleže) :roll:

Uporabniški avatar
amater
Novinec

Napisal/-a amater Sr jan 12, 2005 1:48 pm

Vso dodatno opremo na vozilu je treba met
skoz pržgano in čist vseen je kaj un zadi misle
Če sm meglenke kupu morjo goret ( VSAJ 30% TKO MISLE)
Naj teh 30% uporablja tudi AIRBAG
vsak avto je dober, le če je izdelan na Švedskem
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Sr jan 12, 2005 1:53 pm

Eh meglenke pržigajo uni, ki so še otročji. Sej veste... iiiiiiiiiiiiiii lučka!!!!

Več kot jih ma pržganih u armaturi, to pomeni da ima boljši avto. Logično, če so mel pa fičoti sam eno al pa 2 lučki.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc Sr jan 12, 2005 1:54 pm

mislim sej meglenke itak uporabljas ko je vidlivost manj kot 50m ce pa un zadi voz za tabo z razdaljo manj kot 20-30m v megli pri hitrosti 130km/h hmmmm nej kr cvili mogoce bo povecu razdaljo :-P ze tko in tko ne vidis pol pa se rini v eno rit kaj ce un zabremza vala nesreca :x

zadne case meglenke niso dodatna oprema ampak so seriska oprema modelov ki ne uporabljajo osnovnega motorja ..
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Napisal/-a HeP][MeN Sr jan 12, 2005 2:00 pm

Mihc je napisal/-a:mislim sej meglenke itak uporabljas ko je vidlivost manj kot 50m ce pa un zadi voz za tabo z razdaljo manj kot 20-30m v megli pri hitrosti 130km/h hmmmm nej kr cvili mogoce bo povecu razdaljo :-P ze tko in tko ne vidis pol pa se rini v eno rit kaj ce un zabremza vala nesreca :x

to da un voz teb na rit prliman nima meglenka prou nc veze... ce se bo pocu, se bo pocu z meglenko al pa brez :P
[i]Weeeeeeee![/i]
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov