Debate, ki niso vezane na ostala področja...

kaj bi raje vozili?

toyoto yaris d4d
48
77%
renault modus 1,5dci
14
23%

Skupaj glasov : 62

Blazg
Nov uporabnik

nakup toyote yaris

Napisal/-a Blazg So feb 19, 2005 9:54 pm

zanima me kakšna je razlika med yarisom dizel pa bencin..razen motorja seveda...
naprimer zakaj lahko imas pri bencinu 15" platisca pri dizlu pa samo 14"?

sem namrec pred nakupom novega yarisa dizla. mama ga ze ma in je zlo zadovolan, js bi gapa tut mel...samo imam par vprasanj

kako je z vgradnjo drugega radia. a se bolj splaca orginal radio prklopit na ojacevalec al je bolse cisto drug radio, glede na to da mislim vgradit woofer (ne od toyote) pa druge zvocnike in verjetno tudi zvocnike zadaj.

vsec so mi spojlerji, ki jij toyota ponuja za yarisa. a je mogoče, da ti pri nakupu novega dajo gor spojlerje in vzamejo one "stare" v ceno...

ali ponuja toyota kaksen orginal chip za povecanje moci motorja (1,4 d4d). kako je po povecanju moči s porabo goriva?

Se dobi kakšne kite za zboljšanje podvozja..recimo da bi se avto manj nagibal?

A se še komu zdi da ABS pri novem yarisu pretirava. Sam imam občutek ko vozim mamin avto,da če začne delovat abs, se avto sploh ne ustavi v primerjavi z bratovo a4, ki se kljub posredovanju abs čisto spodobno ustavi.

Se dobi za yarisa kekšne bolše bremze ali pa recimo zadaj kolute namesto bobnov?

hvala za odgovore..aja..pa sem totalni laik tako da se opravičujem za neumna vprašanja..samo tako je..po parih letih odkar imam izpit sem pred nakupom avta in mi je yaris precej všeč. imate kakšen drug predlog..kaj naprimer menite o modusu?

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl So feb 19, 2005 11:08 pm

Mal premisl vse skp kar se avtomobilov tiče...Modus je čist nov model vozila (5 zvezdic), je maksimalno izkoriščen znotraj in z kupom zanimivih prostorskih in pomičnih novitet, tojotka je pa že mal v letih, pa ni tok velika...kvalitetna sta pa oba.... Aja pa ABS že ve kdaj mora delat-nč bat- je pa fora da je a4 precej težji od yariska kar bi moralo posledično podalšat njegovo zavorno pot, vendar je Yaris tako lahek, da gume (še posebi zadne) ne "ugriznejo" dovolj v asvalt, A4 ma pa tut seveda boljše zavore (beri večje diske), širše gume....To skor ne morš primerjat.....
Pri testu Smarta so najprej bremzal s praznim pa je bla recmo pot 100->0km/h 50 m, k so pa vzad vrgl neki deset kil težko vtež-mislm da 50kg, se je zadeva krepko spremenila..za ene 4-5 metrov....
Pa z diski vzadi nebi kej dost prdobu, razn en kp dnarja bi stran vrgu....
Pa dober nakup
LP Miholl

Uporabniški avatar
Eddy-k2
Nov uporabnik

Napisal/-a Eddy-k2 Ne feb 20, 2005 5:53 am

Lep pozdrav..

Svetujem ti da dobro premisliš glede nakupa dizla...ne da bi bilo kaj narobe z njim,ampak je predrag da bi se ti splačalo,razen če delaš zelo veliko kilometrov,1.3 bencinar je skoraj idealen,poraba je le malenkost višja,cene nafte pa tudi ne padajo,nakupna cena bencinarja z opremo Blue ali Sol je malo cenejša...
14" platišča ima samo dizel ker preprosto avto ne gre nikamor z 15"....

Akustika: avtoradijo ki je vgrajen je zelo kvaliteten in je panasonikov izdelek,malo mu manjka na moči kar pa rešiš z vgradnjo ojačevalnika,menjaš komplet zvočnike,dodaš še zvočnike zadaj,woofer in si zmagal...

Spolerji: ne vem kaj si mislil glede tega da bi stare spojlerje vzel v račun? Če si mislil odbijače komplet je zadeva NO-GO...preprosto zato ker ko zadeve prodajo jih prodajo in za take stvari ni kompenzacije,lahko pa prodajalca malo zmasiraš da ti podari spojler in barvanje le tega gratis ob nakupu.....mislil sem tistega nad zadnjim steklom...

Chip tuning: obstaja original samo je cena zeeeeeeloooo visoka--se mi zdi da je okoli 250.000sit...bolana cena,zato ti pravim kupi bencinarja 1.3...

Podvozje: nabavi originalne TTE fedre,avto je nižji 3,5cm spredaj in zadaj,nagiba se potem zelo malo,drži se pa itaq fenomenalno za tako kratko medosno razdaljo...
Sicer če vzameš 1.3 z Sol opremo dobiš 15" platišča,pa še avto je nižji za 2,5 cm...če daš potem tiste vzmeti gor je zadeva končana kar se podvozja tiče...

Zavore: kaj bi tlačil diske zadaj na tako lahek avto? Samo rjaveli bi ti...bobni zadaj delajo čisto spodobno in ni potrebe po kakšnih disk swapih..
Sicer je res da je abs hiter kar se vklopa tiče....če pa gume zamenjaš z malo boljšimi kot so prvovgradne(ponavadi Michelin) boš zaviral kot kralj.. :)

Še kaj?
SlikaSlika

Blazg
Nov uporabnik

Napisal/-a Blazg Ne feb 20, 2005 10:50 am

Najprej ful hvala za odgovore!

Glede primerjave modus vs yaris je tako, da yarisa ze poznam, pa tudi dosti cenejši je yaris. skoraj miljon sit, kar pa je za študenta kar veliko...

Glede dizla je pa tako, da nujno mora biti dizel. mi bodo starši tako nekaj dali zraven in hocejo dizla. delal bom pa okoli 15-20000km/leto

Glede bremz sem samo iskal informacije, da vidim, če folk dejansko menja bobne za diske ali je to brezveze.

Kako to misliš, da avto s 15" ne gre nikamor? ne razumem čisto. slabši pospeški, manjša končna hitrost? Js bi mel 15" samo zato, ker mi dost bolš zgledajo.
Glede spojlerjev sem se narobe izrazil. Spojler nad zadnjo šipo normalno, da ne morejo starga vzet, ker ga sploh ni. Mislil sem na sprednji iz zadnji odbijač, katera toyota ponuja takšna, ki zgledata malo lepše (vsaj meni).

Glede avtoradia pa je tako. Bral sem, da je cd mono. to me sicer ne moti, ampak jaz bi imel še moznost mp3jev (brez kreganja o kvaliteti mp3 posnetkov prosim!) in če obdrzim orginal radio, je najbolj pametno kupit en changer, ki igra tudi mp3. samo ne vem a ima orginal radio podporo, da nadzira changer. pa tudi baje je potem treba prklopit na radio pod postajo 6. Ima kdo kakšne izkušnje?

Za čip samo sprašujem, itak ga verjetno ne bi nbavil, sploh pa ne dokler je avto v garanciji. nisem namreč nek divjak, samo imam pa rad da avto potegne če je treba. z maminim d4d sem zadovoljen, samo ko se vsedem v bratov a4 1,8t.....

še enkrat hvala za odgovore, LP
Zadnjič spremenil Blazg, dne Če apr 27, 2006 9:03 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Metachlone
Nov uporabnik

Napisal/-a Metachlone Ne feb 20, 2005 11:08 am

Glede radia je tko, da se ti vbistvu ful bolj splača neoriginalnega kupit, ker so original radii vedno ful precenjeni. Je pa fora v tem, da ti originala najbrž ne bojo skušal ukrast, druzga pa skor zihr :x . Ko sem jest spraševal na toyoti za mp3 changer (sicer za corollo) so rekl da je original 200k, pol majo pa še od sonya za 80k SIT. Za tolk denarja dobiš pa že ful dobr AR, ki podpira mp3 + še ogromno ostalih funkcij (boljši zvok, razne nastavitve, ki ti bojo prav prišle sploh če boš ojačevalec notr daju).

Jest glasujem za neoriginal :)

LP
Slika

Uporabniški avatar
Eddy-k2
Nov uporabnik

Napisal/-a Eddy-k2 Ne feb 20, 2005 2:44 pm

Čao...

Torej mora biti Zetor edition....ni panike, me je samo zanimalo koliko km delaš,če bojo pa starši še kaj zravn dali pa toliko bolje....

Ja 15" zgleda lepo,samo zgubiš na pospeških veliko...na končni ne vem,ker še nisem gonil dizla z 15" do konca...

O modusu ne bi zgubljal besed oziroma črk....yaris je boljša odločitev,tudi če bi modus bil cenejši za miljon...

Oklolik akustike ti predlagam da stopiš do kakšnega avtoakustika in naj ti malo svetuje,drugače sem zaposlen v Toyota centru na Tržaški v Lljubljan,za nas dela avtoakustiko Zalaznik ,cene ima solidne.dela ztelo natančno,tako da če boš kupoval pri nas me poišči v servisni delavnici pa se bova pomenila o vsem kar te muči...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Napisal/-a Miholl Ne feb 20, 2005 2:53 pm

Aja vidm da si napisu da delaš 15-20k km na let.....v tem primeru nakup dizla ni najbol racionalna odločitev....

Uporabniški avatar
Eddy-k2
Nov uporabnik

Napisal/-a Eddy-k2 Ne feb 20, 2005 2:57 pm

Če pravi človek da mora biti dizel,prav mu verjamem ....
Preberi njegov post še enkrat...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Ne feb 20, 2005 2:58 pm

Vzem yarisa, ne glede na motor 8)
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Uporabniški avatar
|pikec|
Nov uporabnik

Napisal/-a |pikec| Ne feb 20, 2005 3:40 pm

foter ma yarisa.. 1.3 motor. 87 konjev.. kak je z dizli? a so ti tudi VVTI 16V? ne spoznam se na zadeve.. me pa zanima.. drugače pa ta bencinar super gre.. pospeški so za moje pojme fenomenalni.. lahek avto(880kg), dokaj veliko konjev in je to to.. glede yaris/modus pa itak yaris.. spredaj je prostoren le zadaj je bolj na tesno.. kerga pa bi mel? 3vratnega al 5? men je osebno 3vratni lepši.. malo je sicer nerodno ko koga voziš od zadaj ampak j*** ga :) aja.. pa punce si boš moral domov vozit ker sex v tem avtu je NO-GO ;) edino s tem digitalnim števcom so ga totalno posrali.. to je edino kar se mi na avtu ne dopade :evil:

LP

Blazg
Nov uporabnik

Napisal/-a Blazg Ne feb 20, 2005 3:43 pm

dizel nujno, drgac starsi ne dajo zraven...

Js bi že kupil neoriginaler redio...samo ne vem kam bi ga v yarisu vgradil. poleg tega yarisa s tako opremo kot bi jo imel jaz (ne vem zdele kak se reče ampak usnjen volan, pa neke boljše prevleke na sedežih....) ne prodajajo brez radia..al se motim. eddy ti boš to verjetno vedel povedat.

kaka škoda tole za pospeske. itak pa bi verjetno mel probleme s policaji, ker pise v prometni al homologaciji al kje ze da lahko das samo 14"gor in ne 15. čeprav ne vem zakaj ima pa 1,1bencin lahko...ko bi taaaak mel 15"..ker men avto ne rabi druga ko lepih felgn pa mi je 100x lepsi...

drugače pa eddy. a prodayate yarisa takega kot je bila poleti akcija neki blue sol cool al kaj če...ko si dobil res veliko opreme od usnjenega volana do nekih nalepk na pragu pa meglenk pa crom izpuha za 3,2mil sit....samo da js bi imel črnega...
Zadnjič spremenil Blazg, dne Če apr 27, 2006 9:03 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne feb 20, 2005 3:45 pm

na toyoto počak da pride nova
vsaj jst bi- k drgač ti bo žal

Uporabniški avatar
|pikec|
Nov uporabnik

Napisal/-a |pikec| Ne feb 20, 2005 3:47 pm

Eddy-k2, jaz bi še te nekaj vprašal. a se dajo sploh dobit yarisi z avtomatsko klimo? in če, a je možno da bi na našem, ki je nima(navadna je noter), zamenjali to osrednjo konzolo, da bi bla pol avtomatska klima in kar pač spada zraven? verjetno ne.. sam vseeno vpr..

hvala, lp

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne feb 20, 2005 3:48 pm

|pikec| je napisal/-a:Eddy-k2, jaz bi še te nekaj vprašal. a se dajo sploh dobit yarisi z avtomatsko klimo? in če, a je možno da bi na našem, ki je nima(navadna je noter), zamenjali to osrednjo konzolo, da bi bla pol avtomatska klima in kar pač spada zraven? verjetno ne.. sam vseeno vpr..

hvala, lp

kokr jst vem se to ni še nikol splačal
da se pa valda vse :D

Blazg
Nov uporabnik

Napisal/-a Blazg Ne feb 20, 2005 3:50 pm

sem glih opazu da 1,1 bencinar tude ne more met 15".
klima se pridruzujemm.bi mel avtomatsko če obstaja...drgač pa...zakaj vasj pri maminem dizlu...tudi ko se motor ogreje in daš gretje preko določene meje se obrati motorja zvipajo..iz recimo 800/900 na 1100...

kdaj pa pride nov yaris?

Uporabniški avatar
|pikec|
Nov uporabnik

Napisal/-a |pikec| Ne feb 20, 2005 3:51 pm

ja saj to verjamem da se ne splača ja :) pa vseeno.. iformativno.. kolko bi pol to stalo? sej dnara itak nimam :)

LP

Uporabniški avatar
Eddy-k2
Nov uporabnik

Napisal/-a Eddy-k2 Ne feb 20, 2005 4:14 pm

Avtomatske klime Yaro nima in je pomoje tudi ne bo imel,sicr je ne rabiš(sej ni tok teško gumb stisnit?) Se mi zdi da akcija še poteka ker jih pripravljamo še vedno...

Sex v Yarisu je možen,tako spredaj kot zadaj-preverjano....placa ful,sam potrudt se je treba :D

da se naročiti drugo armaturko-samo spodnji del kjer je radijo,tko da to ni problem...

Jap samo yaris 1.3 sol je homologiran za 15 col,sicer ni take panike za homologirat tud za dizlčka...če se boš lepo vozil in če ne divjaš jih vzami pa je...
Zadnjič spremenil Eddy-k2, dne Ne feb 20, 2005 6:35 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika

Blazg
Nov uporabnik

Napisal/-a Blazg Ne feb 20, 2005 4:51 pm

aha se pravi se da zmenit da dobiš brez radia in da so spodi lukne za druga radio...no pa sej nima tolk napačnga radia yaris lepo paše v armaturo pa vse...samo mal se bom pozanimal kako je z vgradnjo ojačevalca pa wooferja in zadnjih parov zvočnikov...

drgač pa ce ma avto potem slabse pospeške se mi res ne splača delat homologacije pa takih zadev za 15". sej ze ce dam ttf amortizerje in fedre pa bo ze mal bols zgledu...

itak bi raj mel bencin 1.3...sam ce mi dajo starsi zraven za dizla za bencinarja pa ne mislim da je odlocitev jasna...

aja...zakaj pravis da ce bol lepo vozil in ne divjal naj vzamem 15"...zaradi policajev al zarad avta?
Zadnjič spremenil Blazg, dne Če apr 27, 2006 9:06 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Napisal/-a Miholl Ne feb 20, 2005 5:23 pm

pr 15" bo večja poraba-ker boš posledično verjetno vzel širše gume,in končna bo manjša zarad večjega trenja,bo pa po vsej verjetnosti malenkost bolš bremzala...
Pa glej da ne boš prevelikih gum kupil ker je to enako kot če maš ti prevelike čevlje...

Uporabniški avatar
Eddy-k2
Nov uporabnik

Napisal/-a Eddy-k2 Ne feb 20, 2005 6:33 pm

Te miti o večji porabi ne držijo....poraba ista,seveda pa malo pospeški upešajo....itay ga morš ulaufat ko je nov tko da nesmeš divjat,šaltaš ga takrat ko turbina prime--2000rpm....in to je to...

Nisi me razumel: brez radija se ga ne dobi (razn v Terra opremi ki je čisto oskubljena),kupiš pač posebej konzolo,originalca imaš pa doma....
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov