Napisal/-a dolfe Ne mar 02, 2003 7:02 am
Če se ne motim, je bil v zadnjem Poletu en članek o tem, kako lepo je imeti oldtimerje...
Jaz nisem več tega mnenja. Zadnjič mi je kar naenkrat nekaj v mojem 280S letnik 68 začelo močno ropotat. Najprej sem še upal, da se je kaj zgodilo s kakšnim ventilom, ampak, ko sem snel kapo, je bilo vse videti normalno. Nato sem snel oljno korito in pumpo in tedaj se je pokazal razlog mojih tegob: k vragu je šel ojnični ležaj na 1. cilindru, tako da ležajna skodelica na ojnici za ca. 3mm pleše okoli glavne gredi.
Včeraj sem motor snel ven iz avta, sedaj pa razmišljam, a bi še kaj naredil, ali naj gre vse skup na odpad.
Cele zadeve sem že tako naveličan, da nisem niti podrl skodelice na ojnici, da bi videl, kakšna je glavna gred spodaj. Naslednji korak bo, da si nekje sposodim mikrometer in ugotovim, koliko brušenj že ima glavna gred, oz. če bi prenesla še eno brušenje ali ne, in od tega bo odvisna nadaljna vsoda motorja in avtomobila.
Aja, pa še to: kako to, da je šel tako naenkrat k vragu samo 1. ležaj, ostali pa ne? A se je mogoče zamašila kakšna mazalna šoba?